Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

Dato:
29/5 2024
Sted:
Horsens
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Afholdes også i København d. 4. september


Du har måske digitaliseret salg og finans i større eller mindre grad – men hvad med produktionen?

En digital tilgang er nødvendig, når din virksomhed skal konkurrere med produkter fra både lavtlønslande og stadig mere effektive konkurrenter i og uden for din kerneindustri. Dertil kommer, at her er enorme forretningsmæssige og økonomiske gevinster at hente ved at satse på smart manufacturing og klikke sensorer, AI og procesautomatisering på f.eks. maskiner, logistik og lager.

Derfor vil vi på denne konference fokusere på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder.

Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

Ligeledes åbner teknologien for intelligent vedligehold ved at lade AI og sensorer forudsige nedbrud og gøre vedligehold rettidig og mere omkostningseffektiv. Ligesom du kan høste og – langt nemmere end førhen – analysere på et væld at data om gennemløbstid, effektivitet og energiforbrug.

Samtidig får du grundlag for at optimere din grønne rejse ved at sætte fingeren på præcis de steder, hvor du kan minimere både CO2-aftryk og råvarespild. Du bliver også i stand til at dokumentere indsatsen i detaljer overfor kunder, samarbejdspartnere og myndigheder. Hvilket ikke er helt uvæsentlig i en tid, hvor bæredygtighed i stigende grad bliver en regulær konkurrenceparameter – og hvor en egentlig CO2-skat er lige om hjørnet.

Den store udfordring er dog at gennemskue, hvor de største forretningsmuligheder ligger ved at forbinde materiel, sensorer og data samt uddrage forretningskritisk indsigt.

Du vil høre om erfaringer fra andre produktionsvirksomheder – gode såvel som mere dyrekøbte – og selv blive bedre forberedt på at høste gevinster og undgå faldgruberne. Ligeledes vil du få et overblik over løsninger og systemer, der gør det nemmere at drage fordel af mulighederne i dit nuværende produktionsapparat.

Mød talerne

Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

chefredaktør og moderator

Computerworld

Kasper Stens Honoré

Kasper Stens Honoré

Technical Project Manager

FORCE Technology

Peter Hecht

Peter Hecht

Marketingdirektør & Sustainability Lead, Nordeuropa

T-Systems

Trine Plambech

Trine Plambech

Director of Digital Sustainability

Alexandra Instituttet A/S

Erik Løber

Erik Løber

Managing Director

BoostPLM A/S

Martin Jørgensen

Martin Jørgensen

Manager, Data&Innovation Global IT Production

Danish Crown A/S

Michele Colli

Michele Colli

Head of Digital Production, Ph.D.

FORCE Technology

Kevin Rice

Kevin Rice

Associate Manager

Emendo

Søren Jakobsen

Søren Jakobsen

Head of Industrial AI

Siemens A/S

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering, kaffe, morgenmad og netværk

09:00 - 09:05
Velkomst v. dagens moderator
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

09:05 - 09:35
Bæredygtig produktion: Hvordan kan du udnytte bæredygtighedsinitiativer til at styrke jeres konkurrenceevne?
Bliv motiveret til at se bæredygtighed som et konkurrenceelement frem for blot en regulatorisk forpligtelse.

Du vil her opnå indsigt i, hvordan FORCE Technology har hjulpet adskillige virksomheder med at definere og opsamle den nødvendige data i produktionen, hvilket gør det muligt at beregne et CO2-aftryk for produktionen. Dette muliggører blandt andet præsentation af CO2-aftryk på kundernes fakturaer eller kan være med til at give et klart billede af, hvilke produktionsprocesser, der har den mest markante miljømæssige påvirkning.
Keynote:
Kasper Stens Honoré
Technical Project Manager
FORCE Technology

09:40 - 10:10
Mod Smart Sustainable Manufacturing – Opnå forretningsværdi med Industrial Metaverse
Industrial Metaverse er en ny AI-baseret teknologi, der gør det muligt for producenter at virtualisere produktudvikling, fabriksdesign og arbejdsprocesplanlægning, intern oplæring og træning samt at tilbyde fantastiske nye kundeoplevelser. Potentialet er enormt og har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Teknologien driver ikke kun omkostningsbesparelser på driftssiden, men understøtter også bæredygtighedsdagsordenen, da ressourceforbruget kan optimeres.

Vi definerer, hvad Industrial Metaverse er, og giver indblik i, hvordan man kan høste fordelene ved denne revolutionerende teknologi. Du kan også se frem til at lære mere om, hvordan en af verdens førende bilproducenter har opnået 30% omkostningsbesparelser ved opførelsen af en ny fabrik ved hjælp af Industriel Metaverse – det er forbløffende!
Oplægsholder:
Peter Hecht
Marketingdirektør & Sustainability Lead, Nordeuropa
T-Systems

10:10 - 10:40
Afkobling 2023 - sådan afkobler du værdiskabelse fra klima-og miljøbelastning – helt uden at gå på kompromis med konkurrenceevnen
Få indblik i digitanability – hvordan du kan bruge digitalisering til at fremme din produktionsvirksomheds bæredygtige omstilling. Få endvidere indblik i Afkobling 2030, som gennem lokalt forankrede og specialiserede ‘labs’, hjælper virksomheder med at udvikle og teste bæredygtige løsninger, via 1:1 ekspertrådgivning, adgang til nye netværk, kompetenceudvikling og helt konkrete værktøjer til at omstille store dele af virksomhederne i en bæredygtig retning.

De ser verden gennem virksomhedernes briller og tilpasser løbende programmet efter deres behov og de nye udfordringer, man støder på undervejs i forløbet.
Keynote:
Trine Plambech
Director of Digital Sustainability
Alexandra Instituttet A/S

10:40 - 11:05
Pause og netværk med forfriskninger

11:05 - 11:30
Få styr på dine master data
Grundlaget for digitalisering er at have styr på sine master data. Erik vil i dette oplæg dele sine erfaringer samt komme med konkrete eksempler på, hvordan du kan komme i mål.
Oplægsholder:
Erik Løber
Managing Director
BoostPLM A/S

11:30 - 12:00
Hvordan Danish Crown anvender AI og digitalisering i produktion
Danish Crown er godt i gang med den digitale omstilling og vise eksempler på lav praktisk anvendelse af AI i produktionen.
Keynote:
Martin Jørgensen
Manager, Data&Innovation Global IT Production
Danish Crown A/S

12:00 - 12:50
Frokost og netværk

12:50 - 13:20
Vejen mod den digitale fabrik – fra virksomhedens aktuelle behov til bedste praksis
Michele vil dykke ned i de vigtigste udfordringer, som danske produktionsvirksomheder står over for på produktionsgulvet, og se på den nuværende vision for den "Digitale Fabrik" - hvordan når danske SMV'er derhen og hvordan forbereder de sig til det næste skridt?

Indlægget afholdes på engelsk
Keynote:
Michele Colli
Head of Digital Production, Ph.D.
FORCE Technology

13:20 - 13:35
Debat/erfaringsudveksling v. bordene

13:35 - 13:55
Pause og netværk med forfriskninger

13:55 - 14:25
Det langsigtede perspektiv og praktisk tilgang til digitalisering af produktionsvirksomheder
Kevin Rice vil dele en langsigtet vision for hvordan digitalisering vil forandre produktion og vise hvordan virksomheder let kan komme i gang med at bruge data fra eksisterende maskiner til at forbedre produktiviteten og begrænse spild. I præsentationen vil praktiske trin og teknologier blive vist. I de afsluttende bemærkninger vil de største udfordringer som virksomhederne vil møde blive berørt.
Keynote:
Kevin Rice
Associate Manager
Emendo

14:25 - 14:55
Industrial Grade AI & Siemens erfaringer med AI for quaility prediction.
Hvilke muligheder ligger der i anvendelse af Industriel AI for maskinbygger og end user og hvilke udfordringer optræder i forbindelse med integration af Industriel AI?

Dette er nogle af de spørgsmål, som Søren vil gå i dybden med når han også indvier os i, hvilke erfaringer Simens selv har gjort på deres egne fabrikker i forbindelse med anvendes af AI for quaility prediction.
Keynote:
Søren Jakobsen
Head of Industrial AI
Siemens A/S

14:55 - 15:00
Opsummering og tak for idag
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld