CIO Excellence Day 2023

Dato:
07/3 2023
Sted:
Kongens Lyngby
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Den moderne CIOs opgavepalette indenfor ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

Det sker især for at kunne levere kvalitet i højt tempo. For en hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere.

Men samtidig har der aldrig før været så mange teknologier, så mange leverandører og så mange kombinationsmuligheder – og samtidig stiller den øgede konkurrence, de mange compliancekrav og kompleksiteten store krav til teknologiadoptionen i organisationen.

Derudover spiller balancen mellem interne og eksterne kapabiliteter, evnen til at få en ofte modvillig forretning til at omfavne teknologisk forandring og behovet for at kunne håndtere hastige samt hyppige forandringer en afgørende rolle.

Computerworld sætter derfor fokus på den moderne CIOs rolle på konferencen, CIO Excellence Day 2023, hvor du som deltager kan få inspiration til din egen organisation.

Se program

Program:


08:30
Registrering, kaffe og croissanter

09:00
Velkomst v. dagens moderator
Alexander Haslund
Moderator:
Alexander Haslund
Strategi- og ledelsesredaktør
Computerworld

Redaktør for Computerworld med fokus på strategi og ledelse.
Alexander sætter fokus på CIO-branchen og de udfordringer og muligheder it-beslutningstagerne står overfor. Dette betyder, at han har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Hans mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Alexander er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Han interesserer sig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.


09:05
Den moderne CIO
Hør Peters tanker om, hvordan man bliver "excellence" i nutidens DK.

Peter Holmberg står i spidsen for at drive digitalisering og transformation hos Fiskars Group. Tidligere har Peter foretaget en gennemgribende transformation af Pandora IT med fokus på at gøre Pandora til et IT Powerhouse. Peter vil dele læringer fra sin tid i Pandora, hvor han søgte at positionere IT som en enabler for Pandora’s turnaround.

I Fiskars Group har Peter på små 2 år formået at positionere IT som en ’thought leader’, der driver den digitale strategi, præger kompetenceudviklingen på tværs af gruppen, samt bygger business cases, der driver top linje, forbedrede marginer samt levere en helt anden kunde oplevelse.

Peter vil dele hans reflektioner omkring, hvordan dette er lykkedes i Fiskars Group, samt hvad det kræver af en CDO/CIO.
Peter Cabello Holmberg
Keynote:
Peter Cabello Holmberg
CDO/CIO – Chief Digital and Information Officer
Fiskars Group

Peter Holmberg står i spidsen for at drive digitalisering og transformation hos Fiskars Group. Tidligere har Peter foretaget en gennemgribende transformation af Pandora IT med fokus på at gøre Pandora til et IT Powerhouse.

Uddannelse:
- 1968, M.Sc. (Econ), eMBA (e-commerce)

Tidligere roller:
- CDO, Fiskars Group, 2021–Present
- CIO, Pandora A/S, 2016–2021 (Elected 'CIO of the year 2020*
- CIO, GN Store Nord. 2014-2016
- Dir. Global IT Operations, A.P. Møller Maersk / Damco, 2012-2014
- VP of IT Operations, Carlsberg, 2007-2012
- VP of Global IT Operations, ISS A/S, 2006-2007


09:40
Hvordan der eksekveres på IT-strategi med bump på vejen
Investerer du i ny teknologi, eller forsøger du at forbedre kvaliteten af det eksisterende miljø?

En af de største udfordringer for en CIO i dag, er at benytte evnen til at prioritere dit teams arbejde, og til at eksekvere på forretnings - og IT-strategi. Der er mange faktorer, som ofte modarbejder hinanden, og der skal tages stilling til investeringer i sikkerhed vs innovation eller besparelser vs fleksibilitet.

Der er intet simpelt svar. Det forventes, at I kan agere, lære og reagere som et team, så hurtigt som muligt, og dette skal gøres, mens I filtrerer den kritiske information fra massen af operationel data, for slutteligt at træffe den rigtige beslutning.

Indlægget afholdes på engelsk.
Jason Baragry
Oplægsholder:
Jason Baragry
Chief Enterprise Architect
Ardoq

Dr. Jason Baragry er Chief Enterprise Arkitekt og Head of Customer Research hos Ardoq. Han har over 25 års erfaring, med at drive forretnings - og IT-strategi inde for change management og har besat poster i IT research, EA konsultering og som Chief Architect i en national telekom virksomhed.


10:00
Færre løsninger giver både tempo og sikkerhed
Fokus på cybersikkerhed har været stærkt stigende i mange år nu. Krav om øget sikkerhed og et konstant indblik i sikkerhedsdata, håndtering af alarmer og adoption af ny teknologi, har skabt teknologisiloer der er bundet sammen med gaffatape og manuelle processer. Den eksisterende infrastruktur har fået klistret et sikkerhedslag ovenpå, hvilket har skabt plads til yderligere siloer, som skal sikre automatisering og overblik.

I oplægget fortæller Thomas Grønne om, hvordan CIO’en kan undgå at bygge flere siloer ved at omfavne cloud-løsninger som de såkaldte hyperscalers (GCP, AWS, Azure mv.), der både øger agilitet og konkurrenceevne.

Conscia er engageret hos en lang række kunder med projekter, der fokuserer på fremtidens digitale maskinrum, og Thomas trækker på erfaringerne fra disse kunder. Han giver et indblik i, hvordan man som CIO kan bygge intelligent sikkerhed ovenpå den eksisterende infrastruktur.
Thomas Grønne
Oplægsholder:
Thomas Grønne
Direktør for sikkerhed
Conscia

Thomas har en kandidatgrad fra DTU og mere end 25 års erfaring med it-sikkerhed. Han har grundlagt IT-sikkerhedsvirksomheden Credocom, som nu er opkøbt af Conscia. Thomas er direktør for sikkerhedsområdet i Conscia, og han formidler nye trends og tendenser indenfor IT-sikkerhed, udstikker Conscias retning på sikkerhedsområdet og sikrer, at vores kunder forstår hele det komplekse billede omkring IT-sikkerhed.


10:20
Debat ved bordene

10:40
Pause

11:00
Fleksibilitetens æra
Under pandemien gjorde Zoom det muligt at fortsætte arbejdet. Et massivt eksperiment blev ved et uheld ført ud i mulighedernes kunst. Efterhånden som normaliteten vendte tilbage, havde de som arbejdede hjemme andre forventninger.

Alle kender følelsen af, at man vil have noget andet, og som man ved er muligt. Dine medarbejdere ønsker: fleksibilitet i hverdagen og med valget af deres fortrukne systemer. Dette ønske kan Zoom hjælpe dig med at innovere og dermed opfylde.
Ole Mygind
Oplægsholder:
Ole Mygind
Sales Manager North Europe.
Zoom

11:20
IT strategi i en tid med forandringer
2023 er kommet godt i gang, også selvom der fortsat sker mange forandringer. Det bliver vigtigere end nogensinde at kunne navigere igennem, og have en it strategi som tager højde for dette. Temaer i år bliver en blanding af gamle kendinge som cyber truslen, mangel på talent og adoption af nye teknologi. Samtidig vil nogle af de forgangne temaer blive re-vitaliseret, eksempelvis ”hvad er Cloud i 2023 og hvordan anvendes det optimalt”.

Dell Technoligies vil gerne inspirere til, hvordan IT ledelsen kan understøtte forretningen, hvordan det teknologiske landskab ændres og hvad der skal adderes til IT ledelsens strateg i de kommende år. Der tages udgangspunkt i en minimalistisk IT strategi og hvilke byggeklodser, der kan inkorporeres for at øge robustheden i strategien og det økonomiske fundament. Det må forventes, at budgetterne kommer under pres i tider med inflation, så hvordan finder du budget til de ting, der skal optimere og forbedre forretningen fremadrettet?
Poul Kjeldgaard
Oplægsholder:
Poul Kjeldgaard
Field CTO
Dell Technologies Danmark

Poul har tidligere arbejdet i HP, IBM, Microsoft og Hitachi med operations, salg, ledelse, forretningsudvikling, projektansvarlig og nu som CTO hos Dell.


11:40
Debat ved bordene

12:00
Frokost

12:45
Partnerskab mellem CIO og CEO – ledelse af teknologi i den igangværende digitaliseringsbølge
Teknisk viden i organisationerne er stærkt stigende, og store dele af den igangværende digitalisering kan løses uden dybe it-kompetencer. Det øger hastighed i digitaliseringen og øger den kommercielle værdi, men det kræver nye strukturer og governance, så vi kan holde vedligeholdelsesomkostningerne i ro.

Dette oplæg er en opfølgning på dobbeltinterview i Computerworld med CIO og CEO i SOS International, og indeholder refleksioner fra CIO’en og et par bud på fremtiden for it i en mellemstor virksomhed.
Søren Kofoed Weeke
Keynote:
Søren Kofoed Weeke
CIO
SOS International

Søren har siden 2019 været CIO hos SOS International, hvor han leder tværgående softwareudvikling og drift. SOS International har ca. 1.200 medarbejdere i de nordiske lande og ca. 100 arbejder med IT. Søren har før arbejdet som management konsulent hos Ramboll oa. og har siden været CIO i fire virksomheder, herunder Danske Spil og VP Securities. Søren er uddannet datalog.


13:20
Hvordan kommunikerer du med dine medarbejdere under en krise?
Ingen organisation er immun over for kriser, og kriser har mange former: pandemier, cyber-attacks, produktfejl, økonomiske problemer og skandaler. Medarbejdere er de første til at reagere, men ofte også de første til at opdage, at en krise er på vej.

  • Hvordan inddrager man dem før og under en krise?
  • Hvordan sikrer man vidensdeling?
  • Hvordan skaber man resiliens?
Ofte er det medarbejderne, der er eksperter på området og ved hvordan et problem kan løses. God intern kommunikation er en forudsætning for god kriseledelse. Dette oplæg vil se nærmere på centrale udfordringer til intern kommunikation under kriser.
Winni Johansen
Keynote:
Winni Johansen
Professor - Institut for Virksomhedsledelse
Aarhus Universitet

Winni Johansen er professor ved Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hun underviser og forsker bredt i ledelse, organisation og kommunikation, og særligt i kriseledelse, krisekommunikation og forandringsledelse. Har udgivet en lang række bøger og artikler, herunder bl.a. Krisekommunikation: Når virksomhedens image og omdømme er truet (2007), Organizational Crisis Communication: A Multivocal Approach (2017), og Crisis Communication (2020) sammen med Finn Frandsen. Modtog sammen med Finn Frandsen i 2019 Kommunikationsprisen (KOM-prisen) for deres indsats inden for kommunikationsforskning og kriseledelse.


13:50
Opsummering og tak for idag
Det får du ud af det
  • Indblik i, hvor rollen som CIO bevæger sig hen
  • Overblik over nye teknologier, der i disse år er med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere.
  • Indsigt i, hvordan de bedste digitale vindere har sikret deres konkurrencekraft.
  • Inspiration til, hvordan du kan skabe en organisation, der leverer kvalitet i højt tempo.