Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning Digitalt event

Dato:
20/4 2021
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Kunder, investorer og samfund holder i stigende grad virksomheder ansvarlige for deres klimabelastning, og de fleste forventer, at der indenfor overskuelig fremtid indføres egentlige skatter på CO2-udledning.

Tilsvarende opfatter flere af klodens største virksomheder i dag bæredygtighed som en konkurrenceparameter og har formuleret ambitiøse mål for hastig begrænsning eller eliminering af deres CO2-udledning. Enkelte har endda som mål at have negativ CO2-påvirkning.

Det øger presset på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. Samt for effektivt og troværdigt at konsolidere data om deres bæredygtighedsindsats, så resultaterne kan dokumenteres overfor kunder, partnere og myndigheder.

IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

Hvilke indsatser har den største effekt? Hvordan kombinerer man bæredygtighed med virksomhedernes traditionelle fokus på konkurrencedygtighed og effektivitet?

I den afsluttende keynote får du desuden et globalt indblik i aktuelle tendenser og i de erfaringer, virksomheder allerede har gjort sig.

Se program

Program:


09:00
Velkomst ved dagens moderator
Michael Svendsen
Moderator:
Michael Svendsen
Computerworld Freelance Journalist

Michael Svendsen er journalist og har gennem knap 20 år beskæftiget sig med teknologi og med virksomheder indenfor it-branchen.


09:05
Lokale indsatser med global effekt
Microsoft har været CO2-neutral siden 2012 og arbejder frem mod at blive kulstofnegativ i 2030 – hvilket kræver en målrettet indsats på globalt plan og store, lokale bæredygtighedsinvesteringer. Ligeledes arbejder Microsoft sammen med kunder i hele verden for at begrænse deres klimaaftryk.

  • Hvordan arbejder Microsoft konkret med bæredygtighed?
  • Hvilke krav stiller indsatsen til Microsoft og virksomhedens kunder?
  • Hvordan kommer man i gang?
Det kan du høre meget mere om i dette indlæg.
Aaren Ekelund
Keynote:
Aaren Ekelund
Direktør for Marketing & Operations
Microsoft Danmark

Aaren Ekelund har over 25 års erfaring med IT, marketing, salg og strategisk forretningsledelse og har været i Microsoft siden 2005. Senest som ansvarlig for SMB i Microsoft Denmark og før det som ansvarlig for Customer Success for Modern Workplace i Microsoft Vesteuropa. Aaren Ekelund har forud for sin tid i Microsoft haft sin egen IT-virksomhed og arbejdet i en række forskellige konsulenthuse med strategi og IT.

Aaren Ekelund er uddannet MSc i International Business Administration and International Business fra Aarhus Business School, Harvard University og University of Technology Sydney.

Som direktør for Marketing & Operations hos Microsoft Danmark har Aaren Ekelund ansvaret for den daglige drift og selskabets go-to-market-strategi i Danmark.


09:35
Cloudstrategi styrker bundlinje og klimaindsats
Traditionelt har det kostet penge at være grøn – men sådan behøver det ikke at være. Tværtimod er en målrettet cloudstrategi både en god forretning og kan samtidig være med til at begrænse virksomhedens CO2-aftryk.

Hør mere om de konkrete erfaringer, mellemstore virksomheder i Danmark har gjort med at styrke deres grønne profil og samtidig begrænse driftsomkostninger og behovet for investeringer i IT-infrastruktur.
Jesper Lindholdt
Oplægsholder:
Jesper Lindholdt
Senior Consultant, Network & Secure Workspace
ATEA

10:05
Bæredygtighed – en del af virksomhedens strategi
At reducere CO2-fodaftrykket for de enkelte virksomheder er meget mere end bare hvad du laver på kontoret.

I denne præsentation vil du høre, hvordan du kan give dine medarbejdere og hele organisationen mulighed for at være en aktiv del af løsningen. Du får også ny indsigt i, hvordan man kombinerer forskellige indsatsområder i en sammenhængende bæredygtighedsstrategi - og hvordan man systematisk konsoliderer, analyserer og rapporterer dine resultater.

Indlægget afholdes på engelsk.
Gerard Lavin
Oplægsholder:
Gerard Lavin
Principal Market Developer & Sustainable It Advocate
Citrix

10:35
Megatrends in Sustainability
Sustainability is a rapidly developing area that poses long-term risks and also substantial opportunities for the private sector. We will explore key sustainability trends and topics, such as climate change and the transition towards Net Zero, the reshaping of the financial sector through ESG and sustainable finance, and examples of how business and tech are contributing to the world’s most pressing sustainability challenges.

Indlægget afholdes på engelsk.
Frances Iris Lu
Oplægsholder:
Frances Iris Lu
Head of Sustainability & ESG
KPMG Denmark

11:05
Tak for i dag ved dagens moderator
Michael Svendsen
Moderator:
Michael Svendsen
Computerworld Freelance Journalist

Michael Svendsen er journalist og har gennem knap 20 år beskæftiget sig med teknologi og med virksomheder indenfor it-branchen.

Partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i hvordan du systematisk konsoliderer, analyserer og rapporterer dine resultater i en bæredygtighedsstrategi
  • Indsigt i hvordan cloudstrategi styrker bundlinje og klimaindsats
  • Et globalt indblik i aktuelle tendenser