Tiltrækning og udvikling af Danmarks it-professionelle i et hårdt presset jobmarked | Årets HR og it-konference

Dato:
15/9 2021
Sted:
Ishøj
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Denne konference skulle oprindelig have været afholdt i begyndelsen af 2020 under titlen ”Kampen om it-talenterne 2020”, men så kom corona og ændrede vores liv både privat og arbejdsmæssigt.

Nu er vi endelig klar med årets vigtigste it-konference, men præmissen har ændret sig, og opgaven er ikke blevet nemmere: Vi ser stadig på, hvordan du tiltrækker og udvikler de eftertragtede it-professionelle, men grundet pandemien ser vi også nye ”trends.”

Vi kigger i høj grad på, hvordan trivslen og arbejdsglæden har rykket sig, og fremfor alt søger vi svar på, hvordan de it-professionelle ser på hjemmearbejde, jobskifte, jobmobilitet og meget mere.

For der er ingen tvivl om, at vi fremadrettet vil se ændringer i måden, som vi arbejder på, hvor meget vi arbejder og ikke mindst hvor vi arbejder. Men hvad siger de it-professionelle? Det giver vi dig svaret på.

Dagens omdrejningspunkt bliver Computerworld it-jobbanks nye 2021-undersøgelse af Danmarks it-professionelle, som vi har officiel release på til konferencen. Her får du indblik i dugfrisk data og viden om, hvordan mere end 2.500 it-professionelle forholder sig til ovenstående emner, og hvad de vægter højest i et ansættelsesforhold.

En ting er data og teori, en anden er virkeligheden
. Derfor har vi allieret os med en række interessante oplægsholdere og fagpersoner inden for HR og it, som vil inspirere og vidensdele, og give deres bud på, hvordan du øger forudsætningen for at lykkes i et mildt sagt presset it-jobmarked.

Konferencen bliver interaktiv, forstået på den måde, at du som deltager i høj grad bliver involveret i de oplæg, der kommer på dagen. Hver taler har nemlig et konkret spørgsmål med, som du skal tage stilling til, og vi vil efterfølgende gennemgå det i plenum. For selv om vi kæmper om de samme it-profiler, skal vi spille hinanden gode og kunne inspirere hinanden.

Kunstmuseet Arken danner den smukke ramme om konferencen, og vi glæder os i dén grad til, at vi endelig kan byde jer velkommen.

Bemærk
: Konferencen er forbeholdt HR og it-ledere. Vi forbeholder os retten til at annullere din tilmelding, såfremt du ikke opfylder kriteriet for deltagelse.

Mød talerne

Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

chefredaktør og moderator

Computerworld

Stig Lundbech

Stig Lundbech

Direktør

Koncern IT, Rigspolitiet

Nicklas Pyrdol

Nicklas Pyrdol

Talent Management Advisor

Carsten Sørensen

Carsten Sørensen

Reader (Associate Professor)

Department of Management at LSE

Torben Tronborg

Torben Tronborg

Direktør

it-jobbank A/S

Tina Guldhammer

Tina Guldhammer

Områdeleder - Organisationsudvikling

Region Midtjylland

Camilla Hillerup

Camilla Hillerup

HR-direktør Danmark og Island

Microsoft

Annette Otto

Annette Otto

Senior Vice President, HR & Communication

Atea

Jacob Risgaard

Jacob Risgaard

CEO

Coolshop & dommer i Løvens Hule

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og morgenmad

09:00 - 09:05
Velkomst
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

09:05 - 09:30
Sådan rekrutterer du de dygtigste it-folk når du ikke kan konkurrere på lønnen
Stig Lundbech blev i 2019 kåret til Årets CIO, og ved om nogen hvad der skal til for at tiltrække og ikke mindst motivere dygtige it-folk. Få et indblik i hvordan Københavns Kommune arbejder, når de skal rekruttere de bedste it-kandidater.
Keynote:
Stig Lundbech
Direktør
Koncern IT, Rigspolitiet

09:35 - 10:00
Bæredygtig rekruttering af it-talenter
Nicklas Pyrdol vil i dette oplæg tale om, hvordan vi kan undgå at udpine ressourcen af hvide dansk-talende mænd imellem 30 og 45 år med en længere videregående uddannelse inden for IT ved måske at få øjnene op for andre profiler.
Oplægsholder:
Nicklas Pyrdol
Talent Management Advisor

10:05 - 10:20
Debat ved bordene

10:20 - 10:35
Pause

10:35 - 11:00
Digitalisering og fremtidens arbejdsplads
De sidste 20 års digital udvikling har ledt til komplekse tjeneste relationer, som i høj grad er baseret på automatiseret kunde selv-betjening håndteret af globale digitale platformer. Denne udvikling rejser fundamentale spørgsmål omkring mulighederne for et meningsfuldt og velbetalt arbejde. Under den store hestepære krise i 1894 forsøgte storbyer som London og New York at finde løsninger på miljøproblemet skabt af millioner af arbejdsheste verden over. Bilens fremfart løste problemet fuldstændigt over de næste 20 år. Eksplosionsmotoren fjernede næsten alt behov for heste, og da hesten bare havde sine muskler at byde på, var den ude af spillet. Da maskiner kom efter menneskelig arbejdskraft, havde vi noget ud over muskler – evnen til at tænke. Organisatoriske systemer har siden industrialiseringen søgt at vriste noget af den evne fra os, men digitalisering repræsenterer nu en specielt omfattende trussel for alle typer arbejde. Denne præsentation og diskussion vil baseret på dyb interesse i digitaliseringens effekt på arbejde give et overblik over udfordringer og mulige løsninger.
Keynote:
Carsten Sørensen
Reader (Associate Professor)
Department of Management at LSE

11:05 - 11:35
Fremtidens arbejdsplads for Danmarks it-professionelle – de vigtigste takeaways!
Med udgangspunkt i Computerworld it-jobbanks helt nye 2021 undersøgelse, hvor over 2.500 danske it-professionelle har deltaget, giver Torben Tronborg dig svarene på, hvordan Corona har rykket de it-professionelles syn på hjemmearbejde og hvad det har haft af betydning for deres trivsel – føler de mon en stigende eller faldende arbejdspres. Derudover giver Torben jer en dugfrisk temperaturmåling på om Corona har haft negativ eller positiv indflydelse på arbejdsglæden og hvad det betyder i forhold til motivationen til et jobskifte.


Vi alle ved at Corona har ændret radikalt i måden hvor på vi har arbejdet på siden Danmark lukkede ned, men hvad vil det få af konsekvenser på lang sigt, hvis I ikke forholder jer til den virkelighed vi står overfor og ikke mindst fremtiden – for hvem ved, måske har vi kun set toppen af det isbjerg, som kan få stor betydning i for måde vi både rekrutterer, arbejder og leder vores it-medarbejdere på. Vil det betyde større udfordringer for dig som arbejder med HR og it-ledelse, eller vil det åbne op for helt nye muligheder? Det vil Computerworld it-jobbank forsøge at give dig et indblik i på blot 30 minutter.
Keynote:
Torben Tronborg
Direktør
it-jobbank A/S

11:35 - 12:00
Sådan omsætter du ambitiøse HR-initiativer til praktiske løsninger
It-afdelingen i Region Midtjylland bruger efterspørgslen og den konstante jagt efter gode it-talenter til at sætte HR højt på agendaen. Men hvordan omsættes de ambitiøse HR-initiativer til praktiske løsninger? Det vil leder af Organisationsudvikling Tina Guldhammer gøre dig klogere på. Hør, hvorfor det er vigtigt at tænke stort og starte småt og have ledelsens opbakning – og ikke mindst, hvordan et insisterende og eksperimenterende mindset er med til at sikre, at løsningerne bliver værdifulde for både ledere og medarbejdere i it-afdelingen i Region Midtjylland.
Oplægsholder:
Tina Guldhammer
Områdeleder - Organisationsudvikling
Region Midtjylland

12:05 - 12:20
Debat ved bordene

12:25 - 13:05
Frokost

13:05 - 13:35
Data-drevet tilgang til fastholdelse af talenter på fremtidens arbejdsplads
HR Direktør i Microsoft Danmark Camilla Hillerup vil under sit oplæg komme ind på, hvordan globale og lokale data kan bruges til at indrette den hybride arbejdsplads og understøtte en inklusiv organisationskultur, med henblik på tiltrækning og fastholdelse af fremtidens it-talenter.’
Oplægsholder:
Camilla Hillerup
HR-direktør Danmark og Island
Microsoft

13:35 - 14:00
"De fleste forlader en virksomhed, fordi de er utilfredse med nærmeste leder"
HR-direktør Annette Otto blander sig i overvægt, stress-tærskler og mellemlederes kompetencer, som en del af Ateas HR-strategi. Det er afgørende, at mellemlederne er toptrænede i at drive god og nærværende ledelse. I Atea krydres det med en masse initiativer, som understøtter ledernes kompetencer indenfor fx stress, trivsel og sundhed, og er med til at nedbryde tabuer.

Dette har været med til at sikre Atea en stærk position på trods af modgang.

Annette Otto modtog HR-Prisen i oktober 2019.
Oplægsholder:
Annette Otto
Senior Vice President, HR & Communication
Atea

14:00 - 14:15
Debat ved bordene

14:15 - 14:30
Pause

14:30 - 15:30
Fra 75% fravær til 100% succes - Mød Jacob Riisgaard fra Løvens Hule
Medarbejderne er Coolshops vigtigste ressource, og der gøres et stort arbejde for at sikre, at medarbejderne har det så godt som overhovedet muligt. Hør hvordan Jacob med fokus på menneskelige værdier og ved at dyrke medarbejdernes forskellighed er lykkedes med at vækste massivt og gøre Coolshop til en af Danmarks mest cool arbejdspladser. Der er plads til at have det sjovt og udfordre det ordinære.
Oplægsholder:
Jacob Risgaard
CEO
Coolshop & dommer i Løvens Hule

15:30 - 15:45
Opsamling på dagens konference

15:45 - 16:00
Tak for i dag - Videndeling og networking
Det officielle program slutter, mne Computerworld it-jobbank serverer en kold fyraftensøl eller sodavand, hvor vi opfordrer deltagerne til at blive en stund for at netværke og vidensdele i uformelle rammer. Herefter har du selv fri adgang til at gå rundt på museet indtil det lukker.

Bemærk Arken først lukker kl. 21.00
Partnere
Praktiske Oplysninger
Dato:
15/9 2021
Tid:
08:30 til 16:00
Sted:
ARKEN Museum for Moderne Kunst
Skovvej 100
2635 Ishøj
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language