Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

Dato:
02/11 2023
Sted:
Vejle
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Du har måske digitaliseret salg og finans i større eller mindre grad – men hvad med produktionen?

En digital tilgang er nødvendig, når din virksomhed skal konkurrere med produkter fra både lavtlønslande og stadig mere effektive konkurrenter i og uden for din kerneindustri. Dertil kommer, at her er enorme forretningsmæssige og økonomiske gevinster at hente ved at satse på smart manufacturing og klikke sensorer, AI og procesautomatisering på f.eks. maskiner, logistik og lager.

Derfor vil vi på denne konference fokusere på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder.

Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

Ligeledes åbner teknologien for intelligent vedligehold ved at lade AI og sensorer forudsige nedbrud og gøre vedligehold rettidig og mere omkostningseffektiv. Ligesom du kan høste og – langt nemmere end førhen – analysere på et væld at data om gennemløbstid, effektivitet og energiforbrug.

Samtidig får du grundlag for at optimere din grønne rejse ved at sætte fingeren på præcis de steder, hvor du kan minimere både CO2-aftryk og råvarespild. Du bliver også i stand til at dokumentere indsatsen i detaljer overfor kunder, samarbejdspartnere og myndigheder. Hvilket ikke er helt uvæsentlig i en tid, hvor bæredygtighed i stigende grad bliver en regulær konkurrenceparameter – og hvor en egentlig CO2-skat er lige om hjørnet.

Den store udfordring er dog at gennemskue, hvor de største forretningsmuligheder ligger ved at forbinde materiel, sensorer og data samt uddrage forretningskritisk indsigt.

Du vil høre om erfaringer fra andre produktionsvirksomheder – gode såvel som mere dyrekøbte – og selv blive bedre forberedt på at høste gevinster og undgå faldgruberne. Ligeledes vil du få et overblik over løsninger og systemer, der gør det nemmere at drage fordel af mulighederne i dit nuværende produktionsapparat.

Se program

Program:


08:30
Registrering, kaffe, te og croissanter

09:00
Velkomst v. dagens moderator
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Kom med ned i maskinrummet hos SDU Robotics
I dette oplæg diskuteres det hvilke udfordringer der er med at optimere robot/automations processer med krav til meget lav fejl-rate. Både klassiske trial-and-error tilgange samt mere moderne AI baserede metoder vil blive diskuteret. Der bliver givet en teoretisk gennemgang af problematikken krydret med eksempler fra forsknings- og udviklingsprojekter hos SDU Robotics.
Henrik Gordon Petersen
Keynote:
Henrik Gordon Petersen
Sektionsleder, Professor
Det Tekniske Fakultet, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU Robotics, Syddansk Universitet

09:40
Smart Manufacturing – er kunstig intelligens løsningen?
Produktionsvirksomheder er i dag udsat for flere forskelligartede forretningskritiske problemstillinger, pres på profit og marginer, udfordringer i globale forsyningskæder og forventninger om at investere i bæredygtige initiativer. Som en konsekvens bliver det primære formål med digitale investeringer at optimere driften og produktionen.

Mens mange tænker på gevinsterne ved brugen af data og kunstig intelligens er det kun få, der formår at bringe AI-projekter ud i livet. Hvorfor forholder det sig sådan?

I denne session vil vi give indsigter i de fundamentale byggeklodser, som er nødvendige for at kunne etablere fuldautomatiske processer og brug af kunstig intelligens på tværs af værdikæden. Vi præsenterer også konkrete use-case(s), der kan give inspiration til, hvordan I kan accelerere jeres arbejde med at etablere Smart Manufacturing. Lyt med – stil spørgsmål – og få indsigt.

Præsentationen afholdes på engelsk.
Christian Maasem
Oplægsholder:
Christian Maasem
partner hos Detecon Consulting
og head of Hyperconnectivity

Christian Maasem er partner hos Detecon Consulting og Head of Hyperconnectivity. Efter at have studeret fysik og økonomi, ledede han Information Technology Management-gruppen og InnovationLabs ved RWTH Aachen University.
I 2016 grundlagde og ledede han Center Connected Industry på RWTH Aachen Campus som centerdirektør. I 2018 blev han udnævnt til administrerende direktør for Enterprise Integration Center Aachen GmbH.

I løbet af sine aktiviteter var han ansvarlig for en lang række innovations-, forsknings- og rådgivningsprojekter inden for digitalisering med fokus på Industri 4.0, Industriel IoT, Automotive, Future Logistics, eMobility, Smart Grid, Health og Smart City. Efter visionen fra RWTH Aachen Campus er han drevet af økosystemideen om at samle teknologiudbydere og brugere fra forskellige industrier for at skabe nye case-centrerede IKT-løsninger og dataøkosystemer til produktiv og økonomisk brug. Efter modulprincippet inddrager han erfaring fra viden om forskellige teknologiområder (IoT, 5G, Edge Cloud, Big Data, AI, automation mm.)


10:10
Pause

10:40
En softwaredefineret verden - Hvordan lykkes du med en platformdrevet Industri 4.0-strategi?
I dette oplæg vil Russell præsentere hvordan du med de rette data- kilder og strukturer kan underbygge en platform drevet strategi supporteret af AI, på tværs af organisationen.

Oplægget afholdes på engelsk.
Russell Duggan-Rees
Oplægsholder:
Russell Duggan-Rees
Global Chief Technologist Smart Manufacturing
DXC Technology

Russell is a Chief Technologist specialising in digital transformation in manufacturing and has over 25 years' experience in the technology industry. His background is Enterprise Architecture within the Public Sector and Manufacturing holding previous roles as Regional Head of Enterprise Architecture, Sector Chief Architect and Manufacturing and Smart Factory Chief Technologist.
Russell is leading DXC’s Smart Manufacturing offering, developing its solutions and services such as Smart Factory. He combines his manufacturing, Industry 4.0 and legacy systems experience to develop business transformation strategies and outcome-based solutions to deliver real competitive advantage for DXC clients.
He is an industry thought leader, has over five years of real-life delivery experience in next generation digital manufacturing solutions and is a trusted advisor to some of the world’s biggest manufacturing companies.


11:10
Digitalt vedligehold og AI
Digital Maintenance Analysis – Fokus på vedligehold, hvor oppetiden maksimeres samtidig med at omkostningerne reduceres

Her bliver deltagerne inspireret til at se på vedligehold som et optimeringspotentiale og ikke kun som en nødvendighed. De vil få indsigt i, hvordan man identificerer den optimale vedligeholdelsesstrategi for at maksimere aktivernes tilgængelighed og samtidig optimere vedligeholdelsesomkostningerne. Dette er nøglen til at omsætte vedligeholdelse til forretningsværdi for din virksomhed, uanset om dit fokus er kortere gennemløbstider, opnåelse af højere kvalitet eller mere effektive processer. Derudover addresserer indlægget grundlaget for en AI-baseret model for prædiktivt vedligehold.
Kasper Stens Honoré
Keynote:
Kasper Stens Honoré
Specialist Engineer M.Sc.
FORCE Technology

: Kasper S. Honoré er som ekspert på området specialiseret inden for digital vedligeholdelse og industriel bæredygtighed hos FORCE Technology. Han er FORCE Technologys repræsentant i det EU-finansierede TEF AI-Matters-initiativ. Derudover arbejder Kasper med idegenerering, produktudvikling og prototyper. Med en bred vifte af ansvarsområder og ekspertise afholder han således også workshops om innovation og digitalisering, primært i produktionsvirksomheder. Kasper har en kandidatgrad i produktudvikling og innovation.


11:45
Frokost

12:45
Realtidsmonitorering og digitalisering af shop floor-processer hos Danfoss
Bliv klogere på hvordan Danmarks største industrielle virksomhed, har investeret i digitalisering og optimering af produktionsudstyr med payback < 6 måneder.

Oplægget vil omhandle digital realtidsmonitorering af processer og actions med afsæt i continuous improvement.

Der vil blive taget udgangspunkt i en use-case fra Danfoss Power Solutions, hvor Digitale Performance Boards er udviklet og implementeret i alle fabrikkens afdelinger. Data-opsamling, ESG, Cloud, UI, UX og ROI vil blive inkluderet som temaer i oplægget.
Martin Ole Madsen
Keynote:
Martin Ole Madsen
M.Sc. Operations Management – Manufacturing Technology Manager - Operations Excellence and CAPEX SVS
Danfoss Power Solutions ApS

13:15
Debat/erfaringsudveksling v. bordene

13:30
Frigør potentialet i din produktion gennem digitalisering
Identificer potentialer for digitalisering ved at analysere fabrikker, produktionslinjer og produktionsudstyr ved hjælp af metoden Digital Factory Mapping.
Metoden skaber overblik over dit udstyrs digitale niveau og det mulige niveau af digital integration og kontrol på tværs af en produktionslinje fx.
Suppleret med andre analyseværktøjer som ADMA, LEAN, Value Stream Mapping og BPMN kan vi identificere ’digitale huller’ og derved skabe et overblik over de mulige digitale forbedringer i dine fremstillingsprocesser inklusive omkostninger og fordele.

Præsentationen er på engelsk
Michele Colli
Keynote:
Michele Colli
Head of Digital Production, Ph.D.
FORCE Technology

14:00
Tak for idag
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.