Awareness – få styr på virksomhedens medarbejdere

Dato:
11/4 2019
Sted:
Ballerup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige, for uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

Vi kan installere nok så mange avancerede firewalls, IDS’er, detection-systemer og antivirus-systemer, men vi er lige vidt, hvis medarbejderne bliver ved med at klikke på mystiske links i e-mails fra ukendte afsendere eller på anden måde bliver ved med tillidsfuldt at hoppe på de kroge, som hackerne udsender.

Grunden er enkel: Mange medarbejdere forstår ikke alvoren, de forstår ikke hackerne, og de forstår ikke vigtigheden af nye arbejdsgange, der indføres af it-sikkerhedsmæssige årsager.

Det betyder også, at effektive awareness-kampagner har målbar og meget stor effekt på it-sikkerheden.

Awareness-kampagner handler om med både kommunikative og teknologiske greb at give medarbejdere en øget forståelse for it-sikkerhed - og dernæst få dem til permanent at ændre deres adfærd.

Lykkes det, kan man stoppe en stor del af hackerne, allerede inden de kommer inden for murene.

På dette event får du konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

08:55
Velkomst
Jakob Schjoldager
Moderator:
Jakob Schjoldager
redaktør
Computerworld

Jakob Schjoldager er erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, og skriver til dagligt om virksomheders it-strategier og danske CIO’ers arbejde. Jakob har tidligere også været sikkerhedsredaktør på Computerworld.


09:00
Motivation er nøglen til et succesfuldt awareness program
Virksomheder anvender traditionelt set de samme indgangsvinkler, når det kommer til awareness-træninger. Det, som oftest går galt, er manglende motivation fra medarbejderne, hvor deltagerne kommer til at opfatte træningen som en byrde eller unødvendig arbejdsbelastning. Så hvordan får virksomheden opretholdt motivationen? Og hvad skal der egentlig til?

Få et indblik i hvordan andre virksomheder som et supplerende alternativ anvender kombinationen af teambuilding, brætspil, spil og andre former for fysiske aktiviteter til at opretholde motivationen i awareness-programmer samtidig med, at de optimerer den interne kommunikation og styrker sammenholdet i virksomheden.
Christian Rutrecht
Oplægsholder:
Christian Rutrecht
SE Director & Security Specialist
Fortinet

System Engineering Director at Fortinet Denmark with 8 years’ experience working as a security specialist with various roles in pen-testing, security assessment and training, threat management, project management, threat analysis and security architecture as well as policy and compliance implementations based on ISO27001, NIST and IEC64443 in both the private and public sectors.


09:30
Awareness efter bedste praksis
Det er svært at få gennemført awareness-træning som en proces efter bedste praksis uden ledelsens engagement og ejerskab.

I dette indlæg vil jeg gennemgå bedste praksis, nyttige tiltag og vise eksempler fra et system, som både kan håndtere uddannelse, phishing, usbing, smsishing, spørgeskemaer, tilbagemeldinger, analoge materialer og komplet rapportering.
Christian Schmidt
Oplægsholder:
Christian Schmidt
Direktør
Dediko A/S

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware skiftede i slutningen af 2021 navn til Dediko A/S.


10:00
Pause

10:15
Humor mod hacking
I den kriminelle underverden er der høj cigarføring, og kampen står om det dyrebareste guld: Data.

Hackerne og cybersvindlerne ved det. De har fat i den lange ende, og de har spottet, at medarbejderne er det svageste led, når det kommer til datasikkerhed.

Hvis vi i danske organisationer og virksomheder skal have en chance for at beskytte vores data og persondata og modstå hacker-angreb, kræver det, at vi opruster og klæder medarbejderne godt på.

Kampen om guldet er i gang. Det er den kamp, vi dedikerer os til med kampagnen Humor mod hacking. Data er BIG business.

Vi fortæller om, hvordan en vellykket awareness kampagne kan skrues sammen.
Lis Kelså
Oplægsholder:
Lis Kelså
Direktør
Humor mod hacking | Kelsa Media ApS

Lis Kelså er uddannet journalist og har arbejdet med kommunikation og journalistik siden 1980, både i Danmarks Radio og i egen virksomhed Kelsa Media. Hun har specialiseret sig i storytelling med digitale medier på mange platforme og forskellige udtryksformer og har et stort netværk indenfor it-sikkerhed.

Matilde Fevre
Oplægsholder:
Matilde Fevre
salg og marketing
Kelsa Media

10:45
Lad dine medarbejdere træne sikkerheds-adfærd og ikke bare komplicerede regler
Mange virksomheder bruger mange ressourcer på procedurer, systemer og politikker. Men hvor meget krudt bruger I på at træne jeres medarbejdere?

Sikkerhedsbrud sker ofte på grund af den menneskelige faktor – medarbejdere, der ikke formår at følge de avancerede procedurer og politikker, som I har brugt så mange kræfter på at udvikle.

Sammen med sikkerhedseksperter i Open Systems har Learningbank identificeret fire adfærdsområder, som dine medarbejdere kan træne digitalt, så det bliver nemt at bidrage til virksomhedens sikkerhed.
Thorsten Iversen
Oplægsholder:
Thorsten Iversen
Senior Learning Specialist
Learningbank

Som Senior Learning Specialist er Thorsten ansvarlig for koncepterne bag de digitale læringsspil som Learningbank udvikler.

Thorsten er kandidat i Psykologi, og i koncepterne bruges principper fra lærings- og designpsykologien til at skabe læringsspil, der både er engagerende, sjove og kan huskes.

Benedikte Finken
Oplægsholder:
Benedikte Finken
Psycologist & Learning Specialist
Learningbank A/S

Sammen med resten af Lærings-teamet i Learningbank udvikler hun de bedste digitale læringsoplevelser til medarbejdere i fx McDonald’s, Topdanmark og Coop.
Benedikte er uddannet psykolog specialiseret i kognitionspsykologi og organisationspsykologi. Tidligere har hun været i Maersk Oil, hvor hun har arbejdet med sikkerhed, kultur, adfærd, læring og kommunikation.


11:15
Paneldebat
Thorsten Iversen, Learningbank
Christian Schmidt, direktør, Draware
Christian Rutrecht, Kaspersky
Humor mod hacking

11:45
Tak for idag
Det får du ud af det
  • Smarte og enkle metoder til at skabe awareness om it-sikkerhedsproblemer i organisationen.
  • Metoder til at understøtte awareness med teknologi og dermed komme (lidt) i kontrol.
  • Inspiration til at komme videre med dit awareness-arbejde og dermed forbedre it-sikkerhedsniveauet i din organisation markant.