Ransomware: Sådan tackler du tidens største sikkerhedstrussel

Dato:
29/11 2016
Sted:
Hørsholm
Pris:
495 kr

Gå ikke glip af denne indholdsfyldte konference, hvor vi sætter fokus på tidens måske største sikkerhedstrussel: Ransomware.

Du får blandt andet gode råd og indsigtsfuld viden fra Rasmus Theede, formand fra Rådet for Digital Sikkerhed, og fra førende sikkerhedseksperter og leverandører fra ind- og udland.

Mød også Jesper Daldorph, it-chef i Glostrup Kommune, der kommer og fortæller om at blive ramt af ransomware - og om at etablere det nødvendige forsvar mod truslen. 

Ransomwaren rammer igen og igen
Ransomware regnes for at være blandt de alvorligste sikkerhedstrusler lige nu.

Næsten halvdelen af de danske virksomheder har været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data.

Adgangen bliver først givet, når virksomheden har betalt ransom - løsepenge - til hackerne, og det vælger mange organisationer at gøre, da beløbene alt andet lige er relativt små, ligesom driften ofte prioriteres over principper.

Centralt i ransomware-problematikken står organisationens medarbejdere, i det hackerne ofte får indsneget deres kode i systemerne via uopmærksomme og sløsede medarbejdere.

Forstå truslen - og læg den rette forsvarsstrategi
Der findes imidlertid muligheder for at undgå ransomware, men alting skal spille flot sammen, hvis man skal være sikker: Teknologi, struktrur, processer og - ikke mindst - medarbejdernes awareness.

På denne konference får du overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb.

Du får også gode råd til, hvad du kan gøre, når skaden først er sket.

Læs mere om ransomware her: Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Ransomware: Sådan beskytter du virksomheden bedst muligt
Henrik Larsen
Keynote:
Henrik Larsen
head of Security and Identity Services
DkCert

Henrik Larsen er medlem af bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed som repræsentant for den offentlige sektor. Til daglig er han chef for DKCERT, som er Danmarks akademiske CSIRT (Computer Security Incident Response Team), der overvåger netsikkerheden for institutioner på forskningsnettet. DKCERT varsler om akutte trusler mod it-sikkerheden og offentliggør løbende nyheder om informationssikkerhed.

Henrik har omkring 20 års erfaring med it-ledelse og informationssikkerhedsledelse - især fra Københavns Universitet, hvor han senest var informationssikkerhedschef var 2011-15.

Specialer: Sikkerhedsledelse, Sikkerhed i det offentlige og Cyber-sikkerhed.


09:45
Ezenta: Ransomware - det mindste af dine problemer
Program billede
Rundt omkring i de danske virksomheder har ransomware gjort sit indtog. For nogen har det betydet tab af uerstattelige informationer, for andre en forstyrrelse af driften. Men fælles for alle disse episoder er, at virksomhederne faktisk var heldige, da ransomware i sin natur "larmer" og er nem at opdage.

Kom og hør, hvordan og hvorfor det er vigtigt at kunne detektere malware, før det kommer ind, eller meget hurtigt derefter, og hvorfor ransomware ikke er det værste, der kan ramme jer.
Thomas Wong
Oplægsholder:
Thomas Wong
principal security consultant
Ezenta A/S

10:15
Kaffepause

10:45
Kaspersky: Opklaring af Ransomware angreb
Program billede
Jornt har I flere tilfælde være aktiv I samarbejdet mellem Europol, Det hollandske politi og Kaspersky om at finde nogle af de grupper der står bag Ransomware angreb.

I dette indlæg fortæller han historien om, hvordan han har været med til opklare en af disse sager og fået folkene bag dømt.
Jornt van der Wiel
Oplægsholder:
Jornt van der Wiel
Security Researcher, Global Research & Analysis Team
Kaspersky Lab

Jornt er ansat som sikkerhed ekspert for Benelux-regionen og er medlem af Kaspersky Labs Global Research og Analyse Team (GReAT). I denne stilling indsamler oplysninger og data, og herfra vurderer nye trusler, og hjælper til med at designe nye værktøjer til intern og kunderne brug.
Derudover er han er meget involveret i udviklingen af Kaspersky´s Threat Intelligence Services - som støtter virksomheder i at reagere hurtigt på nye trusler og give dem information til pro-aktivt at bekæmpe trusler.


11:15
Proofpoint: Mennesker er de bedste exploits
Program billede
Trusselsaktører bruger social engineering for at få mennesker til at udføre arbejdet for automatiserede exploits og ransomware.

Trusselsbilledet har ændret sig radikalt i løbet af de sidste par år, og social engineering er blevet den mest anvendte angrebsteknik.

Hackere har bevæget sig væk fra automatiserede exploits og får nu i stedet mennesker til at udføre det beskidte arbejde - installere ransomware, stjæle brugeroplysninger og overføre pengemidler. På tværs af alle angrebsvektorer og i angreb i alle størrelser brugte trusselsaktører social engineering til at snyde folk til at agere på måder, der tidligere afhang af ondsindet kode.

Du kan få bedre indblik i de angreb, jeres organisation bliver udsat for, samt dyb indsigt i de seneste ransomware-kampagner baseret på Locky, Petya og andre vira.
Werner Thalmeier
Oplægsholder:
Werner Thalmeier
SE Director, EMEA
Proofpoint Gmbh

Werner Thalmeier har været aktiv inden for IT-branchen i over 20 år og har omfattende praktisk erfaring fra samarbejde med sælgere, kunder, teknologipartnere og forhandlere med forskellige leder- og ingeniørstillinger.


11:45
Mennesker og sikkerhedskultur
Menneskers ageren og sikkerhedskultur er central for alle aspekter af informationssikkerhed. Dette gælder selvfølgelig også i forbindelse med ransomware.
Etablering og vedligeholdelse af en stærk sikkerhedskultur er en udfordring for alle virksomheder.
Vi kigger på, hvordan virksomheden kortlægger den interne kultur og de midler, der virker.
Morten Kähler
Oplægsholder:
Morten Kähler
head of information security
CERTA Intelligence & Security A/S

Morten Kähler er til daglig ansvarlig for udviklingen og gennemførelsen af rådgivning om spionage og informationssikkerhed til danske virksomheder og myndigheder. Rådgivningen baserer sig på samtænkning af sikkerhed på tværs af it-systemer, komplekse fysiske strukturer og menneskelig adfærd.
Morten Kähler har en baggrund som chef for informationssikkerhed hos Rigspolitiet og tidligere som systemarkitekt hos Terma og Motorola. Morten Kähler er uddannet civilingeniør.


12:15
Frokost

13:00
Menlo/SEC: Isolation som strategi - en radikal ny model, der skelner mellem lovligt indhold og malware
Program billede
Menlo Security præsenterer en ny sikkerhedsmodel, der undgår problemerne med at forsøge at skelne mellem lovligt indhold og malware - mellem godt og ondt.

Den fremherskende model kan ikke følge med. Traditionelle og endda nye tilgange til at opdage malware kan kun i begrænset omfang reducere sikkerhedsrisici i en forbundet verden.
Jason Steer
Oplægsholder:
Jason Steer
EMEA solution architect
Menlo Security

Jason Steer is an engineer at heart - he has built and broken computer networks since 1996. Jason has worked at a number of successful technology companies over the past 15 years, including IronPort, Veracode & FireEye.


13:25
Hvordan kan Tenable løsningen sikre din virksomhed mod Ransomware angreb?
Program billede
Vulnerabitily management er i dag et vigtigt aspekt i beskyttelsen af dit firmas digitale aktiver.
  • Hvordan får du et overblik over sårbarhederne i dit firmas netværk?
  • Hvordan understøtter du en kontinuerlig overvågning af sårbarhederne?
  • Hvordan prioriterer du sårbarhederne og evaluerer på de udbedringer du foretager?
Tenables løsninger kan assistere i ovenstående og hjælpe dig med at få ro i sindet omkring Ransomware.
Kristian Norsgaard Rieper-Holm
Oplægsholder:
Kristian Norsgaard Rieper-Holm
CEO
GlobalSequr A/S

13:50
RES: Giv mere magt til de ansatte, mens du sikrer virksomheden - En tilgang til sikkerhed centreret om medarbejderne.
Program billede
RES beskytter din virksomhed mod eksterne og interne trusler med en unik medarbejdercentreret tilgang til at håndtere sikkerhed, identitet, adgangshåndtering og IT-styring. Med RES skal man ikke gå på kompromis med produktivitet eller erfaring. For effektivt at imødekomme sikkerhedsmål kan RES levere hurtig "time to value" - så løsningen er oppe at køre i løbet af dage, og ikke måneder eller år.
Eddie van Ravesteijn
Oplægsholder:
Eddie van Ravesteijn
direktør, Sales Enablement
RES

Eddie van Ravesteijn er en hollandsk It-ekspert med mere end 15 års erfaring fra branchen. Eddie startede sin karriere hos RES som salgskonsulent, men har siden besiddet flere stillinger, og er nu direktør for Sales Enablement. For ham handler sikkerhed om balancen mellem at sikre adgang, kontrollere brugere og applikationer og samtidig gøre det muligt for brugeren at blive mere effektiv gennem en fantastisk brugeroplevelse.


14:15
Kaffepause

14:35
Adactit: Advanced Threat Protection med Office 365 og Windows 10
Program billede
Windows 10 er det mest sikre operativsystem til dato.

Cyberangreb bliver dog mere og mere sofistikerede, og folk med ondsigtede intentioner finder hele tiden nye metoder til at komme ind på virksomheders netværk.

Windows Defender Advanced Threat Protection er en ny service fra Microsoft, som hjælper virksomheder med at identificere, undersøge og reagere på avancerede og målrettede angreb mod deres netværk. Servicen bygger videre på de sikkerhedsforanstaltninger der ligger i Windows 10, og giver også en række værktøjer til at sikre virksomheden, hvis man først er blevet kompromitteret.

Hør om de indbyggede sikkerhedsmekanismer der ligger i Office 365 & Windows 10, og hvordan man nemt kan øge sikkerheden med løsninger som Advanced Threat Protection.
Rasmus Jensen
Oplægsholder:
Rasmus Jensen
principal consultant
Adactit
Casper Bøyesen
Oplægsholder:
Casper Bøyesen
Senior Vice President
TDC Erhverv

Casper har ansvaret for Cloud Solutions i TDC Erhverv og er tidligere COO i Adactit, og har beskæftiget sig med cloud computing de sidste 7 år.


15:00
Kaspersky: Undgå at blive taget som gidsel
Driften i virksomheden stopper... dine filer er utilgængelige - din eneste mulighed for at få driften tilbage er at betale løsepenge til en kriminel der holder dine data gidsel. Det lyder som et film plot, men det er hvad der sker, når virksomheder stå ansigt til ansigt med den voksende trussel fra Ransomware. Kom og hør Leif Jensen fortælle om hvordan Kaspersky Labs teknologier forhindre virksomheder for at komme i sådan en situation.
Leif Jensen
Keynote:
Leif Jensen
Chief Business Officer
ESET Nordics

15:25
Sådan har Glostrup kommune løst problemer med ransomware-angreb
Glostrup Kommune er flere gange blevet ramt af ransomware-angreb. I dag er ransomware en del af dagligdagen og Jesper Daldorph fortæller historien fra første angreb på kommunen til nu, hvor Glostrup kommune har fundet en smart og enkel måde at håndtere ransomware på, så man undgår hverken at miste data eller at betale løsesum.
Oplægsholder:
Jesper Daldorph
it-chef
Glostrup Kommune

16:10
Tak for i dag