Multi-Cloud og private AI

Dato:
31/1 2024
Sted:
København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Fra buzz word til daglig brug. Dataanalyse i praktisk anvendelse med både predictive og generative AI

AI er ikke et nyt begreb, og mange virksomheder har længe arbejdet med modeller til at strukturere deres enorme datamængder, så de kan bruge dem til forretningsudvikling, effektivisering eller blot som beslutningsstøtte.

Alligevel står vi midt i et paradigmeskift med AI som driver. Gartner forudser, at der vil være generativ AI i 40% af alt enterprise software i 2024. Det tal var 5% i 2020. Og Gartners forudsigelse understreger den vilde evolution, vi har set i AI-løsninger i 2023. Virksomheder og organisationer står på spring for at høste AI-gevinsterne med deres egne løsninger, men en del står stille i startboksen. For det kan være svært at komme i gang, finde den første ide og tage de første skridt.

På dette seminar dykker vi ned i udfordringer og bekymringer, værktøjer og planer, når man vil i gang med at bruge AI - og måske bygge sin egen AI-model.

Vi ser på mulige use cases, hører erfaringer fra dem, der har taget de første skridt; Ser på AI-værktøjer og den nødvendige compliance; Og på private AI, AI as a Service og alt muligt derimellem.

Se program

Program:


09:00
Morgenmad & Registrering

09:25
Velkommen
Torben Kristensen
Oplægsholder:
Torben Kristensen
Head of VMware Sales
Conscia

09:30
Megatrends og lokale tendenser for 2024
Henrik Møll og Rasmus Rask Eilersen samler trådende fra de store globale IT-metatrends, hype cycles og trend-rapporter og holder dem op med de tendenser, vi ser i Danmark blandt private og offentlige virksomheder og organisationer. De ser også ind i krystalkuglen for 2024 om anvendelsen af AI, udfordringer med et voksende skills gap og manglende faglige ressourcer samt data compliance og placering.
Henrik Møll
Oplægsholder:
Henrik Møll
CTO
Conscia

Henrik har mere end 20 års samlet erfaring i branchen, hvoraf halvdelen har været med fokus sat på datacenterløsninger. Henrik besidder ligeledes en dyb viden indenfor cyber-sikkerhed og kan besvare spørgsmål med både teknisk og strategisk dybde.

Rasmus Rask Eilersen
Oplægsholder:
Rasmus Rask Eilersen
Director Solution Engineering
VMware by Broadcom

Rasmus Rask Eilersen, Director for Solution Engineering hos VMware i Norden, har igennem de sidste over 20 år arbejdet indenfor områderne business continuity, data management og sikkerhed, både som konsulent, engineer og leder.


09:50
Ørsteds rejse i brugen af predictive AI til at sikre vedligehold af deres vindmølle-parker
Ørsted vil være brancheførende i forhold til at forme en verden, der udelukkende bygger på grøn energi. En af de bærende søjler for at opnå dette er en digital, omkostningseffektiv driftsorganisation, der bruger kunstig intelligensteknologier til beslutningsstøtte gennem hele værdikæden.

I dette indlæg vil Head of Operations Advanced Analytics Jan Frydendall diskutere en specifik use case, hvor AI gør farlige miljøer sikrere for teknikere at udføre deres arbejdsordrer i, samtidig med at de høster mere indsigt i en vindmølles tilstand. Jan berører desuden andre AI-drevne produkter, der anvendes i dag i Ørsted Operations.
Jan Frydendall
Keynote:
Jan Frydendall
Head of Advanced Analytics | Product Line Manager Advanced Analytics DnD ART Global Operations
Ørsted

Jan Frydendall is heading up the Advanced Analytics department in Ørsted Global Operations. In his current role, he is managing a digital product line of 60+ people, focusing on creating data-driven products to optimize decisions and increase the power production of offshore wind farms. Jan has been with Ørsted for almost ten years and has always focused on digitization, analytics, and AI to predict turbine failures, create advanced data acquisition strategies, and push the boundaries for what data-driven operations can uncover additional value for the business and owners.
Jan holds a PhD from DTU Compute on applied mathematics and a master’s in physics from the University of Copenhagen.


10:20
Pause

10:40
AI use cases and the use of private AI
Talemåden om ”ikke at kunne se skoven for bare træer” kunne være skrevet om organisationer med enorme mængder af data, som ligger ubrugt hen, fordi overblikket mangler.

AI er ikke et nyt værktøj i virksomhedernes værktøjskasse, men siden introduktionen af Chat GPT i november 2022, er det alligevel gået stærkt. Utallige AI-værktøjer er blevet allemandseje, og flere virksomheder har nu mod på at anvende AI på deres enorme datamængder.

Robbie Jerome inspirerer i dette oplæg til forskellige måder at anvende både predictive og generative AI på. Han ser på, hvad der ligger under begrebet private AI, på muligheder og udfordringer med et multi-cloud setup, når man arbejder med AI og så dykker han også ned AIs - til tider irriterende kammerat - ”Compliance”, og hvordan man overholder den.

Oplægget afholdes på engelsk
Robbie Jerrom
Oplægsholder:
Robbie Jerrom
Principal Solution Engineer, AI & Application Platforms
VMware by Broadcom

11:20
Sådan kommer du i gang med at bygge din egen AI-model
Hvordan bygger I jeres egen AI-model? Mange af koncepterne rundt om AI bliver misforstået, og på oplægget her gennemgår Allan Møller de forskellige begreber og koncepter rundt om AI, og hvordan de kan anvendes. Han deler desuden erfaringer fra kunder og Conscia selv i arbejdet med AI. Og ser på, om man skal begynde med en predictive AI-model eller kaste sig ud i generative AI med det samme? Allan Møller svarer i oplægget på spørgsmål som:

  • Hvor lang tid tager det af bygge en AI-model – og træne den?
  • Hvilke værktøjer skal du bruge for at bygge din egen AI-model?
  • Hvilke faglige ressourcer har du brug for på teamet, for at komme i gang?
Og så fortæller Allan, om der overhovedet findes en ”AI as a Service”, som du kan kaste dig over frem for at bygge og drive det hele selv.
Allan Møller
Oplægsholder:
Allan Møller
Head of AI and Cloud Management
Conscia

11:50
Opsummering og tak for i dag
Torben Kristensen
Oplægsholder:
Torben Kristensen
Head of VMware Sales
Conscia
Partnere
Det får du ud af det
  • Indsigt i udfordringer og bekymringer, værktøjer og planer, når man vil i gang med at bruge AI
  • Inspiration til, hvordan du kan komme ud af startboksen og høste AI-gevinsterne i din virksomhed.
  • Indblik i, hvordan Ørsted kom i gang med at tage de første skridt
  • Netværk og erfaringsudveksling med andre it- professionelle.