Business Intelligence & Analytics Day

Dato:
14/3 2024
Sted:
København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Få realtidsbaseret indsigt og transparent viden i organisationen

Kom med når vi på konferencen Business Intelligence Day 2024 går i dybden med, hvordan du med den helt rigtige Business Intelligence strategi og de rigtige værktøjer får en både retvisende og fleksibel indsigt i virksomheden uden behov for store og kostbare projektforløb og specialiserede ressourcer.

Samtidig kan du nu langt hurtigere stille målrettede informationer til rådighed for organisationen med f.eks. apps udviklet uden kodefærdigheder (no-code/low-code).

Begge dele stiller dog også skærpede krav til overblik og governance for kvaliteten af de indhentede data og informationer. Særligt hvis du vil sikre reel transparens og single source of truth i organisationen.

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

Endelig kigger vi nærmere på, hvordan du kobler automatik og AI/ML på, så arbejdsbyrden ikke vokser lineært med de ofte meget store datamængder, du vil sikre dig overblik over.

På denne dag kan du desuden netværke og erfaringsudveksle med de andre deltagende BI-professionelle. Du kan møde og stille spørgsmål til eksperter inden for BI, analytics og big data og få indblik i de nyeste muligheder samt gode råd, du kan drage nytte af i dine strategiske og forretningsmæssige overvejelser.

Mød talerne

Kristoffer Ingemand Stener Petersen

Kristoffer Ingemand Stener Petersen

Enterpriseredaktør

Computerworld

Marie Normann Gadeberg

Marie Normann Gadeberg

Customer Impact Manager

Beyond Work

Jonathan Hvid

Jonathan Hvid

COO & Partner

Stretch Qonnect

Rune Lindvig

Rune Lindvig

Partner Solutions & Architect Manager EMEA

talend - A Qlik Company

René Dueholm

René Dueholm

CEO

Atlytix

Jacob Prichander

Jacob Prichander

Team Manager & Solution Architect – BI, Data & Analytic

Cepheo

Martin Lindberg Lüttge

Martin Lindberg Lüttge

Director, Data solutions

INVIXO Consulting Group A/S

Carsten Jantzen

Carsten Jantzen

Principal Consultant

INVIXO Consulting Group A/S

Morten Møller

Morten Møller

Head of BI Operations

Coloplast A/S

Peter Sergio Larsen

Peter Sergio Larsen

Group Head of Digital & Digital Enterprise Transformation

DSV

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og lækker morgenmad, smoothies og kaffe

09:00 - 09:05
Velkomst
Moderator:
Kristoffer Ingemand Stener Petersen
Enterpriseredaktør
Computerworld

09:05 - 09:35
Hvordan AI fundamentalt kommer til at ændre den måde vi arbejder på
ChatGPT er kun lidt over et år gammel, men allerede nu har denne applikation og teknologien bag den udfordret vores opfattelse af, hvad det er muligt at bruge kunstig intelligens til.

Den repræsenterer en ny æra for software, hvor vores samarbejde med AI til automatisering af både store og små opgaver er blevet nemmere end nogensinde før. Men hvilke dele af vores arbejde kommer kunstig intelligens til at have den største indflydelse på? Hvilke krav stiller det til vores nuværende og fremtidige data? Og hvordan sikrer vi, at introduktionen af kunstig intelligens giver reel værdi – og ikke bare introducerer ny kompleksitet?

I denne præsentation prøver Marie at svare på nogle af de her spørgsmål og kigger på, hvad AI kan betyde for den måde vi arbejder på i fremtiden.
Keynote:
Marie Normann Gadeberg
Customer Impact Manager
Beyond Work

09:35 - 10:00
Opbygning af dataplatforme af høj kvalitet til AI og Business Analytics
Denne præsentation behandler de væsentlige aspekter af at konstruere moderne dataplatforme, med en stærk vægt på datakvalitet som en nøglekomponent. Den skitserer de grundlæggende principper for opbygning af disse platforme, der er egnede til AI og Business Analytics.

Samtidig med at fremhæve vigtigheden af datakvalitet, dækker præsentationen også bredere emner såsom integration af avancerede teknologier, brug af værktøjer som Talend og vedtagelse af bedste praksis inden for datahåndtering.

Deltagerne vil få indsigt i at skabe alsidige og robuste dataplatforme, der ikke kun prioriterer datakvalitet, men også understøtter de dynamiske behov for AI og analyser i det moderne forretningslandskab.

Denne session er ideel for dem, der ønsker at forstå den omfattende proces med at bygge effektive dataplatforme i nutidens teknologidrevne verden.
Oplægsholder:
Jonathan Hvid
COO & Partner
Stretch Qonnect
Oplægsholder:
Rune Lindvig
Partner Solutions & Architect Manager EMEA
talend - A Qlik Company

10:00 - 10:25
Pause

10:25 - 10:50
Next generation BI: Fremtiden er Nu
Virksomheder konkurrerer i dag på data - ikke fordi de kan, men fordi de skal. Vi er vidner til en spændende æra, hvor øgede rapporteringskrav, AI/ML og selvfølgelig BI har sat data er i centrum.

Forestil dig, hvis du kunne høste alle fordelene gemt i dine data uden behov for store og kostbare projektforløb og specialiserede ressourcer. Eller at din data automatisk blev indsamlet, renset og klargjort, uden at du skulle løfte en finger. Og tænk hvis løsningen var skalérbar og tilpassede sig ny teknologi, så den kunne opfylde din virksomheds behov nu OG i fremtiden.

Vi har en god nyhed til dig. Lad os introducere dig for fremtidens Business Intelligence.

Automatiserede dataplatforme er ikke kun er løsningen på nutidens udfordringer, men også nøglen til at forme morgendagens succes. I dette oplæg vil René dykke ned i, hvordan du kan få det bedste fra begge verdener: en kraftfuld back-end og avancerede Power BI visualiseringer i front-end. Desuden kigger vi ind nyeste muligheder med Power BI og hvordan man implementer ”Planlægning og budgettering” med write-back direkte ind i PowerBI.
Oplægsholder:
René Dueholm
CEO
Atlytix

10:50 - 11:15
Demo: Sådan kommer du i gang med AI, selvom du ikke kan overskue det
Kunstig intelligens (AI) er på alles læber. Hvis du har en ledelse eller en bestyrelse, der efterspørger konkrete planer inden for AI, men har svært ved at se, hvilken bid af elefanten der skal spises først, kan du se frem til denne præsentation.

Du vil få:
  • Vores perspektiv på, hvor i organisationens data du kan begynde, og dermed komme i gang.
  • En demonstration af teknikken bag en konkret use-case, så du kan se, hvor enkelt det er at omsætte ideer til løsninger, som kan implementeres i din virksomhed.
  • Et eksempel på hvordan ressourceforbruget kunne se ud, der tager hensyn til både opbygning, vedligeholdelse og udvikling af din løsning
Oplægsholder:
Jacob Prichander
Team Manager & Solution Architect – BI, Data & Analytic
Cepheo

11:15 - 11:40
Den moderne dataplatform: Sådan kommer du fra traditionel BI til data-streaming og domain driven design.

I takt med at forretningen efterspørger mere data, hurtigere, vil de fleste virksomheder opleve at motoren i det traditionelle Data Warehouse – ETL processen, simpelthen er for lille og ikke bygget til det voksende behov for (near-)real-time data streaming og processering on-the-fly.

Vi bliver formentlig ikke populære for at sige det, men nogen skal jo gøre det – det kræver ikke store ”all-purpose” platforme for at kunne bygge moderne Data Platforme, men det kræver at du ved, hvad du bygger, hvorfor du bygger det og ikke mindst, hvordan du gør det.

Vi tager dig igennem en konkret og praktisk orienteret rejse fra den klassiske ETL tankegang, til at bygge bro mellem operationel data-integration og den analytiske BI ved brug af en Data Hub.

Herfra drejer rejsen sig over mod Domain Driven Design, hvor vi inddrager forretningen mere og skubber det reelle data ejerskab ud i domænerne, samt til Streaming af data (ved hjælp af Kafka). Her opnår du en mere løst koblet arkitektur, hvor du ikke har låst dig til én bestemt platform, men i stedet rykker forretningen langt tættere på den værdiskabende data, der bliver til den indsigt, de har behov for.

Det du vil få med fra indlægget her, er et konkret oplæg på en reference-arkitektur på en moderne Data Platform, samt konkrete initiativer som I selv kan gøre derhjemme, i det tempo der giver mening for jer, uden at skulle favne alt på én gang eller planlægge et big bang.

Det fortæller vi om gennem konkrete cases fra projekter, vi har gennemført.

Mød Martin Lindberg Lüttge – specialist med 14 års erfaring inden for Business Intelligence og Integration samt Carsten Jantzen – specialist med mange års erfaring indenfor DevOps og Platform Engineering og de seneste 5 år med særligt fokus på Domain Driven Design og Kafka.

Oplægsholder:
Martin Lindberg Lüttge
Director, Data solutions
INVIXO Consulting Group A/S
Oplægsholder:
Carsten Jantzen
Principal Consultant
INVIXO Consulting Group A/S

11:40 - 12:30
Frokost - smørrebrød fra Aamanns

12:30 - 13:00
Data til brugere – udvikling, adoption og drift
I Coloplast arbejder man med BI i tæt samarbejde med forretningen gennem selvstyrende spor, hvor der tildeles ressourcer årligt.

Denne tilgang til forretningen videreføres i driftsområdet, hvor et dedikeret team har ansvar for drift og vedligehold af data flows og BI miljøet.

Adoption varetages i et særskilt team med fokus på uddannelse og brugeroplevelse; både på den gamle og uddøende platform og på den evigt voksende Power BI platform.

Det er en organisering og fremgangsmåde der har vist sig at give den bedste kommunikation med forretningen, det bedste overblik i afdelingen og har medført at man har kendskab til de fleste self-service udviklere i forretningen.

Hør om rejsen, om fokusområder, om udfordringer og om gevinster
Keynote:
Morten Møller
Head of BI Operations
Coloplast A/S

13:00 - 13:30
Data i bevægelse: Strømlining af hvert skridt af din forretning
Keynote:
Peter Sergio Larsen
Group Head of Digital & Digital Enterprise Transformation
DSV

13:30 - 13:30
Opsummering og tak for idag
Moderator:
Kristoffer Ingemand Stener Petersen
Enterpriseredaktør
Computerworld
Praktiske Oplysninger
Dato:
14/3 2024
Tid:
08:30 til 13:30
Sted:
Hotel Ottilia
Bryggernes Plads 7
1799 København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language