Cyber Security Strategy Trends 2023

Dato:
14/11 2023
Sted:
Kongens Lyngby
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Stadig flere virksomheder bliver ramt af ødelæggende cyberangreb. Også selvom der er sket store investeringer i tekniske kontroller og awareness-kampagner.

Det seneste års angreb viser, at både store og små organisationer står for skud, og at ingen kan vide sig sikker - heller ikke selv om forsvarsværkerne er veludbyggede, og it-systemerne optimerede.

På Cyber Security Strategy Trends 2023 dykker vi derfor ned i de aktuelle forhold, som du som it-sikkerhedsansvarlig skal forholde dig til netop nu.

Undervejs har du rig mulighed for at netværke med de andre it-sikkerhedsansvarlige og høre om deres udfordringer og løsninger, og vi har endda sat tid af i programmet til denne faciliteret debat.

Se program

Program:


08:30
Croissanter, kaffe & registrering

09:00
Velkomst ved dagens moderator
Ditte Vinterberg Weng
Moderator:
Ditte Vinterberg Weng
Journalist for cybersikkerhed
Computerworld

09:05
Hvorfor skal du interessere dig for Explainable AI?
AI er nok en af tidens største buzzwords - det bliver skiftevis udråbt som en kæmpe disruptor og forretningsmulighed, eller en af de største trusler mod menneskeheden.
Explainable AI har til formål at gøre Machine Learning algoritmer forståelige for mennesker og styrke tilliden til dets output.

Hvorfor er det vigtigt for cybersikkerheden? Flere og flere software producenter annoncerer features der inkluderer brugen af AI, og flere virksomheder øjner besparelser og effektivisering ved brug af AI. Det betyder, at AI vil være noget sikkerhedsteams skal forholde sig til, men hvordan?
Nicholas V. Jancey
Keynote:
Nicholas V. Jancey
Nordics CISO og nomineret til Årets CISO 2023
PwC

Nicholas is currently the CISO for PwC Denmark, responsible for PwC’s internal security programme. Additionally, he holds leadership responsibilities for PwC’s member firms in the Nordics as Regional CISO - Nordics. Nicholas has more than 17 years of experience in the Information Security and Compliance field. Throughout his career he has worked with large multinational organisations such as Novo Nordisk and Carlsberg Breweries. Here he has gained significant experience in operationalising strategies and running transformation programmes that generate actual impact. Nicholas is a big advocate of using emerging technologies and alternative approaches to tackle security and compliance issues and has often worked on digital projects, demonstrating how these technologies can solve problems, enable business and still be secure.


09:40
Krisestyring – før, under og efter
Styrer du krisen, eller lader du krisen styre dig? Ofte er udfaldet af en krisesituation allerede fastlagt, før den indtræffer. Når krisen melder sin ankomst, har vi en tendens til at fokusere på de umiddelbare opgaver foran os. Vores naturlige tilbøjelighed og krisens kaotiske dynamik kan føre til, at vi mister det strategiske overblik og derved hvor organisationen skal være efter krisen. Ved at forstå de mekanismer, der er involveret, kan vi gøre vores liv lettere ved at forberede os og dermed sikre, at der er sammenhæng mellem vores beslutninger før, under og efter krisen.

Effektiv krisestyring handler om at etablere solide forbindelser, der knytter organisationens prioriteringer og aftalte serviceniveauer sammen med de beslutninger, der træffes, når krisen kulminerer og situationen er mest udfordrende. I dette oplæg vil vi dele vores erfaringer med modstandsdygtighed, krisestyring og risikoforståelse gennem målrettede øvelser.
Jacob Taarup
Keynote:
Jacob Taarup
Associate Professor
Københavns Professionshøjskole, afdelingen for Katastrofe- og risikomanagement

Jacob Taarup er ph.d. og lektor ved afdelingen for Katastrofe- og risikomanagement på Københavns Professionshøjskole. Hans undervisning og forskning involverer arbejde med risikoanalyse, systemers modstandsdygtighed og grundlæggende problemstillinger inden for risiko- og sikkerhedsvidenskab. Teoretiske interesser omfatter tilgange til risikovurderinger, krisestyring, fortsat drift og private beredskaber.

De seneste år har Jacob fokuseret på fortsat drift, robusthed og risikostyring under arktiske forhold, hvor han arbejder med usikkerheder relateret til industri, lokalsamfund og kritisk infrastruktur.

Lene Sandberg
Keynote:
Lene Sandberg
Lektor
Københavns Professionshøjskole, afdelingen for Katastrofe- og risikomanagement

Lene Sandberg er lektor på Katastrofe- og risikomanageruddannelsen på Københavns Professionshøjskole og forsker i operativ krisestyring, organisering og opbygning af dansk redningsberedskab, myndigheder og organisationers beredskabsansvar.


10:10
Pause

10:30
Forenkel dine sikkerhedsaktiviteter ved hjælp af machine learning, AI og concierge service
Ari vil i denne session gennemgå, hvordan kombinationen af machine learning, AI og concierge-service kan hjælpe med at bekæmpe cyberkriminalitet.
  • Hvordan kan det bidrage til at virksomhederne ikke føler sig sårbare, og mindske sandsynligheden for angreb og brud?
  • Hvordan kan Arctic Wolf hjælpe med at beskytte og forsvare mod trusler med begrænset adgang til talent på markedet, samtidig med der kan opnås en reducering af udgifter til it-sikkerhed?
Arctic Wolf samler elite sikkerhedsforskere, dataforskere og sikkerhedsudviklingsingeniører for at hjælpe med at eliminere cyberrisici for organisationer over hele verden med deres sikkerhedsaktivitet i skyen
Ari Thor Gudmannsson
Oplægsholder:
Ari Thor Gudmannsson
Sr. Sales Engineer Enterprise - Denmark
Arctic Wolf

Med mere end 20 års erfaring har Ari en bred baggrund som CIO, teknisk leder samt specialist inden for netværk og sikkerhed. Inden Ari blev en del af Arctic Wolf, havde han forskellige stillinger, herunder netværks- og sikkerhedsspecialist i EMEA for Nutanix. Gennem at have arbejdet med en så bred baggrund som kunde, partner og nu leverandør, forstår Ari behovet for bedre måder at bekæmpe cyberkriminalitet ved hjælp af en kombination af machine learning, AI og concierge-service.


10:50
Evolutionen af Zero Trust og hvorfor du har brug for Negative Trust
"Zero trust" er et populært tema, der bredt anvendes i cybersikkerhedsindustrien. Men hvad indebærer denne strategi præcist, hvad er udviklingerne, og hvordan ser fremtiden ud for Zero Trust? Bliv klogere på disse spørgsmål, når Tony Fergusson tager ordet.
Derudover vil Negative Trust (Deception) teknologi også blive diskuteret. At bruge Negative Trust som en del af en Zero Trust-arkitektur, kan hjælpe din organisation med at blive modstandsdygtig over for avancerede angreb og flere former for ransomware eller menneskedrevne trusler mod forsyningskæden.

Glæd dig til at få besvaret disse spørgsmål:

  • Hvordan man mindsker risikoen for angreb, der sigter mod Zero Trust-miljøer?
  • Hvad kommer efter Zero Trust?
  • Hvordan stopper man insidertrusler?
  • Hvilke fordele er der ved anvendelse af "Deception Technology"?
Indlægget holdes på engelsk.
Tony Fergusson
Oplægsholder:
Tony Fergusson
CISO, EMEA
Zscaler

11:10
Debat/erfaringsudveksling ved bordene
Debat ved runde borde med de nogle af de andre deltagere ud fra to predefinerede spørgsmål.

Debatten bliver opsummeret af Ditte Vinterberg Weng, journalist for cybersikkerhed.
Ditte Vinterberg Weng
Moderator:
Ditte Vinterberg Weng
Journalist for cybersikkerhed
Computerworld

11:25
Pause

11:40
Et indblik i en hackers mindset i 2023 og hvorfor det er relevant for sikkerhedsstrategien
I løbet af 2023 har vi i Fortinet set en udvikling i antallet af cyberangreb mod danske virksomheder og fulgt de metoder som de kriminelle aktører anvender. Med en stigende implementering af EDR, Zero Trust arkitektur og andre sikkerhedsstrategier har hackerne også udviklet mere avancerede metoder til at kompromittere den hybride infrastruktur. Hvad gør vi når APT angreb (Avanced Persistent Threats) angreb bliver normalen og når AI spiller en rolle i Social Engineering?

I dette indlæg vil Fortinet give et indblik i hvordan en hacker/aktør i dag arbejder med udviklingen af angreb og ransomware for at optimere på succesraten af deres angreb. Vi vil komme med eksempler på hvilke værktøjer organisationer og virksomheder har tilgængelig for at kunne følge med i denne udvikling.
Christian Rutrecht
Oplægsholder:
Christian Rutrecht
SE Director & Security Specialist
Fortinet

System Engineering Director at Fortinet Denmark with 8 years’ experience working as a security specialist with various roles in pen-testing, security assessment and training, threat management, project management, threat analysis and security architecture as well as policy and compliance implementations based on ISO27001, NIST and IEC64443 in both the private and public sectors.


12:00
Debat/erfaringsudveksling ved bordene
Debat/ erfaringsudveksling ved runde borde med de nogle af de andre deltagere ud fra to predefinerede spørgsmål.

Debatten bliver opsummeret af Ditte Vinterberg Weng, journalist for cybersikkerhed..
Ditte Vinterberg Weng
Moderator:
Ditte Vinterberg Weng
Journalist for cybersikkerhed
Computerworld

12:10
Frokost

12:55
Hvorfor skal du skrive din beredskabsplan til elefanter?
Hvordan fungerer din hjerne, når du er midt i en krise? Er du benhård og rationel? Tager du velovervejede beslutninger beroende på overblik og fakta?
Nej, vel? Når vi er i krise er vores hjerner af hormonerne cortisol og adrenalin og vi drives primært af det Kahnemann og andre beskriver som system 1. Det er her, vi tager hurtige automatiske beslutninger baseret på de indbyggede biases.
Det er du nødt til at forholde dig til, når du skriver din IT beredskabsplan. For lige så velovervejet og rationel, du er, når du skriver din plan, ligeså lidt er du det, når du en dag skal bruge den. Når du står i din IT krise kan du på ingen måde forholde dig til RASCI’er, flow-diagrammer og uddybende rollebeskrivelser, det er der simpelthen ikke båndbredde til.
Sarah Aalborg
Keynote:
Sarah Aalborg
CISO
Tivoli

Sarah er oprindelig uddannet bibliotekar.
Her vil enkelte måske tænke grå page, fodslæbende sko og en brun lun striksweater. I Sarahs tilfælde er virkeligheden en anden.

Sarah Aalborg er blandt landets fremmeste thought leaders, når det handler om informationssikkerhed, risikohåndtering og medarbejderadfærd.
Med baggrund i virksomheder som Demant, Novozymes og DSB, er Sarah nu CISO i Tivoli, hvor hun samtidigt driver IT Supporten, som er en vigtig del af Havens drift.

Sarah er en flittig anvendt speaker på IT sikkerhedskonferencer i ind og udland, hvor hun med udgangspunkt i storytelling og videnskabelige studier krydret med erfaring og praktiske eksempler fortæller om, hvordan vores underbevidsthed og menneskelige biases påvirker vores arbejde med IT sikkerhed.

Og det er om at spænde både hjelm og sikkerhedssele, når du møder Sarah … hun er en ustoppelig hvirvelvind af energi, ideer og løsninger. Det udmønter sig ud over virksomheden som speaker, i bloggen sikkerhedogpocorn.dk, et bogprojekt og et nystartet engelsk site ved navn securebychoice.com

Sarah har over 20 års erfaring i alle hjørner af IT og er uddannet både projekt og programleder. Dette er så toppet dette med en uddannelse som adfærdsdesigner, der giver en unik indgangsvinkel på IT sikkerhedsemnet.


13:25
Guldet vindes i hverdagen
Du vil i dette oplæg høre om Niels' tid med Guldfireren. De startede med at vinde alt, men blev efterfulgt af et udfordrende år med mange nedture. De fire roere reflekterede over hvad de var gjort af, hvilke principper de havde bygget tidligere succeser fra. De indså at grundstoffet de var bygget af og den vej de havde været på, ikke var bygget på held.

Det var de fire selv, deres træner og deres ressourcer der lå til grund for det de havde været igennem. Både mht. resultaterne, men også selve processen til hverdag. Bevidstheden begyndte at opstå, både den enkeltes og fællesskabets.

Konklusionen er at guldet vindes i hverdagen. Denne bevidsthed har alle teams mulighed for at opnå. Det handler om at fejre succesen (også når succesen er at der ikke skal ske hændelser), med at skabe fælles bevidsthed. En bevidsthed der kan skabe robusthed og sikre at succeserne kan fortsætte.
Niels Laulund
Keynote:
Niels Laulund
Adm. direktør
Omnium Improvement

I en professionel sammenhæng er Niels først og fremmest adm. direktør i Omnium Improvement (OI). Ud over sin rolle i OI er Niels en anerkendt foredragsholder om ledelse, vinderteams, teamwork og motivation.
Niels har godt 25 års erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem strategi, ledelse og teamwork.
Niels er cand.merc fra CBS, og kombineret med "uddannelsen" på olympisk niveau som roer på "Guldfireren vers. 1.0" (1994 – 1996), giver det en unik kombination af managementbøger, sved og hård hud i hænderne. En kombination som efterlader et troværdigt eftertryk. Niels har vundet VM og OL guld med Guldfireren. Niels er gift med Charlotte og har 3 voksne børn.

Fun fact:
Niels har roet godt 40.000 km. på Bagsværd sø (den er 2 km. lang).


13:55
Opsummering v. dagens moderator
Ditte Vinterberg Weng
Moderator:
Ditte Vinterberg Weng
Journalist for cybersikkerhed
Computerworld

14:00
Tak for i dag
Det får du ud af det
  • Overblik over det aktuelle trusselsbillede lige nu - og i den kommende tid.
  • Indsigt som du kan anvende til at rådgive din direktion.
  • Indsigt som du kan anvende til at rådgive organisationens medarbejdere.