CIO Trends 2023: Sådan ruster du dit digitale lederskab til fremtiden

Dato:
29/8 2023
Sted:
Klampenborg
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

It-leder rollen er under stadig – og stadig mere hastig – forandring, og særligt ledelses- og strategidelen får gradvist større vægt i de komplekse it-organisationer.
Vel at mærke samtidig med, at bestyrelsen ønsker dokumentation for, at man lever op til de seneste krav til compliance og cybersikkerhed – og helst i går!

De mest succesfulde CIOs er ledelsesmæssige multitools, der for længst er rykket fra serverrummet og op på direktionsgangen. Her har de et betydeligt medansvar for at spotte og proaktivt opfylde behov i forretningen – og helst før de sektionsansvarlige stamper i gulvet for ændringer.

Men hvordan skaber du i praksis rum til at definere og eksekvere en effektiv digital transformationsstrategi i en situation, hvor medarbejderne kræver velfungerende og smidige hybride arbejdsrum og direktionen efterlyser håndtérbar, realtidsbaseret overblik over forretningen?

På denne eksklusive konference vil Claus Thomsen, CIO hos Lundbeck og Bjørn Borup, Director, Røde kors - begge nomineret til Årets CIO 2023 fortælle om deres bestræbelser for at få ligningen til at gå op. Og dele ud af deres erfaringer med, hvordan man i praksis skaber plads til at udvikle og optimere digitaliseringsindsatsen, når talrige modsatrettede krav og fagligheder skal mødes undervejs.

Thomas Terney vil desuden indvie dig i, hvordan du som leder kan ruste dig til fremtiden med AI.
Hvad betyder det for dig som leder når generative AI møder it-afdelingen? Hvordan undgår du, at din it-afdeling kommer til halte bagefter den teknologiske udvikling og hvordan kan du som leder få klædt organisationen på til at kunne følge med i udviklingen af AI generelt, og til at kunne tage nye værktøjer i brug efterhånden som de kommer?

Se program

Program:


08:30
Morgenmad & Registrering

09:00
Lars Jacobsen, Computerworlds chefredaktør byder velkommen
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Sådan spiller vi hinanden gode
Der er mange paralleller mellem erhvervslivet og elitesporten - og erhvervslivet kan uden tvivl lære meget fra sportens verden.

Udover at motivere den enkelte spiller til at yde optimalt, hjælper Lars, som assisterende træner for kvindelandsholdet i håndbold, spillerne med at finde deres plads på holdet. Han ved nemlig, at de ved at forstå hinandens forskelligheder samt accepterer og respekterer dem, kan ”spille” hinanden gode, og nå de mål der er sat.

Selvindsigt og forandringsparathed er nogle af de vigtigste ingredienser, hvis du ifølge Lars, skal trives og udvikles enten som individ, team eller leder.
Lars Jørgensen
Keynote:
Lars Jørgensen
Assisterende træner for kvindehåndboldlandsholdet

Lars er en af de hårde drenge fra håndboldbanen.

I dag er assisterende træner for kvindelandsholdet i håndbold. Her trækker han på sine erfaringer som spiller og er med til at udvikle talenter og få holdet til at yde sit absolut bedste.

Der er mange paralleller mellem erhvervslivet og elitesporten, og erhvervslivet kan uden tvivl lære meget fra sportens verden.


09:40
Når Generative AI møder IT
I løbet af en helt almindelig dag har vi i årevis brugt en eller anden form for AI mange gange.
De fleste gange formentlig uden at lægge mærke til det. Men i løbet af det seneste år er der sket noget skelsættende.

Med ChatGPT, MidJourney og flere andre værktøjer er AI nu “center stage”, og det bliver allerede brugt af mange og endnu flere er nysgerrige på fremtiden. Så hvad er det for en udvikling vi er vidne til og hvilken rolle kan IT spille i den?
Thomas Terney
Keynote:
Thomas Terney
Forfatter, Foredragsholder og Rådgiver
Athlee

Thomas foredragsholder, forfatter og er en af landets førende teknologieksperter. Du kender ham måske fra sommerens udsendelser om kunstig intelligens på DR. Han har derudover en IT lederkarriere bag sig, blandt andet som direktør for digital strategi og innovation i Novozymes. I dag er han direktør for det prisvindende internationale sportstech startup Athlee.com, hvor han dagligt arbejder med og udvikler AI løsninger.


10:10
Kaffepause

10:30
Sæt dine applikationer på autopilot
I dagens moderne applikationsæra er applikationerne forretningen, og forretningen er applikationerne. Det er derfor afgørende at følge med i denne komplekse og hurtigt omskiftende verden.

Disse udfordringer er langt ud over menneskets evne til at kontrollere, tilpasse, optimere og udføre ændringer med de rette ressourcer på det rette tidspunkt blandt alle de ressourcer, der er nødvendige i dagens moderne infrastruktur, on-prem, cloud, hybrid, multi-cloud og containere.

Vi vil derfor adressere dette og vise, hvordan du kan løse nogle af de store udfordringer inden for IT-infrastruktur, automatisering, kompetencer, omkostningsbesparelser, produktivitet og forretningsrisici.

Indlægget afholdes på engelsk.
Shahrouz Lahiji
Oplægsholder:
Shahrouz Lahiji
Senior AIOPs Specialist
IBM Northern, Central and Eastern Europe

Shahrouz is a Senior Turbonomic Specialist at IBM Nordics. He has worked in various roles in IT, helping organizations design, implement and optimize Datacenter and Cloud solutions. His main area of focus is using Automation and AI to optimize IT infrastructure performance and cost.


10:50
Forenklet opgavestyring med DevOps på tværs af Bavarian Nordic
Hør, hvordan Novataris gennem et tæt samarbejde har hjulpet Bavarian Nordic med at introducere Azure DevOps. Man har derigennem fået en fælles model, værktøj og proces for alle projekter.

Resultatet er et organisatorisk skift i måden Bavarian Nordic arbejder med projektledelse – ikke kun i IT, men på tværs af organisationen. Her har de formået at introducere både værktøjet Azure DevOps samt arbejdskulturen og metodikken bagved DevOps.

Troels Parbst fra Novataris og Jesper Kisling fra Bavarian Nordic deler erfaringer implementeringen, og hvordan early adopters blev en del af nøglen til at skabe en forandring på tværs af organisationen.
Troels Parbst
Oplægsholder:
Troels Parbst
Partner
Novataris

Troels Parbst er partner i IT-konsulenthuset Novataris. Han er uddannet datalog og har mange års erfaring som konsulent med implementering af IT-projketer og Way of Work hos kunder.

Jesper Kisling
Keynote:
Jesper Kisling
Manager IT Execution Applications Team
Bavarian Nordic

Jepser Kisling er Manager IT Execution Applications Team i Bavarian Nordic. Han er uddannet ingeniør og har over 25 års erfaring med IT i medicinalbranchen


11:10
Debat ved bordene

11:30
Lundbeck's CIO Claus Thomsen - nomineret til Årets CIO - Derfor kan man ikke praktisere tesen - one size fits all - når det handler om mennesker
Claus vil tage os igennem, hvorfor det er så vigtigt for Lundbeck som organisation, at medarbejderne ses som hele mennesker - hvorfor man ikke kan praktisere tesen om at one size fits all, når det kommer til de ansatte, som vægter forskellige ting.
Claus Thomsen
Keynote:
Claus Thomsen
CIO og SVP for Global IT
Lundbeck

Claus Thomsen er CIO og SVP for Global IT i Lundbeck, en it-organisation på omkring 200 ansatte, der lige nu er på en omfattende digitaliserings og globaliseringsrejse. Igennem sine 25 år hos Lundbeck IT, han har stiftet bekendtskab med stort set alle IT områder fra enterprisearkitektur til IT support helt tilbage fra dengang, det hed EDB. Med samme iver og dedikation har han gennemført restaurationsscenen på Frederiksberg, hvor han bor med sin kone og to yngste børn.


12:00
Frokost

12:45
Bjørn Borup, nomineret til Årets CIO - Få indsigt i, hvordan Røde Kors rekrutterer mennesker med et purposedrive
Bjørn er blandt de bedste CIOs i Danmark og var nomimeret til Årets CIO 2023. Han har med få midler digitaliseret dansk Røde kors.

Men en ting er at drive transformative digitaliseringsprojekter i store virksomheder, hvor lommerne er dybe, og investeringsvilligheden er stor. En anden ting er at skulle forme et digitalt fundament i en nødhjælpsorganisation som Røde Kors, hvor kun en lille procentdel af indtjeningen må gå til lønninger, digitale investeringer og optimeringer.

Bjørn vil derfor indvie os i, hvordan de hos Røde Kors rekrutterer mennesker med et purposedrive, hvor det ikke alene er lønnen, men det at gøre en forskel, der skal motivere ansøgningen.

Son CIO har Bjørn derfor sørget for at digitalisering er kommet på dagsordenen på tværs i organisationen. De har som et led af dette etableret et digitalt akademi for samtlige medarbejdere, der får mulighed for at efteruddanne sig indenfor digitalisering.

Bjørn Borup
Keynote:
Bjørn Borup
Director, digital transformation
Røde Kors

13:15
Knæk koden til NIS2: ISO 27001 er svaret, du ikke vidste, du ledte efter!
Med NIS2 kræver lovgivningen, at virksomheder hæver deres cybersikkerhed til et helt nyt niveau. Omfattede virksomheder skal have både en politik og en metode - men det stopper ikke der; de skal også regelmæssigt evaluere deres sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at de altid er et skridt foran truslerne.

Så tag styringen, før cybertrusler tager styringen over dig. ISO 27001 er svaret på dine spørgsmål om NIS2 - og din vej til en sikker og effektiv overholdelse af kravene og forankring i din forretning.

Med andre ord er kravene til virksomhederne i NIS2 derfor, at de defacto skal etablere et ledelsessystem.
Kåre Appel Weng
Oplægsholder:
Kåre Appel Weng
Management System Specialist
DNV

Kåre Appel Weng har mere end 12 års erfaring fra certificeringsbranchen med ledelsessystemer, kurser, undervisning og certificeringsforløb for kunder i både Danmark og globalt. Han arbejder blandt andet sammen med topledelser om at skabe værdi med ledelsessystemer og audit, og så har han været underviser på omkring 100 kurser, workshops og foredrag om ledelsessystemer og audit. Kåre er cand.mag. i organisationskommunikation og ledelse fra Aalborg Universitet i 2005.


13:35
Debat ved bordene

13:50
Opsamling på dagens debatter
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


14:00
Tak for i dag
Partnere Bliv partner
Platin partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i, hvordan nogle af Danmarks dygtigste CIO'er arbejder og leder.
  • Inspiration til, hvordan du kan forme din egen CIO rolle og få det bedste frem i dit team.
  • Overblik over, hvordan CIO-rollen er under voldsom forandring.
  • Indsigt i, hvorfor man ikke praktisere tesen "one size fits all" når det handler om mennesker