Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed
Dato:
30/3 2023
Sted:
Horsens
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
For mange virksomheder er det moderne it-landskabet en skønsom blanding af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder løsningerne sammen.
Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.
Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.
Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?
Det kan du høre mere om og blive inspireret af, når Computerworld for første gang nogensinde afholder konferencen "Enterprise Architecture Day" i Jylland.
Se program
Program:
08:30
Registrering og morgenmad
09:00
Velkomst
Moderator:
Alexander Haslund
,
Strategi- og ledelsesredaktør
,
Computerworld
Redaktør for Computerworld med fokus på strategi og ledelse.
Alexander sætter fokus på CIO-branchen og de udfordringer og muligheder it-beslutningstagerne står overfor. Dette betyder, at han har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Hans mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.
Alexander er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.
Han interesserer sig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.
09:05
Hvordan kan den grønne dagsorden påvirke hvordan vi arbejder med Enterprise Arkitektur?
Vi lever i tider, hvor virksomheder bliver mere og mere bevidste om bæredygtighed, og hvor de har integreret den grønne dagsorden i deres forretningsstrategi i forhold til, hvordan de eksempelvis udvikler deres produkter samt hvordan de investerer.
Nanna vil fortælle om potentialet i, hvordan Enterprise Arkitektur kan hjælpe med at understøtte den grønne dagsorden, og hvordan det kan hjælpe organisationer i forbindelse med arbejdet med deres tekniske set up.
Keynote:
Nanna Lumholt Vangkilde
,
Afdelingsdirektør/Department Director
,
Nykredit
Under sine studier blev Nanna fascineret af teknologi, og de mange muligheder teknologi giver ift. procesoptimering, produktudvikling, og til at hjælpe med at løse svære problemer. Interessen blev kun stærkere med årene, da den blev beriget med praktisk erfaring. Hun har arbejdet med løsningsarkitektur, IT-arkitektur, domænearkitektur og Enterprise Arkitektur i nationale og internationale virksomheder. Nanna arbejder i dag som IT-leder på leverancesiden.
09:35
Arkitektur for sikkerhed ved design i en multicloud-verden
Enterprise arkitektur har igennem senere år blevet mere modent, men samtidig også meget mere komplekst med sikkerhed og multicloud for øje. Især set i lyset af, at en virksomhed ikke selv har kontrol over komponenterne i public cloud, kombineret med det delte ansvar for sikkerheden, for hvad public cloud leverandørerne og ens egen virksomhed skal gøre.
Hvem ringer du til, hvis det går galt, som har styr på sikkerheden i en multicloud verden?
Oplægsholder:
Poul Kjeldgaard
,
Field CTO
,
Dell Technologies Danmark
Poul har tidligere arbejdet i HP, IBM, Microsoft og Hitachi med operations, salg, ledelse, forretningsudvikling, projektansvarlig og nu som CTO hos Dell.
10:20
Få værdi af arbejdet med enterprise arkitektur i store komplekse organisationer med inspiration fra bambusplanten.
I store organisationer med mange interessenter, som har indflydelse på it-landskabet, kan det være svært at styre udviklingen af nye it-løsninger efter arkitekturprincipper og en fastlagt målarkitektur.
Politiets enterprise arkitekturfunktion besluttede derfor for 4 år siden at flytte sit primære fokus fra styring af nye løsninger til at blive et informationsknudepunkt.
I sit oplæg vil Jacob Behrend fortælle, hvordan 4 år med vedholdende fokus på kvalitet, struktur og governance i politiets it-overblik har skabt ny værdi, nye leverancer til organisationen og en ny central rolle for arbejdet med enterprise arkitektur.
Oplægsholder:
Jacob Behrend
,
Sektionsleder, Enterprisearkitektur og Processer, Koncern IT
,
Rigspolitiet
Jacob Behrend har i mere end 15 år arbejdet med styring, kvalitet og udvikling af it-området i en række af landets største virksomheder.
10:45
Forretningsværdi med nye tendenser og teknologier – hvordan kommer jeg i gang med microservices og event-baseret arkitekturprincipper?
Microservices og event-baseret arkiteturprincipper buldrer derudaf i hele verden, men hvordan får min organisation bedst udnyttet den forretningsmæssige værdi af de nye arkitekturprincipper?
Men hvordan kommer jeg bedst i gang? Hvordan får jeg bedst positioneret de nye arkiteturprincipper i min organisation? Hvad er de primære erfaringer, og hvordan undgår jeg de værste faldgruber? Hvordan påvirker det min organisation? Hvordan påvirker det mine processer og mine styringsværktøjer?
Alle disse spørgsmål kigger vi nærmere på i dette indlæg.
Oplægsholder:
Ralph Nedergaard
,
Senior Partner, Founder & COO
,
INVIXO
Ralph Nedergaard har i de sidste 30 år arbejdet med kompleks IT og arkitektur. Stifter af og Senior Partner i INVIXO Consulting Group.
11:30
Enterprise arkitektens vej til værdi
Dette oplæg er centreret omkring, hvordan dine modparter i enterprise arkitektur (EA) har opnået vejen til værdi.
Vær med, når Klas præsenterer konkrete eksempler på tilgange ved brugen af Ardoq Evaluate, som kan hjælpe med at facilitere processen med henblik på at identificere og forklare værdi på tværs af virksomheden.
Præsentationen foregår på engelsk.
Oplægsholder:
Klas Sjödahl
,
Senior Enterprise Arkitekt
,
Ardoq
Klas er en erfaren Enterprise Arkitekt med over 20 års erfaring, inde for Business Value Realisation og IT Excellence tjenester.
De sidste 10 år, har han brugt sin tid på at gentænke leveringen af EA til virksomheder med agile leverings modeller, definere EA kapabilitetsmodellen, implementation af EA målrammer og tjenesterne der skal til for at supportere den nye måde at arbejde på.
11:55
Arkitektur er også et fælles ansvar!
Dette oplæg vil tage dig dybt ind i EA-motoren på et universitet, hvor vi sammen arbejder med at understøtte CBS’s strategi, gennem en fælles teknologistrategi, der definerer rammerne og retningen for, hvordan CBS skaber fælles løsninger i den samlede livscyklus.
Oplægget vil have fokus på ”how”, og inkludere konkrete eksempler på, hvordan CBS organiserer sin arkitektur, arbejder med end-to-end arkitekturprocesser, benytter EA værktøj til at crowdsource dokumentation mv. alt sammen med det formål at dele viden samt reagere hurtigt i en kompleks og konstant skiftende virkelighed.
Oplægsholder:
Tonny Hjelmberg Laursen
,
Chef arkitekt
,
Copenhagen Business School
Tonny har de sidste 20+ år arbejdet indenfor universitetsverden med drift, udvikling, projekt- og programledelse. De sidste 10 år har fokus været på etablering af arkitektur som en tværgående disciplin.
13:15
Fra standardisering til ”License-to-Operate”
Spar Nord Bank har de sidste 10 år gået fra at være en mellemstor ”provinsbank” til 5. systemisk vigtige finansielle institut (SIFI) i Danmark.
På denne modenhedsrejse startede Spar Nord med standardisering af forretningsprocesser, videre til overblik i applikationslandskabet ifm. skift af bankcentral.
Efterfølgende blev Risk programmet implementeret i Spar Nord’s Enterprise Architecture løsning, og over de sidste par år er Intern Control & Compliance programmet blevet en del af EA-løsningen.
I dag er Spar Nord’s EA løsning ejet af Juridisk Afdeling, og EA-løsningen er identificeret som en strategisk kritisk it-applikation af finanstilsynet.
Kom og hør Claus’ erfaringer fra denne modenhedsrejse.
Keynote:
Claus Nielsen
,
Proces- og Data Governance Management
,
Spar Nord
Med en baggrund inden for processer og kvalitetssikring i forbindelse med udvikling og drift af en produktionsvirksomhed har Claus gennem de sidste 10 år arbejdet målrettet med processer inden for finansiel virksomhed.
Mine arbejdsområder omfatter governance for processer og den omkringliggende arkitektur, hvor jeg er ansvarlig for opfølgning af procesarbejdet i banken samt uddannelse og vejledning.
Claus er certificeret Lean Six Sigman Black Belt med fokus på effektivitet og kvalitet.
13:45
Erfaringsudveksling og netværk
Moderator har udformet et par spørgsmål, som deltagerne kan diskutere ved borde i salen.
14:20
Enterprise arkitektur med hjerte
Enterprise Architecture = Strategy + Business + Technogly er ofte den første læresætning på Enterprise Arkitekturkurser. Det er en holistisk disciplin med lige vægt på alle tre ben – men hvordan får vi den til at leve – at have et hjerte? Det er mennesker og ikke artefakter, der får hjerter til at slå.
Hvad skal der til, for at sikre sande holistiske tilgange til Enterprise arkitektur? Hvorfor ender teknologi-benet ofte med at have så meget vægt - også fra forretningens side? Hvad har diversitet og kultur med enterprise arkitektur og bankende hjerter at gøre?
Dorte vil dykke ned i, hvilke mekanismer der kan få arkitekturinitiativer til at have et bankende hjerte.
Keynote:
Dorte Dugbæk
,
Enterprise Architect
,
PFA
Dorte har arbejdet med arkitektur i over 10 år i alt fra kommuner, Udbetaling Danmark, bio tech, NGO, Cybersikkerhed og nu pension. Tidligere troede hun, at hun kunne redde verden og arbejdede flere år i udlandet – primært Afrika – for bl.a. FNs fødevareprogram.
Troen på at diversitet i baggrunde, køn, fagdiscipliner etc. skaber de mest interessante, levedygtige og værdiskabende resultater er gennemgående for Dortes tilgang til arbejdet.
Som fun-fact kan nævnes at Dorte er i gang med at uddanne sig til rejseleder med fokus på ro, omsorg og naturen, for at skabe en balance til den meget maskuline resultatorienterede verden som Enterprise arkitekt.
14:50
Sådan genopliver og skalerer du Enterprise Architecture-disciplinen
Vestas er verdens førende inden for vindenergi, og forretningen vokser på mange måder (lidt som en startup) på et hurtigt skiftende marked.
Lær, hvordan vi opbygger og skalerer vores EA-kapaciteter og bruger dette til at ændre vores driftsmodel til digital. Dette blandt andet ved at kigge på stakeholder management, marketing, governance, mål og udfordringer, ”EA capability maturity assessments” samt styring af risici proaktivt for at designe EA-temaer og operationalisere arbejdet omkring EA.
Du får inspiration om:
- Principper til at adoptere og måder at samarbejde på.
- Hvordan du administrerer EA, for at levere services og åbne ”EA Shoppen”.
- Stakeholder management med et udefrakommende fokus.
- Produktiser EA og sørg for agil levering.
- Arkitekturroller og ansvarlighed.
Keynote:
Rasmus Stenholm
,
Senior Enterprise Architect
,
Vestas
Rasmus har en baggrund I både kunst og naturvidenskab.
Med +20 års erfaring indenfor it og de sidste 14 år som Enterprise Architect, har han specialiseret sig indenfor digital strategi og at designe digitale organisationer.
Efter at have studeret fysik og kemi som ung, levede Rasmus som jazzmusiker og har udgivet tre albums i eget navn og medvirket på flere albums som sidemand.
15:20
Opsummering v. dagens moderator
Tilmeldingen er lukket
Du kan ikke længere tilmelde dig dette event