Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Dato:
28/3 2023
Sted:
Valby, København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Afholdes også i Horsens d. 30. marts


For mange virksomheder er det moderne it-landskabet en skønsom blanding af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder løsningerne sammen.

Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.

Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.

Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

Det kan du høre mere om og blive inspireret af, når Computerworld for anden gang afholder konferencen "Enterprise Architecture Day"

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Alexander Haslund
Moderator:
Alexander Haslund
Strategi- og ledelsesredaktør
Computerworld

Redaktør for Computerworld med fokus på strategi og ledelse.
Alexander sætter fokus på CIO-branchen og de udfordringer og muligheder it-beslutningstagerne står overfor. Dette betyder, at han har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Hans mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Alexander er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Han interesserer sig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.


09:05
Hvordan kan den grønne dagsorden påvirke hvordan vi arbejder med Enterprise Arkitektur?
Vi lever i tider, hvor virksomheder bliver mere og mere bevidste om bæredygtighed, og hvor de har integreret den grønne dagsorden i deres forretningsstrategi i forhold til hvordan de udvikler deres produkter, hvordan de investerer osv.

Nanna vil fortælle om potentialet i hvordan Enterprise Arkitektur kan hjælpe med at understøtte den grønne dagsorden, og hvordan det kan hjælpe organisationer i forhold til hvordan de arbejder med deres tekniske set up.
Nanna Vangkilde
Keynote:
Nanna Vangkilde
Afdelingsdirektør/Department Director
Nykredit

Under sine studier blev Nanna fascineret af teknologi, og de mange muligheder teknologi giver ift. procesoptimering, produktudvikling, og til at hjælpe med at løse svære problemer. Interessen blev kun stærkere med årene, da den blev beriget med praktisk erfaring. Hun har arbejdet med løsningsarkitektur, IT-arkitektur, domænearkitektur og Enterprise Arkitektur i nationale og internationale virksomheder. Nanna arbejder i dag som IT-leder på leverancesiden.


09:35
LeanIX
Program billede
Tekst kommer snart

10:00
Qualiware
Program billede
Tekst kommer snart

10:25
Pause

10:45
Novataris
Tekst kommer snart
Mikael Nordgren
Oplægsholder:
Mikael Nordgren
Partner
Novataris

11:10
Taler kommer snart

11:35
Pause

11:55
Enterprise arkitektens vej til værdi
Dette oplæg er centreret omkring hvordan dine modparter i enterprise arkitektur (EA), har opnået vejen til værdi.

Vær med, når Klas præsenterer konkrete eksempler på tilgange ved brugen af Ardoq Evaluate, som kan hjælpe med at facilitere processen med at identificere og forklare værdi på tværs af virksomheden.

Præsentationen foregår på engelsk.
Klas Sjödahl
Oplægsholder:
Klas Sjödahl
Senior Enterprise Arkitekt
Ardoq

Klas er en erfaren Enterprise Arkitekt med over 20 års erfaring, inde for Business Value Realisation og IT Excellence tjenester.
De sidste 10 år, har han brugt sin tid på at gentænke leveringen af EA til virksomheder med agile leverings modeller, definere EA kapabilitetsmodellen, implementation af EA målrammer og tjenesterne der skal til for at supportere den nye måde at arbejde på.


12:20
Case - tekst kommer snart

12:45
Debat ved bordene - kan diskuteres videre under frokosten

12:50
Frokost

13:40
Enterprise arkitektur med hjerte
Enterprise Architecture = Strategy + Business + Technogly er ofte den første læresætning på Enterprise Arkitekturkurser. Det er en holistisk disciplin med lige vægt på alle tre ben – men hvordan får vi den til at leve – at have et hjerte? Det er mennesker og ikke artefakter, der får hjerter til at slå. ​

Hvad skal der til for at sikre sande holistiske tilgange til Enterprise arkitektur? Hvorfor ender teknologi-benet ofte med at have så meget vægt - også fra forretningens side? Hvad har diversitet og kultur med enterprise arkitektur og bankende hjerter at gøre?

Dorte vil dykke ned i hvilke mekanismer der kan få arkitekturinitiativer til at have et bankende hjerte.​
Dorte Dugbæk
Keynote:
Dorte Dugbæk
Enterprise Architect
PFA

Dorte har arbejdet med arkitektur i over 10 år i alt fra kommuner, Udbetaling Danmark, bio tech, NGO, Cybersikkerhed og nu pension. Tidligere troede hun, at hun kunne redde verden og arbejdede flere år i udlandet – primært Afrika – for bl.a. FNs fødevareprogram.

Troen på at diversitet i baggrunde, køn, fagdiscipliner etc. skaber de mest interessante, levedygtige og værdiskabende resultater er gennemgående for Dortes tilgang til arbejdet.

Som fun-fact kan nævnes at Dorte er i gang med at uddanne sig til rejseleder med fokus på ro, omsorg og naturen, for at skabe en balance til den meget maskuline resultatorienterede verden som Enterprise arkitekt.


14:10
Invixo
Program billede
Tekst kommer snart

14:35
Pause

14:55
Dell Technologies
Program billede
Tekst kommer snart

15:20
Sådan genopliver og skalerer du Enterprise Architecture-disciplinen
Vestas er verdens førende inden for vindenergi, og forretningen vokser på mange måder (lidt som en startup) på et hurtigt skiftende marked.

Lær, hvordan vi opbygger og skalerer vores EA-kapaciteter og bruger dette til at ændre vores driftsmodel til digital. Dette blandt andet ved at kigge på stakeholder management, marketing, governance, mål og udfordringer, ”EA capability maturity assessments” og styring af risici proaktivt for at designe EA-temaer og operationalisere arbejdet omkring EA.

Du får inspiration om:
  • Principper at adoptere og måder at samarbejde på
  • Hvordan du administrerer EA for at levere services og åbne ”EA Shoppen”
  • Stakeholder management med et udefrakommende fokus
  • Produktiser EA og sørg for agil levering
  • Arkitekturroller og ansvarlighed
Rasmus Stenholm
Keynote:
Rasmus Stenholm
Senior Enterprise Architect
Vestas

Rasmus har en baggrund I både kunst og naturvidenskab.

Med +20 års erfaring indenfor it og de sidste 14 år som Enterprise Architect, har han specialiseret sig indenfor digital strategi og at designe digitale organisationer.

Efter at have studeret fysik og kemi som ung, levede Rasmus som jazzmusiker og har udgivet tre albums i eget navn og medvirket på flere albums som sidemand.


15:50
Opsummering v. dagens moderator

15:55
Tak for idag!
Det får du ud af det
  • Hør om de tre vigtigste trends inden for it-arkitektur
  • Få et bud på de vigtigste strategiske målsætninger for god it-arkitektur
  • Sådan får du forretningen med ombord, sikrer overblikket og fremdriften