Peopletech 2022 – der hvor HR møder IT

Dato:
15/12 2022
Sted:
København N
Pris:
0 kr

To år med pandemi har været med til at fylde værktøjskassen i den moderne HR-afdeling med en ny generation af it-løsninger med muligheder for selvbetjeningsløsninger, automatisering og brug af kunstig intelligens. Men udviklingen stopper ikke her. Løsningerne forbedres konstant, hvilket påvirker HR-afdelingens rolle og den værdi, den kan levere til virksomheden.

Teknologi- og softwarevirksomheder arbejder konstant på at lette informationsstrømmen for HR-afdelinger og de teknologiske løsninger skal hertil hjælpe HR-afdelingerne med at fokusere på den strategiske vej, og samtidig sikre, at HR til enhver tid har al den information, de har brug for.

Udfordringen er at forstå den teknologiske udvikling og skabe en strategi, for at udnytte mulighederne i netop din virksomhed.

Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR, når vi dykker ned i emner som f.eks. onboarding, HSE, rekruttering, talentudvikling, sygefravær, løn og HRM.

Peopletech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst

09:05
“En hyldest til hverdagen” – om et særligt momentum, inspiration fra sportskulturen og gentænkning af rammerne i kampen om fremtidens dygtigste IT talent.
Vi bruger typisk mere end halvdelen af vores vågne timer på arbejdspladsen – det være sig det digitale hjemmekontor eller den fysiske arbejdsplads. Vores arbejde definerer vores hverdag og sætter i stigende grad rammerne for vores tanker om det gode liv. Det er ofte på arbejdspladsen, vi finder mening, formål og tilhør. På samme tid har en øget globalisering og digitalisering givet os mulighed for at arbejde fra hvor som helst, når som helst. Fleksibilitet er således blevet en konkurrenceparameter i jagten på talent.

Hvordan værner vi om vores kultur, historie og tilhørsforhold samtidigt med at tilse ønsket om større fleksibilitet? Balancen er altafgørende i jagten på det IT talent, vi søger. De store forventninger til arbejdspladsen betyder, at vi må gøre os umage og sikre, at vi hylder den hverdag, vi har sammen.

Hør Claus Thomsen og Signe Jensen sætte ord på hvordan et særligt momentum, gentænkning af rammerne og inspiration fra sportsklubber driver indsatsen for IT organisationen i Lundbeck under deres jagt på IT talent.
For Claus og Signe handler det i høj grad om at designe en arbejdsplads til hele mennesker – med afsæt i de mennesker, de selv er, og dem de har omkring sig.
Claus Thomsen
Keynote:
Claus Thomsen
CIO og SVP for Global IT
Lundbeck

Claus Thomsen er CIO og SVP for Global IT i Lundbeck, en it-organisation på omkring 200 ansatte, der lige nu er på en omfattende digitaliserings og globaliseringsrejse. Igennem sine 25 år hos Lundbeck IT, han har stiftet bekendtskab med stort set alle IT områder fra enterprisearkitektur til IT support helt tilbage fra dengang, det hed EDB. Med samme iver og dedikation har han gennemført restaurationsscenen på Frederiksberg, hvor han bor med sin kone og to yngste børn.

Signe Jensen
Keynote:
Signe Jensen
Senior Manager, Global IT Strategy & Leadership Office
Lundbeck

Signe Jensen står i spidsen for Global IT’s Strategy & Leadership Office, og agerer desuden både reservehjerne og hjerte for Claus Thomsen i rollen som Management Assistant. Hun har en baggrund indenfor erhvervspsykologi, som hun omsætter til virkningsfulde resultater i arbejdet med IT, strategi, kultur, mennesker og workplace. Lige nu er hun udstationeret i Lundbeck’s datterselskab i Chicago, hvor hun driver et globalt integrationsprojekt ved siden af at dygtiggøre sig i Tetris-kørsel på Illinois femsporede motorveje.


09:40
Anskaffelse af et holistisk HR-system på vej mod verdens bedste fødevareværdikæde

10:05
Engagement og trivsel er både et individuelt og kollektivt ansvar.
Dette indlæg vil give dig konkrete værktøjer til, hvordan man i praksis arbejder med dette.

10:30
Pause

10:50
Når it-sikkerhed bliver et HR-ansvar
It-sikkerhed er i fokus i alle virksomheder og giver også HR en ekstra udfordring. For hvordan klæder man sine medarbejdere bedst på i en hverdag med risiko for cyber- og hackerangreb?

11:20
Datadrevet HR
Hvordan udnytter man bedst sine data i HR og kan det skabe mere værdi for virksomheden?

11:45
Frokost

12:40
Lær at holde på dine it-medarbejdere
Vi skifter job som aldrig før!
Her bliver du klogere på hvordan du motiverer og fastholder dine it-medarbejdere.

13:05
Fremtidens HR - kan man bruge AI til at rekruttere?

13:35
Debat ved bordene

13:55
Pause

14:15
Taler kommer snart

14:45
Debat: Bør HR overtage nogle dele af IT-sikkerheden?

15:15
Opsummering og tak for idag
Det får du ud af det
  • Indblik i de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.
  • Inspiration til, hvordan du udnytter mulighederne i netop din virksomhed gennem andre virksomheders konkrete erfaringer.
  • Overblik over teknologiske udvikling indenfor emner som f.eks. onboarding, HSE, rekruttering, talentudvikling, sygefravær, løn og HRM.