Datadrevet forretning 2023

Dato:
23/3 2023
Sted:
Søborg
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Fra skåltaler til praksis: Gør din forretning datadreven

Virksomheder genererer kæmpe mængder af information, og data omtaltes konstant som det nye guld, der kunne bruges til at høste ny indsigt og viden. Men for det meste er det blevet ved snakken – indtil nu.

På denne konference vil du møde et udvalg af de stadig flere virksomheder, der har fokuseret indsatsen for at samle, organisere, analysere og handle på data til gavn; de såkaldt datadrevne virksomheder.

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

Det har de blandt andet gjort gennem systematisk høst, kontinuerlig analyse og i nogle tilfælde endda automatiseret handlen på data om bl.a. kunder og deres adfærd, konkurrenter, medarbejdere, markeder, produktanvendelse, vedligehold og service. Kort sagt ved at sætte viden om forretningsrelevante forhold i system og udnytte det til at forbedre produkter, rentabilitet, produktivitet og værdiskabelse.

Se program

Program:


08:30
Morgenmad & Registrering

09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
IoT – et trin af gangen
I nær fremtid har alle produkter et digitalt liv på Internettet tilsvarende os mennesker. Når produkter er koblet på Internettet opstår der mange nye muligheder - eksempelvis løbende at få viden om kundernes faktiske brug af produkterne.

Denne bevægelse betegnes som Internet of Things (IoT) eller på dansk Tingenes Internet. Mange danske virksomheder er godt på vej med IoT, mens andre står stadig tøvende over for IoT, og har svært ved at overskue, hvordan de kommer i gang med IoT?
Hvilke muligheder giver IoT for virksomheden og dens kunder og hvad er konsekvenserne ved IoT?
Hvilke fordele er der?
Og er der overhovedet ingen ulemper?

I dette indlæg beskrives fire udviklingstrin fra en spæd begyndelse med IoT frem mod fuld implementeret og totalt integreret IoT.
Jan Damsgaard
Keynote:
Jan Damsgaard
Professor -Institut for Digitalisering
CBS

Jan Damsgaard er professor i digitalisering på Copenhagen Business School. Han forsker i digital transformation, platformsøkonomi, disruption, Blockchain samt Internet of Things. Jan er uddannet datalog og har en PhD grad i informationssystemer.
Jan er Digital Vismand udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber og medlem af erhvervsstyrelsens styregruppe for SMV:digital. Jan har arbejdet på adskillige universiteter i Danmark og på universiteter i USA, Kina, Australien og Finland. Jan er desuden foredragsholder og laver også mindre konsulentopgaver for private og offentlige virksomheder.


09:35
Invixo
Program billede
Tekst kommer snart

10:00
Pause

10:15
Twoday Kapacity

10:40
Taler kommer snart

11:05
Pause

11:20
Hvor datadrevet er din virksomhed i virkeligheden? Det kan måles...
Mange virksomheder har i dag fokus på etablering af en central dataplatform, da alle er enige om, at data er selve fundamentet for den digitale transformation. Et af målene er at blive data drevne og dermed bruge data som grundlag for alle beslutninger i en virksomhed. En af udfordringerne i denne forbindelse er at etablere en baseline for hvor data drevet en virksomhed egentlig er og efterfølgende følge op på hvordan dette udvikler sig over tid.

I dette indlæg vil Senior Director, Jacob Orup Lund præsentere sit syn på, hvordan karakteren af beslutninger har ændret sig og hvordan data kan bruges til enten at understøtte eller automatisere beslutninger. Endelig introduceres et konkret værktøj til måling af og løbende opfølgning på, hvor data drevet en virksomhed er – nemlig DataForBusiness og DataForAll.
Jacob Orup Lund
Oplægsholder:
Jacob Orup Lund
Senior Director, Data & Analytics Transformation
NTT DATA

Jacob Orup Lund has worked within the SAP space since 1997, initially within Finance (FI/CO), but for the past 20 years the focus has been on Data & Analytics. As a Senior Director with NTT DATA Business Solutions, Jacob advises clients within all areas of Data & Analytics, but has a special focus on Data Fabric/Data Platform and on designing architectures and governance models for hybrid SAP and Non-SAP Data & Analytics environments.


11:45
Vi kan reducere de stigende parkerings-problemer med data og teknologi

Hvem kender ikke frustrationen ved at cirkle forgæves rundt i byen for at lede efter en p-plads på gaden?

Det er ikke bare irriterende for den enkelte. Det er også et samfundsproblem, når mobiliteten bremses, og forureningen øges.

EasyPark har med deres parkeringsapp i mange år arbejdet med mobilitet og data i samarbejde med kollegaer i mange lande og teknologien kan i fremtiden blive en vigtig medspiller, når de overordnede beslutninger skal træffes for at gøre trafikken mere smidig i byerne.

Bernd Reul
Keynote:
Bernd Reul
Country Director
EasyPark Group

12:10
Frokost

13:00
Taler kommer snart

13:25
Taler kommer snart

13:50
Sådan bruger Københavns lufthavn massevis af data til at optimere dagligdagen
At operere Nordens største lufthavn, en af Danmarks største arbejdspladser over et areal på 12 km2 kræver en masse data. Fra sensorer på skraldespande, ventetider ved check-in og til lokation af vigtigt personale – hør mere om hvordan disse data med flere er hverdagen i Københavns Lufthavne
Kenneth Lindegaard
Keynote:
Kenneth Lindegaard
CIO
Københavns Lufthavn

Kenneth har mere end 20 års erfaring med udvikling, digitalisering og transformation fra en række forskellige industrier i ind- og udland.
Har det seneste år arbejdet med at forbedrede IT til flytrafikken kom tilbage efter Covid og understøtte de mange aktiviteter på tværs af lufthavnen” til ”Har ansvaret for at IT er klar til at lufthavnens operation fungerer og udviklingen af fremtidens kapabiliteter


14:20
Tak for idag
Det får du ud af det
  • Få indsigt i, hvordan du optimerer og udvikler din forretning med data
  • Få inspiration af andre virksomheder, der med succes har gennemført projekter, der indtænker anvendelsen af data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag
  • Få overblik over, hvordan du håndterer complianceudfordringer i omgang med høst, analyse og anvendelse af store datamængder
  • Få indblik i, hvordan du identificerer langsommelige og manuelle processer, som det giver mening at koble data, AI og automatisering på