Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Dato:
31/8 2022
Sted:
København SV
Pris:
0 kr

Bæredygtighed og grønne løsninger står højt på den internationale agenda og er et af de vigtigste punkter, når det gælder fremtid, innovation, teknologi og uddannelse.

De digitale løsninger og den digitale innovation spiller dermed en helt afgørende rolle for den grønne omstilling, der vil have brug for it-teknologier, der kan medvirke til øget effektivisering og øget agilitet baseret på dyb datadrevet indsigt i produktion, afsætning og kundebehov.

Kom med, når vi i inspirerende og grønne rammer giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område.

Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

For it-leverandørerne kan det få betydning for både deres egen produktion og for deres produkter.

For kunderne er begyndt i stigende grad at ønske bæredygtige produkter - herunder it-systemer - samt it-løsninger, der kan anvendes til at fremme kundernes egne ambitioner på området.


Også Danmark har vedtaget en ambitiøs klimaplan, der skal reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. Det samme gælder hele rækken af de store datacenter- og it-selskaber i verden.

Planerne betyder, at mange lande og virksomheder - og også forbrugere - i de kommende år i stigende omfang vil tilvælge løsninger, der kan understøtte deres bæredygtige ambitioner.


Se program

Program:


08:30
Morgenmad & Registrering

09:00
Velkomst ved dagens moderator
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Dan Jensen er redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Zero emission airport
Med klimaambitionen ”zero emission airport” styrer Københavns Lufthavn efter at være emissionsfri i 2050. Foruden en stor indsats på tværs af alle virksomheder, der holder til i lufthavnen, skal denne ambition nås gennem ny teknologi og innovative samarbejder
Kenneth Lindegaard
Keynote:
Kenneth Lindegaard
CIO
Københavns Lufthavn

09:40
Bæredygtighed – en del af virksomhedens strategi
Kom og hør hvordan en af Danmarks største virksomheder har sparet mere end 1400 tons Co2 samtidig med at de har reduceret deres omkostninger ved at vælge en it-løsning der passer til fremtidens medarbejder.
I Businessmann hjælper vi virksomheder med at vælge den rigtige cloud desktop løsning, der gavner klimaet og pengepungen samtidig med at vi kigger ind i krystalkuglen i forholdet til kunstig intelligens og automatisering. Vores indlæg gør dig klogere på nuancerne i Cloud samt de miljømæssige fordele ved at bruge kunstig intelligens on Edge.
Leif Elgaard Høj
Oplægsholder:
Leif Elgaard Høj
Chief Technology Officer
Businessmann A/S

Leif Elgaard Høj har med sine mere end 15 års erfaring med udvikling og implementering af komplekse it-systemer samt baggrund inden for Data Science, ansvaret for at udvikle Businessmanns fremtidige produkter og services hvor AI og brugen af AI er i fokus.
Leif har dyb viden om AI, GPU, FGPA, C#, PYTHON, AZURE og AWS samt industri 4.0 og ikke er bange for at løse de svære udfordringer.

Martin Vang Kristiansen
Oplægsholder:
Martin Vang Kristiansen
Chief Operating Officer
Businessmann

10:10
Hvordan gøres brugen af IT mere bæredygtig?
E-affald er verdens hurtigst voksende affaldsstrøm. Alene i 2022 forventes det, at verden tilsammen vil generere 60 millioner ton e-affald. Under halvdelen af affaldet bliver genanvendt. 3stepIT’s Technology Lifecycle Management-løsning er skabt med det formål at nedbringe mængden af e-affald ved at tilbyde en bæredygtig IT-løsning til virksomheder.

Løsningen giver virksomheder en livscyklushåndtering på deres IT-udstyr, som skal fremme den cirkulære økonomi. Det er godt for miljøet, men også godt for vores kunder og deres budgetter. De får nemlig bl.a. et samlet overblik over deres aktiver ved hjælp af vores asset management system, hvilket nedbringer unødige anskaffelser af nyt udstyr samt mulighed for at køre anskaffelserne som en del af driften – hvilket bidrager til en bæredygtig og sundere økonomi for virksomheden.

På dagens oplæg vil deltagerne få inspiration til hvordan håndteringen af virksomhedens IT kan gøres mere bæredygtig – både for virksomheden og for miljøet. STARK, som i dag er kunde hos 3stepIT, vil blive budt velkommen på scenen og give deltagerne et indblik i, hvordan virksomheder kan træffe bæredygtige IT-valg uden at gå på kompromis med den teknologiske udvikling.
Morten Rooed Hansen
Oplægsholder:
Morten Rooed Hansen
Sales Director
3stepIT

Morten har været ansat hos 3stepIT siden år 2015, og har siden 2017 haft ansvaret for virksomhedens salgsafdeling og kommercielle aktiviteter.


10:35
Pause

10:55
Megatrends indenfor bæredygtighed
Hvem er vinderne, når vi skal omstille til mere bæredygtig brug af IT? Hvilken rejse er vi på globalt? Hvordan sikrer jeg at min organisation ikke bliver efterladt på perronen, når giganterne sætter standarderne og løfter barren, før vi har fået installeret et 6-gear i vores digitale back-bone?

11:25
Skridt for skridt mod en bæredygtig fremtid
Vores planet står over for en klimaudfordring, som landbruget har en del af ansvaret for. Som et af verdens største mejeriselskaber har vi en stor forpligtelse - og samtidig en stor mulighed - for at gøre noget ved det.

I Arla tager vi vores del af ansvaret og reducerer vores CO2e udledning med 30%* inden 2030.

Vi og vores landmænd sætter ind hele vejen fra vores køer til dit køleskab, hvor vi hver dag tager nye skridt for at mindske vores klimaaftryk mod vores endelige mål:

CO2e NEUTRAL MÆLK I 2050
Torben Fabrin
Keynote:
Torben Fabrin
CIO
Arla

Torben Fabrin er CIO i Arla Foods. Hos Arla har Torben Fabrin siden 2010 sammen med it-teamet sikret en omfattende turn-around med it-services og agile principper for på den måde at realisere transformationen til en digitalt drevet organisation.

Før han kom til Arla i 2010, var han CIO i Deloitte Denmark, hvor han også var en del af Deloittes globale CIO Council. Torben Fabrin har også arbejdet med med management consulting hos både Accenture og Deloitte, før han blev CIO.

Torben er uddannet i datalogi og matematik fra Aalborg Universitet i 1998, hvoraf han læste et semester på Pretoria University i Sydafrika. Derudover har han tilbragt i alt fire år i Forsvaret som officer, og han har også været udsendt til Sarajevo. Torben bor i Aarhus.


12:00
Frokost

12:45
Lær at reducere Co2-udledningen
Interessen for klimaregnskaber og Sustainability-målinger er steget markant med vedtagelsen af Klimaloven. Men det kan være en jungle at finde rundt i de mange standarder, og spørgsmålene kan være mange. Hvor starter man? Hvilke data er relevante, hvordan kommunikeres det og hvilke konkrete værktøjer kan benyttes for at få indsigt i virksomhedens Co2-udledning?

13:15
Cloudstrategi styrker bundlinje og klimaindsats
Traditionelt har det kostet penge at være grøn – men sådan behøver det ikke at være. Tværtimod er en målrettet cloudstrategi både en god forretning og kan samtidig være med til at begrænse virksomhedens CO2-aftryk.

Hør mere om de konkrete erfaringer, mellemstore virksomheder i Danmark har gjort med at styrke deres grønne profil og samtidig begrænse driftsomkostninger og behovet for investeringer i IT-infrastruktur.

13:45
Standarder - et afgørende redskab i den digitale, grønne omstilling
Digitalisering er en nødvendig forudsætning for at komme i mål med at skabe et mere bæredygtigt samfund. Men for at kunne forløse digitaliseringens potentiale bliver vi nødt til at adresse en række nøgleudfordringer. Vi skal bl.a. øge tilliden til nye digitale teknologier, blive bedre til at dele data med hinanden og skabe en fælles forståelse af, hvordan vi måler vores aftryk på planeten.

Standarder spiller en vigtig rolle i at finde løsninger på disse udfordringer og understøtte den digitale, grønne omstilling. Standarder kan bl.a. øge tilliden og sikkerheden i vores brug af data, understøtte grøn benchmarking og måling af CO2-aftryk og understøtte innovation af nye digitale løsninger, der kan bruges i den grønne omstilling.

Hør mere om, standarders potentiale i den grønne, digitale omstilling og bliv klogere på hvordan, virksomheder kan bruge standarder i deres arbejde.
Ditte Klint Heede
Keynote:
Ditte Klint Heede
Konsulent
Dansk Standard

14:20
Tak for i dag
Partnere
Praktiske Oplysninger
Dato:
31/8 2022
Tid:
08:30 til 14:20
Sted:
BaneGaarden
Otto Busses Vej 45
2450 København SV
Pris:
0 kr.
Change language