RPA og automatisering - sådan slipper du af med tidskrævende rutineopgaver og frigiver værdifulde ressourcer

Dato:
09/11 2022
Sted:
København
Pris:
995 kr

Kom med når vi sætter fokus på, hvordan du kan bruge Robot Process Automation, også kendt som RPA, til at accelerere digitaliseringen. Hvordan kan du slippe af med tidskrævende og manuelle rutineopgaver, og dermed frigive værdifulde ressourcer.

Gennem cases fra ATP, Køvenhavns Kommune og Norlys, kigger vi både nærmere på, hvordan man kommer i gang med roboteventyret, og hvordan man skalere derefter skalerer op.

Hos mange firmaer er softwarerobotterne med til at accelerere digitaliseringen og lette hverdagen.
Korrekt anvendt RPA er derfor et opgør med den tid og de ressourcer, som alt for i høj grad stadig er bundet op på drift, faste procedurer og manuelle opgaver. Tid og ressourcer, som i stedet bør bruges til at prioritere kunder, kunderejsen og til at etablere eller understøtte nye tjenester og nye forretningsmodeller.

Key takeaways:

  • Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu.
  • Inspiration til, hvordan du kommer i gang med roboteventyret og skalerer op.
  • Indsigt i, hvad investeringsbehovet er for at automatisere de manuelle processer.

Mød talerne

Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

chefredaktør og moderator

Computerworld

Stine Høiberg Rasmussen

Stine Høiberg Rasmussen

RPA Teacher & YouTuber

andersjensenorg

Flemming Weber

Flemming Weber

SmartRPA Co-Founder og CEO

SmartRPA

Rasmus Thorslund

Rasmus Thorslund

Senior Konsulent

Digital Workforce

Tomislav Kajinic

Tomislav Kajinic

CEO

TATESOFT.COM

Jakob Okkels

Jakob Okkels

Senior Sales Engineer

UiPath

Carsten Lentz

Carsten Lentz

Director Nordics and Benelux

UiPath

Thore Dankert

Thore Dankert

New Tech Senior Director

ATP

Christian Birch Mølgaard

Christian Birch Mølgaard

Senior RPA Consultant manager

Nordic RPA

Jacob Bonde Larsen

Jacob Bonde Larsen

Senior RPA Business Process Consultant

Nordic RPA

Jens Utoft Flening

Jens Utoft Flening

Manger, Automation

Norlys

Rasmus Lund Stisager

Rasmus Lund Stisager

Konstitueret kontorchef

Københavns Kommune, Koncern IT

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og morgenmad

09:00 - 09:05
Velkomst
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

09:05 - 09:35
RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel
Arbejdet med RPA har siden sin start i 2015 ændret sig drastisk. Oprindeligt var markedet præget af specialiserede RPA-værktøjer, salg af end-to-end RPA-projekter og etablering af centrale RPA Center of Execellence (CoE). Brugerne slap for at gøre arbejdet selv, og fik i stedet robotter udviklet af konsulenter eller professionelle IT-udviklere, der løste deres ’kedelige’ og rutineprægede manuelle arbejdsopgaver. Det betød dyre konsulentregninger og høje licensomkostninger.

Spoler vi tiden frem sker der nye tendenser:

  • 2020: Microsoft melder sig på banen og tilbyder RPA i form af Power Automate og Power Automate Desktop
  • 2021: Power Automate Desktop er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com.
Billedet i dag er derfor markant ændret. Efterspørgslen kommer i højere grad fra forretningsbrugere (aka Citizen Developers), der ønsker selv at lære RPA som et personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel ved hjælp af fx Power Automate Desktop. På den måde bliver forretningsbrugerne I stand til at automatisere egne daglige arbejdsopgaver med low/no-code. Vel at mærke kan forretningen komme i gang uden at bruge en formue på dyre licenser, eksterne konsulenter eller vente på de centrale RPA enheder.

I dette oplæg vil Stine forklare trin-for-trin, hvordan I helt konkret kan komme i gang med at bruge RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel i jeres organisation.
Keynote:
Stine Høiberg Rasmussen
RPA Teacher & YouTuber
andersjensenorg

09:35 - 10:05
Sæt dit RPA på autopilot og spar halvdelen af dine driftsopgaver
Skalering af automatiseringer betyder ofte operationel kompleksitet og en skarp stigning af unødvendige, frustrerende og dyre driftsmæssige opgaver. Hvilket er en klar forhindring i bestræbelsen på RPA excellence og succes.

Med SmartRPA Catalyst kan RPA miljøer sættes på autopilot og frigive tid til værdiskabende initiativer.

Få indblik i, hvordan SmartRPA Catalyst kan transformere eksisterende RPA programmer med hurtigere udvikling af RPA processer, stærkere og mere pålidelige automatiseringer, alt imens vedligeholdelsesomkostningerne og driftsopgaverne bliver kraftig reduceret.
Oplægsholder:
Flemming Weber
SmartRPA Co-Founder og CEO
SmartRPA

10:05 - 10:30
Pause

10:30 - 11:00
Indsigt - Modenhed – Skalering
Automatiseringsinitiativer baseres på antagelser og viden om bedre måder at arbejde på – uden at vente på en opgradering af ERP, CRM, SCM mv.

Den digitale forandring kombineres med detaljeviden og nye metoder til at løfte de kritiske og trælse opgaver; så data integreres, processer håndteres stringent, tid spares eller nye services udvikles. Forretningen skal prioritere og IT skal supportere med sikkerhed og adgange til systemer, så RPA sker i samspil.

Hvordan udvikler man bedst et automatiseringsprogram?

Hvordan leverer man kontinuerligt, når forretningen er gearet til automatisering?
Oplægsholder:
Rasmus Thorslund
Senior Konsulent
Digital Workforce

11:00 - 11:30
Byg dit datavarehus ved hjælp af automatiseringsteknologi
Virksomheder forbinder typisk RPA og automatisering med løsninger til repetitive og manuelle arbejdsopgaver. Men kan vi finde anvendelse uden for den ellers snævre kategori af trivielle rutineprægede og regelbaserede opgaver?

Vi har stor succes med af bygge datavarehusløsninger ved hjælp af egenudviklet automatiseringsteknologi. Centralt for ethvert datavarehus er ETL motor. En ETL motor indsamler data fra forskellige datakilder, transformerer dem til reelle indsigter, og loader dem i ét centralt datavarehus.

Traditionelt bruger man teknologier som Java, .NET, SQL, SAS til at implementere datavarehusløsninger. Men vi har formået at bygge flere datavarehusløsninger udelukkende ved hjælp af vores egenudviklede automatiseringsplatform – ARPA (Agile RPA). Og bedst af det hele – til en fjerdedel af en traditionel datavarehusløsning.

Tomislav vil derfor gennemgå en konkret case, hvor Tatesoft ARPA platform blev brugt til at implementere en datavarehusløsning til en finansiel virksomhed.
Oplægsholder:
Tomislav Kajinic
CEO
TATESOFT.COM

11:30 - 12:00
Får I afstemt jeres automatiseringsinitiativer med virksomhedens strategiske mål?
RPA har skabt fantastiske resultater gennem det sidste årti og virksomheder har sparet, reduceret og optimeret. Verden er dog kommet videre og det er ikke længere blot et spørgsmål om at opnå resultater på det taktiske plan.

Hvordan kan automatisering bedre understøtte organisationernes evne til at skabe innovation?

UiPath har med sine 300 kunder i Danmark, gjort sig en lang række erfaringer om hvordan man med fordel kan skifte fokus fra de klassiske KPI’er, til i stedet at afstemme med de strategiske målsætninger.

Hør, hvordan man med en række simple råd, inden for 5 hovedområder, kan maksimere værdien af sine automatiseringsinitiativer.
Oplægsholder:
Jakob Okkels
Senior Sales Engineer
UiPath
Oplægsholder:
Carsten Lentz
Director Nordics and Benelux
UiPath

12:00 - 12:45
Frokost

12:45 - 13:15
Hvordan sparer man mange tusinde arbejdstimer med AI og Robotics?
Få et indblik i, hvordan ATP bruger RPA-teknologi som værktøj til at effektivisere og automatisere opgaver.
Keynote:
Thore Dankert
New Tech Senior Director
ATP

13:15 - 13:45
Faldgruber på RPA-rejsen

Skal jeres RPA-initiativ blive en funklende stjerne eller stille og roligt tabe luften og gå hen i glemsel?

Der er mange faktorer, som påvirker graden af succes der opnås med RPA, og vi har set eksempler i begge ender af spektret.

Vi vil gennemgå de faldgruber, som vi oftest ser, fulgt op af vores bedste råd til, hvordan man får succes på RPA-rejsen. Når virksomheder skal i gang bliver vi for eksempel ofte spurgt; ”Hvor skal RPA afdelingen ligge?” eller ”Hvilke kompetencer skal vi have?”

For virksomheder, der er kommet forbi de første trin, er det vigtigt at bruge tiden på det rigtige.Hvordan undgår man at bruge tiden på de forkerte processer, samt at blive indhentet af en støt voksende vedligeholdelses opgave?

Oplægsholder:
Christian Birch Mølgaard
Senior RPA Consultant manager
Nordic RPA
Oplægsholder:
Jacob Bonde Larsen
Senior RPA Business Process Consultant
Nordic RPA

13:45 - 14:05
Pause

14:05 - 14:35
Norlys Automation: Rejsen fra Pilot til styring af +100 digitale medarbejdere
I Norlys udsprang RPA-eventyret, som for mange andre virksomheder, af et pilotprojekt. I dag drifter Norlys Automation et stort antal digitale medarbejdere, som understøtter arbejdsgange og frigiver tid blandt medarbejdere på tværs af Norlys' mange forretningsområder.

Med tiden er Norlys Automation blevet i stand til at levere solide automatiseringsløsninger på samlebånd. Dog blev det med tiden en udfordring at styre og drifte af de mange løsninger.

Få indblik i, hvordan Norlys har håndteret og reduceret driften i takt med at antallet af løsninger er steget. Bliv derudover klogere på, hvilke udfordringer og muligheder Norlys som fusionsvirksomhed står overfor, og hvordan fremtiden ser ud.
Keynote:
Jens Utoft Flening
Manger, Automation
Norlys

14:35 - 15:05
Hvordan udvikler og drifter du 100+ softwarerobotter?
Københavns Kommune har siden 2015 arbejdet med RPA, hvilket har resulteret i mere end 250 automatiserede processer og arbejdsgange. Denne rejse har budt på mange succeser, men også udfordringer, der har resulteret i, at der over flere omgange har været behov for at gentænke, hvordan RPA skal benyttes i Københavns Kommune og dermed også, hvilke processer, der er egnet til automatisering.

Siden 2015 har kravene til en succesfuld RPA-platform ændret sig, således der i 2022 er endnu større fokus på synergierne i intelligent automatisering. I dette oplæg hører du omkring, hvordan vi i Københavns Kommune løbende arbejder med at tilpasse vores platforme til at understøtte intelligent automatisering, og sikre, at platformene kan følge med væksten i Københavns Kommune.
Keynote:
Rasmus Lund Stisager
Konstitueret kontorchef
Københavns Kommune, Koncern IT

15:05 - 15:05
Tak for i dag
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld