RPA og automatisering - sådan slipper du af med tidskrævende rutineopgaver og frigiver værdifulde ressourcer

Dato:
09/11 2022
Sted:
København
Pris:
995 kr

Kom med når vi sætter fokus på, hvordan du kan bruge Robot Process Automation, også kendt som RPA, til at accelerere digitaliseringen. Hvordan kan du slippe af med tidskrævende og manuelle rutineopgaver, og dermed frigive værdifulde ressourcer.

Gennem cases fra ATP, Køvenhavns Kommune og Norlys, kigger vi både nærmere på, hvordan man kommer i gang med roboteventyret, og hvordan man skalere derefter skalerer op.

Hos mange firmaer er softwarerobotterne med til at accelerere digitaliseringen og lette hverdagen.
Korrekt anvendt RPA er derfor et opgør med den tid og de ressourcer, som alt for i høj grad stadig er bundet op på drift, faste procedurer og manuelle opgaver. Tid og ressourcer, som i stedet bør bruges til at prioritere kunder, kunderejsen og til at etablere eller understøtte nye tjenester og nye forretningsmodeller.

Key takeaways:

  • Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu.
  • Inspiration til, hvordan du kommer i gang med roboteventyret og skalerer op.
  • Indsigt i, hvad investeringsbehovet er for at automatisere de manuelle processer.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Alexander Haslund
Moderator:
Alexander Haslund
Strategi- og ledelsesredaktør
Computerworld

Redaktør for Computerworld med fokus på strategi og ledelse.
Alexander sætter fokus på CIO-branchen og de udfordringer og muligheder it-beslutningstagerne står overfor. Dette betyder, at han har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Hans mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Alexander er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Han interesserer sig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.


09:05
RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel
Arbejdet med RPA har siden sin start i 2015 ændret sig drastisk. Oprindeligt var markedet præget af specialiserede RPA-værktøjer, salg af end-to-end RPA-projekter og etablering af centrale RPA Center of Execellence (CoE). Brugerne slap for at gøre arbejdet selv, og fik i stedet robotter udviklet af konsulenter eller professionelle IT-udviklere, der løste deres ’kedelige’ og rutineprægede manuelle arbejdsopgaver. Det betød dyre konsulentregninger og høje licensomkostninger.

Spoler vi tiden frem sker der nye tendenser:

  • 2020: Microsoft melder sig på banen og tilbyder RPA i form af Power Automate og Power Automate Desktop
  • 2021: Power Automate Desktop er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com.
Billedet i dag er derfor markant ændret. Efterspørgslen kommer i højere grad fra forretningsbrugere (aka Citizen Developers), der ønsker selv at lære RPA som et personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel ved hjælp af fx Power Automate Desktop. På den måde bliver forretningsbrugerne I stand til at automatisere egne daglige arbejdsopgaver med low/no-code. Vel at mærke kan forretningen komme i gang uden at bruge en formue på dyre licenser, eksterne konsulenter eller vente på de centrale RPA enheder.

I dette oplæg vil Stine forklare trin-for-trin, hvordan I helt konkret kan komme i gang med at bruge RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel i jeres organisation.
Stine Høiberg Rasmussen
Keynote:
Stine Høiberg Rasmussen
RPA Teacher & YouTuber
andersjensenorg

Stine er allergisk over for manuelle arbejdsopgaver og elsker at tage ’robotten ud af mennesket’. Hendes styrke ligger I spændingsfeltet mellem forretningsbehov og teknologiske muligheder. Stine har bred erfaring med RPA siden 2015 fra virksomheder som Nykredit, KAB, BDO, domea.dk og Skattestyrelsen. I dag driver Stine en RPA undervisningsvirksomhed via YouTube, events og kurser.


09:35
Sæt dit RPA på autopilot og spar halvdelen af dine driftsopgaver.
Skalering af automatiseringer betyder ofte operationel kompleksitet og en skarp stigning af unødvendige, frustrerende og dyre driftsmæssige opgaver. Hvilket er en klar forhindring i bestræbelsen på RPA excellence og succes.

Med SmartRPA Catalyst kan RPA miljøer sættes på autopilot og frigive tid til værdiskabende initiativer.

Få indblik i, hvordan SmartRPA Catalyst kan transformere eksisterende RPA programmer med hurtigere udvikling af RPA processer, stærkere og mere pålidelige automatiseringer, alt imens vedligeholdelsesomkostningerne og driftsopgaverne bliver kraftig reduceret.
Flemming Weber
Oplægsholder:
Flemming Weber
SmartRPA Co-Founder og CEO
SmartRPA

Flemming har i mere end 25 år arbejdet med at transformere innovativ teknologi til konkurrencemæssige fordele. Flemming har en unik forståelse for virksomhedernes nuværende og fremtidige problemer og skaber sine resultater gennem engageret og fokuseret teams.

Flemming har haft en række ledende stillinger i bl.a. Fast, SAP, Kapow og i 2015 grundlagde Flemming SmartRPA.


10:05
Pause

10:30
Indsigt - Modenhed – Skalering
Automatiseringsinitiativer baseres på antagelser og viden om bedre måder at arbejde på – uden at vente på en opgradering af ERP, CRM, SCM mv.

Den digitale forandring kombineres med detaljeviden og nye metoder til at løfte de kritiske og trælse opgaver; så data integreres, processer håndteres stringent, tid spares eller nye services udvikles. Forretningen skal prioritere og IT skal supportere med sikkerhed og adgange til systemer, så RPA sker i samspil.

Hvordan udvikler man bedst et automatiseringsprogram?

Hvordan leverer man kontinuerligt, når forretningen er gearet til automatisering?
Claus Schmidt
Oplægsholder:
Claus Schmidt
Sales Executive
Digital Workforce A/S

Claus har arbejdet med IT til at understøtte processer igennem 20 år. Bedre Integration af data, bedre informationsstruktur til forretningskulturen og optimering af arbejdsgange i forbindelse med implementering af systemer.
Robotter er en naturlig forlængelse af menneskers viden og kan klare flere opgaver end hidtil, på tværs af nye IT-systemer og legacy.


11:00
Byg dit datavarehus ved hjælp af automatiseringsteknologi
Virksomheder forbinder typisk RPA og automatisering med løsninger til repetitive og manuelle arbejdsopgaver. Men kan vi finde anvendelse uden for den ellers snævre kategori af trivielle rutineprægede og regelbaserede opgaver?

Vi har stor succes med af bygge datavarehusløsninger ved hjælp af egenudviklet automatiseringsteknologi. Centralt for ethvert datavarehus er ETL motor. En ETL motor indsamler data fra forskellige datakilder, transformerer dem til reelle indsigter, og loader dem i ét centralt datavarehus.

Traditionelt bruger man teknologier som Java, .NET, SQL, SAS til at implementere datavarehusløsninger. Men vi har formået at bygge flere datavarehusløsninger udelukkende ved hjælp af vores egenudviklede automatiseringsplatform – ARPA (Agile RPA). Og bedst af det hele – til en fjerdedel af en traditionel datavarehusløsning.

Tomislav vil derfor gennemgå en konkret case, hvor Tatesoft ARPA platform blev brugt til at implementere en datavarehusløsning til en finansiel virksomhed.
Tomislav Kajinic
Oplægsholder:
Tomislav Kajinic
CEO
TATESOFT.COM

IT-arkitekt og udvikler med stor værktøjskasse. Tomislav udvikler i flere programmeringssprog (C#, C/C++, Java, SAS, SQL, VBA) og har stor erfaring med integration på tværs af forskellige software platforme, systemer og API. Tomislav er Founder og hovedarkitekt bag Tatesoft ARPA (Agile RPA) platform.


11:30
Keynote kommer snart

12:00
Frokost

12:45
Hvordan sparer man mange tusinde arbejdstimer med AI og Robotics?
Få et indblik i, hvordan ATP bruger RPA-teknologi som værktøj til at effektivisere og automatisere opgaver.
Thore Dankert
Keynote:
Thore Dankert
Afdelingschef, Data & Analytics
ATP

13:15
Faldgruber på RPA-rejsen

Skal jeres RPA-initiativ blive en funklende stjerne eller stille og roligt tabe luften og gå hen i glemsel?

Der er mange faktorer, som påvirker graden af succes der opnås med RPA, og vi har set eksempler i begge ender af spektret.

Vi vil gennemgå de faldgruber, som vi oftest ser, fulgt op af vores bedste råd til, hvordan man får succes på RPA-rejsen. Når virksomheder skal i gang bliver vi for eksempel ofte spurgt; ”Hvor skal RPA afdelingen ligge?” eller ”Hvilke kompetencer skal vi have?”

For virksomheder, der er kommet forbi de første trin, er det vigtigt at bruge tiden på det rigtige.Hvordan undgår man at bruge tiden på de forkerte processer, samt at blive indhentet af en støt voksende vedligeholdelses opgave?

Christian Birch Mølgaard
Oplægsholder:
Christian Birch Mølgaard
Senior RPA Consultant manager
Nordic RPA

Christian har arbejdet med RPA siden 2016, hvor han gennem 4 år ved Danfoss var med til at opbyggede et 15 mand stort CoE. Hans primære fokusområde var nedbringelse af vedligeholdelse og drift af RPA processer. Erfaringen bunder bl.a. i levering RPA-løsninger til 40+ projekter og arkitektur på 30+ projekter. Hans primære erfaring, viden og kompetencer ligger indenfor:
• Arkitektur af komplekse løsninger og storskala projekter
• Kodestandarder og procesdesign samt review
• RPA-Vedligehold, supportcenter, videreudvikling

Jacob Bonde Larsen
Oplægsholder:
Jacob Bonde Larsen
Senior RPA Business Process Consultant
Nordic RPA

Jacob har en baggrund som lean six sigma master Black belt. De seneste 4 år har Jacob opbygget et imponerende RPA setup ved Tvilum hvor de over 100 automatiserede processer sparer over 2.000 timer hver måned samt har en meget positiv effekt på kvalitet og medarbejder glæde.


13:45
Pause

14:05
Norlys Automation: Rejsen fra Pilot til styring af +100 digitale medarbejdere
I Norlys udsprang RPA-eventyret, som for mange andre virksomheder, af et pilotprojekt. I dag drifter Norlys Automation et stort antal digitale medarbejdere, som understøtter arbejdsgange og frigiver tid blandt medarbejdere på tværs af Norlys' mange forretningsområder.

Med tiden er Norlys Automation blevet i stand til at levere solide automatiseringsløsninger på samlebånd. Dog blev det med tiden en udfordring at styre og drifte af de mange løsninger.

Få indblik i, hvordan Norlys har håndteret og reduceret driften i takt med at antallet af løsninger er steget. Bliv derudover klogere på, hvilke udfordringer og muligheder Norlys som fusionsvirksomhed står overfor, og hvordan fremtiden ser ud.
Jens Utoft Flening
Keynote:
Jens Utoft Flening
RPA Consultant
Norlys

Jens har siden 2017 arbejdet med procesoptimering, -standardisering og -automatisering vha. RPA. Han besidder et bredt kendskab til RPA som værktøj til understøttelse af forretningsprocesser på tværs af diverse fagområder.


14:35
Hvordan udvikler og drifter du 100+ softwarerobotter?
Kom og hør Jacob Honoré fortælle om de modeller og metoder der bruges, når der udvikles og driftes 100+ softwarerobotter i Københavns Kommune. Københavns Kommune har været i gang med RPA/RDA i over 5 år, hvilket har medført at over 250 processer er automatiseret, 1 mio. sager er løst og giver 15 mio. kr. i varige effektiviseringer.
Jacob Honoré
Keynote:
Jacob Honoré
kontorchef for Robotics, SEB & Grunddata
Koncern IT, Københavns Kommune

15:05
Tak for i dag
Partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu