RPA og automatisering - sådan slipper du af med tidskrævende rutineopgaver og frigiver værdifulde ressourcer
Dato:
09/11 2022
Sted:
København
Pris:
995 kr
Kom med når vi sætter fokus på, hvordan du kan bruge Robot Process Automation, også kendt som RPA, til at accelerere digitaliseringen. Hvordan kan du slippe af med tidskrævende og manuelle rutineopgaver, og dermed frigive værdifulde ressourcer.
Gennem cases fra ATP, Køvenhavns Kommune og Norlys, kigger vi både nærmere på, hvordan man kommer i gang med roboteventyret, og hvordan man skalere derefter skalerer op.
Hos mange firmaer er softwarerobotterne med til at accelerere digitaliseringen og lette hverdagen.
Korrekt anvendt RPA er derfor et opgør med den tid og de ressourcer, som alt for i høj grad stadig er bundet op på drift, faste procedurer og manuelle opgaver. Tid og ressourcer, som i stedet bør bruges til at prioritere kunder, kunderejsen og til at etablere eller understøtte nye tjenester og nye forretningsmodeller.
Key takeaways:
- Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu.
- Inspiration til, hvordan du kommer i gang med roboteventyret og skalerer op.
- Indsigt i, hvad investeringsbehovet er for at automatisere de manuelle processer.
Se program
Program:
08:30
Registrering og morgenmad
09:00
Velkomst
Moderator:
Lars Jacobsen
,
Chefredaktør og moderator
,
Computerworld
Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.
09:05
RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel
Arbejdet med RPA har siden sin start i 2015 ændret sig drastisk. Oprindeligt var markedet præget af specialiserede RPA-værktøjer, salg af end-to-end RPA-projekter og etablering af centrale RPA Center of Execellence (CoE). Brugerne slap for at gøre arbejdet selv, og fik i stedet robotter udviklet af konsulenter eller professionelle IT-udviklere, der løste deres ’kedelige’ og rutineprægede manuelle arbejdsopgaver. Det betød dyre konsulentregninger og høje licensomkostninger.
Spoler vi tiden frem sker der nye tendenser:
- 2020: Microsoft melder sig på banen og tilbyder RPA i form af Power Automate og Power Automate Desktop
- 2021: Power Automate Desktop er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com.
Billedet i dag er derfor markant ændret. Efterspørgslen kommer i højere grad fra forretningsbrugere (aka Citizen Developers), der ønsker selv at lære RPA som et personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel ved hjælp af fx Power Automate Desktop. På den måde bliver forretningsbrugerne I stand til at automatisere egne daglige arbejdsopgaver med low/no-code. Vel at mærke kan forretningen komme i gang uden at bruge en formue på dyre licenser, eksterne konsulenter eller vente på de centrale RPA enheder.
I dette oplæg vil Stine forklare trin-for-trin, hvordan I helt konkret kan komme i gang med at bruge RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel i jeres organisation.
Keynote:
Stine Høiberg Rasmussen
,
RPA Teacher & YouTuber
,
andersjensenorg
Stine er allergisk over for manuelle arbejdsopgaver og elsker at tage ’robotten ud af mennesket’. Hendes styrke ligger I spændingsfeltet mellem forretningsbehov og teknologiske muligheder. Stine har bred erfaring med RPA siden 2015 fra virksomheder som Nykredit, KAB, BDO, domea.dk og Skattestyrelsen. I dag driver Stine en RPA undervisningsvirksomhed via YouTube, events og kurser.
09:35
Sæt dit RPA på autopilot og spar halvdelen af dine driftsopgaver
Skalering af automatiseringer betyder ofte operationel kompleksitet og en skarp stigning af unødvendige, frustrerende og dyre driftsmæssige opgaver. Hvilket er en klar forhindring i bestræbelsen på RPA excellence og succes.
Med SmartRPA Catalyst kan RPA miljøer sættes på autopilot og frigive tid til værdiskabende initiativer.
Få indblik i, hvordan SmartRPA Catalyst kan transformere eksisterende RPA programmer med hurtigere udvikling af RPA processer, stærkere og mere pålidelige automatiseringer, alt imens vedligeholdelsesomkostningerne og driftsopgaverne bliver kraftig reduceret.
Oplægsholder:
Flemming Weber
,
SmartRPA Co-Founder og CEO
,
SmartRPA
Flemming har i mere end 25 år arbejdet med at transformere innovativ teknologi til konkurrencemæssige fordele. Flemming har en unik forståelse for virksomhedernes nuværende og fremtidige problemer og skaber sine resultater gennem engageret og fokuseret teams.
Flemming har haft en række ledende stillinger i bl.a. Fast, SAP, Kapow og i 2015 grundlagde Flemming SmartRPA.
10:30
Indsigt - Modenhed – Skalering
Automatiseringsinitiativer baseres på antagelser og viden om bedre måder at arbejde på – uden at vente på en opgradering af ERP, CRM, SCM mv.
Den digitale forandring kombineres med detaljeviden og nye metoder til at løfte de kritiske og trælse opgaver; så data integreres, processer håndteres stringent, tid spares eller nye services udvikles. Forretningen skal prioritere og IT skal supportere med sikkerhed og adgange til systemer, så RPA sker i samspil.
Hvordan udvikler man bedst et automatiseringsprogram?
Hvordan leverer man kontinuerligt, når forretningen er gearet til automatisering?
Oplægsholder:
Rasmus Thorslund
,
Senior Konsulent
,
Digital Workforce
Rasmus Thorslund har i en årrække arbejdet med automatisering. Tidligere som central spiller hos Azets, hvor indsatsen har været fokuseret på at levere stabilitet i managed services løsninger i hastig vækst. I rollen som Senior Konsulent i Digital Workforce, arbejder Rasmus med at udvikle og transformere flere større kunder i Danmark. I dette arbejde har Rasmus arbejdet med en række af de problemstillinger som danske virksomheder oplever undervejs, fra den spæde start frem til reel industrialisering. Rasmus vil i sit indlæg dele ud af sine observationer og erfaringer.
11:00
Byg dit datavarehus ved hjælp af automatiseringsteknologi
Virksomheder forbinder typisk RPA og automatisering med løsninger til repetitive og manuelle arbejdsopgaver. Men kan vi finde anvendelse uden for den ellers snævre kategori af trivielle rutineprægede og regelbaserede opgaver?
Vi har stor succes med af bygge datavarehusløsninger ved hjælp af egenudviklet automatiseringsteknologi. Centralt for ethvert datavarehus er ETL motor. En ETL motor indsamler data fra forskellige datakilder, transformerer dem til reelle indsigter, og loader dem i ét centralt datavarehus.
Traditionelt bruger man teknologier som Java, .NET, SQL, SAS til at implementere datavarehusløsninger. Men vi har formået at bygge flere datavarehusløsninger udelukkende ved hjælp af vores egenudviklede automatiseringsplatform – ARPA (Agile RPA). Og bedst af det hele – til en fjerdedel af en traditionel datavarehusløsning.
Tomislav vil derfor gennemgå en konkret case, hvor Tatesoft ARPA platform blev brugt til at implementere en datavarehusløsning til en finansiel virksomhed.
Oplægsholder:
Tomislav Kajinic
,
CEO
,
TATESOFT.COM
IT-arkitekt og udvikler med stor værktøjskasse. Tomislav udvikler i flere programmeringssprog (C#, C/C++, Java, SAS, SQL, VBA) og har stor erfaring med integration på tværs af forskellige software platforme, systemer og API. Tomislav er Founder og hovedarkitekt bag Tatesoft ARPA (Agile RPA) platform.
11:30
Får I afstemt jeres automatiseringsinitiativer med virksomhedens strategiske mål?
RPA har skabt fantastiske resultater gennem det sidste årti og virksomheder har sparet, reduceret og optimeret. Verden er dog kommet videre og det er ikke længere blot et spørgsmål om at opnå resultater på det taktiske plan.
Hvordan kan automatisering bedre understøtte organisationernes evne til at skabe innovation?
UiPath har med sine 300 kunder i Danmark, gjort sig en lang række erfaringer om hvordan man med fordel kan skifte fokus fra de klassiske KPI’er, til i stedet at afstemme med de strategiske målsætninger.
Hør, hvordan man med en række simple råd, inden for 5 hovedområder, kan maksimere værdien af sine automatiseringsinitiativer.
Oplægsholder:
Jakob Okkels
,
Senior Sales Engineer
,
UiPath
Jakob Okkels har været en del af RPA siden dens start i Danmark. Først som RPA udvikler i en konsulent forretning og derefter som en del af UiPath. Med sine over 4 år hos UiPath har han set kunderne og markedet modnes fra at have fokus på simple taktiske automatiseringer til i dag at være processer som er forretningskritiske for både virksomheder og mennesker
Oplægsholder:
Carsten Lentz
,
Director Nordics and Benelux
,
UiPath
Carsten Lentz har de sidste 20 år arbejdet med automatisering af IT og forretningsprocesser på tværs af mange danske kunder. I UiPath har han ansvaret for alle presales konsulenter i Norden og Benelux, som sammen sikrer at kunderne udnytter nuværende og fremtidige investeringer til fulde.
12:45
Hvordan sparer man mange tusinde arbejdstimer med AI og Robotics?
Få et indblik i, hvordan ATP bruger RPA-teknologi som værktøj til at effektivisere og automatisere opgaver.
Keynote:
Thore Dankert
,
New Tech Senior Director
,
ATP
Thore Dankert er New Tech Senior Director hos ATP.
Bestyrelsesmedlem og leder. Erfaren leder i digitaliseringens tidsalder. 10 års erfaring med digital transformation fra offentlige og private virksomheder.
13:15
Faldgruber på RPA-rejsen
Skal jeres RPA-initiativ blive en funklende stjerne eller stille og roligt tabe luften og gå hen i glemsel?
Der er mange faktorer, som påvirker graden af succes der opnås med RPA, og vi har set eksempler i begge ender af spektret.
Vi vil gennemgå de faldgruber, som vi oftest ser, fulgt op af vores bedste råd til, hvordan man får succes på RPA-rejsen. Når virksomheder skal i gang bliver vi for eksempel ofte spurgt; ”Hvor skal RPA afdelingen ligge?” eller ”Hvilke kompetencer skal vi have?”
For virksomheder, der er kommet forbi de første trin, er det vigtigt at bruge tiden på det rigtige.
Hvordan undgår man at bruge tiden på de forkerte processer, samt at blive indhentet af en støt voksende vedligeholdelses opgave?
Oplægsholder:
Christian Birch Mølgaard
,
Senior RPA Consultant manager
,
Nordic RPA
Christian har arbejdet med RPA siden 2016, hvor han gennem 4 år ved Danfoss var med til at opbyggede et 15 mand stort CoE. Hans primære fokusområde var nedbringelse af vedligeholdelse og drift af RPA processer. Erfaringen bunder bl.a. i levering RPA-løsninger til 40+ projekter og arkitektur på 30+ projekter. Hans primære erfaring, viden og kompetencer ligger indenfor:
• Arkitektur af komplekse løsninger og storskala projekter
• Kodestandarder og procesdesign samt review
• RPA-Vedligehold, supportcenter, videreudvikling
Oplægsholder:
Jacob Bonde Larsen
,
Senior RPA Business Process Consultant
,
Nordic RPA
Jacob har en baggrund som lean six sigma master Black belt. De seneste 4 år har Jacob opbygget et imponerende RPA setup ved Tvilum hvor de over 100 automatiserede processer sparer over 2.000 timer hver måned samt har en meget positiv effekt på kvalitet og medarbejder glæde.
14:05
Norlys Automation: Rejsen fra Pilot til styring af +100 digitale medarbejdere
I Norlys udsprang RPA-eventyret, som for mange andre virksomheder, af et pilotprojekt. I dag drifter Norlys Automation et stort antal digitale medarbejdere, som understøtter arbejdsgange og frigiver tid blandt medarbejdere på tværs af Norlys' mange forretningsområder.
Med tiden er Norlys Automation blevet i stand til at levere solide automatiseringsløsninger på samlebånd. Dog blev det med tiden en udfordring at styre og drifte af de mange løsninger.
Få indblik i, hvordan Norlys har håndteret og reduceret driften i takt med at antallet af løsninger er steget. Bliv derudover klogere på, hvilke udfordringer og muligheder Norlys som fusionsvirksomhed står overfor, og hvordan fremtiden ser ud.
Keynote:
Jens Utoft Flening
,
Manger, Automation
,
Norlys
Jens har siden 2017 arbejdet med procesoptimering, -standardisering og -automatisering vha. RPA. Han besidder et bredt kendskab til RPA som værktøj til understøttelse af forretningsprocesser på tværs af diverse fagområder.
14:35
Hvordan udvikler og drifter du 100+ softwarerobotter?
Københavns Kommune har siden 2015 arbejdet med RPA, hvilket har resulteret i mere end 250 automatiserede processer og arbejdsgange. Denne rejse har budt på mange succeser, men også udfordringer, der har resulteret i, at der over flere omgange har været behov for at gentænke, hvordan RPA skal benyttes i Københavns Kommune og dermed også, hvilke processer, der er egnet til automatisering.
Siden 2015 har kravene til en succesfuld RPA-platform ændret sig, således der i 2022 er endnu større fokus på synergierne i intelligent automatisering. I dette oplæg hører du omkring, hvordan vi i Københavns Kommune løbende arbejder med at tilpasse vores platforme til at understøtte intelligent automatisering, og sikre, at platformene kan følge med væksten i Københavns Kommune.
Keynote:
Rasmus Lund Stisager
,
Konstitueret kontorchef
,
Københavns Kommune, Koncern IT
Rasmus har mere end 6 års erfaring med RPA og han været med til at opstarte og udbrede RPA i Københavns Kommune. Hans primære fokus er at sikre automatisering giver værdi for Københavns Kommune, herunder at sikre de rette kompetencer, processer og teknologier er til stede i organisationen.
15:05
Tak for i dag
Moderator:
Lars Jacobsen
,
Chefredaktør og moderator
,
Computerworld
Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.
Tilmeldingen er lukket
Du kan ikke længere tilmelde dig dette event