RPA og automatisering - sådan slipper du af med tidskrævende rutineopgaver og frigiver værdifulde ressourcer

Dato:
09/11 2022
Sted:
København
Pris:
995 kr

Kom med når vi sætter fokus på, hvordan du kan bruge Robot Process Automation, også kendt som RPA, til at accelerere digitaliseringen. Hvordan kan du slippe af med tidskrævende og manuelle rutineopgaver, og dermed frigive værdifulde ressourcer.

Gennem cases fra Skatterstyrelsen, ATP, Køvenhavns Kommune og Roesgard, kigger vi både nærmere på, hvordan man kommer i gang med roboteventyret, og hvordan man skalere derefter skalerer op.

Hos mange firmaer er softwarerobotterne med til at accelerere digitaliseringen og lette hverdagen.
Korrekt anvendt RPA er derfor et opgør med den tid og de ressourcer, som alt for i høj grad stadig er bundet op på drift, faste procedurer og manuelle opgaver. Tid og ressourcer, som i stedet bør bruges til at prioritere kunder, kunderejsen og til at etablere eller understøtte nye tjenester og nye forretningsmodeller.

Key takeaways:

  • Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu.
  • Inspiration til, hvordan du kommer i gang med roboteventyret og skalerer op.
  • Indsigt i, hvad investeringsbehovet er for at automatisere de manuelle processer.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Alexander Haslund
Moderator:
Alexander Haslund
Premiumredaktør
Computerworld

09:05
Sådan sparer Roesgaard mere end 7000 arbejdstimer om året
Revisionspartnerselskabet Roesgaard har indført brugen af RPA og robotter til at varetage en række af virksomhedens interne opgaver. Det har blandt andet betydet højere kvalitet og effektivitet i forretningen efter robotterne er blevet en central del af IT-setuppet i Roesgaard. Jesper Esman giver konkrete eksempler på, hvilke typer af opgaver og processer, som robotterne har overtaget, samt hvilke fordele og udfordringer, som Roesgaard har mødt i arbejdet med RPA.
Jesper Esman Andersen
Keynote:
Jesper Esman Andersen
Management Consultant
Roesgaard

Jesper Esman er 36 år gammel og ansvarlig for forretningsudvikling og digitalisering i Roesgaard. Roesgaard er en revisions- og rådgivningsvirksomhed med 110 ansatte som på flere måder har investeret i at digitalisere sin forretning, og bringe Roesgaard fra et traditionelt revisionsfirma til et moderne rådgivningshus. Jesper har tidligere arbejdet 5 år for LEGO og er uddannet Økonom (cand.oecon.) fra Aarhus Universitet med ophold på Universiteter i Australien og Kina.


09:35
Droids Agency

10:05
Pause

10:30
Indsigt - Modenhed – Skalering
Automatiserings initiativer baseres på antagelser og viden om bedre måder at arbejde på – uden at vente på en opgradering af ERP, CRM, SCM mv.

Den digitale forandring kombineres med detaljeviden og nye metoder til at løfte de kritiske og trælse opgaver; så data integreres, processer håndteres stringent, tid spares eller nye services udvikles. Forretningen skal prioritere og IT skal supportere med sikkerhed og adgange til systemer, så RPA sker i samspil.

Hvordan udvikler man bedst et automatiseringsprogram?

Hvordan leverer man kontinuerligt, når forretningen er gearet til automatisering?
Claus Schmidt
Oplægsholder:
Claus Schmidt
Sales Executive
Digital Workforce A/S

Claus har arbejdet med IT til at understøtte processer igennem 20 år. Bedre Integration af data, bedre informationsstruktur til forretningskulturen og optimering af arbejdsgange i forbindelse med implementering af systemer.
Robotter er en naturlig forlængelse af menneskers viden og kan klare flere opgaver end hidtil, på tværs af nye IT-systemer og legacy.


11:00
Case: ATP
Få et indblik i, hvordan ATP bruger RPA-teknologi som værktøj til at effektivisere og automatisere opgaver.

11:30
Frokost

12:15
RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel
Arbejdet med RPA har siden sin start i 2015 ændret sig drastisk. Oprindeligt var markedet præget af specialiserede RPA-værktøjer, salg af end-to-end RPA-projekter og etablering af centrale RPA Center of Execellence (CoE). Brugerne slap for at gøre arbejdet selv, og fik i stedet robotter udviklet af konsulenter eller professionelle IT-udviklere, der løste deres ’kedelige’ og rutineprægede manuelle arbejdsopgaver. Det betød dyre konsulentregninger og høje licensomkostninger.

Spoler vi tiden frem sker der nye tendenser:

  • 2020: Microsoft melder sig på banen og tilbyder RPA i form af Power Automate og Power Automate Desktop
  • 2021: Power Automate Desktop er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com.
Billedet i dag er derfor markant ændret. Efterspørgslen kommer i højere grad fra forretningsbrugere (aka Citizen Developers), der ønsker selv at lære RPA som et personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel ved hjælp af fx Power Automate Desktop. På den måde bliver forretningsbrugerne I stand til at automatisere egne daglige arbejdsopgaver med low/no-code. Vel at mærke kan forretningen komme i gang uden at bruge en formue på dyre licenser, eksterne konsulenter eller vente på de centrale RPA enheder.

I dette oplæg vil Stine forklare trin-for-trin, hvordan I helt konkret kan komme i gang med at bruge RPA som personligt produktivitetsværktøj på linje med Excel i jeres organisation.
Stine Høiberg Rasmussen
Keynote:
Stine Høiberg Rasmussen
RPA Teacher & YouTuber
I Love Automation

Stine er allergisk over for manuelle arbejdsopgaver og elsker at tage ’robotten ud af mennesket’. Hendes styrke ligger I spændingsfeltet mellem forretningsbehov og teknologiske muligheder. Stine har bred erfaring med RPA siden 2015 fra virksomheder som Nykredit, KAB, BDO, domea.dk og Skattestyrelsen. I dag driver Stine en RPA undervisningsvirksomhed via YouTube, events og kurser.


12:45
Roboteventyr i Skattestyrelsen
Få et indblik i Skattestyrelsens RPA rejse, planer og visioner.
Keynote:
Maral Mahmoudi
IT Specialist
Skattestyrelsen

13:15
Pause

13:35
Taler kommer snart

14:05
Hvordan udvikler og drifter du 100+ softwarerobotter?
Kom og hør Jacob Honoré fortælle om de modeller og metoder der bruges, når der udvikles og driftes 100+ softwarerobotter i Københavns Kommune. Københavns Kommune har været i gang med RPA/RDA i over 5 år, hvilket har medført at over 250 processer er automatiseret, 1 mio. sager er løst og giver 15 mio. kr. i varige effektiviseringer.
Jacob Honoré
Keynote:
Jacob Honoré
kontorchef for Robotics, SEB & Grunddata
Koncern IT, Københavns Kommune

14:35
Tak for i dag
Partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i, hvordan RPA teknologien ser ud lige nu