Hybrid- eller multicloud? Hør erfaringer og råd

Dato:
26/4 2022
Sted:
Kastrup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Flere danske organisationer ser økonomiske, drifts- og sikkerhedsmæssige fordele i at rykke hele eller dele af deres data og it-systemer over i en eller flere cloud-løsninger. Cloud-teknologien gør det nemlig muligt at skalere op og ned i cloudpakkens volumen eller vælge moduler til og fra, i takt med organisationens behov ændrer sig.

Vi har derfor samlet nogle af Danmarks bedste cloud-folk, som stiller skarpt på fordele og ulemper ved egne datacentre, cloud- og hybridløsninger ud fra oplægsholdernes erfaringer.

Mens flere store danske virksomheder har valgt en næsten 100 procent cloud-baseret tilgang, foretrækker andre, fx Novo Nordisk, en kombination af egne datacentre og cloud. Dermed blandes flere leverandører og teknologier, når cloud-puslespillet lægges i it-afdelingerne.

Valget af løsning har stor betydning for både organisering, kompetencer og budgetter.

En vellykket overgang til hybrid- eller multicloud kræver, at du træffer en række strategiske, arkitektoniske og teknologiske valg.

Hvordan opgraderer du virksomhedens IT-løsninger, når gamle systemer og arbejdsprocesser står i vejen for nødvendig modernisering? Og hvilken indflydelse har det på budgettet og overblikket, når talrige teknologier, forretningsmodeller og leverandører skal arbejde sammen?

Få tip til, hvordan du overkommer benspænd og når i mål med den løsning, der er optimal for din virksomhed.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Transparens på rejsen - Danske Fragtmænd
Hvordan skaber vi den fornødne transparens på den digitale rejse? Hvilke redskaber benytter Enterprise Arkitekter i dag? I dette oplæg viser, Moten Vinther, hvordan du kan visualisere den eksisterende kompleksitet, og hvordan det kan anskueliggøre, hvad den rette løsning skal kunne for at opfylde din organisations behov.
Morten Vinther
Oplægsholder:
Morten Vinther
CEO & Partner
OmniGaze og netværket, EA Hjørnet

Enterprise Arkitekt med hjerte for digital modernisering. Har arbejdet med kvalitetssikring og softwareudvikling i mange år.


09:40
Nutanix Cloud Clusters – eller som vi kalder det: ’Cloud on your terms’
I dette oplæg får du inspiration til, hvordan, i hvilken form og hvilket omfang der kan være gavnligt for din virksomhed at rykke hele eller dele af din virksomheds IT-system og data over i skyen, .i en eller anden form og i et vist omfang. Overvejelserne er mange, mulighederne ligeså.

Planen for overgangen defineres delvist ud fra tankerne om, hvordan hvert enkelt workload/applikation skal håndteres: Er den rigtige model henholdsvis en: rehost, refactor, rearchitect, rebuild eller replace process? Det er der nogle, der har brugt måneder og år på at afprøve, og deres erfaringer er værd at lytte til.

Nutanix Cloud Clusters er et muligt svar på, hvordan du nemt, hurtigt og billigt kan opfylde dine Cloud-ambitioner og ændre kurs, når det gavner forretningen.
Thomas Ástin Jensen
Oplægsholder:
Thomas Ástin Jensen
Country manager, Denmark & Island
Nutanix

Thomas har mere en 25 års erfaring fra IT, med erfaring fra en række danske samt internationale roller. Thomas overtog ansvaret for Nutanix succes i Danmark i januar, efter en tid hos Gartner samt +10 år hos NetApp.


10:10
Sæt fart på din digitalisering – hvordan finder du den rette balance i multi- og hybrid cloud?
I dette oplæg vil du høre om to store organisationers digitale transformation– én offentlig virksomhed og én privat fintech kunde. Vi viser, hvordan de to cases gennem multi-cloud og public cloud-løsninger har opnået større fleksibilitet og øget skalérbarhed. Vi giver konkrete eksempler på, hvordan vi kan hjælpe dig videre på din cloudrejse – uanset hvor du befinder dig i dag.
Henrik Wehlast Antonsen
Oplægsholder:
Henrik Wehlast Antonsen
Head of Public Cloud Consulting
Sentia Denmark

Som Head of Public Cloud Consulting fokuserer Henrik på at accelerere kunders digitale transformation mod skyen, samt rådgive i hvordan de opnår den fulde kontrol over deres cloud-landskab.


10:40
Pause

11:05
Sådan håndterer du kompleksitet i en hybrid cloud verden - og bygger en fremtidssikret strategi
Cloud er ikke noget nyt fænomen og langt de fleste virksomheder og offentlige institutioner har i de seneste år investeret i cloud-løsninger. En tendens, der blev accelereret under den globale Corona pandemi, da der blev stillet yderligere krav til online tilstedeværelse og hjemmearbejdeløsninger. Det har ført til en række beslutninger, der ikke nødvendigvis er indarbejdet i en overordnet cloud-strategi. Samtidig er virksomheder såvel som offentlige institutioner underlagt flere og mere krævende regulativer, som øger kompleksiteten i, hvordan man bedst muligt styrer og opbevarer sine data og samtidig understøtter sin forretning. Svaret for mange er et multi/hybrid cloud setup, der også inkluderer private cloud eller traditionel IT-infrastruktur. Men hvordan håndterer man denne kompleksitet og sikrer sig, at man tager de rette teknologiske valg? Det vil vi forsøge at give svar på i denne præsentation samt give indsigt i, hvordan man opbygger en fremtidssikret cloud strategi.
Anders Laursen
Oplægsholder:
Anders Laursen
Cloud Consulting
T-Systems

Anders arbejder som cloud ekspert i T-Systems’ internationale organisation, hvor han rådgiver kunder om deres cloud transformations projekter og valg af teknologiske løsninger. Med mere end 25 års erfaring fra førende virksomheder i IT-industrien har Anders dyb indsigt i, hvordan virksomheder kan udnytte ny teknologi til at opnå deres forretningsmål og langsigtede strategier.


11:35
Sådan overlever du og dine data i skyen
Frank Stott fortæller om Arubas tilgang til “secure access at the service edge” (SASE), om hvordan de arbejder med Zero Trust i skyerne, og hvorfor den traditionelle firewall snart er fortid.
Frank Stott
Oplægsholder:
Frank Stott
Aruba Systems Engineer
Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company

Frank Stott er System Engineer hos Aruba og har fokus på sammen smeltningen af OT/IT og de sikkerheds mæssige udfordringer dette medfører. IoT og en sikker brug af cloud services fylder i disse år meget i hans arbejdsdag.


12:05
Sådan sikrer du backup af dine Cloud data
Ikke planlagt nedetid, lange restore sessioner, uforudsete udgifter og sikring imod datatab er blandt de højeste prioriteter, når man ser på at få det bedst mulige udbytte ud af et cloud setup og samtidig sikre applikationer og data.

Helge Tengstedt går i dybden med, hvad I bruger backup til i et hybrid cloud setup. Med udgangspunkt i 3-2-1-1-0-reglen tager vi en overflyvning på, hvordan workloads kan flyttes sikkert og smidigt mellem forskellige on-prem og public cloud platforme, samt hvordan man kan sikre, at data er beskyttede og stabile, uanset hvilken platform man er på. Nøgleordene er Cloud Mobility, sikring mod ransomware, styring af backup og omkostninger på tværs af platforme.
Helge Tengstedt
Oplægsholder:
Helge Tengstedt
Enterprise System Engineer
Veeam

Med mere end 30 års erfaring i IT inklusiv 15 år som CTO bygger Helge Tengstedt bro mellem forretningen og teknologi. Som Enterprise System Engineer for Veeam rådgiver Helge de største partnere og virksomheder i Norden om datasikkerhed, disaster recovery og datahåndtering.


12:35
Frokost

13:20
Hybrid Cloud Version 3.0
Størstedelen af danske virksomheder har i dag taget Cloud til sig som en ny platform, der indeholder masser af muligheder, men som alligevel er lidt svær at favne.
For hvad betyder cloud for den enkelte virksomhed?

Er det bare en andens computer, der står i et andet datacenter, som man ikke rigtig er helt sikker på?

  • Er det et problem at lægge sine data der?
  • Og hvordan overkommer jeg udfordringen med organisatorisk modstand mod forandring?
Det er i dét spændingsfelt af muligheder og udfordringer, at Dell Technologies gerne vil inspirere.
Dell Technologies har valgt strategisk at flytte barren for, hvad der er muligt, og hvordan danske virksomheder hurtigere får fordelene ved cloud, uden at ulemperne følger med.
Hør, hvordan du skaber en version 3.0 af din cloudstrategi med fokus på business outcome.
Poul Kjeldgaard
Oplægsholder:
Poul Kjeldgaard
Field CTO
Dell Technologies Danmark

Poul har tidligere arbejdet i HP, IBM, Microsoft og Hitachi med operations, salg, ledelse, forretningsudvikling, projektansvarlig og nu som CTO hos Dell.


13:50
Just like the White House - Derfor valgte Novo Nordisk en hybrid-løsning
Søren Overholt Nicolaisen fortæller, hvordan Novo Nordisk gik fra en cloud first-strategi til en cloud smart-strategi. Han fortæller, hvordan Novo Nordisk justerede forretningen ud fra arbejdsresultater og hvordan de sikrede et hybrid setup som understøtter alle områder af virksomheden.

Du får også en introduktion til Novo Nordisks Cloud-engagementmodel og de forretningsområder, der har betydning for, hvordan Novo Nordisks Cloud Center of Excellence med (CCoE) skal udvikle sig for at maksimere værdien og udbyttet samt sikre den rigtige løsning for virksomheden.
Søren Overholt Nicolaisen
Oplægsholder:
Søren Overholt Nicolaisen
Head of Cloud Center of Excellence
Novo Nordisk

14:20
Cloud-kontrakter – hvad kan og bør forhandles?
Cloud-ydelser adskiller sig bl.a. fra traditionelle IT-ydelser ved, at der er tale om standardydelser, og ved at leveringsvilkårene som udgangspunkt ikke er til forhandling.

I dette indlæg stilles skarpt på, hvad man som kunde særligt skal være opmærksom på ved indgåelse af en cloud-kontrakt, og hvilke dele i kontrakten der kan og bør forhandles.

Indlægget giver også et overblik over, hvad der findes af danske og internationale standardkontrakter på cloud-området.
Jesper Langemark
Oplægsholder:
Jesper Langemark
partner og leder af det internationale Tech & Comms team
Bird & Bird

Jesper er en anerkendt specialist inden for it- og persondataret. Han har i mere end 20 år rådgivet om udarbejdelse, forhandling af outsourcing af it-kontrakter samt håndtering af konflikter i forbindelse med it-projekter. Herudover har Jesper indgående erfaring inden for persondatalovgivningen, herunder databehandleraftaler, tredjelandsoverførsler, GDPR-compliance projekter, DPO-opgaver, it-sikkerhed, audits og sikkerhedsbrud. Jesper har siden 2017 været certificeret it-advokat og er tillige certificeret mediator.


14:50
Tak for idag
Det får du ud af det
  • Få et tip til, hvordan du når i mål med den løsning, der er optimal for din virksomhed.
  • Få overblik over økonomiske, drifts- og sikkerhedsmæssige fordele ved at rykke hele eller dele af deres data og it-systemer i clouden.
  • Få inspiration til, hvordan du får en vellykket overgang til hybrid- eller multicloud.