Hybrid- eller multicloud? Hør erfaringer og råd

Dato:
26/4 2022
Sted:
Kastrup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Flere danske organisationer ser økonomiske, drifts- og sikkerhedsmæssige fordele i at rykke hele eller dele af deres data og it-systemer over i en eller flere cloud-løsninger. Cloud-teknologien gør det nemlig muligt at skalere op og ned i cloudpakkens volumen eller vælge moduler til og fra, i takt med organisationens behov ændrer sig.

Vi har derfor samlet nogle af Danmarks bedste cloud-folk, som stiller skarpt på fordele og ulemper ved egne datacentre, cloud- og hybridløsninger ud fra oplægsholdernes erfaringer.

Mens flere store danske virksomheder har valgt en næsten 100 procent cloud-baseret tilgang, foretrækker andre, fx Novo Nordisk, en kombination af egne datacentre og cloud. Dermed blandes flere leverandører og teknologier, når cloud-puslespillet lægges i it-afdelingerne.

Valget af løsning har stor betydning for både organisering, kompetencer og budgetter.

En vellykket overgang til hybrid- eller multicloud kræver, at du træffer en række strategiske, arkitektoniske og teknologiske valg.

Hvordan opgraderer du virksomhedens IT-løsninger, når gamle systemer og arbejdsprocesser står i vejen for nødvendig modernisering? Og hvilken indflydelse har det på budgettet og overblikket, når talrige teknologier, forretningsmodeller og leverandører skal arbejde sammen?

Få tip til, hvordan du overkommer benspænd og når i mål med den løsning, der er optimal for din virksomhed.

Mød talerne

Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

chefredaktør og moderator

Computerworld

Morten Vinther

Morten Vinther

CEO & Partner

OmniGaze og netværket, EA Hjørnet

Thomas Ástin Jensen

Thomas Ástin Jensen

Country manager, Denmark & Island

Nutanix

Henrik Wehlast Antonsen

Henrik Wehlast Antonsen

Head of Public Cloud Consulting

Sentia Denmark

Anders Laursen

Anders Laursen

Cloud Consulting

T-Systems

Frank Stott

Frank Stott

Aruba Systems Engineer

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company

Helge Tengstedt

Helge Tengstedt

Enterprise System Engineer

Veeam

Poul Kjeldgaard

Poul Kjeldgaard

Field CTO

Dell Technologies Danmark

Søren Overholt Nicolaisen

Søren Overholt Nicolaisen

Head of Cloud Center of Excellence

Novo Nordisk

Jesper Langemark

Jesper Langemark

partner og leder af det internationale Tech & Comms team

Bird & Bird

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og morgenmad

09:00 - 09:05
Velkomst
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

09:05 - 09:35
Transparens på rejsen - Danske Fragtmænd
Hvordan skaber vi den fornødne transparens på den digitale rejse? Hvilke redskaber benytter Enterprise Arkitekter i dag? I dette oplæg viser, Moten Vinther, hvordan du kan visualisere den eksisterende kompleksitet, og hvordan det kan anskueliggøre, hvad den rette løsning skal kunne for at opfylde din organisations behov.
Oplægsholder:
Morten Vinther
CEO & Partner
OmniGaze og netværket, EA Hjørnet

09:40 - 10:05
Nutanix Cloud Clusters – eller som vi kalder det: ’Cloud on your terms’
I dette oplæg får du inspiration til, hvordan, i hvilken form og hvilket omfang der kan være gavnligt for din virksomhed at rykke hele eller dele af din virksomheds IT-system og data over i skyen, .i en eller anden form og i et vist omfang. Overvejelserne er mange, mulighederne ligeså.

Planen for overgangen defineres delvist ud fra tankerne om, hvordan hvert enkelt workload/applikation skal håndteres: Er den rigtige model henholdsvis en: rehost, refactor, rearchitect, rebuild eller replace process? Det er der nogle, der har brugt måneder og år på at afprøve, og deres erfaringer er værd at lytte til.

Nutanix Cloud Clusters er et muligt svar på, hvordan du nemt, hurtigt og billigt kan opfylde dine Cloud-ambitioner og ændre kurs, når det gavner forretningen.
Oplægsholder:
Thomas Ástin Jensen
Country manager, Denmark & Island
Nutanix

10:10 - 10:35
Sæt fart på din digitalisering – hvordan finder du den rette balance i multi- og hybrid cloud?
I dette oplæg vil du høre om to store organisationers digitale transformation– én offentlig virksomhed og én privat fintech kunde. Vi viser, hvordan de to cases gennem multi-cloud og public cloud-løsninger har opnået større fleksibilitet og øget skalérbarhed. Vi giver konkrete eksempler på, hvordan vi kan hjælpe dig videre på din cloudrejse – uanset hvor du befinder dig i dag.
Oplægsholder:
Henrik Wehlast Antonsen
Head of Public Cloud Consulting
Sentia Denmark

10:40 - 11:05
Pause

11:05 - 11:30
Sådan håndterer du kompleksitet i en hybrid cloud verden - og bygger en fremtidssikret strategi
Cloud er ikke noget nyt fænomen og langt de fleste virksomheder og offentlige institutioner har i de seneste år investeret i cloud-løsninger. En tendens, der blev accelereret under den globale Corona pandemi, da der blev stillet yderligere krav til online tilstedeværelse og hjemmearbejdeløsninger. Det har ført til en række beslutninger, der ikke nødvendigvis er indarbejdet i en overordnet cloud-strategi. Samtidig er virksomheder såvel som offentlige institutioner underlagt flere og mere krævende regulativer, som øger kompleksiteten i, hvordan man bedst muligt styrer og opbevarer sine data og samtidig understøtter sin forretning. Svaret for mange er et multi/hybrid cloud setup, der også inkluderer private cloud eller traditionel IT-infrastruktur. Men hvordan håndterer man denne kompleksitet og sikrer sig, at man tager de rette teknologiske valg? Det vil vi forsøge at give svar på i denne præsentation samt give indsigt i, hvordan man opbygger en fremtidssikret cloud strategi.
Oplægsholder:
Anders Laursen
Cloud Consulting
T-Systems

11:35 - 12:00
Sådan overlever du og dine data i skyen
Frank Stott fortæller om Arubas tilgang til “secure access at the service edge” (SASE), om hvordan de arbejder med Zero Trust i skyerne, og hvorfor den traditionelle firewall snart er fortid.
Oplægsholder:
Frank Stott
Aruba Systems Engineer
Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company

12:05 - 12:30
Sådan sikrer du backup af dine Cloud data
Ikke planlagt nedetid, lange restore sessioner, uforudsete udgifter og sikring imod datatab er blandt de højeste prioriteter, når man ser på at få det bedst mulige udbytte ud af et cloud setup og samtidig sikre applikationer og data.

Helge Tengstedt går i dybden med, hvad I bruger backup til i et hybrid cloud setup. Med udgangspunkt i 3-2-1-1-0-reglen tager vi en overflyvning på, hvordan workloads kan flyttes sikkert og smidigt mellem forskellige on-prem og public cloud platforme, samt hvordan man kan sikre, at data er beskyttede og stabile, uanset hvilken platform man er på. Nøgleordene er Cloud Mobility, sikring mod ransomware, styring af backup og omkostninger på tværs af platforme.
Oplægsholder:
Helge Tengstedt
Enterprise System Engineer
Veeam

12:35 - 13:20
Frokost

13:20 - 13:45
Hybrid Cloud Version 3.0
Størstedelen af danske virksomheder har i dag taget Cloud til sig som en ny platform, der indeholder masser af muligheder, men som alligevel er lidt svær at favne.
For hvad betyder cloud for den enkelte virksomhed?

Er det bare en andens computer, der står i et andet datacenter, som man ikke rigtig er helt sikker på?

  • Er det et problem at lægge sine data der?
  • Og hvordan overkommer jeg udfordringen med organisatorisk modstand mod forandring?
Det er i dét spændingsfelt af muligheder og udfordringer, at Dell Technologies gerne vil inspirere.
Dell Technologies har valgt strategisk at flytte barren for, hvad der er muligt, og hvordan danske virksomheder hurtigere får fordelene ved cloud, uden at ulemperne følger med.
Hør, hvordan du skaber en version 3.0 af din cloudstrategi med fokus på business outcome.
Oplægsholder:
Poul Kjeldgaard
Field CTO
Dell Technologies Danmark

13:50 - 14:15
Just like the White House - Derfor valgte Novo Nordisk en hybrid-løsning
Søren Overholt Nicolaisen fortæller, hvordan Novo Nordisk gik fra en cloud first-strategi til en cloud smart-strategi. Han fortæller, hvordan Novo Nordisk justerede forretningen ud fra arbejdsresultater og hvordan de sikrede et hybrid setup som understøtter alle områder af virksomheden.

Du får også en introduktion til Novo Nordisks Cloud-engagementmodel og de forretningsområder, der har betydning for, hvordan Novo Nordisks Cloud Center of Excellence med (CCoE) skal udvikle sig for at maksimere værdien og udbyttet samt sikre den rigtige løsning for virksomheden.
Oplægsholder:
Søren Overholt Nicolaisen
Head of Cloud Center of Excellence
Novo Nordisk

14:20 - 14:45
Cloud-kontrakter – hvad kan og bør forhandles?
Cloud-ydelser adskiller sig bl.a. fra traditionelle IT-ydelser ved, at der er tale om standardydelser, og ved at leveringsvilkårene som udgangspunkt ikke er til forhandling.

I dette indlæg stilles skarpt på, hvad man som kunde særligt skal være opmærksom på ved indgåelse af en cloud-kontrakt, og hvilke dele i kontrakten der kan og bør forhandles.

Indlægget giver også et overblik over, hvad der findes af danske og internationale standardkontrakter på cloud-området.
Oplægsholder:
Jesper Langemark
partner og leder af det internationale Tech & Comms team
Bird & Bird

14:50 - 15:00
Tak for idag
Det får du ud af det
  • Få et tip til, hvordan du når i mål med den løsning, der er optimal for din virksomhed.
  • Få overblik over økonomiske, drifts- og sikkerhedsmæssige fordele ved at rykke hele eller dele af deres data og it-systemer i clouden.
  • Få inspiration til, hvordan du får en vellykket overgang til hybrid- eller multicloud.
Praktiske Oplysninger
Dato:
26/4 2022
Tid:
08:30 til 15:00
Sted:
HUONE Copenhagen
Amager Strandvej 390
2770 Kastrup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language