Nu kommer 5G: Muligheder, konsekvenser og barrierer

Dato:
20/8 2020
Sted:
Ballerup
Pris:
Gratis deltagelse

Næste generation af mobilteknologi, 5G, er på trapperne. Udbygningen af det danske mobilnet er i fuld gang og ventes at være helt på plads inden for de kommende år.

Med 5G øges mobilnetværkenes hastighed og kapacitet markant.

Det åbner for en lang række spændende muligheder - ikke mindst inden for IoT, da 5G for første gang giver mulighed for, at hundredetusindevis af sensorer og enheder kan blive koblet trådløst på højhastigheds-internet.

5G rummer desuden store muligheder for trådløs og ekstrem hurtig opkobling af medarbejdere, arbejdspladser, maskiner og andet på en langt mere avanceret måde end i dag.

Det skyldes, at 5G-netværk står til at blive langt mere fleksible, da de rummer muligheden for såkaldt netværks-slicing, som gør, at teleselskaberne via software vil kunne skubbe funktionaliteter helt ud på de enkelte master eller antenner (som der bliver rigtigt mange af, da 5G har kort rækkevide).

Det betyder, at det bliver muligt at dedikere opslittede dele af 5G-netværket til afgrænsede opgaver, som kommer til at kunne køre uden at blive påvirket af anden trafik på nettet - eksempelvis robotter, sensorer, mobile enheder eller andet.

Mens mulighederne er enorme, rummer 5G også riscisi. For hvordan tackler man egentligt it-sikkerheden i de store netværk, hvor tusindvis af enheder er koblet på nettet. Og hvordan sikrer man, at alle enhederne bliver opdateret, patchet og passet løbende - og at de bliver overvåget løbende?

På denne konference kan du blive klogere på 5G, og hvad den næste generation af mobilteknologi rummer af muligheder. Du får desuden indblik i teleselskabernes planer for udrulningen, priser, niveauer og teknologiske muligheder for de forskellige industrier, ligesom vi kaster lys over, hvordan du kan komme i gang med at udnytte mulighederne i de opgraderede netværk.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

08:55
Velkomst

09:00
Taler kommer snart

09:30
Taler kommer snart

10:00
Pause

10:15
Taler kommer snart

10:45
Taler kommer snart

11:15
Paneldebat

11:45
Tak for idag