Strategisk it-sikkerhed 2020: Trusler og tendenser

Dato:
28/1 2020
Sted:
Aarhus C
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Der er lukket for tilmelding til denne konference.Afholdes også i København d. 30. januar


God it-sikkerhed er for alvor blevet en strategisk disciplin, som kræver inddragelse af mange elementer, hvis den for alvor skal virke. På Strategisk it-sikkerhed 2020 tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

Truslerne er alle vegne, og angrebene kan komme fra et allerede i dag helt uoverskueligt antal fronter og kanaler.

Samtidig er organisationernes drift, indtjening og konkurrenceevne i dag dybt afhængig af data og it, og konsekvenserne af nedbrud og hacker-angreb kan være meget alvorlige og true hele forretningen.

Det gør it-sikkerhed til en af de vigtigste discipliner for de it-ansvarlige, som hele tiden skal tage bestik af det hastigt skiftende trusselslandskab.

Det er umuligt at beskytte sig mod alt.

Det betyder, at it-sikkerheden og virksomhedens sikkerheds-investeringer bør defineres ud fra forretningens mål.

Hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knap så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket?

Din sikkerheds-strategi bør favne medarbejdernes kompetencer og vaner, virksomhedens overordnede risikoprofil samt selvfølgelig det aktuelle trusselsbillede for den industri, som virksomheden opererer i.

Det kræver teknologi, alarmsystemer, overvågningssystemer - og systemer, der overvåger overvågningssystemerne.

Og så skal man lægge ikke uvæsentlig vægt på opdragelse og uddannelse af sine medarbejdere, der som regel udgør et svagt led i kæden uanset hvor solidt et teknisk bolværk, man har sat op.

Aktuelle trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden i takt med, at hackerne finder nye veje og metoder.

I de senere år har vi set, at hackerne både arbejder for at tjene penge (phisning, ransomware, industrispionage og lignende) og ud fra politiske motiver (cyberwarfare, spionage, destruktive angreb mod infrastruktur).

Den måske største trussel mod virksomheden finder vi nemlig inde bag dørene, nemlig medarbejderne. De klikker på (alt for) mange ting, de tænker sig ikke altid om, og de agerer nogle gange med lige lovlig lidt fokus på, at deres handlinger kan have konsekvenser - ikke mindst på grund af GDPR.

Hvad er hot blandt hackerne lige nu? Hvad er de bedste metoder til at uddanne medarbejderne til at gøre de rigtige ting?

Hør om metoder og løsninger til at få styr på dit sikkerhedsniveau og dine medarbejdere.

Business continuity

Når angrebet og nedbruddet kommer, er det vigtigste punkt på it-afdelingens dagsorden at få forretnings-driften op at køre hurtigst muligt uden negative konsekvenser. Nedetid koster både tabt omsætning og tabt goodwill.

Det er helt vitalt at have en beredskabsplan, som straks kan iværksættes, når cyberangrebet sker, så alle ved, hvad de skal gøre.

Det har mange organisationer efterhånden lært på den hårde måde.

Der skal tages højde for mange ting i en beredskabsplan, og den kræver, at du har styr på dine data og dit data flow og andre processer.

Hvad gør du, når angrebet er sket? Hvordan sikrer du dig i cloud og med backup? Hvor er de lavt hængende frugter? Og hvordan med GDPR?

Se program

Program:


08:30
Morgenmad og registrering

08:55
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:00
Risikostyring og business continuity – skab sammenhæng mellem risikovurderinger og beredskabsindsats!
Vurdering og håndtering af risici udgør kerneopgaver i opnåelse af en passende informationssikkerhed hos både virksomheder og myndigheder. På samme måde er kendskabet til forretningen og en etablering af robusthed omkring organisationens kritiske processer afgørende for at kunne forebygge og minimere konsekvensen ved forskellige hændelser.

Hør hvordan disse aktiviteter udformes og sammentænkes i en kontekst af informationssikkerhed. Undervejs følger praktiske eksempler på virksomhedstiltag, samt referencer til best practices og standarder på området.
Anders Linde
Oplægsholder:
Anders Linde
Chief Consultant
Dansk Standard

Anders Linde, chefkonsulent i Dansk Standard, har +10 års erfaring med anvendelse og implementering af sikkerhedsstandarder vedr. informationssikkerhed og Business Continuity. Anders har bl.a. hjulpet Forsvaret, Nordea, Danmarks Domstole og Københavns Kommune med rådgivning inden for databeskyttelse og forretningsrobusthed.


09:45
Sikkerhed handler også om indsigt og disciplin
Veritas stiller skarpt på det, der definerer sikkerhed samt de forskellige aspekter af sikkerhed.

Hvad er det, som vi forsøger at beskytte, og hvordan gør vi så det? Er der elementer og opgaver, som vi glemmer at forholde os til, når det handler om it-sikkerhed?

Veritas har den klare opfattelse, at de fleste virksomheder beskytter det mest kritiske i virksomheden på samme niveau som det, der ikke har den store forretningsmæssige værdi. Hvorfor sker det? Og handler det om mangel på indsigt og prioritering?

Er sikkerhed kun et spørgsmål om at opsætte det højst mulige hegn, eller skal vi gøre en indsats for at sikre, at medarbejdere i virksomheden arbejder uden at kompromittere sikkerhed og compliance? Og hvordan kan Veritas bidrage til sikkerhed på indersiden?
Sebastian Molinder
Oplægsholder:
Sebastian Molinder
Sales Engineer
Veritas

Sebastian arbejder med information governance og compliance, og hjælper kunderne med bedre at kunne forstå og håndtere deres data.


10:15
Pause

10:45
Skyen er fantastisk - men også fantastisk farlig...
Stadig flere danske virksomheder vælger at benytte de mange cloud-løsninger på markedet som Office 365, Dynamics 365 og Salesforce. Men i langt de fleste tilfælde glemmer de at sikre sig mod datatab – for cloud-giganterne har ikke din ryg, når data går tabt.

Frederik Schouboe tager seneste research med fra Gartner og IDC og klæder dig på til en sikker fremtid i skyen og de faldgruber, som du skal være opmærksom på, når din virksomhed flytter ind i skyen.

Desuden vil han perspektivere undersøgelserne med relevante kundecases blandt de mange kunder, som Keepit servicerer som Saxo Bank, CPH Airport og Implement Consulting Group.
Frederik Schouboe
Oplægsholder:
Frederik Schouboe
CEO
Keepit A/S

11:15
En ny æra for cybertrusler: Skiftet til selvoplærende og selvforsvarende netværk
 • Hvordan machine learning og AI-algoritmer kan styrke jeres forsvar mod avancerede og hidtil usete cybertrusler.
 • Hvordan nye immunsystem-teknologier kan hjælpe jer med at imødegå nye trusler og afkorte responstiden frem til handling.
 • Hvordan I opnår 100 procents overblik over hele forretningen – inklusive cloud-, netværks- og IoT-miljøer.
 • Hvordan automation og autonom respons hjælper sikkerhedsfolkene med at
  neutralisere igangværende angreb, prioritere ressourcer og minimere
  risici betragteligt.
 • Eksempler fra det virkelige liv på lumske, ukendte trusler, der normalt slipper igennem traditionelle kontrolforanstaltninger.
Marley Hasselbach
Oplægsholder:
Marley Hasselbach
Senior Commercial Manager
Darktrace

Marley Hasselbach leder det danske team hos Darktrace, verdens førende AI-firma inden for cybersikkerhed. I sin rolle arbejder han direkte med større og mere komplekse kunder, samtidig med at han leder det københavnske team. Marley, der oprindeligt kommer fra Holland, har en bred vifte af erfaring med at arbejde med brancheførende organisationer fra en række forskellige sektorer og hjælper dem med at bruge avanceret AI-teknologi til at forsvare deres netværk.


11:50
Sådan opnår du det optimale niveau af it-sikkerhed
Vi gennemgår Dansk IT-sikkerhedsbarometer™, der gør it-sikkerheden målbar og giver dig overblik over de ressourcer i form af tid, budget, software, processer og kontroller, der skal til for at opnå det optimale niveau af it-sikkerhed.

Kort sagt et målbart niveau, som kan anvendes til ledelseskommunikation og implementering i praksis.
Christian Schmidt
Oplægsholder:
Christian Schmidt
Direktør
Dediko A/S

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware skiftede i slutningen af 2021 navn til Dediko A/S.


12:20
Frokost

13:10
Hvordan Syddansk Universitet kan beskytte sig mod de mest udbredte angreb
Syddansk Universitet har opbygget både organisatoriske og tekniske kompetencer til at beskytte sig mod cyberangreb. Ved hjælp af et nyt sesornetværk – passive DNS - tages skridtet videre i forhold til at detektere, træne og forudsige fx phisingangreb. Oplægget vil demonstrere det organisatoriske og tekniske setup, et aktuelt angreb og hvordan man kan videreudvikle konceptet med værktøjer og platforme.
Kurt Gammelgaard Nielsen
Oplægsholder:
Kurt Gammelgaard Nielsen
CIO
Syddansk Universitet

Kurt Gammelgaard Nielsen har mere end 10 års ledelseserfaring indenfor ledelse af store IT-organisation, transformation og IT-sikkerhed og tidligere nomineret som Årets CIO af Computerworld.


13:40
Hvad vil en GAP-analyse af din virksomhed bringe frem i lyset?
I første indlæg har vi gennemgået principperne for, dels hvorfor en sikkerhedsanalyse skal gennemføres, dels for den anvendte metode.

I dette følgende indlæg viser vi, hvordan den gennemføres, og hvad resultatet normalt viser.

Baseret på hvorfor, hvordan og hvad formuleres en praktisk plan for at mitigere cybersikkerhedsrisikoen til et acceptabelt niveau inklusive KPI/KRI til ledelseskommunikation.

De målbare resultater er en konkurrencemæssig fordel for virksomheden ved aktivt at indarbejde cybersikkerhed i organisationens DNA og ved brug af Drawares IT-Sikkerhedsbarometer™

(Prøv det gerne på egen laptop eller tablet under vores indlæg ved at hente vores minitest på https://s3.amazonaws.com/DOK/cw.xlsx)
Christian Schmidt
Oplægsholder:
Christian Schmidt
Direktør
Dediko A/S

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware skiftede i slutningen af 2021 navn til Dediko A/S.


14:10
Pause

14:30
Når de kriminelle bliver agile
Når kunderne flytter sig over i den digitale verden, flytter de kriminelle med.

Den digitale kriminalitet er blevet organiseret og udgør en trussel for vores samfund. For eksempel er skimming meget organiseret og fungerer som crime/fraud as a service, hvor kriminelle kan købe sig til værktøjer, der muliggør avancerede kriminalitetsformer.

Sune Gabelgård vil i sit oplæg belyse, hvordan fremtiden vil bringe flere og større datalækager, der udfordrer den traditionelle problemløsning, og hvordan vi forholder os til den nye virkelighed.
Sune Gabelgård
Keynote:
Sune Gabelgård
Head of Financial Crime Prevention
MobilePay

Sune Gabelgård is Head of Financial Crime Prevention at Mobilepay. Earlier he was Head of Nets Digital Fraud, Intelligence & Research and is a business minded Fraud Subject Matter Expert with broad and international experience in all areas of Fraud. He holds a M.Sc. in Counter Fraud and Counter Corruption from the University of Portsmouth. Sune Gabelgård has a long career in law enforcement of 17 years with the Danish National Police, where he has worked in different areas such as Serious Organised Crimes, Counter Terrorism, and National Security, focusing on investigation and data analysis. Here, he helped to establish an analysis unit and developed new analytical methods and products. In 2014, he joined Danske Bank, where he established a new unit called Global Fraud Unit; a unit that ensured Danske Bank to take a leading role within the area of fighting crimes targeting the customers from a both strategic and operational perspective, which later inspired Sune to conduct his Master study with a focus on the victims. His Master dissertation is a unique research of the stigmatization of elderly victims of investment fraud. During the research Sune gained an understanding of the victims’ drivers and motivation - an understanding that is now applied to the preventive work in Nets, combatting fraud to keep the consumers safe.


15:10
Sådan beskytter Man Energy Solutions sig effektivt mod hackere: Alle data holdes i total mørke i en 'black cloud'
Hos den tyske motor-mastodont Man Energy Soulutions har man valgt en anderledes tilgang til sikkerhed i skyen.

Hør hvordan it-sikkerhedsarkitekt Tony Fergusson har implementeret konceptet ’black cloud’ i hele den tyskbaserede virksomhed for at holde hackerne på afstand.

Som navnet antyder, handler det om at holde sin cloud-løsning skjult for alle andre end dem, der skal bruge dem. Det er en Zero Trust-model, hvor udgangspunktet er, at man ingen tillid har til nogen enheder før, de er blevet godkendt.
Tony Fergusson
Oplægsholder:
Tony Fergusson
IT Infrastructure Architect
MAN Energy Solutions

Tony Fergusson is an Infrastructure architect, working with many technologies within the Enterprise with a focus on the Security. Tony has over 20 years of experience in the IT industry and has been recently focusing his efforts on how to secure the enterprise and the internet of things using emerging technologies like software defined networking and cloud security.


15:50
Tak for i dag
Det får du ud af det
 • Indblik i aktuelle trusler en strategisk sammenhæng.
 • Viden om de nyeste teknologier og værktøjer.
 • Eksempler på andres tilgange til it-sikkerhed.