GDPR: Sådan har Danmarks bedste it-chefer gjort

Dato:
14/3 2019
Sted:
Aarhus C
Pris:
995 kr

Afholdes også i København d. 12. marts 2019.


De indledende GDPR-manøvrer er afsluttet, og håndteringen af persondata er blevet en indarbejdet del af virksomhedernes dagligdag. Er du det rigtige sted? Og har du truffet de rigtige valg? Hør, hvordan andre har fundet gevinster.

Det er ni måneder siden, at EU’s persondataforordning, GDPR, trådte i kraft.

Mange organisationer er kommet i mål og er blevet compliant med de nye regler, som jo siger, at alle organisationer skal have dokumenteret styr på deres håndtering af personhenførbare data.

Der er mange forskellige indgange til compliance-arbejdet.

De it-ansvarlige har skullet træffe mange valg undervejs i det ofte omfattende arbejde, der ofte har krævet både nye værktøjer, massiv efteruddannelse af medarbejdere, omlægning af arbejdsgange og meget andet.

Alt afhænger af virksomhedens forretning, værdiskabelse, risikovillighed, målsætninger og organisering.

Har du gjort det rigtige?

På dette seminar vil en række af Danmarks bedste it-ansvarlige fortælle, hvordan de har grebet opgaven an: Hvad har udfordringerne og gevinsterne været? Hvad ligger til grund for de valg, som de har truffet? Hvordan spiller compliance-arbejdet sammen med virksomhedens forretningsmodel? Hvor har de skjulte gevinster ligget?

Du vil desuden få lejlighed til at stille spørgsmål om GDPR ud fra netop din situation til en af Danmarks førende GDPR-advokater, Martin Folke-Vasehus.

De første straffesager for overtrædelse af reglerne er på vej. Og flere vil følge på initiativ fra Datatilsynet.

Alt i alt kan situationen hurtigt blive kritisk, hvis man ikke nu har styr på alle processer og al dataflow af persondata.

Du kan blandt andet høre om:

  • Hvordan andre it-ansvarlige har løst GDPR-opgaven - og hvad de største udfordringer har været.
  • Hvordan andre it-ansvarlige har høstet gevinster på GDPR-arbejdet.
  • Konkrete erfaringer med og bud på, hvordan du får gjort GDPR-arbejdet forståeligt over for medarbejderne.
  • Hvilke værktøjer og løsninger andre virksommheder har anvendt til at løse drifts-opgaven med GDPR som en integreret del af dagligdagen.
  • Hvad Datatilsynet har af planer.


Hvis du ønsker at betale med EAN nr., skal du tilmelde dig konferencen og bruge kampagnekoden "FAKGDPR". Derefter skal du sende os en mail med dit EAN-nr. og betalingsoplysninger til events@cw.dk.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
oplægsholder
Moderator:
Niels Veileborg
debatredaktør
Computerworld

09:05
Driftsopgaven: Årshjul for egenkontrol og tilsyn med databehandlere
På oplægget får du en opsummering af de juridiske krav til løbende egenkontrol, tilsyn med databehandlere og et bud på et årshjul for kontrol. Du få derudover konkrete forslag til, hvordan og med hvilke virkemidler du kan gennemføre og dokumentere egenkontrol og tilsyn med databehandlere på en omkostningseffektiv måde.
oplægsholder
Oplægsholder:
Martin Folke Vasehus
it-advokat
CIT Advokatfirma

Martin Folke Vasehus er certificeret it-advokat og stifter af CIT Advokatfirma. Martin har en fortid hos Bruun & Hjejle fra 2009-2017 og er en erfaren specialist indenfor it-ret, persondata og GDPR compliance.


09:50
Sådan undgår du bøder fra Datatilsynet
  • Overblik over nødvendig compliance-dokumentation.
  • Anbefalede compliance-kontroller.
  • Anbefalede praktiske tiltag.
  • System til styring af praktisk compliance og dokumentation.
oplægsholder
Oplægsholder:
Mette Blanner
partner PersondataSupport, DPO, CISA, ISO-implementering
PersondataSupport ApS

Mette Blanner, partner hos PersondataSupport og udvikler af GDPR-Portalen har en baggrund som finansiel revisor med speciale i IT-revision og GDPR. CISA-certificering, ISO 27001 implementation certificering, DPO-certifikat fra SDU.


10:20
Kaffepause

10:50
Et bud på teknisk compliance med artikel 32 (Behandlingssikkerhed)
Beskrivelsen i artikel 32 om behandlingssikkerhed efterlader mange med spørgsmål som:
  • Hvad skal vi gøre i praksis i relation til it-sikkerhed?
  • Hvordan laver man en it-sikkerhedsrisikoanalyse?
  • Hvornår er organisationens IT-Sikkerhedstiltag tilstrækkelige?
  • Og hvordan beviser vi, at organisationens tiltag er tilstrækkelige?
Christian Schmidt viser praktiske eksempler på, hvordan man klarer ovenstående på en struktureret måde, som gavner organisationen - ikke bare i spørgsmålet om at leve op til artikel 32, men også generelt understøtter nogle af organisationens øvrige strategiske mål.
oplægsholder
Oplægsholder:
Christian Schmidt
direktør
Draware

Christian Schmidt , direktør, Draware
Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.


11:20
ComplyCloud – omfattende og komplekse dokumenter med få klik
Det er en kunst at balancere kravet til dokumentation af compliance og samtidig bevare effektive forretningsgange. På oplægget præsenteres eksempler på praktiske udfordringer ved løbende kontrol og dokumentation og bud på løsninger. I løbet af præsentationen præsenteres også onlineløsningen ComplyCloud.com, som er en ”GDPR-advokat” i skyen og hjælper virksomheder med at efterleve GDPR.
oplægsholder
Oplægsholder:
Martin Folke Vasehus
it-advokat
ComplyCloud og CIT Advokatfirma

Martin Folke Vasehus er certificeret it-advokat og stifter af ComplyCloud ApS og CIT Advokatfirma. Martin har en fortid hos Bruun & Hjejle fra 2009-2017 og er en erfaren specialist indenfor it-ret, persondata og GDPR compliance.


11:50
Frokost

12:35
Få indsigt i GDPR rejsen og praktiske erfaringer
På oplægget vil Niels Arnold Lund fortælle om, hvordan Board Governance arbejder med GDPR, og hvordan løbende kontrol og dokumentation af compliance sikres efter et fast årshjul. Oplægget vil derudover give indsigt i tilbagevendende udfordringer og give oplæg på praktiske løsninger heraf.
oplægsholder
Oplægsholder:
Niels Arnold Lund
direktør
Board Governance A/S

13:05
Implementering – udfordringer og succesoplevelser
Lene Lundquist fortæller om, hvordan al dente software a/s som systemleverandør har grebet GDPR opgaven an, herunder hvilke succesoplevelser det har givet samt, hvordan vi har klaret de største bump på vejen.
oplægsholder
Oplægsholder:
Lene Lundquist
Support og projektleder
al dente software a/s

Lene Lundquist, Support- og projektleder, al dente software a/s – har i de sidste 13 år været selvstændig HR-support partner, og er i dag ansat som projektleder med hovedansvaret for GDPR. Specialist i ansættelsesret og certificeret Persondataret (DPO) fra SDU.


13:35
Kaffepause

13:55
Dataansvarlighed i praksis
I et levende indlæg, dybt forankret i teori og praksis, deler DPO og GDPR Konsulent, Birgitte Kofod Olsen ud af sine erfaringer, og kommer med svar på hvordan teknologi (GDPR Process Management) kan fungere som katalysator for indsigt, praksis og kultur.
oplægsholder
Oplægsholder:
Birgitte Kofod Olsen
jurist, GDPR konsulent
Tempus Serva + Carve

Birgitte arbejder dedikeret på at omsætte regler og standarder til praksis og kultur. Både når det gælder persondatabeskyttelse og samfundsansvar. Hendes rådgivning er teoretisk forankret og udviklet i praksis i tæt samarbejde med private virksomheder, offentlige myndigheder og organisationer.


14:25
Seneste nyt fra Datatilsynet
oplægsholder
Oplægsholder:
Allan Frank
IT-sikkerhedsspecialist & cand.jur.
Datatilsynet

Allan Frank har beskæftiget sig med IT-sikkerhed fra starten af 1980erne. Særligt kombinationen af det dybt tekniske IT-sikkerhedsmæssige, det organisatoriske og den praktiske forretningsdrevne udnyttelse af IT har han arbejdet med de sidste 20 år.


15:25
Tak for i dag
Partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i hvordan andre har løst opgaven
  • Værktøjer til driftsopgaven
  • Indsigt i Datatilsynets planer