It-sikkerhed 2017: De nye trusler - og dit næste modtræk

Dato:
26/1 2017
Sted:
Aarhus C
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Afholdes også København d. 24. januar


Trusselsbilledet er ikke en statisk størrelse. Tværtimod så ændrer det sig år for år - og nogle gange henover natten. Fra ransomware og DDoS-angreb til interne datalækager og EUs nye persondataforordning. It-sikkerhed har i flere år været et hot emne i danske virksomheder, men trusselsbilledet bliver ved med at udvikle sig med en skræmmende hastighed.

På konferencen It-sikkerhed 2017 tager vi pulsen på den aktuelle sikkerhedssituation ved at gå i dybden med de nyeste trusler og give til inspiration til dine nødvendige modtræk.

Hør blandt andet om:
  • Hvordan forsøger de it-kriminelle i 2017 at få hul igennem til de fortrolige informationer og kritiske data?
  • Hvilke nye teknologier og metoder bringes i spil ved angreb mod danske virksomheder og organisationer?
  • Hvordan kan du som it-ansvarlig sikre et tilstrækkeligt forsvar?
Der er masser at skulle forholde sig til som it-ansvarlig. Men har du forstået de reelle trusler, og prioriterer du sikkerhedsindsatsen på den mest hensigtsmæssige måde?

På It-sikkerhed 2017 får du:
  • Viden om it-sikkerhed generelt og information om de nyeste trusler.
  • Viden om de værktøjer og strategiske og taktiske tiltag, der kan styrke dit forsvar.
  • Masser af indsigt via dygtige talere med ekspertise på området.

Se program

Program:


08:30
Morgenmad & registrering

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Moderne trusler og moderne løsninger.
Trusselsbilledet inden for IT flytter sig konstant, både fordi de kriminelle flytter deres fokus, men også fordi vi som samfund og branche selv flytter os. En computer er ikke bare en computer længere, en moderne bil er også en computer, og mere og mere af vores samfund er afhængig af computere for at kunne fungere. Samtidig er der også nye trusler, men også muligheder, fra helt andre sider end de kriminelle nemlig fra lovgivning, især den kommende EU persondataforordning har konsekvenser for den måde vi i IT branchen kan agere og skal tænke sikkerhed og håndtering af persondata. Dette sker samtidigt med, at der kommer mere og mere fokus på at udnytte det økonomiske potentiale, der er i data.

Vi vil kigge lidt bredt på alle disse nye udfordringer, og kigge på nogle nye løsninger på udfordringerne.
Gert Læssøe Mikkelsen
Oplægsholder:
Gert Læssøe Mikkelsen
Ph.d., Head of Security Lab
Alexandra Instituttet

Gert Læssøe Mikkelsen har en baggrund inden for kryptologi fra Aarhus Universitet. Han sidder i bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed og er leder af Security Lab på Alexandra Instituttet, som blandt andet beskæftiger sig med IoT-sikkerhed i forskningsprojekter og hjælper små og store virksomheder med at få styr på IoT-sikkerheden i praksis.


09:45
Bryd ransomware-bølgen
Ransomware er den mest irriterende og bekostelige variant af malware, vi har set i mange år. Og den har indvirkning på mange organisationer.

Check Point har gennem opsamling af statistikker og frigivelse af antimalware-signaturer til kunder verden over, opbygget en særdeles god erfaring og indsigt i dynamikkerne bag al malware - herunder ransomware.

Derudover arbejder vi med identifikation af nul-dags trusler og forebyggelsesteknologier, som kan give enhver organisation et forspring i forhold til de nyeste ukendte trusler.

Vi vil diskutere de nyeste malware-statistikker samt tiltag til at begrænse ransomware i virksomheders LAN, private og offentlige cloud infrastrukturer samt på individuelt plan (dvs. den enkeltes it-arbejdsplads).
Thomas Bonde
Oplægsholder:
Thomas Bonde
Security Engineer
Check Point Software Technologies

Thomas Bonde startede sin karriere i Check Point i 2013, men har været i IT branchen siden 1999, og har arbejdet med IT-sikkerhed siden 2002. I løbet af karrieren har Thomas været ansat hos producenter, kunder og systemintegratorer, og har derfor en bred viden om forskellige aspekter af IT sikkerheds branchen.


10:15
Lad ikke medarbejderne blive jeres største sikkerhedstrussel i 2017
Ransomware- og phishing angreb rettet mod virksomhedens medarbejdere fortsætter med at være effektive våben for hackerne. På samme tid gemmer medarbejderne i stigende grad data i skyen, og deler den via fildelingstjenester som Dropbox. Dette lægger pres på IT afdelingen som hurtigt mister både kontrol og sikkerhed over virksomhedens data.
 
Gode råd er ikke nok
I dette indlæg kommer vi ikke blot med gode råd, men viser også konkrete værktøjer til at holde jeres medarbejdere og data beskyttet.
 
Vær med når vi ser nærmere på:
  • Trusselsbilledet anno 2017 - hvilken rolle spiller medarbejderne?
  • Skygge IT - sådan kaster du lys over skygge IT i virksomheden, og øger sikkerheden uden at det går ud over medarbejdernes produktivitet
  • Link scan i realtid - det hemmelige våben mod ransomware
  • Multi-faktor sikkerhed - lad ikke medarbejdernes dårlige passwords blive jeres Achilles hæl
  • Den gode brugeroplevelse - kan man virkelig øge sikkerheden og samtidig få gladere brugere?
Morten Skovsgaard
Oplægsholder:
Morten Skovsgaard
Regional Director, Northern Europe
Censornet

10:45
Kaffepause og networking

11:15
Malware as a Service - MaaS
CyberCrime er kommet for at blive. Dag for dag udvikler metoderne til angreb sig, og de Cyber kriminelle bliver mere og mere kreative.

Hvilke typer af angreb rammer typisk virksomheder, og hvilke konsekvenser vil et angreb kunne have for et firma.

Bitdefender giver sin vurdering af det aktuelle trusselsbillede, og hvad du som virksomhed kan gøre for at beskytte dig mod angreb.
Heinz Dueholm
Oplægsholder:
Heinz Dueholm
Enterprise Sales Manager
Bitdefender
Martin Hansen
Oplægsholder:
Martin Hansen
Enterprise Sales Engineer
Bitdefender

Technology has always been a big part of my life for as long as I can remember.
From 8bit fun and games in the 80s to the high-tech virtualized infrastructure of today, the passion is still burning strong!
Currently working in the security space, sharing my knowledge and expertise to bring about a safer and better online experience for everybody.


11:45
Cloud-based Security - trusler og løsninger i Skyen
Cloud - Trusler: Cloud-tjenester som Office365, DropBox og ServiceNow, udfordrer virksomheders sikkerhedspolitik, da man skal håndhæve samme sikkerhedsprincipper og governance for "in-house" som for cloud-baserede løsninger. Med en eksplosiv vækst i brugen af cloud-løsninger, må virksomheder og organisationer forvente en stigende eksponering for sikkerhedstrusler i skyen.

Cloud - Løsninger: Conscia viser dig, hvilke førende cloud-baserede teknologier, der kan imødekomme de nye udfordringer. Disse teknologier tilbyder blandt andet:
  • Indsigt i medarbejderes brug af cloud-applikationer som fx Office 365.
  • Deling af sikkerhedsinformation på tværs af applikationer for bedst mulig beskyttelse.
  • Styrkelse af organisationens evne til at reagere både før, under og efter et angreb.
Vi slutter af med en kort demo af en af markedets førende cloud sikkerhedsløsninger: Cisco AMP for EndpointsSe videooptakt her: vimeo.com/conscia/ciscoamp
Torben Nissen Ernst
Oplægsholder:
Torben Nissen Ernst
security expert
Conscia

Torben er Security Lead hos Conscia. Med et særligt fokus på trusler inden for Informationsteknologi og Operationel Teknologi leder og udvikler Torben Conscias forretningsområde inden for IT Sikkerhed.


12:15
Frokost

13:15
Undgå at blive offer for cyberkriminalitet
Kim Aarenstrup
Oplægsholder:
Kim Aarenstrup
Head of Danish National Cyber Crime Centre
Rigspolitiet

14:00
Case: Sådan gør Danish Crown sikkerheden nem for medarbejderne
Vær med når Søren Sloth fra Danish Crown koncernen deler erfaringer med indførelsen af multi-faktor sikkerhed globalt, og hvordan de fra starten har haft fokus på brugeroplevelsen.
Søren Sloth
Oplægsholder:
Søren Sloth
Consultant IT
Danish Crown

14:30
Kaffe og kage

14:55
Dit it-sikkerhedsmareridt i 2017
Trusselsbilledet i forhold til Danmark er under stor omvæltning. Vi ser bl.a. en markant stigning i specifikke geografiske angreb, målrettede angreb og APT'ere, ransomware, mobil malware, phishing og angreb mod IoT devices. Alle disse forskelligartede typer angreb påvirker vores risici, og stiller større krav til vores evne til at beskytte os i fremtiden.
 
Præsentationen vil give - med afsæt i aktuelle kundecases - et unikt indblik i hvordan IT-kriminelle angriber Danmark, hvordan koden som anvendes opfører sig på systemerne, og et indblik i BOTnet operatørenes infrastruktur og modus operandi. Fra de almindelige IT-kriminelle til de mere organiserede- og statsfinansierede grupperinger.  
 
Endeligt krydres præsentationen med en stribe praktiske eksempler og demo af aktuelle Crime as a Service værktøjer og infektionsstatistik for Danmark.
Peter Kruse
Keynote:
Peter Kruse
CISO
Clever

Peter Kruse er CISO hos Clever. Tidligere har han stiftet CSIS Security Group, som er en privatejet dansk virksomhed. Som noget ganske sjældent besidder Peter Kruse en dybtgående teknisk forståelse for malware kombineret med påskønnelse for og viden om forretningsbehov. Peter har en lang historie med aktiv deltagelse i lukkede IT-sikkerhedsfællesskaber, og har stærke forbindelser blandt antivirus,- og banksektorerne såvel som blandt retshåndhævende myndigheder og højere uddannelsesinstitutioner. Peter er som den eneste i Danmark medlem af den højtrespekterede CARO (Computer Antivirus Research Organisation). En optagelse, som udspringer fra hans baggrund i antivirus branchen, og dedikerede analyse af malware.


15:40
Tak for i dag
Det får du ud af det
  • Viden om it-sikkerhed generelt og information om de nyeste trusler.
  • Viden om de værktøjer og strategiske og taktiske tiltag, der kan styrke dit forsvar.
  • Masser af indsigt via dygtige talere med ekspertise på området.