Kom godt i gang med EU-persondataforordningen

Dato:
15/12 2016
Sted:
Ballerup
Pris:
Gratis deltagelse

EU's kommende persondataforordning - den såkaldte GDPR (General Data Protection Regulation) - får konsekvenser for langt de fleste virksomheder og organisationer, når den træder i kraft 25. maj 2018, og det er på høje tid at komme i gang med arbejdet.

Med trusler om alvorlige sanktioner og høje bøder vil EU nemlig tvinge organisationerne til at få styr på deres håndtering og sikring af persondata.

Persondataforordningens krav om at have totalt styr på alle persondata i systemerne til hver en tid - og at kunne slette, når det ønskes - er en stor mundfuld, der for de fleste vil kræve ikke mindst en solid portion proces- og dataflow-arbejde.

På dette How To får du lejlighed til at høre mere om kravene, som du står over for med den persondataforordning, ligesom du vil kunne se nogle af de mulige løsninger og redskaber, som du kan anvende til at lette arbejdet frem mod at blive compliant.

Vi har et begrænset antal pladser til dette arrangement, så tøv ikke med at tilmelde dig.

Se program

Program:


08:30
Morgenmad og registrering

08:55
Velkomst
oplægsholder
Moderator:
Kim Stensdal
teknologiredaktør
Computerworld

Kim Stensdal er teknologiredaktør på Computerworld og skriver blandt andet om cloud, big data, forretningssoftware og it-ledelse.


09:00
Den kommende EU-dataforordning - hvad kan danske virksomheder forvente?
Indlægget giver et overblik til virksomhedens CTO, CIO, business developers og andre forretningsfolk over forordningsforslagets væsentligste dele.

Hvorledes påvirkes forretningen af nyheder som privacy by design, dataportability og data protection officers? Hvorledes indgår "the right to be forgotten" i forordningen?  Hvad sker der med samtykkekrav og cookies efter forordningen? Hvad med it-sikkerhedskrav? Og hvad er status på Privacy Shield?
oplægsholder
Oplægsholder:
Martin Von Haller Grønbæk
partner
Bird & Bird

Martin Von Haller Grønbæk er en af Danmarks førende it-advokater med næsten 20 års erfaring med rådgivning af danske og internationale virksomheder. Han har blandt andet siddet i skiftende regeringers IT-sikkerhedsråd, er medforfatter til den første afhandling om dansk internetjura samt en hyppig taler ved konferencer om it-ret, e-handel, open source og Creative Commons.


09:45
KMD Neupart: Hvor svært kan det egentligt være? Hvad skal vi rent praktisk gøre og hvordan?
billede
Nu har de fleste af os hørt om nyhederne i forordningen. Men hvad kan og skal virksomheder så rent faktisk gøre for at efterleve de nye EU-krav, som erstatter dansk persondatalov? Og hvordan og hvornår skal vi gøre det?

I dette indlæg får du syv konkrete aktiviteter, som virksomheder kan gennemføre, samt en demonstration af KMD Neupart's nye værktøj, som giver en praktisk hjælp til at styre efterlevelsen af sikkerhedskravene.
oplægsholder
Oplægsholder:
Lars Neupart
sikkerhedsdirektør
KMD Neupart

Lars Neupart er direktør for Neupart-GRC afdelingen i KMD, og har stiftet flere it-sikkerhedsvirksomheder. Han er udpeget medlem af regeringens virksomhedsråd for it-sikkerhed, og er en anerkendt it-sikkerhedsekspert med mere end 20 års ledelseserfaring i it-sikkerhedsbranchen. Emner som interesserer Lars, inkluderer cloud-sikkerhed, risikostyring, compliance, datasikkerhed, ISO 2700x og pragmatisk informationssikkerhed for alle størrelser virksomheder.


10:15
Microsoft: Et praktisk blik på EU-persondataforordningen
billede
Hvad er de vigtigste begreber i forordningen, som enhver CIO har behov for at kende til? Og hvordan håndterer Microsoft at få aftaler, sikkerhedskontroller, processer mm. til at leve op til GDPR's skærpede krav for data-ansvar og databehandling og hvordan kan det hjælpe virksomheder som bruger Microsoft Cloud platformen? Hvilke vejledninger, værktøjer og funktioner kan man med fordel begynde at vurdere og implementere frem imod 25. maj 2018.
oplægsholder
Oplægsholder:
Ole Kjeldsen
Teknologi- og Sikkerhedsdirektør
Microsoft

10:45
Pause

11:00
RackPeople: Persondata-forordningen en mulighed!
billede
  • Udnyt eksisterende værktøjer og høst de lavt-hængende frugter.
    • Konkrete bud på, hvordan man kommer i gang.
    • Hvad får vi forærende fra O365 og Azure?
oplægsholder
Oplægsholder:
Claus Jarrels
COO og partner
RackPeople

Claus Jarrels er COO hos RackPeople, som tilbyder skalerbare løsninger inden for it-drift & outsourcing samt kommunikation- og samarbejdsløsninger baseret på Microsoft Universal Communications platform, herunder WorkPoint til SharePoint og Lync That Fits. RackPeoples mål er at finde den rigtige løsning til din organisation - uanset størrelse.


11:30
SAS Institute: EU's persondataforordning 2018 - hold jer inden for loven og undgå voldsomme bøder
billede
Alle virksomheder, der beskæftiger sig inden for EU, skal indordne sig under EU's nye persondataforordning inden foråret 2018. Virksomheder, der ikke rettidigt overholder de nye regler, risikerer bøder på op til 20 millioner euro eller 4 procent af virksomhedens globale omsætning.

Der er brug for bevægelighed, tilgængelighed og fleksibilitet i datastrategien.

Kontroller jeres data gennem bedre politikker og parametre.
oplægsholder
Oplægsholder:
Casper Pedersen
Thought Leader - Data Management & EU GDPR
SAS Institute Denmark

12:10
Tak for i dag og sandwich to-go
Partnere
Praktiske Oplysninger
Dato:
Tid:
08:30 til 12:10
Sted:
Wihlborgs Konferencecenter
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Pris:
Gratis deltagelse