Bliv klar til EU's nye persondataforordning

Dato:
03/11 2016
Sted:
Aarhus
Pris:
995 kr

Afholdes også i København 2. november.

EU's persondataforordning for it-ansvarlige: Opgaver, ansvar og teknologiske muligheder.

EU's kommende persondataforordning får konsekvenser for langt de fleste virksomheder og organisationer, når den træder i kraft 14. april 2018, og det er på høje tid at komme i gang med arbejdet.

Med trusler om alvorlige sanktioner vil EU nemlig tvinge organisationerne til at få styr på deres håndtering og sikring af persondata. Det vil i mange tilfælde kræve nye processer, nye strukturer, ny teknologi og udnævnelsen af nye data-ansvarlige.

Nogle af hovedkravene i den nye forordning er:

  • Større gennemsigtighed.
  • (Langt) bedre dokumentation.
  • Langt større mulighed for brugeren for selv at komme i kontrol.
  • Større krav til samtykke fra brugeren.
  • Ret til at blive glemt for brugeren.
På denne konference får du overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, ligesom du får indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe i en snarlig fremtid, hvor de nye regler er trådt i kraft.

Gratis whitepaper:
På konferencen får du udleveret whitepaperet: "Nye skrappe persondate-regler - her er alt, hvad du skal vide." Her har vi samlet en række gode råd og konkrete vejledninger til det videre arbejde.

Se program

Program:


08:30
Morgenmad og registrering

08:55
Velkomst
oplægsholder
Moderator:
Dan Jensen
redaktør
Computerworld

Dan Jensen er nyhedsredaktør på Computerworld og skriver nyheder og analyser om it-branchen og dens vilkår og muligheder i en verden i hastig udvikling samt om teknologisk udvikling og udviklingen i brugen af it.


09:00
Gennemgang af forordningen
Lars Henriksen fra informations sikkerhedshuset GlobalSequr A/S og advokat Pernille Mary Marie Lauritsen fra WTC advokaterne A/S vil holde et oplæg om persondataforordningen, der inkluderer både det juridiske indhold af persondataforordningen og den praktiske håndtering af IT-sikkerheden.
 
Alle virksomheder og organisationer behandler persondata, og derfor er persondataforordningen relevant for alle virksomheder og organisationer.
 
Det er muligt, at I allerede har godt styr på virksomhedens eller organisationens behandling af persondata, men med forordningen kommer der en række skærpede krav til denne behandling. Virksomheden skal kunne dokumentere, at forordningen med de skærpede krav overholdes. Det er derfor vigtigt, at jeres virksomhed allerede nu afklarer, om virksomheden skal foretage sig noget for at være klar til at overholde forordningen den 25. maj 2018.
oplægsholder
Oplægsholder:
Lars Henriksen
Partner - VP Sales and Marketing
GlobalSequr A/S
oplægsholder
Oplægsholder:
Pernille Mary Marie Lauritsen
Advokat
WTC advokaterne

09:40
Trusselsbilledet 2016
Phishing, smishing, drive-by-exploits og målrettede angreb. Truslerne er mange, og der kommer kun flere, men hvad betyder det i virkeligheden, og hvad kan være konsekvensen af at blive kompromitteret på den ene eller anden måde?
 
Alle virksomheder sidder inde med personfølsomme oplysninger i større eller mindre grad, som kan have direkte økonomisk værdi for de it-kriminelle, og en lækage af disse kan have store konsekvenser for virksomheder.
 
Det er ikke nok at have styr på compliance. Man skal have teknik, processer og kompetente medarbejdere.
 
Efter en gennemgang af trusselsbilledet, vil jeg kort komme ind på, hvordan man kan mindske risikoen for datalækage.
oplægsholder
Oplægsholder:
Jakob S. Fonsbøl
Business Development Manager
CSIS

10:15
Kaffe og Networking

10:45
Vælg de indlæg, som du ønsker at deltage på:
Forretnings/process-spor
10:45 - 11:20 (35 min)
Gennemgang af de vigtigste juridiske aftaler

Gennemgang af de vigtigste juridiske aftaler, din virksomhed bør have styr på, og hvordan sikrer man, at de er tilpasset din virksomhed....

Helle Jørgsholm, Advokat, WTC advokaterne

Pernille Mary Marie Lauritsen, Advokat, WTC advokaterne

Læs mere

Vælg dette indlæg

11:25 - 11:55 (30 min)
DPOrganizer

DPOrganizer vil blive præsenteret af Egil Bergenlind fra det svenske software firma Beyano AB. Præsentationen vil være på engelsk. For at kunne leve ...

Egil Bergenlind, Founder & CEO, DPOrganizer

Læs mere

Vælg dette indlæg

Teknisk spor
10:45 - 11:20 (35 min)
Identity Access Management og GDPR

En gennemgang og demonstration af, hvordan kan Identity Access Management understøtte din virksomheds arbejde hen imod EU-Persondataforordning complia...

Ingvar Johansson, Sales Engineer, Dell Software Group

Læs mere

Vælg dette indlæg

11:25 - 11:55 (30 min)
Labtech: At påvise compliance med persondata forordningen bliver én af de vigtige parametre

Med GDPR introduseres et nyt koncept "kontinuerlig compliance": Årlig, halvårlig, hver måned, hver uge. Det betyder, at en auditør fra datatilsynet på...

Kenny Schødt, COO, Labtech Data

Læs mere

Vælg dette indlæg


12:00
Cloud og persondata
Cloud computing giver mange nye muligheder som forretnings- og leverancemodel. For at nyde mulighederne og fordelene til deres fulde, skal man i sine databehandleraftaler med cloud computing-leverandører sikre sig, at persondata behandles i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen.

I oplægget får du overblik over udfordringerne og bud på løsninger.
oplægsholder
Oplægsholder:
Martin Folke Vasehus
it-advokat
ComplyCloud og CIT Advokatfirma

Martin Folke Vasehus er certificeret it-advokat og stifter af ComplyCloud ApS og CIT Advokatfirma. Martin har en fortid hos Bruun & Hjejle fra 2009-2017 og er en erfaren specialist indenfor it-ret, persondata og GDPR compliance.


12:30
Frokost

13:15
Hvad betyder Privacy by Design og by Default for it-projekter?
Som et led i persondataforordningen skal it-projekter tage højde for, at persondatabeskyttelse er tænkt ind allerede i designfasen.

Det stiller nye krav til planlægning og gennemførelse af alle større it-projekter. Med dette oplæg får du overblikket over de juridiske implikationer, og hvordan opgaven skal håndteres i praksis.
oplægsholder
Oplægsholder:
Ole Steen Brams
EU GDPR Offering Lead
NNIT
oplægsholder
Oplægsholder:
Martin Hjørlund Nielsen
advokat
Plesner

Martin Hjørlund Nielsen har over 20 års erfaring fra et globalt revisionsfirma med revision af og rådgivning om it- og informationssikkerhed, og han har været ansvarlig for information security compliance i en stor finansiel virksomhed.

Martin Hjørlund Nielsen rådgiver særligt om overholdelse af persondataloven og bistår klienter med udvikling og implementering af compliance-programmer samt konkrete databeskyttelsesretlige tiltag. Han har særlig erfaring med finans- teknologi- og pharma-virksomheder, og han har specialiseret sig i at arbejde i krydsfeltet it, forretning, sikkerhed og jura.


14:00
Hvorfor har man brug for et software defineret datacenter for at nå i mål med GDPR?
billede
Atea og VMware giver her deres bud på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder med at virkeliggøre det "Software Definerede Data Center", hvor alle dele af datacenteret er virtualiseret incl. netværks- og sikkerhedspolitikker. Herved opnås en langt mere effektiv måde at begrænse skaden på, såfremt et hackerangreb skulle blive en realitet.

Målet er en "Zero trust"-model, hvor ikke blot den ydre tilgang er sikret men også server til server trafik indenfor datacenteret.
oplægsholder
Oplægsholder:
Jonas Errebo
Solutions Evangelist
Atea

14:30
Kaffepause

14:50
Paneldebat
Paneldebat med dagens tre advokater, hvor du får mulighed for at stille spørgsmål om forordningen.

Pernille Lauritsen, WTC advokaterne.
Martin Folke Vasehus, Bruun og Hjejle.
Martin Hjørlund Nielsen, Plesner.

15:20
Danfoss' tilgang til EU's persondataforordning
Thorsten Kranz fortæller om Danfoss' arbejde i relation til den nye persondataforordning, samt om hvordan man har påbegyndt opgaven med at blive klar til 2018.
oplægsholder
Oplægsholder:
Thorsten Kranz
data privacy manager
Danfoss A/S

15:50
Tak for i dag
Partnere
Praktiske Oplysninger
Dato:
Tid:
08:30 til 15:50
Sted:
Comwell Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus
Pris:
995 kr