Big Data - Lean, Smart og Nu!

Dato:
15/9 2014
Sted:
Ballerup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Praktisk udnyttelse af virksomhedsdata med Big Data

Du har måske tanker om at anvende Big Data til at forbedre drift og indtjening i din virksomhed, eller du sidder i en position, hvor du skal planlægge og implementere Big Data i praksis. Eller måske er du bare nysgerrig og vil vide mere om Big Data.

På denne heldagskonference får du mulighed for at få besvaret vigtige spørgsmål om Big Data og tale med eksperter, der har lavet og udnyttet Big Data i praksis både i udlandet og her i Danmark. Når du går hjem vil du være tættere på at vide om Big Data er noget for din virksomhed og i givet fald, hvordan I kan gribe opgaven an.

Du vil få svar på følgende og mange andre spørgsmål:

 • Hvordan kommer jeg i gang med Big Data på en nem og overskuelig måde?
 • Findes der en standard Big Data Arkitektur?
 • Big Data bruges hvor man mindst venter det, men hvor?
 • Hvad er Internet of Things ? og hvordan hænger det sammen med Big Data?
 • Hvordan kommer man fra en relationel verden til en Big Data verden?
 • Er Big Data for alle? Mød en skeptiker.
 • Hvordan kan Big Data anvendes uden at kompromittere eksisterende data løsninger?


Selvom der står gratis ved betalingen, vil vi ikke fratage dig muligheden :) for at medfinansiere dette spændende arrangement. Du kan derfor:

Mød talerne

Mogens Nørgaard

Mogens Nørgaard

CEO & Founder

FAIR & SQUARE

Ole Erecius

Ole Erecius

CEO & Founder

FAIR & SQUARE

Henrik Laier

Henrik Laier

Forretningskonsulent og Projektleder

FAIR & SQUARE

Tugdal Grall

Tugdal Grall

Technical Evangelist

mongoDB

Anders Rhod Gregersen

Anders Rhod Gregersen

Chief Specialist

Vestas Wind Systems

Jeffrey Needham

Jeffrey Needham

Anders Lisdorf

Anders Lisdorf

grundlægger

Sensor Six

Kaare Danielsen

Kaare Danielsen

Direktør og stifter

Jobindex

Alex Gorbatchev

Alex Gorbatchev

CTO

Pythian

Stefan Andreasen

Stefan Andreasen

Corporate Evangelist, Data Integration

Kofax

Sebastien Requiem

Sebastien Requiem

partner

Bending Spoons

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og morgenmad

09:00 - 09:00
Velkommen
Oplægsholder:
Mogens Nørgaard
CEO & Founder
FAIR & SQUARE
Oplægsholder:
Ole Erecius
CEO & Founder
FAIR & SQUARE

09:05 - 09:25
Big Data, Lean Startup - kan man det?
Lean startup-tankegangen handler om at tage de mindst mulige, mest meningsfyldte skridt for at optimere læringen i innovationsprojekter. Big Data lyder som om, at selv de mindste skridt er temmelig store. Kan de to ting overhovedet forenes - og kan Lean Startup være en god måde at komme i gang med Big Data på?
Oplægsholder:
Henrik Laier
Forretningskonsulent og Projektleder
FAIR & SQUARE

09:30 - 09:55
DROP tabellerne og brug Dokumentdatabaser
Brug af dokumentdatabaser har vist sig at gøre udvikling, drift og vedligehold af moderne applikationer nemmere, billigere og bedre og dermed mere effektivt understøtte forretningen.

I denne præsentation vil Tugdal Grall (TUG) fortælle om, hvordan nem indlæring, en fleksibel skemamodel og en skalérbar cloud-baseret arkitektur understøtter moderne agil applikationsudvikling. Herved opnås bedre kvalitet og reduceret risiko i dine softwareprojekter uanset om der er tale om web-, mobil- eller desktopapplikationer.
Oplægsholder:
Tugdal Grall
Technical Evangelist
mongoDB

10:00 - 10:30
Kaffepause og networking

10:30 - 10:55
Klimabeslutninger hos Vestas Wind Systems baseret på Big Data
Vestas Wind Systems A/S har Danmarks største computer og på den arbejder de med flere petabyte simuleret og målt data.

Hvorfor har en virksomhed i vindbranchen investeret i en supercomputer og Big Data? Dette spørgsmål vil Anders Rhod Gregersen give svar på i sit indlæg.
Oplægsholder:
Anders Rhod Gregersen
Chief Specialist
Vestas Wind Systems

11:00 - 11:40
Lær noget nyt !
Denne præsentation giver et overblik over de beregningsmæssige muligheder som Big Data økosystemet leverer i dag og hvor de nuværende tendenser leder teknologien. Mange betragter Big Data som en kost-effektiv-og-skalérbar erstatning for de eksisterende SQL-baserede Enterprise Data Warehouse (EDW) løsninger men det er kun et aspekt af de potentielle anvendelser, som Apache platformen nu leverer.

Det industrielle internet (maskiner, målere og andre "dimser") og "wearables" (gadgets i tøjet og på kroppen) genererer enorme mængder af rå data med lidt eller ingen struktur, som skal forbindes med Big Data økosystemet for på sigt at blive udnyttet i f.eks Spark og Hadoop og stadig fungere, som et Data Reservoir.
Oplægsholder:
Jeffrey Needham

11:45 - 11:55
Big Data, glem det !
Big data er ren hype, som ikke har rod i realistiske forventninger. Eksemplerne på gode business cases er få og anekdotiske og stammer fra firmaer, der er så langt fra hvad almindelige gennemsnitsfirmaer vil kunne stille op til. Det grundlæggende problem er, at det simpelthen er for svært at få noget brugbart ud af Big Data.
Oplægsholder:
Anders Lisdorf
grundlægger
Sensor Six

12:00 - 13:00
Frokost og networking

13:00 - 13:10
En ny økonomisk indikator baseret på job data
En gammel vittighed siger at forskellen på en økonom og en meteorolog er at meteorologen i det mindste er i stand til at fortælle hvordan vejret er nu!  Men ved hjælp af Big Data og statistikker baseret på data fra internettet, er man nu i stand til at lave statistikker der fortæller, hvordan jobmarkedet og økonomien har det lige nu.

Dansk Jobindex er en konjunkturindikator for efterspørgslen på arbejdskraft. Ved at tælle antallet af jobannoncer på internettet og bruge data, som alligevel var tilgængelige, er det lykkedes at lave en konjunkturindikator, der kan forudsige udsving i ledighedstallene med ca. 6 måneders varsel, og som allerede i november 2008 påviste at bunden var gået fuldstændig ud af jobmarkedet. Tallene er den bedste indikator for efterspørgslen på arbejdskraft og bliver bl.a. brugt af Beskæftigelsesministeriet, Finansministeriet og Nationalbanken.

Foredraget vil fortælle om Dansk Jobindex og hvordan man kan bruge data man allerede har til at finde nye sammenhænge v.h.a. matematik, statistisk og Big Data.
Keynote:
Kaare Danielsen
Direktør og stifter
Jobindex

13:15 - 14:25
Fra RDBMS til BDMS
Hvorfor er Big Data ideerne blevet så populære og hvad betyder disse ideer for os dødelige der behøver praktiske løsninger til hverdagens udfordringer?

Med udgangspunkt I erfaringerne med relationelle databasesystemer (RDBMS) vil denne session fokusere på Hadoop (BDMS) og du vil få et godt overblik over principperne I BDMS, have tilegnet dig praktisk information om at komme I gang med BDMS og hvor du måske kunne bruge BDMS I din organisation.
Oplægsholder:
Alex Gorbatchev
CTO
Pythian

14:30 - 14:55
Datadrevet forretningstransformation med Big Data
Hvad er Big Data og hvor ligger værdien i Big Data? Big Data er ikke bare håndtering og analyse af store datamængder. I denne præsentation vil Stefan Andreasen give sit bud på hvad Big Data kan betyde for en almindelig virksomhed samt give flere eksempler på hvordan man kan skabe værdi og forhøjet konkurrenceevne med Big Data.
Oplægsholder:
Stefan Andreasen
Corporate Evangelist, Data Integration
Kofax

15:00 - 15:15
Kort kaffepause

15:15 - 15:25
Big Data, Smart Applications
Praktisk brug af et fælles data reservoir på tværs af virksomheden.

Big Data anvendes traditionelt til analyse af store datamængder, men kan disse store datamængder ikke anvendes i eksisterende eller nye applikationer og API?er. Dette indlæg introducerer dig til hvordan du kan få Big Data integreret i virksomhedens eksisterende applikationslandskab og dele data med interne såvel som eksterne partnere.
Oplægsholder:
Ole Erecius
CEO & Founder
FAIR & SQUARE

15:30 - 15:40
Automatisk API generering fra Data Reservoir Metadata
Adgang til komplekse data i et fælles data reservoir kræver en automatiseret tilgang for at undgå gentagent manuelt arbejde og deraf følgende fejl. Endvidere er det vigtigt at enhver ændring af data i det fælles reservoir opdaterer de relevante API?er.

Denne præsentation viser, hvordan man ud fra reservoir metadata kan generere de nødvendige API?er automatisk.
Oplægsholder:
Sebastien Requiem
partner
Bending Spoons

15:45 - 16:25
Lynhurtig SQL på Hadoop-clustre
Der findes en række opensource-projekter, som giver brugerne lynhurtig SQL-adgang til dine data i Hadoop-clustre. Men hvilken er bedst egnet til dit eller din virksomheds behov?

Foredraget præsenterer resultatet af en dybgående research og benchmarking af fire SQL-værktøjer: Facebooks Presto, Clouderas Impala, Shark og Hive on Tez. Forskellige typer af forespørgsler (online, batch, osv.) og andre parametre gennemgås, så du efter foredraget kan foretage det rigtige valg af SQL-værktøj i Big Data-verdenen.
Oplægsholder:
Alex Gorbatchev
CTO
Pythian

16:30 - 16:55
Paneldebat med dagens indlægsholdere og FAIR & SQUARE

17:00 - 17:00
Tak for i dag
Partnere Bliv partner
Det får du ud af det
 • Sådan kommer du i gang med Big data
 • Praktiske eksempler på brug af Big Data
 • Forståelse for Big Data, NoSQL og Internet of Things
 • Indsigt i sameksistens mellem Big Data og den eksisterende verden
 • Netværk med andre IT-professionelle
Praktiske Oplysninger
Dato:
15/9 2014
Tid:
08:30 til 17:00
Sted:
Pfizers Konferencecenter
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language