Cloud Masterclass

Dato:
28/8 2014
Sted:
København
Pris:
2495 kr

2014 bliver året, hvor et stort antal danske virksomheder for alvor investerer i cloud computing.

Alt fra BI, CRM og ERP til e-mail og samarbejdssoftware kan leveres som cloud-services, og markedet er nu modent til at kunne levere reelle cloud-alternativer til traditionelle it-løsninger.

Her i Europa vil 58 procent af den software-omsætning, der genereres frem til 2017, gå til de cloud-baserede løsninger. Med andre ord er det slut med kun at tale om cloud. Nu investerer virksomhederne i stor stil i fremtidens it-løsninger, og du skal sikre, at du udnytter cloud bedst muligt i din organisation.

Computerworld har fornøjelsen af at invitere dig til konferencen Cloud Masterclass 2014, hvor du bliver klædt på til at træffe dine egne beslutninger om brugen af cloud-løsninger.

Vi sætter fokus på de nyeste teknologier, de konkrete løsninger og de centrale spørgsmål om blandt andet datasikkerhed og business cases, når man vælger at satse på cloud computing.

Mød talerne

Kim Stensdal

Kim Stensdal

teknologiredaktør

Computerworld

Quentin Clark

Quentin Clark

corporate vice president,

Microsoft Business Solutions

Peter Suhr

Peter Suhr

sr. managing partner

Gartner

Dr. Chung-Sheng Li

Dr. Chung-Sheng Li

director, Commercial Systems

IBM Research Division

Thomas Okke Frahm

Thomas Okke Frahm

Independent Business Advisor

Jens Jakob Bork

Jens Jakob Bork

enterprise architect

Danmarks Miljøportal

Niels Chr. Ellegaard

Niels Chr. Ellegaard

advokat (L), partner

Plesner Advokatfirma

Niels Hartvig

Niels Hartvig

Founder and software designer

Umbraco

Baman Motivala

Baman Motivala

Vice President

Salesforce

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Morgenmad & registrering

09:00 - 09:05
Velkomst
Moderator:
Kim Stensdal
teknologiredaktør
Computerworld

09:05 - 09:55
Cloud computing - the road ahead
Quentin Clark, corporate vice president, Microsoft Business Solutions, giver et indblik i de vigtigste muligheder, udfordringer og tendenser på cloud-markedet.

Quentin Clark sidder med i den øverste ledelse af Microsoft Dynamics og har dermed et særligt fokus på ERP- og CRM-løsningerne, der i stigende grad leveres som cloud-services.

Quentin Clark har været en del af Microsoft siden 1994 og var indtil for nylig chef i afdelingen Data Platform, der blandt andet arbejder med SQL Server, Power BI, BI i Microsoft Office, Azure og Hadoop.

Keynoten giver dig en unik mulighed for at høre, hvordan verdens største softwareselskab ser ud i en cloud-verden - og dermed hvordan dine it-løsninger vil fungere i fremtiden.
Oplægsholder:
Quentin Clark
corporate vice president,
Microsoft Business Solutions

10:00 - 10:40
Gartner: Rejsen fra lokale it-løsninger til private cloud, hybrid cloud og public cloud
Cirka 10 procent af de it-løsninger, som leveres til virksomheder og offentlige institutioner, er i dag baseret på såkaldte "cloud-løsninger." Det vil sige, at servicen leveres over internettet og dermed ikke inkluderer specifik indkøb og drift af en applikationslicens, server med mere.

På sigt vil flere og flere it-services blive leveret via en "cloud-lignende" løsning. I 2020 taler vi måske om en "cloud-markedsandel" på 60 procent. Den rendyrkede "cloud-løsning" leveres ikke blot via internettet, men deles også med andre, kan skaleres let op og ned, og der betales for et transaktionsforbrug eller anden type forbrug og ikke traditionelle licenser. Der findes også en lang række mellemløsninger, hvor kunder får etableret deres egen "cloud-løsning". Det vil sige, at internettet anvendes, men løsningen anvendes ikke af andre virksomheder og er måske skruet specifik sammen til at dække den enkelte virksomheds ønsker.

En sådan privat "cloud" inkluderer ikke alle "cloudens" fordele, men kan til gengæld være mere sikker, opfylde helt specifikke behov eller øge kontrolmulighederne for virksomheden.
 
Fremkomsten af "cloud-løsninger" presser it-afdelingens og dens traditionelle (delvise) kontrol af, hvilke applikationer og teknologikomponenter, der er i spil i virksomheden. For en person i "forretningen" tager det principielt ikke længere tid at aktivere en "cloud-løsning" end den tid, det tager at indtaste kreditkortoplysninger på en web-side. Og så er der også mange "forretningsfolk" som "speed-dater" cloud-leverandører i lyset af begejstringen over alt det nye, man tilsyneladende let kan få adgang til.
 
Kom og hør:
  • Hvad er forkellen på privat, hybrid og "public cloud"?
  • Tendenser indenfor "cloud-computing"
  • Hvilke løsninger er mest modne?
  • Hvilke services bør der startes med?
  • Hvordan ændrer den "styrede" arkitektur sig i forhold til den "klondike" situation, hvor der lades stå til?
  • Hvilke licensmodeller benyttes og hvordan brænder man (ikke) fingrene
  • Hvordan bør "governance" for IT udvikle sig i talt med "cloudificeringen" af applikationslandskabet?
Oplægsholder:
Peter Suhr
sr. managing partner
Gartner

10:45 - 11:10
Pause

11:10 - 11:55
Software Defined Environments
Et teknisk indblik i udviklingen inden for cloud computing, præsenteret af Dr. Chung-Sheng Li, director, Commercial Systems, IBM Thomas J. Watson Research Center.

Teknologierne, der relaterer sig til cloud computing, har allerede gennemgået voldsomme forandringer og forbedringer, og nu bevæger vi os ind i en ny æra: Cloud 3.0.

Her er nøgleordet software definerede it-miljøer, der gør det muligt at understøtte udrulningen af missionkritiske virksomheds-applikationer i skyen. Opnå en højere grad af agilitet og kontrol, når fokus flyttes fra hardware-komponeter til programmerbare systemer.

Dr. Chung-Sheng Li f er en international anerkendt top-forsker fra IBM's Watson Research Center og beskræftiger sig blandt andet med cloud computing, sikkerhed og datacenter-teknologier.
Oplægsholder:
Dr. Chung-Sheng Li
director, Commercial Systems
IBM Research Division

12:00 - 12:25
Dansk top-CIO: Sådan bruger vi cloud computing

Thomas Okke Frahm, CIO hos det børsnoterede selskab Chr. Hansen, fortæller om, hvordan virksomheden anvender cloud-tjenester som Office 365, Salesforce.com og Azure.
Få inspiration til dine egne satsninger ved at høre om de konkrete erfaringer hos Chr. Hansen.

Keynote:
Thomas Okke Frahm
Independent Business Advisor

12:30 - 13:15
Arbejdsfrokost og erfaringsudveksling
Giv dit perspektiv på styrker og svagheder ved at gå i clouden.

13:15 - 13:40
Danmarks miljøportal i skyen
Hør hvordan skyen hjælper Danmarks Miljøportal til fleksibilitet og besparelser.

Danmarks miljøportal samler de offentlige miljødata et sted og er et samarbejde mellem kommuner, regioner og Miljøministeriet. Miljøportalen tjener to overordnede formål, nemlig at udstille miljødata for offentligheden, dels at understøtte myndighedernes opgavevaretagelse ved at koordinere og facilitere samarbejdet mellem parterne bag miljøportalen og samler alle miljødata ét sted.

Igennem flere år har Danmarks Miljøportal benyttet skyen som en mulighed for hurtigt at kunne skalere installationen op, når der opstår behov i forbindelse med indrapportering af miljødata. Danmarks Miljøportal har besluttet sig for og er i gang med at flytte alle it-operationer til public cloud computing. Hør om erfaringer med dette.
Oplægsholder:
Jens Jakob Bork
enterprise architect
Danmarks Miljøportal

13:45 - 14:10
Et indblik i de juridiske aspekter, som du bør have for øje, når du går ind i cloudløsninger
Cloud computing har igennem længere tid været på dagsordenen hos de fleste virksomheder og it-leverandører i Danmark og i udlandet. Mange har dog stadig betænkeligheder ved cloud computing og har vanskeligt ved at overskue blandt andet de juridiske konsekvenser ved at anvende løsninger baseret på cloud computing i deres virksomhed. Det særlige ved cloud computing er, at juridiske, kommercielle og tekniske forhold vanskeligt kan skilles ad. Om en konkret cloud-løsning er det rette valg, afhænger derfor ikke blot af en teknisk vurdering af cloud-løsningen, men også af juridiske, finansielle og strategiske overvejelser.

Niels Chr Ellegaard er certificeret it-advokat og tidligere formand for Danske IT-advokater og har på foreningens vegne samarbejdet med Dansk IT om en vejledning vedrørende indgåelse af kontrakter inden for cloud computing.
Oplægsholder:
Niels Chr. Ellegaard
advokat (L), partner
Plesner Advokatfirma

14:15 - 14:30
Pause

14:30 - 14:55
Min vej i clouden
Det danske CMS-system Umbraco, der har brugere over det meste af verden, hostes i dag på Microsofts Azure-platform i skyen. Hør Niels Hartvig fortælle om rejsen fra den lokale Umbraco-installation til cloud computing, og hør om de teknologiske udfordringer og muligheder en platform som Azure giver, og hvordan forretningsmodellen ændrer sig, når man vælger at satse på cloud computing.
Oplægsholder:
Niels Hartvig
Founder and software designer
Umbraco

15:00 - 15:25
What can you get with a billion dollar IT budget?
What can you get with a billion dollar IT budget? Sometimes not as much as you hoped. Find out how a leading global company who struggled with this question turned to the cloud to fuel innovation and shorten time to market and thereby got more by spending less.
Oplægsholder:
Baman Motivala
Vice President
Salesforce

15:30 - 15:30
Tak for i dag
Det får du ud af det
  • Hør om andre virksomheders erfaringer med cloud computing
  • Få et indblik i konkrete løsninger
  • Bliv opdateret på de nyeste trends og teknologier på cloud-markedet
Praktiske Oplysninger
Dato:
28/8 2014
Tid:
09:00 til 15:30
Sted:
Park Inn Radisson
Engvej 171
2300 København
Pris:
2495 kr.
Change language