Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Dato:
04/6 2024
Sted:
København
Pris:
1495 kr

Rollen som CIO og digital leder er under hastig udvikling, og du får i denne rolle i stigende grad til opgave at agere som kommercielt tænkende udviklingsmæssig indpisker, der identificerer og implementerer nye løsninger – ideelt set før forretningen selv sætter fingeren på behovet.

Der er stigende krav til forretning og innovation men, hvordan prioriterer og implementerer du i praksis de projekter, der har størst værdi for forretningen og giver optimal og hurtig ROI? Hvordan sikrer, sandsynliggør og dokumenterer du hurtig realiseringen af gevinster – og hvilke krav stiller det til dig som leder og til din organisation?

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

Udvikling skal derudover gå hurtigere og hurtigere, og der er gerne krav om ROI på seks måneder eller mindre. Det stiller krav til nytænkning og reorganisering af din it-organisation. Hvilke krav skal du leve op til, hvordan når du i mål – og hvordan høster du gevinsterne, når du har udforsket og udnyttet mulighederne i den agile udviklingsmetodik?

Gennem debatter og ekspert keynotes og cases, hvor andre giver indsigt i, hvordan de har grebet opgaven an, er det derfor netop disse problemstillinger, som vi går i dybden med på denne dag.

Mød talerne

Qëndrim Fazliu

Qëndrim Fazliu

Samfundsredaktør

Computerworld

Ann Forup Helmich

Ann Forup Helmich

Leadership Consultant

Forup Helmich & Associates

Marie Dorthea Sørensen

Marie Dorthea Sørensen

Management Consultant

Trustworks A/S

Ursula Krogsbøll

Ursula Krogsbøll

Afdelingsdirektør, Digital strategi og innovation

Knowit

Torben Kirk Wolf

Torben Kirk Wolf

Head of Department | Data Science

NIRAS

Emil Møller Marker

Emil Møller Marker

VP for AI

DSB

Torben Tronborg

Torben Tronborg

Direktør

it-jobbank A/S

Sune Knudsen

Sune Knudsen

Co-Founder

Transition Collective

Se program

Program:


08:30 - 09:00
Registrering og morgenmad

09:00 - 09:05
Velkommen til Digitaliseringsledelse
Moderator:
Qëndrim Fazliu
Samfundsredaktør
Computerworld

09:05 - 09:35
Ledelse på tværs af generationer: Empowering generation z på arbejdspladsen
Hvordan engagerer og leder du effektivt Generation Z? Denne generation bringer nye perspektiver, men der er ofte en kløft mellem deres forventninger og traditionelle ledelsesmetoder.

Hvordan skaber du et miljø, der favner Generation Z’s unikke styrker og fremmer produktivitet og vækst på tværs af alle generationer. Du får her en dybere forståelse for, hvordan du kan tilpasse din ledelsesstil for at imødekomme behovene hos denne dynamiske generation, samtidig med at du opretholder en høj grad af engagement og motivation blandt alle medarbejdere.
Keynote:
Ann Forup Helmich
Leadership Consultant
Forup Helmich & Associates

09:35 - 10:00
Sådan lykkes du med den digitale transformation med en forretningsarkitekt ved din side
Få et indspark til, hvordan du får forretningens strategi og praksis til at gå op i en højere enhed i forbindelse med digitale transformationer.

En nøglespiller i denne proces er forretningsarkitekten, der er afgørende for at sikre både velfungerende løsninger og øget sammenhængskraft i organisationen.

Oplægget giver desuden nogle konkrete bud på, hvordan arbejdet med at kortlægge forretningen, med involvering af alle lag i organisationen og såvel generalister som specialister, kan skabe afgørende resultater i den digitale transformation.
Oplægsholder:
Marie Dorthea Sørensen
Management Consultant
Trustworks A/S

10:05 - 10:25
Debat ved bordene og refleksion over indlægget - hvad gør I hos jer selv?

10:25 - 10:45
Kaffepause og netværk

10:45 - 11:15
Handling bag ordene

Et oplæg om eksekvering anno 2024: Hvordan får vi tingene til at ske?
2024 bliver et skelsættende år. Oplægget tager udgangspunkt i to megtrends som kommer til at påvirke os alle: Vi skal arbejde med core kompetencer, der opbygger vores tilpasningsevne, omstillingshastighed og evnen til at tiltrække de allerbedste talenter.

Den nye grundforståelse er, at vi ikke kan tænke os til ny handling. Men vi kan handle os til ny tænkning. Så for at få succes skal vi bevæge os væk fra møder, anvende færre slides, tale noget mindre og i stedet blive gode til at tage det første skridt. Det er heldigvis noget man kan øve sig på og blive god til.

Og så skal vi stille de rigtige spørgsmål. Derfor kommer vi også kort ind på bagsiden af at være datadrevet - det kan være den direkte vej til at køre lige i hegnet. Her gælder som med så meget andet: Man skal passe på hvad man ønsker sig. Man risikerer at få det!

Oplægsholder:
Ursula Krogsbøll
Afdelingsdirektør, Digital strategi og innovation
Knowit

11:20 - 11:55
AI talk - hvordan man som virksomhed kan udnytte AI i et forretningsmæssigt perspektiv
Mange danske virksomheder har nippet til AI-verdenen, men er vi klar til at gå all in?
Teknologien er her, men hvordan får man sine kollegaer til at omfavne den med en portion sund fornuft?

Den digitale modenheds kurve kan være lang, men her hjælper de gode eksempler, hvor AI allerede blevet et fokuspunkt hele vejen gennem organisationen og med fuldt tryk på forandringsledelsen.
Keynote:
Torben Kirk Wolf
Head of Department | Data Science
NIRAS
Keynote:
Emil Møller Marker
VP for AI
DSB

11:55 - 12:15
Debat ved bordene og refleksion over indlægget - hvad gør I hos jer selv?

12:15 - 13:00
Frokost og netværk

13:00 - 13:30
Trivsel og meningsfyldt arbejde er afgørende for dine medarbejders succes
Digitalisering og teknologisk innovation, er i fuld gang med at forme fremtidens arbejdspladser. Dog står vi over for et presserende spørgsmål: Med stigende arbejdspres – særligt blandt ledere og udbredt mistrivsel blandt medarbejdere, er det essentielt at spørge: Hvordan sikrer vi, at vores medarbejdere i IT ikke blot trives, men også finder mening i deres arbejde? Nogle henviser til dette som "Developer Experience" (DX), men i bund og grund handler det om, at vi som ledere skal være bevidste om vores indflydelse på medarbejdernes trivsel. Det er afgørende, at vi sikrer deres trivsel og samtidig formår at formidle formålet med deres daglige arbejdsopgaver. Når mennesker trives og kan se meningen med deres arbejde, smitter det positivt af på både kulturen og resultaterne.

I dette inspirationsoplæg vil Torben blandt andet dykke ned i nogle af de vigtigste indsigter, de har indsamlet i deres utal, er undersøgelser og rapporter om it-professionelle og deres holdning til fremtidens arbejdsplads.
Keynote:
Torben Tronborg
Direktør
it-jobbank A/S

13:30 - 14:00
Frisættelse og nye organisationsformer
Keynote:
Sune Knudsen
Co-Founder
Transition Collective

14:00 - 14:00
Opfølgning på dagen og tak for din deltagelse
Moderator:
Qëndrim Fazliu
Samfundsredaktør
Computerworld
Partnere Bliv partner
Det får du ud af det
  • Overblik den digitale leders nye rolle og hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation.
  • Indsigt i, hvordan du prioriterer de praksis de projekter, der har størst værdi for forretningen?
  • Inspiration til, hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer.
  • Indblik i, hvilke krav fremtiden vil stille til dig som leder og til din organisation
  • Netværk og erfaringsudveksling med andre digitale ledere