På Computerworlds Enterprise Architecture Excellence Day 2024 vil vi gå i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen.
Vi kommer også ind på, hvordan det udfordrer it-afdelingerne – og hvordan man i praksis opruster på it-arkitektursiden. Uanset om det foregår med hjælp fra eksterne konsulenter, gennem individuelle ansættelser eller endda med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.
Du får også indblik i, hvordan man navigerer optimalt i en ny normalsituation, der kræver solidt strategisk overblik, indsigt i fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og i de enkelte systemers mulighed for integration.
Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.
Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.
Du vil også kunne dele erfaringer om, hvordan man bevarer fleksibilitet og strategisk overblik og samtidig ruster sig bedre til at møde organisationens aktuelle og kommende forretningsmæssige udfordringer.
På dagen vil du bl.a. kunne høre om og drøfte, hvordan du:
Orkestrerer virksomhedens arkitektur med henblik på at sikre infrastrukturen optimalt i en hybrid/multicloud-verden.
Synliggør værdien af arbejdet med enterprisearkitektur.
Prioriterer og implementerer ny teknologi med skarpt blik på forretningsværdi og ROI.
Mød talerne
Kristoffer Ingemand Stener Petersen
Enterpriseredaktør
Computerworld
Steen Breum Møller
Enterprise Architect
STARK GROUP
Christian Saalwächter
Senior Solution Engineer
LeanIX
Erik Norup
Business Development Manager Cloud & Interconnection Services
DE-CIX Management GmbH.
Mikael Nordgren
Partner
Novataris
Karina Schultz
Service Delivery Manager
Waoo/Fibia
Kenneth Elong
Head of Advisory Services
INVIXO
Francis Vatnhamar Bell
Head of Enterprise Architecture Methods & Platforms
Gør transformationer 'fast, not furius' med LeanIX: Den skjulte kraft i Enterprise-arkitektur
Forretningslandskabet har aldrig været mere dynamisk. Muligheder og udfordringer opstår med en hidtil uset hastighed, og virksomheder skal reagere nu, hvis de vil forblive konkurrencedygtige. Uanset skalaen kræver alle transformationer tid, indsats og ressourcer.
Fra ERP-transformationer og sky-migrationer til introduktionen af nye digitale muligheder bliver virksomheder tvunget til at transformere for at etablere en fremtidssikret forretningsmodel og positionere sig for succes. Men ifølge McKinsey & Company, mislykkes 70% af digitale transformationer. Hvorfor er det tilfældet?
Christian Saalwächter vil i dette oplæg adressere udfordringen og fokusere på Enterprise-arkitekten som en hjørnesten, der kan lette succesfulde forretnings transformationer og drive forandringen fremad.
I indlægget vil du blive præsenteret for:
De mest almindelige grunde til, at forretningstransformationer mislykkes og forstå, hvordan Enterprise-arkitektur kan hjælpe med at sikre succes.
En praktisk demonstration af, hvordan LeanIX kan udnyttes til at dokumentere, visualisere, analysere og forbedre det arkitektoniske landskab og hvordan det kan fremme samklang mellem it og forretningsmæssige mål samt fremskynde transformationsinitiativer.
Set fra et internationalt perspektiv er mange nordiske virksomheder relativt små, men til gengæld er de startet tidligt med at drage nytte af en globaliseret verden. Mange danske virksomheder har i dag produktion i både Asien eller Østeuropa, og flere har også outsourcet R/D til Indien, Østeuropa eller andre europæiske lande.
Fordi vi i Norden har et godt internet har mange nordiske virksomheder anvendt dette til at forbinde deres afdelinger i både Danmark og verden over. I den senere tid har vi dog set en række eksempler på sårbarheder i internettet med f.eks. DDoS angreb.
Derfor vil vi se nærmere på, hvordan en moderne virksomheds infrastruktur kan forbindes med både sikre, hurtige og skalerbare forbindelser mellem både den interne / lokale On-Prem løsning og de Multi /Hybrid Cloud løsninger, der anvendes udenfor virksomhedens domicil, i eller udenfor Danmark.
Vi går i dybden med det det økosystem af services der findes for at løse ovennævnte problemstillinger og viser eksempler på sammenbinding af både On-Prem og Multi / Hybride Cloud løsninger og de besparelser på netværksløsningen der kan opnås hvis det gøres rigtigt.
Endelig vil vi se på et par eksempler fra den virkelige verden.
Erik Norup
,
Business Development Manager Cloud & Interconnection Services
,
DE-CIX Management GmbH.
10:50 - 11:15
Fang problemerne i opløbet: Hvordan Waoo/Fibia sikrer kvalitet og kundeoplevelse gennem et proaktivt it-beredskab
Med intelligent brug af overvågning og alarmer er driften hos Waoo/Fibia stabil og effektiv og it-beredskabet er proaktivt frem for reaktivt.
Bliv klogere på Waoo/Fibias driftsopsætning der, i tæt samarbejde med Novataris, sikrer et stabilt grundlag for løbende forretningsudvikling og styrker it-beredskabet. Lær hvordan Waoo/Fibia arbejder med deres beredskab i tilfælde af fx sikkerheds- eller performancehændelser, hvordan alarmer understøtter hurtig og proaktiv respons og nødvendige processer, der opfylder både de forretningsmæssige og de tekniske behov.
Med nøgleord som kvalitet, gode kundeoplevelser og proaktivitet har Waoo/Fibia fået et setup der tilgodeser behov hos både forretningen og den tekniske afdeling.
Mikael Nordgren
,
Partner
,
Novataris
Karina Schultz
,
Service Delivery Manager
,
Waoo/Fibia
11:15 - 11:35
Pause og netværk
11:35 - 12:00
Integrationsstrategi – hvordan kommer du i gang?
At arbejde med integrationer kan meget hurtigt blive meget komplekst. Stort set alle applikationer i dag udveksler data med andre applikationer, og integrationerne er værktøjet til få det til at ske.
Men hvordan starter man på at forstå jeres forretning i et integrationsøjemed. Hvilke events er de vigtigste og hvilke data objekter, som er de mest centrale, for at få data til at flytte sig på tværs af jeres forretning?
Hør, hvordan I kan gribe dette an, og få nogle konkrete tilgange med hjem, som I kan bruge allerede i morgen.
Kenneth Elong
,
Head of Advisory Services
,
INVIXO
12:00 - 12:10
Debat/erfaringsudveksling v. bordene
12:10 - 13:00
Frokost og netværk
13:00 - 13:30
Sikring af Nordeas digitale landskab med en funktionel tilgang til Application Management
Nordea er dedikeret til at optimere sit IT-landskab for at lette transformation og levere en forbedret kundeoplevelse. For nogle år siden iværksatte banken en praksis for Enterprise Architecture for at opnå bedre indsigt i deres applikationer ved at udnytte data- og afhængighedsanalyse for at lette overholdelses- og planlægningsinitiativer.
Francis vil i dette oplæg præsentere, hvordan projektet blev igangsat, og vigtige sponsorer blev identificeret. Derudover vil han dele de opnåede resultater og forklare, hvordan det forbliver et afgørende element i Nordeas transformationsstrategi.
Præsentationen afholdes på engelsk.
Francis Vatnhamar Bell
,
Head of Enterprise Architecture Methods & Platforms
,
Nordea
13:30 - 13:50
Pause og netværk
13:50 - 14:20
Skab strategisk værdi gennem velovervejede beslutninger om it-integration i sammenlægning eller omorganisering af organisationen
Baseret på både teori og mange års erfaring inden for området vil Helle og John dele anbefalinger til, hvordan man kan håndtere sammenlægninger, omorganiseringer og opkøb set ud fra et enterprise arkitektur perspektiv.
John Gøtze
,
grundlægger og direktør
,
EA Fellows
Helle Lorck Fossum
,
Senior Enterprise Architect
,
Coloplast A/S
14:25 - 14:55
Enterprise Arkitektens rolle før, under og efter en merger
De fleste enterprise arkitekter føler nok at de bliver holdt lidt i arms længde fordi de ofte anses som "it-folk", hvor de selv anser sig "virksomhedens folk". Men hvad sker der når man bliver inviteret ind midt i stormen i en af Danmarks historiens største mergers. Hvad gør man, når man får hvad man har drømt om?
Det giver Claus Møller Jensen i dette oplæg sit bud på, efter at have arbejdet med én af Danmarks største mergers.