Der var engang, hvor hacker-miljøerne primært var befolket af ‘script kiddies’ og andre med hang til narrestreger. Sådan er det ikke længere, hvilket giver en stadig mere uforudsigelig verden med stadigt mere snedige cyberkriminelle.
På verdensplan bruger virksomheder milliarder af kroner på løsninger, der skal beskytte dem mod cyberkriminalitet. Og alligevel stiger antallet af sikkerhedsbrud og i løbet af det seneste årti er cybertruslen endda steget i en sådan grad, at den nu anses for en af de absolut største sikkerhedstrusler mod Danmark.
Men hvor skal man sætte ind for at sikre sig bedst muligt? Hvilke cybertrusler er de mest relevante for din organisation og hvilken konsekent vil de have for din virksomhed? Hvordan du finder balancen mellem egen sikkerhedsorganisation, værktøjer og så managed- og eksterne cybersikkerhedsløsninger?
Få inspiration til, hvordan du løser denne udfordring, når DSBs CISO Sune Aggergaard giver et indblik i, hvordan de har kortlagt deres konkrete trusselsbillede.
Derudover sætter vi fokus på de nye EU-regler for databehandling (NIS2), som træder i kraft i foråret 2023. Og du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.
EU-direktivet pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Denne gang er det dog ikke kun offentlige, men også private virksomheder af alle størrelser, der er omfattet af direktivet.
Og det er virksomhedernes eget ansvar. Har du ikke styr på det, og kommer Datatilsynet på besøg, så kan det koste dig to procent i årsomsætning i bøde – og bryder du reglerne på NIS2, så bryder du 99 procent af gangene også reglerne vedrørende GDPR, og så er der to procent oven i. Det løber op. Modsat GDPR er der ikke en indkørselsperiode med NIS2: Inden for de næste 22 måneder, så skal du være compliant med NIS2.
Men hvis man danner sig et overblik over kravene på tværs af de forskellige lovgivninger og andre eksterne krav, vil man se, at ganske få tiltag faktisk kan hjælpe alle organisationer et langt stykke ad vejen mod compliance med mange forskellige lovkrav.
Ønsker du at være den første partner på eventet? Tryk på linket foroven.