Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds Digitalt event

Dato:
29/9 2022
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Et kreditkort og en god internetforbindelse. Det er alt - og så har du med ét slag adgang til uendelige computerkræfter og smarte programmer – alt sammen uden, at du skal investere i køleanlæg, tusindvis af processorer eller have teknikere rendende hele tiden.

For cloud giver store muligheder både strategisk og forretningsmæssigt, leverer ofte bedre sikkerhed end lokale løsninger og giver adgang til avancerede teknologier til en langt lavere pris.

Men det kræver du og din organisation har styr på strategien, arkitekturen og at du kan mestre prismodeller, compliance, sikkerhed og de muligheder som de moderne platforme giver.

På denne konference sætter vi fokus på den korrekte strategisk anvendelse af cloud. Hør derfor blandt andet om:

  • Cloud som strategisk infrastruktur – og trenden mod stadig skarpere specialiserede cloud-løsninger. De såkaldte industry clouds
  • Hvordan du overkommer de udfordringer der er med compliance, når det kommer til dataoverførsler og cloud computing
  • Hvilke overvejelser som du bør have, når det kommer til balancen mellem ren cloud og de mange hybrid cloud løsninger
Undervejs er der sat tid af til spørgsmål og hele konferencen er ledet af en af Computerworlds erfarne journalister, som moderator på dagen.

Se program

Program:


09:00
Velkomst ved dagens moderator
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
FLSmidths rejse mod en grønnere fremtid med cloud
Holger Cornelius Kirketerp
Keynote:
Holger Cornelius Kirketerp
Head of Cloud Center of Excellence
FLSmidth

Holger har været i branchen siden 2004. Har arbejdet med hosted infrastruktur og Cloud koncepter siden 2009. Fra 2015 har fokus udelukkende været på Public Clouds til større danske virksomheder.


09:35
Cloud management: Hvordan (for)bliver du compliant i et aktivt cloud-miljø?
”Det eneste konstante er forandringer,” sagde den græske filosof Heraklit for over 2500 år siden. Han havde ret - forandringerne nærmest vælter ind over os – især på det teknologiske område.

Cloud-miljøet er også alt andet end statisk, og derfor kan det være svært at holde et retvisende overblik over, hvorvidt alle instanser og miljøer følger diverse regulativer og compliance-krav.

Løbende deployment, ny kode og skiftende kriterier er er hverdag hos mange organisationer, der har valgt at adaptere cloud som en del af forretningsstrategien. Og med ændringerne følger behovet for nyt overblik og dokumentation.
Mikkel Ramlov
Oplægsholder:
Mikkel Ramlov
Lead Cloud Architect
Conscia Cloud

Med en baggrund som fullstack-udvikler samt 3+ års dedikeret erfaring med cloud-strategiudvikling og eksekvering for nogle af Danmarks største virksomheder, er Mikkel en af Conscias skarpeste Cloud-specialister. Mikkel rådgiver vores kunder med både et teknisk og kommercielt mindset, og hjælper kunderne med at omsætte forretningsmål til skræddersyede Cloud-løsninger.


10:00
Praktiske løsninger på governance under og efter rejsen til cloud.
Et kig på erfaringerne fra Devoteam omkring rejser til cloud, og hvordan sikrer man at ens governance følger med i rejsen, både under selve rejsen, men også når man er kommet i cloud.
Ronnie Bachmann
Oplægsholder:
Ronnie Bachmann
Director - Business Innovation
Devoteam

Accountable for innovation and evolution of professional and managed services in Devoteam Denmark and Devoteam Global Managed Services.
Driving development teams across Devoteam managed services organization and evolving new business areas and services across public cloud.

Dinaesh Suppar
Oplægsholder:
Dinaesh Suppar
Principal Consultant
Devoteam

Cyber Security lead on Cloud Security and Identity Management ensuring a successful digital transformation. Principal consultant at Devoteam Denmark Cyber Trust assisting public and private companies.


10:25
Pause

10:40
Har din virksomhed en defineret Cloud strategi eller er den udsat for mange sub-strategier?
Alle virksomheder, med få undtagelser, har i dag et multi/hybrid cloud setup, hvor der indgår traditionelle platforme, private cloud, en eller flere public clouds og SaaS.

For mange er det opstået som en blanding af strategi og tilfældighed, for eksempel som følge af virksomhedsopkøb eller individuelle initiativer i forretningen.

Resultatet er ofte, at den infrastruktur man er endt med ikke hænger sammen i en overordnet strategi, og som en følge deraf er der uklarhed omkring ejerskab af sikkerhed, compliance og økonomi.

Så hvordan håndterer man denne kompleksitet, får bragt sig tilbage i kontrol og fremadrettet sikrer sig, at man tager de rette teknologiske valg? Det vil vi forsøge at give svar på i denne præsentation.
Anders Laursen
Oplægsholder:
Anders Laursen
Cloud Consulting
T-Systems

Anders arbejder som cloud ekspert i T-Systems’ internationale organisation, hvor han rådgiver kunder om deres cloud transformations projekter og valg af teknologiske løsninger. Med mere end 25 års erfaring fra førende virksomheder i IT-industrien har Anders dyb indsigt i, hvordan virksomheder kan udnytte ny teknologi til at opnå deres forretningsmål og langsigtede strategier.


11:05
Erfaringer fra Demants cloud rejse
Bliv inspireret af de strategiske overvejelser bag Demants cloud valg og deres erfaringer på cloud rejsen.
Theis Hagemann Linnet
Oplægsholder:
Theis Hagemann Linnet
Director, Cloud Center of Excellence, EPIS
Demant A/S

11:35
Et juridisk perspektiv på cloud
Cloud bølgen skyller ind over os i disse år, og flere og flere organisationer og virksomheder overgår til cloud-baserede løsninger. Navnlig offentlige myndigheder og andre regulerede virksomheder oplever, at juridiske barrierer hindrer eller begrænser dem i overgangen til cloud-løsninger.

Indlægget stiller skarpt på disse juridiske udfordringer, inklusive Schrems II, og hvordan de overvindes.
Peter Lind Nielsen
Keynote:
Peter Lind Nielsen
Managing Associate
Bech-Bruun

Peter Lind Nielsen beskæftiger sig med alle typer af teknologi-kontrakter indenfor bl.a. udvikling, anskaffelse og implementering, outsourcing, hosting, cloud computing samt automa-tiseringsprojekter. Herudover rådgiver Peter om de juridiske aspekter ved køb, udvikling og anvendelse af ny teknologi som bl.a. robotter og AI.

I mere end 20 år har Peter rådgivet både på kunde- og leverandørsiden. Han har særlig erfaring med kontrakter i EU-udbud og har omfattende erfaring inden for kontraktudarbejdelse, forhandling samt tvistløsning inden for it-projekter.

Peter er certificeret IT-advokat og en ofte brugt foredragsholder og underviser. Han har desuden omfattende erfaring med contract management og er ansvarlig for Bech-Bruuns IT Contract Manager uddannelse.


12:05
Opsummering på dagen
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.

Det får du ud af det
  • Indblik i trenden mod stadig skarpere specialiserede cloud-løsninger - de såkaldte industry clouds.
  • Inspiration til, hvordan du for bliver compliant når det kommer til dataoverførsler og cloud computing.
  • Overblik over, hvilke overvejelser du bør gøre dig for at balancere mellem ren cloud og de mange hybrid cloud løsninger.