Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds Digitalt event

Dato:
29/9 2022
Sted:
Online
Pris:
0 kr

Et kreditkort og en god internetforbindelse. Det er alt - og så har du med ét slag adgang til uendelige computerkræfter og smarte programmer – alt sammen uden, at du skal investere i køleanlæg, tusindvis af processorer eller have teknikere rendende hele tiden.

For cloud giver store muligheder både strategisk og forretningsmæssigt, leverer ofte bedre sikkerhed end lokale løsninger og giver adgang til avancerede teknologier til en langt lavere pris.

Men det kræver du og din organisation har styr på strategien, arkitekturen og at du kan mestre prismodeller, compliance, sikkerhed og de muligheder som de moderne platforme giver.

På denne konference sætter vi fokus på den korrekte strategisk anvendelse af cloud. Hør derfor blandt andet om:

  • Cloud som strategisk infrastruktur – og trenden mod stadig skarpere specialiserede cloud-løsninger. De såkaldte industry clouds
  • Hvordan du overkommer de udfordringer der er med compliance, når det kommer til dataoverførsler og cloud computing
  • Hvilke overvejelser som du bør have, når det kommer til balancen mellem ren cloud og de mange hybrid cloud løsninger
Undervejs er der sat tid af til spørgsmål og hele konferencen er ledet af en af Computerworlds erfarne journalister, som moderator på dagen.

Se program

Program:


09:00
Velkomst ved dagens moderator
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Lars Jacobsen er chefredaktør på Computerworld. Har arbejdet for Computerworld siden 2006, blandt andet som udviklingschef. Han interesserer sig især for, hvordan teknologi opstår og etableres i virksomheder og samfundet.


09:05
Hybrid Cloud - muligheder og faldgruber
Cloud får stadig større betydning for danske virksomheders mulighed for, at IT understøtter den daglige forretning og de nye digitaliseringsdagsordener. Samtidig bliver det mere og mere tydeligt, hvilket guld der er i virksomhedens data i sig selv, eller kombineret med de massivt skalerbare aggregerings og analysemuligheder i Cloud. Men er det alt data, man bare må, og kan flytte i Cloud?

Hvordan udnytter man bedst mulighederne i Cloud computing? Hvordan bestemmer man sig for hvilke data, der skal håndteres af Cloud løsninger og hvilke data der skal forblive on-premise?

09:35
Neutralitet i en kompleks multi-cloud verden
Med en hybrid- eller multi-cloud strategi får virksomheder fantastiske muligheder for at operere hurtigt, sikkert og effektivt - derfor er der flere og flere virksomheder, der vælger denne tilgang. Men der er også faldgruber; stigende kompleksitet, krak til kompetencer og risikoen for “cloud lock-in”.

09:55
Tænk to træk frem, når du vælger en Hybrid Cloud Platform
Når man begynder at flytte sine forretningskritiske applikationer ud i en cloud, så er der mange faldgruber, der kan forhindre at man enten ikke får den fulde værdi ud af sin cloud platform, eller at man bliver låst fast i en silo-baseret arkitektur, hvor både ens data og applikationer er låst fast til en enkelt leverandør.
I dette oplæg vil vi dykke ned i hvordan man sikrer den optimale cloud-oplevelse, men uden at låse sig fast på en enkelt leverandør.

10:15
Pause

10:40
Har din virksomhed en defineret Cloud strategi eller er den udsat for mange sub-strategier?
Alle virksomheder, med få undtagelser, har i dag et multi/hybrid cloud setup, hvor der indgår traditionelle platforme, private cloud, en eller flere public clouds og SaaS.

For mange er det opstået som en blanding af strategi og tilfældighed, for eksempel som følge af virksomhedsopkøb eller individuelle initiativer i forretningen.

Resultatet er ofte, at den infrastruktur man er endt med ikke hænger sammen i en overordnet strategi, og som en følge deraf er der uklarhed omkring ejerskab af sikkerhed, compliance og økonomi.

Så hvordan håndterer man denne kompleksitet, får bragt sig tilbage i kontrol og fremadrettet sikrer sig, at man tager de rette teknologiske valg? Det vil vi forsøge at give svar på i denne præsentation.
Anders Laursen
Oplægsholder:
Anders Laursen
International Cloud Expert
T-Systems

Anders arbejder som cloud ekspert i T-Systems’ internationale organisation, hvor han rådgiver kunder om deres cloud transformations projekter og valg af teknologiske løsninger. Med mere end 25 års erfaring fra førende virksomheder i IT-industrien har Anders dyb indsigt i, hvordan virksomheder kan udnytte ny teknologi til at opnå deres forretningsmål og langsigtede strategier.


11:00
Sæt fart på din digitalisering – hvordan finder du den rette balance i multi- og hybrid cloud?

11:20
Pause

12:05
Erfaringer fra Demants cloud rejse
Bliv inspireret af de strategiske overvejelser bag Demants cloud valg og deres erfaringer på cloud rejsen.
Theis Hagemann Linnet
Oplægsholder:
Theis Hagemann Linnet
Director, Cloud Center of Excellence, EPIS
Demant A/S

12:35
Fremtidens Hybrid Cloud miljø
I dette indlæg bliver du klogere på drivkræfterne bag behovet for at skabe fremtidens Hybrid Cloud miljøer og hvordan sikrer man en effektiv arkitektur?

12:55
Automatisering og optimering – nøglekomponenter i din cloud-strategi
Uanset hvor du er på din cloud-rejse, kan automatisering reducere spild og omkostninger samtidig med, at den kan frigøre folk til at arbejde på mere strategiske aktiviteter.

13:15
Pause

13:30
Taler kommer snart

13:50
Et juridisk perspektiv på cloud
Cloud bølgen skyller ind over os i disse år, og flere og flere organisationer og virksomheder overgår til cloud-baserede løsninger. Navnlig offentlige myndigheder og andre regulerede virksomheder oplever, at juridiske barrierer hindrer eller begrænser dem i overgangen til cloud-løsninger.

Indlægget stiller skarpt på disse juridiske udfordringer, inklusive Schrems II, og hvordan de overvindes.
Peter Lind Nielsen
Keynote:
Peter Lind Nielsen
Managing Associate
Bech-Bruun

Peter Lind Nielsen beskæftiger sig med alle typer af teknologi-kontrakter indenfor bl.a. udvikling, anskaffelse og implementering, outsourcing, hosting, cloud computing samt automa-tiseringsprojekter. Herudover rådgiver Peter om de juridiske aspekter ved køb, udvikling og anvendelse af ny teknologi som bl.a. robotter og AI.

I mere end 20 år har Peter rådgivet både på kunde- og leverandørsiden. Han har særlig erfaring med kontrakter i EU-udbud og har omfattende erfaring inden for kontraktudarbejdelse, forhandling samt tvistløsning inden for it-projekter.

Peter er certificeret IT-advokat og en ofte brugt foredragsholder og underviser. Han har desuden omfattende erfaring med contract management og er ansvarlig for Bech-Bruuns IT Contract Manager uddannelse.


14:20
Opsummering på dagen
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Lars Jacobsen er chefredaktør på Computerworld. Har arbejdet for Computerworld siden 2006, blandt andet som udviklingschef. Han interesserer sig især for, hvordan teknologi opstår og etableres i virksomheder og samfundet.

Partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i trenden mod stadig skarpere specialiserede cloud-løsninger - de såkaldte industry clouds.
  • Inspiration til, hvordan du for bliver compliant når det kommer til dataoverførsler og cloud computing.
  • Overblik over, hvilke overvejelser du bør gøre dig for at balancere mellem ren cloud og de mange hybrid cloud løsninger.