Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware Digitalt event

Dato:
16/12 2021
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Ransomware er fortsat blandt de alvorligste sikkerhedstrusler lige nu.

Derfor har mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data.

Centralt i ransomware-problematikken står organisationens medarbejdere, i det hackerne ofte får indsneget deres kode i systemerne via uopmærksomme og sløsede medarbejdere.

Der findes imidlertid muligheder for at undgå ransomware, men alting skal spille flot sammen, hvis man skal være sikker: Teknologi, struktur, processer og - ikke mindst - medarbejdernes awareness.

Du får også gode råd til, hvad du kan gøre, når skaden først er sket. For når angrebet og nedbruddet kommer, er det vigtigste punkt på it-afdelingens dagsorden at få forretnings-driften op at køre hurtigst muligt uden negative konsekvenser. Nedetid koster både tabt omsætning og tabt goodwill.

På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

Se program

Program:


09:00
Velkomst
Jakob Schjoldager
Moderator:
Jakob Schjoldager
redaktør
Computerworld

Jakob Schjoldager er erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, og skriver til dagligt om virksomheders it-strategier og danske CIO’ers arbejde. Jakob har tidligere også været sikkerhedsredaktør på Computerworld.


09:05
Hvordan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware?
Ransomware er blevet en afpresningsplatform og antallet af angreb, sammen med løsesummens størrelse, er kraftigt stigende. Så hvordan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware?

Er det nok bare at have en anti-virus, eller skal der mere til? Der er mange løsninger, som er med til at løfte anti-malwareopgaven på klienter og servere, men hvordan kan du være sikker på at din løsning er tilstrækkelig? Og kan den stå alene? Kan du f.eks. opdage at ondsindede aktører bruger værktøjer, som ikke i sig selv er ondsindede eller direkte en del af operativsystemet i forstadier til angrebet?

Jeg gennemgår hvad CIS kontrollerne har at byde på og hvordan Gartner definerer behovet for andre kontrolmekanismer til at støtte anti-malwaresystemet. Desuden viser jeg en modenhedsmodel, hvor du selv kan vurdere om din organisation kan modstå et ransomwareangreb.
Christian Schmidt
Oplægsholder:
Christian Schmidt
Direktør
Dediko A/S

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware skiftede i slutningen af 2021 navn til Dediko A/S.


09:30
Den ubehagelige sandhed om ransomware
Ransomware er mere end 30 år gammelt, og alligevel kan det stadig holde sig under radaren hos mange Fortune 500 virksomheder, og være skyld i store ødelæggelser. Så hvorfor har virksomhederne ikke været i stand til at takle ransomware i det omfang de gerne ville? Hvad er det der gør ransomware så unikt? Og hvordan tester du hvor udsat du er i forhold til ransomware, selv med visse beskyttelses- og påvisningsmekanismer på plads, og hvad betyder det i praksis?

Tom Van de Wiele tager dig med på en gennemgang af alle disse og andre spørgsmål, samt nogle af udfordringerne ved at beskytte sig mod ransomware. Han vil også kaste lidt lys på hvorfor organisationer er så sårbare over for ransomware-angreb, samt hvorfor ransomware kan blive hængende så længe.

Dette indlæg foregår på engelsk.
Tom Van de Wiele
Oplægsholder:
Tom Van de Wiele
Principal Security Consultant
F-Secure

Tom Van de Wiele er Principal Cyber Security Consultant hos F-Secure, og har næsten 20 års erfaring med informationssikkerhed. Han har specialiseret sig indenfor red team operations og targeted penetration testing rettet mod den finansielle sektor samt gaming- og servicebranchen. Når Tom ikke bryder ind i banker, fungerer han som rådgiver på emner såsom kritisk infrastruktur og IoT, samt incident response og cyberkriminalitet.


09:55
Ransomware 2.0 – Det nye onde
Alle ved, hvad ransomware er. Alle ved, at det er en trussel. Men ikke alle ved, hvor hurtigt det går, og hvordan hackerne bag ransomware arbejder samt udvikler de nyeste ransomware.

Vi giver et indblik i, hvad der sker på trusselsfronten, og hvordan ransomware udvikler sig. Du får forslag til, hvordan man som organisation bedst muligt kan sikre sig mod disse typer af angreb og derved minimere risikoen kraftigt for at være den uheldige vinder af et angreb, der ligger organisationen ned i dage og måske endda i måneder.
Torben Clemmensen
Oplægsholder:
Torben Clemmensen
Head of Presales Nordics
Tehtris

Teknologiprofessionel med mere end 25 års arbejde i offentlige og private multinationale miljøer som IT Sikkerhedsekspert. Specialiseret i ledelse af internationale virksomheder, med fokus på IT Sikkerhed og løsninger som er banebrydende samt forud for deres tid.


10:20
Kom med i gidselforhandlerens war room
Den eftertragtede gidselforhandler Geert Baudewijns tager os med ind i forhandlerens war room, og giver os en introduktion til nogle af de teknikker hackerne bruger. Han deler ud af nogle af de erfaringer han har taget med sig, fra de mere end 280 forhandlinger hvor han har stået med kontakten til hackerne i Europa, når private virksomheder bliver ramt af ransomware-angreb.

Desuden får du en introduktion til SecureDNS, samt en række anbefalinger til, hvordan du kan styrke dit forsvar imod ransomware.
Geert Baudewijns
Oplægsholder:
Geert Baudewijns
CEO
Secutec

Geert har gennemført 280 forhandlinger (over hele Europa) med forskellige kriminelle grupper, som gennemfører Ransomware angreb. Og Secutec er en førende Europæisk virksomhed, med speciale i Ransomware, både at undgå et angreb eller når angrebet er sket.


10:45
Det skal du være opmærksom på inden for ransomware
Peter Kruse
Keynote:
Peter Kruse
CISO
Clever

Peter Kruse er CISO hos Clever. Tidligere har han stiftet CSIS Security Group, som er en privatejet dansk virksomhed. Som noget ganske sjældent besidder Peter Kruse en dybtgående teknisk forståelse for malware kombineret med påskønnelse for og viden om forretningsbehov. Peter har en lang historie med aktiv deltagelse i lukkede IT-sikkerhedsfællesskaber, og har stærke forbindelser blandt antivirus,- og banksektorerne såvel som blandt retshåndhævende myndigheder og højere uddannelsesinstitutioner. Peter er som den eneste i Danmark medlem af den højtrespekterede CARO (Computer Antivirus Research Organisation). En optagelse, som udspringer fra hans baggrund i antivirus branchen, og dedikerede analyse af malware.


11:20
Tak for idag
Jakob Schjoldager
Moderator:
Jakob Schjoldager
redaktør
Computerworld

Jakob Schjoldager er erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, og skriver til dagligt om virksomheders it-strategier og danske CIO’ers arbejde. Jakob har tidligere også været sikkerhedsredaktør på Computerworld.

Det får du ud af det
  • Gode råd til, hvad du kan gøre, når skaden først er sket
  • De muligheder der findes for at undgå ransomware