Sikkerheds-awareness - en central del af den gode it-sikkerhedskultur Digitalt event

Dato:
27/5 2021
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste værktøjer i den sikkerhedsansvarliges værktøjskasse.

For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver uoplyste medarbejdere et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

Vi kan installere nok så mange avancerede firewalls, IDS’er, detection-systemer og antivirus-systemer, men vi er lige vidt, hvis medarbejderne bliver ved med at klikke på mystiske links i e-mails fra ukendte afsendere, eller på anden måde bliver ved med tillidsfuldt at hoppe på de kroge, som hackerne udsender.

Mange medarbejdere forstår ikke alvoren, de forstår ikke hackerne, og de forstår ikke vigtigheden af nye arbejdsgange, der indføres af it-sikkerhedsmæssige årsager. Og ofte har it-afdelingerne ikke værktøjerne til at træne dem.

Den gode nyhed er heldigvis, at effektive awareness-kampagner har målbar og meget stor effekt på it-sikkerheden.

Awareness-kampagner handler om med både kommunikative og teknologiske greb at give medarbejdere en øget forståelse for it-sikkerhed - og dernæst få dem til permanent at ændre deres adfærd.

På dette seminar får du konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi. Og på den måde skabe en velfungerende it-sikkerhedskultur i hele organisationen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bemærk denne konference foregår digitalt

Digital HowTo er en række af online-only konferencer fra Computerworld, hvor vi i samarbejde med eksperter og førende leverandører sætter fokus på den række aktuelle emner.

På Computerworlds Digital HowTo kan du derfor se oplæg, møde eksperter og stille spørgsmål i chatten fra hjemmearbejdspladsen, kontoret eller et helt tredje sted. Alt sammen modereret af en af Computerworlds dygtige redaktører.

Se program

Program:


09:00
Velkomst ved dagens moderator
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Hør erfaringerne hos Bestseller
Awareness er både et vigtigt strategisk og praktisk værktøj i kampen mod cyberkriminalitet hos Bestseller.

Senior It Security Architect hos Bestseller, Thomas Janke, giver eksempler på aktuelle awareness-tiltag i Bestseller, blandt andet livehack, hvor han jævnligt samler en gruppe på 80-100 medarbejdere og laver live-hack på vores egne systemer. Det gør stort indtryk, og medarbejderne forstår, hvorfor de også selv skal have fokus på it-sikkerhed. Det giver en god aha-oplevelse.
Thomas Janke
Oplægsholder:
Thomas Janke
Senior It Security Architect
Bestseller

09:30
Q&A til taler

09:35
Humor mod hacking
Awareness om cybersikkerhed og persondata skal serveres, så medarbejderne bliver inddraget, involveret og inspireret. Ellers vil it-sikkerhed blive oplevet som kedeligt og uvedkommende, og det kan være fatalt.

I oplægget ’Humor mod hacking’ gives eksempler fra awareness-værktøjskassen. Blandt andet online microlearning, simulerede phishingkampagner og inddragelse af ledelsen.

Awareness-kampagnen Humor mod hacking er rullet ud til 350.000 medarbejdere i 70 lande på syv sprog, inklusiv kinesisk. Netop den humoristiske twist i kampagnen medvirker til, at kampagnen virker. Oplægget leveres af Lis Kelså, og der vil også være indlæg fra nogle af dem, der bruger kampagnen ude i forskellige organisationer.
Lis Kelså
Oplægsholder:
Lis Kelså
Direktør
Humor mod hacking | Kelsa Media ApS

Lis Kelså er uddannet journalist og har arbejdet med kommunikation og journalistik siden 1980, både i Danmarks Radio og i egen virksomhed Kelsa Media. Hun har specialiseret sig i storytelling med digitale medier på mange platforme og forskellige udtryksformer og har et stort netværk indenfor it-sikkerhed.


10:05
Q&A til taler

10:10
Sådan gør du dine kollegaer mistroiske
Når din kollega falder for CEO-fraud, gør han bare det, som er helt naturligt for mennesker. Stoler på andre.

Hør her, hvordan du arbejder imod den menneskelige natur, når du arbejder med sikkerhed. Du er oppe imod både evolutionen og den menneskelige hjerne.

Selvfølgelig er det svært.

Men det kan lade sig gøre at blive mere mistroisk. Lær hvordan.
Jacob Høedt Larsen
Oplægsholder:
Jacob Høedt Larsen
Partner
Wired Relations

Jacob Høedt Larsen (cand.jur. / CIPP/e) er partner i Wired Relations og redaktør af PrivacyBoozt. Jacob har erfaring med ledelsesrapportering af compliance fra den finansielle sektor, hvor han har været compliance-ansvarlig i en fondsmæglervirksomhed.


10:30
Q&A til taler

10:35
Kan awarenesstræning være med at til reducere omkostningerne ved et cyberangreb med 33%
Awareness er som et lyssværd i en cyberkrig - kun hvis det bruges rigtigt bliver det organisationens jedi-ridder i cybersikkerhed. Men hvad er ”rigtigt” hvordan ved du hvad organisationens awareness modenhed er? Svaret får du her sammen med vores modenhedsmåling, så du kan komme i gang med effektiv awareness træning. Vi viser desuden eksempler på hvordan dette kan automatiseres.
Christian Schmidt
Oplægsholder:
Christian Schmidt
Direktør
Dediko A/S

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware skiftede i slutningen af 2021 navn til Dediko A/S.


10:55
Q&A til taler

11:00
Dagens moderator samler op
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


11:15
Tak for i dag