Du kan se eller gense hele debatten her
Regeringen er lige nu i fuld gang med et stort lovgivningsinitiativ om kritisk infrastruktur. Et initiativ der kun tillader betroede leverandører at deltage, hvilket i praksis kan betyde, at innovative leverandører fra tredjepartslande forhindres i at bidrage.
Men hvad er rammen for initiativet og hvilke muligheder og begrænsninger, giver det?
Hvad er definitionen af kritisk infrastruktur? Hvad er en betroet leverandør? I hvilken grad sikrer vi, at vores sikkerhedspolitik ikke forhindrer udvikling og innovation? Hvad er EU's strategi? Og hvilke foranstaltninger træffer vores europæiske eller nordiske naboer?
Men hvad er rammen for initiativet og hvilke muligheder og begrænsninger, giver det? Med henvisning til både national sikkerhedspolitik og objektive sikkerhedskriterier tolkes Mette Frederiksens erklæring i vid udstrækning, som et skridt til at udelukke kinesiske Huawei fra den danske infrastrukturmarked.
Kritiske spørgsmål er forblevet uspurgte og ubesvarede, derfor vil på webinaret undersøge:
Hvad er definitionen af kritisk infrastruktur? Hvad er en betroet leverandør? Hvordan styrer vi risici i samfundets digitale fundament? I hvilken grad sikrer vi, at vores sikkerhedspolitik ikke forhindrer udvikling og innovation? Hvad er EU's strategi? Og hvilke foranstaltninger træffer vores europæiske eller nordiske naboer?
Sammen med flere eksperter vil vi fokusere på de tekniske muligheder og faldgruber i regeringens infrastrukturinitiativ.
Program
Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.
Torben Rune er uddannet civilingeniør fra DTU, med speciale i kommunikation og computertenkologi. I 1989 stiftede han sin egen rådgivningsvirksomhed og har siden arbejdet som uafhængig konsulent inden for telekommunikationsområdet.
Torben Rune er velkendt i den danske telebranche, hvor han med sin tekniske indsigt har bidraget til opbygningen af danske bredbåndstjenester på både fiber og radio. Internationalt har han arbejdet for ETSI og the European Communications Office (ECO). Han er medlem af Telepolitisk Udvalg under Dansk Industri (DI).
Knud Erik Skouby har haft en karriere som universitetslærer og konsulent siden 1972 med fokus på ICT siden 1987. Hans primære arbejdsområder er: Teknologiøkonomiske analyser; Udvikling af mobile / trådløse applikationer og tjenester, regulering af telekommunikation.
Desuden er Knud Erik projektleder og partner i en række internationale, europæiske og danske forskningsprojekter. Han har derudover været medlem af en række offentlige udvalg inden for telekommunikation, IT og TV, hvor etiske spørgsmål har været et fokusområde som f.eks. EU's ECOSOC som er et underudvalg i det danske 'Building Stronger Universities' initiativ, det danske råd for uafhængig forskning og det danske medieudvalg.
Yderligere har Skouby fungeret som medlem af bestyrelser i professionelle samfund som medlem af organiserende bestyrelser, evalueringsudvalg og som taler på internationale konferencer. Han har også publiceret en række danske og internationale artikler, bøger og konferencesager. Derudover er han chefredaktør for Nordisk og Baltisk tidsskrift for informations- og kommunikationsteknologier (NBICT) og formand for WGA i Wireless World Research Forum og tidligere næstformand for IEEE Danmark.
Kims fokus er på sikring af den globale forretning gennem holistisk og gennemsigtig sikkerhedsstyring af en organisation, der udvikler, implementerer og vedligeholder meget kritiske og følsomme systemer inden for sundhedsvæsnet og forsvarssektoren.