Digital konference: It-sikkerhed 2020 - Trusler, tendenser og strategi

Dato:
28/8 2020
Sted:
Online
Pris:
Gratis deltagelse

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der arbejder ud fra mange forskellige motiver.I den seneste tid har vi set, at hackerne både arbejder for at tjene penge (phisning, ransomware, industrispionage og lignende) og ud fra politiske motiver (cyberwarfare, spionage, destruktive angreb mod infrastruktur).

Som alle andre vælger også de cyberkriminelle altid at lægge indsatsen der, hvor muligheden for gevinst er størst.

Det betyder, at hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer, der samtidig bliver mere og mere komplekse og sammenhængende på kryds og tværs.

En stor del af angrebene bliver i dag typisk udført af robotter og systemer, der løbende pinger og forsøger at finde veje ind.

Samtidig har organisationernes drift, indtjening og konkurrenceevne aldrig været mere afhængig af data og it. Et succesfuldt angreb kan få alvorlige konsekvenser for både drift, omdømme, salg og hverdag.

God it-sikkerhed er med andre for alvor blevet en strategisk og forretningskritisk disciplin, som kræver inddragelse af mange elementer, hvis den for alvor skal virke.

God it-sikkerhed stiller derfor også store krav til alle it-ansvarlige, der hele tiden skal tage bestik af det hastigt skiftende trusselslandskab - og inddrage alle relevanter parter, der ikke mindst tæller virksomhedens medarbejdere og deres viden og (u)vaner.

Det er sikkert, at du ikke kan beskytte din virksomhed mod alt. Det gør det afgørende, at du har styr på, hvad der er vigtigt for forretningen og dens drift, og hvad der er knapt så vigtigt samt elementer som risikoprofil, industri-specifikke trusler, kompetencer og beredskabsplan.

På It-sikkerhed 2020: Tendenser, trusler og metoder tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

For god it-sikkerhed kræver teknologi, alarmsystemer, overvågningssystemer - og systemer, der overvåger overvågningssystemerne.

Hør hvordan andre tackler it-sikkerhedsmæssige udfordringer, og hvordan du anvender nogle af de bedste værktøjer på området lige nu.

Bemærk: Denne konference foregår digitalt

På konferencen kan du se keynotes, debatter, oplæg og stille spørgsmål i chatten fra hjemme-arbejdspladsen, kontoret eller et helt tredje sted. Alt sammen modereret af Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

Se program

Program:


09:00
Velkomst
oplægsholder
Moderator:
Jakob Schjoldager
journalist
Computerworld

09:05
Ekspert i cyberkrig anbefaler flere muskler til Forsvaret: "Hvis du bliver beskudt, forsvarer du dig. Du ringer ikke først til Folketinget"
Der er brug for, at Forsvarets Efterretningstjeneste får bedre muligheder for at arbejde mere offensivt for at forhindre cyberangreb mod Danmark. Men det kræver samtidig en større kontrol, forklarer Tobias Liebetrau.
oplægsholder
Oplægsholder:
Tobias Liebetrau
Postdoc, Centre for Military Studies
Department of Political Science, University of Copenhagen

09:30
Deloitte
Antallet af Cyberangreb i Danmark er stigende, og flere undersøgelse peger på, at mere end halvdelen af alle danske virksomheder oplever et Cyberangreb i en eller anden form. Det et således ikke et spørgsmål, OM – men HVORNÅR din virksomhed bliver offer for et angreb.

Men kan du nedsætte denne risiko til et acceptabelt niveau, og hvordan måler du, om organisationen har nået dette niveau? Kan du på forhånd mindske konsekvenserne af et angreb uden at gå på kompromis med produktivitet og virksomhedskultur. Hvordan sikrer du en effektiv kommunikation mellem ledelsen, it-afdelingen, HR og resten af organisationen?

Ved at bruge vores modenhedsmodeller og analysemetode, der bygger på CIS20, ved du altid, hvor skoen trykker, og hvad du skal gøre for at nå det accepterede niveau af risiko. Metoden gør det nemmere at kommunikere it-sikkerhed til både ledelse, it og organisation, så ejerskabet af den accepterede risiko forankres korrekt. Analysen gennemføres på under en uge, og du får en pragmatisk og let forståelig
handlingsplan at agere på.
oplægsholder
Oplægsholder:
Christian Schmidt
director, Risk Advisory Products and Services
Deloitte

Christian Schmidt har været CEO for Draware i 22 år og i IT-branchen for overvågnings og sikkerhedsløsinger i 15 år. Draware har leveret denne type løsninger til mere end 800 kunder i hele Norden. Christian Schmidt er bl.a. certificeret i CIS 20 CSC via SANS 566.
Draware blev i starten af februar 2020 opkøbt af Deloitte.


09:50
Ændring af cyberlandskaber: Slaget om algoritmer
Blandt hurtigt udviklende teknologiske fremskridt gør fremkomsten af AI-forbedret malware cyberangreb eksponentielt mere farlige og sværere at identificere. I den nærmeste fremtid vil vi begynde at se superladede, AI-drevne cyberangreb blive udnyttet i større skala. For at beskytte sig mod de offensive AI-angreb vender organisationer sig i stigende grad mod defensiv cyber AI, der kan identificere og neutralisere de nye og ondsindede aktiviteter, uanset hvornår eller hvor de slår til.

På dette indlæg kan du lære om:
• Paradigmeskift i cyberlandskabet
• Fremskridt inden for offensive AI-angrebsteknikker
• Immunsystemtilgangen til cybersikkerhed og defensive, autonome responsfunktioner
• Eksempler fra virkelighedens verden på nye trusler, der blev stoppet med cyber AI

Indlægget foregår på engelsk
oplægsholder
Oplægsholder:
Marley Hasselbach
Sales Team Leader
Darktrace

Marley Hasselbach leads the Danish team for Darktrace, the world’s leading AI firm for cyber security. In his role, he works directly with larger and more complex clients, while also managing the Copenhagen-based team. Originally from the Netherlands, Marley has a wide range of experience working with industry leading organizations from a range of different sectors, assisting them in using cutting-edge AI technology to defend their networks.


10:10
Keynote interview - Erfaringer om at komme succesfuldt gennem et hackerangreb
Carsten Bryder fra GlobalConnect giver os et indblik i, hvordan det er at blive angrebet af hackere og hvordan man kommer igennem det.
oplægsholder
Oplægsholder:
Carsten Bryder
COO
GlobalConnect

10:25
F-secure

10:45
Taler kommer snart

11:05
Pause

11:15
Keynote talk - de vigitigste sikkerhedsværktøjer
oplægsholder
Oplægsholder:
Morten Steiner
CIO
PFA Pension

11:35
Taler kommer snart

11:55
Taler kommer snart

12:15
Tak for i dag
Partnere
Teknologi partnere
Det får du ud af det
  • Indblik i it-sikkerhedslandskabet lige nu og det hastigt skiftende trusselslandskab
  • Overblik over de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.
  • Hør hvordan andre tackler it-sikkerhedsmæssige udfordringer
  • Overblik over hvordan du anvender nogle af de bedste værktøjer på området lige nu.