Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Dato:
25/1 2019
Sted:
Ballerup
Pris:
1495 kr

- sådan kan du anvende blockchain til at skabe tillid og effektivisere organisationer

Blockchain er en af tidens mest omtalte teknologier. Med sin decentrale struktur bliver den af nogle hyldet som en teknologi, der som internettet har potentialet til at forandre verden.

Blockchain blev kendt som strukturen bag bitcoin, ethereum og de mere end tusinde andre kryptovalutaer, men blockchain er langt mere end kryptovalutaer.

Potentialet er stort for alle brancher, der arbejder med innovation, produkter og løsninger, som skabes gennem mange led.

Med blockchain-teknologien kan man nemlig skabe fuld gennemsigtighed og fuld sikkerhed gennem mange produktionsled.

En del virksomheder er allerede begyndt at arbejde og eksperimentere med blockchain.

Hvor langt er teknologien egentligt nået bag al hypen? Hvordan virker blockchain i praksis?

Hvordan passer teknologien ind i it-branchen? Og hvordan kommer du i gang?

Kom og hør om en række praktiske anvendelser af blockchain, samt hvordan større organisationer som Søfartsstyrelsen bruger blockchain som en del af deres løsninger. Derudover vil du høre, hvordan du hurtigt kan komme i gang med Blockchain as a Service (BaaS) og andre løsninger, der er klar til brug fra nogle af de førende leverandører.

Du får også en modenhedsanalyse af blockchain-teknologien samt en vurdering af de juridiske aspekter ved at anvende blockchain. Så er du godt klædt på til at vurdere blockchains relevans for din virksomhed på et oplyst grundlag.

Blev introduceret til blockchain-teknologiens fantastiske muligheder på dette Computerworld-event.


Hvis du ønsker at betale med EAN nr., skal du tilmelde dig konferencen og bruge kampagnekoden "FAKBLOCK". Derefter skal du sende os en mail med dit EAN-nr. og betalingsoplysninger til events@cw.dk.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Blockchain 10 years old – ready to do business?
I ti år har vi talt om bitcoin og blockchain – om revolutionen, om mystikken og ikke mindst om potentialet. Nu er tiden moden til at gøre noget ved snakken og gribe mulighederne. Siden 2017, hvor kryptovalutaen bitcoin skabte dramatiske overskrifter som følge af store kursudsving, har blockchain-teknologien været et saftigt emne. Trods det er det stadig kun få organisationer, der anvender blockchain, når de skal automatisere og effektivisere deres forretningsprocesser. Det skyldes blandt andet, at der er for få erfaringer med blockchain, og at mange har svært ved at gennemskue, hvornår det giver mening at bruge teknologien.
Rasmus Winther Mølbjerg
Oplægsholder:
Rasmus Winther Mølbjerg
Director
Deloitte

09:35
De juridiske aspekter ved blockchain teknologien
Martin Von Haller Grønbæk
Oplægsholder:
Martin Von Haller Grønbæk
partner
Bird & Bird

Martin Von Haller Grønbæk er en af Danmarks førende it-advokater med næsten 20 års erfaring med rådgivning af danske og internationale virksomheder. Han har blandt andet siddet i skiftende regeringers IT-sikkerhedsråd, er medforfatter til den første afhandling om dansk internetjura samt en hyppig taler ved konferencer om it-ret, e-handel, open source og Creative Commons.


10:05
Kaffepause

10:25
Hvordan anvender IBM blockchain i supply chain
Christian vil præsentere use cases såvel som virkelige cases i produktion. Maersk og IBM har lanceret TradeLens platformen, der fremmer en mere effektiv, forudsigelig og sikker informationsudveksling for at skabe større samarbejde og tillid på tværs af den globale supply chain.

Andre løsninger er:
  • we.trade – og innovativ Trade Finance platform.
  • World Wire, der kan ændre betalingslandskabet.
  • IBM Food Trust, en platform for at forbedre gennemsigtigheden, standardiseringenog effektiviteten i hele fødevareforsyningskæden.
Christian Lassen
Oplægsholder:
Christian Lassen
nordic leader, IBM Blockchain
IBM

10:55
Driving value with industry-specific networked business models
Despite of the hype around blockchain and crypto – there is real value and industry use cases in networked business models. Join this session to learn more om how to realize value with industry specific usecases in blockchain leveraging the SAP network and blockchain-technology.
Jesper Schleimann
Keynote:
Jesper Schleimann
Chief Strategy & Innovation Officer EMEA North
SAP

Evangelist inden for digital simplificering og CTO hos SAP i Norden.

Jesper har arbejdet med it og digitalisering i over 20 år med jobs i SAS Institute, CSC og SAP. Han er økonom fra Københavns Universitet og har en Executive MBA fra CBS.


11:25
Praktiske anvendelser af blockchain – eksempler på EY’s gennemførte projekter med blockchain indenfor udvalgte sektorer
EY har nu i flere år arbejdet med kunder indenfor vidt forskellige sektorer om at tage blockchain teknologien i praktisk anvendelse.

Vi kan således præsentere følgende eksempler på succesfulde blockchain projekter:

  • Forhindring af fødevare svindel
  • Beregning og fordeling af royalty betalinger
  • Reducering af administration og usikkerheder i forbindelse med marine forsikringer (Insurwave, som er udviklet i samarbejde med bl.a. Mærsk og Microsoft)
Jesper Kirk
Keynote:
Jesper Kirk
partner, Technology Consulting
Ernst & Young

Jesper leder EY’s Technology Consulting-team i Danmark og har tidligere været leder for Intelligent Automation i Norden. Jesper arbejder med forretningsudvikling og transformationer via teknologi. Det handler om, at virksomheden kan nå deres mål ved at anvende digitale løsninger, ny teknologi, analyse og performance management til at udvikle og implementere digitale- og it-strategier og understøtte CIO'erne. Det daglige mål for Jesper er at sikre en dyb forståelse af kundernes behov, og forretningsværdi altid er i centrum for anbefalingerne og implementeringer. Jesper tror stærkt på autentisk lederskab, motivation og delegation og opretholder høje forventninger til mennesker omkring ham. Med en baggrund i den finansielle sektor, ledelsesrådgivning og it-softwarebranchen har Jesper mere end 25 års erfaring med it-implementeringer, digitale og it-strategier, data warehousing, salgsledelse, rådgivning, forretningsudvikling samt implementering af nye teknologier.


11:55
Frokost

12:40
Blockchain as a Service – business networks
It must support your business and set business free. Blockchain-technology helps businesses to create new relations by providing trust and rules of engagement for doing business. The blockchain needs to be easy to setup and use, and must handle the demand for building business networks in a flexible way, which is not always easy to do.

A cloud based hyperledger fabric-platform service is used to show an example for building a business network and give you an idea of how you could build your own network.
Allan Højgaard Jensen
Oplægsholder:
Allan Højgaard Jensen
cloud platform architect
Oracle

Allan has worked with distributed systems for 20+ years, he joined Oracle in 2017. Allan facilitates Meetups, a Dansk IT group and does mentoring etc. in e.g. hackathons.


13:10
Derfor har blockchain brug for design
Mange blockchainløsninger har ét problem til fælles: De fokuserer på teknologien frem for den service, de skal levere. Hvad gør vi når først teknologien virker? Hvordan skal vi onboarde brugere? Og hvorfor skulle brugerne interessere sig for vores løsning? Design handler om at skabe reel værdi for brugeren – og dermed for virksomheden. Gennem konkrete eksempler vil Frank Jepsen vise hvorfor blockchain har brug for design … og spørgsmålet er: Skal brugeren overhovedet vide, at det er en blockchain-applikation, de interagerer med?
Frank Jepsen
Oplægsholder:
Frank Jepsen
Co-founder
Parabolic

13:40
Pause

13:55
Blockchain – håb eller Hype?
Blockchain er udråbt som en af tidens største teknologiske game-changere. Har du et problem, kan du være ret sikker på, at nogen står parat med en blockchain-løsning.

Kontorchef i Søfartsstyrelsen, Anette Dybdal Fenger, fortæller om, hvordan Søfartsstyrelsen er gået til opgaven med at vurdere blockchain med afsæt i et forretningsperspektiv, og hvordan styrelsen ser mulighed for, at ny teknologi kan give værdi for dens kunder.
Anette Dybdal Fenger
Oplægsholder:
Anette Dybdal Fenger
chef for Data og Forretningsudvik.
Søfartsstyrelsen

14:25
Blockchain hype eller ej – det er tid til at komme i arbejdstøjet!
De grundlæggende blockchain-egenskaber havde fra begyndelsen i 2009 stort potentiale og gav forhåbninger om en bedre fremtid, herunder afskaffelse af mellemmænd og disruption af brancher. Men hvor langt er udviklingen egentligt nået, kan forventningerne indfries og er der eventuelt fortsat udfordringer, som afventer gode løsninger?

Hør nogle eksempler fra den store verden og få et bud på, hvor langt udviklingen af blockchain er nået, og hvorfor det nu er tid til at komme i gang med afprøvninger af teknologien.

Claus Krüger fortæller om arbejdet med blockchain i KMD’s løsninger og kundecases inden for områderne sikring af og samarbejde om juridiske dokumenter, registrering og overdragelse af ejerskab, digitalisering af uddannelsesbeviser og certifikater samt configuration og asset management på tværs af flere aktører.
Claus Krüger
Oplægsholder:
Claus Krüger
Enterprise Architect
KMD Office of Technology

14:55
Tak for i dag
Bliv partner

Ønsker du at være den første partner på eventet? Tryk på linket foroven.

Det får du ud af det
  • Konkrete eksempler på blockchain-anvendelse.
  • Hvordan du kan komme i gang med blockchain.
  • De nyeste tendenser på området.
  • En modenhedsanalyse af blockchain-teknologien.
Praktiske Oplysninger
Dato:
25/1 2019
Tid:
08:30 til 14:55
Sted:
Wihlborgs Konferencecenter
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Pris:
1495 kr.
Change language