Risikoen for, at virksomhedens it-infrastruktur bliver angrebet, har aldrig været større, og trusselsbilledet bliver kun værre.
Det er et af hovedbudskaberne i en ny, global CIO-undersøgelse fra Harvey Nash og KPMG. 4.498 it-chefer og it-ledere fra 86 lande deltager i undersøgelsen, der blandt andet handler om de store udfordringer for it-organisationerne.
32 procent af it-lederne i undersøgelsen svarer, at deres organisation har været udsat for et stort cyberangreb inden for de seneste 24 måneder. Det er en stigning på hele 45 procent i forhold til situationen i 2013, skriver Harvey Nash og KPMG.
Samtidig er det tankevækkende, at kun 21 procent af it-lederne svarer, at de er 'meget godt forberedt på at kunne reagere på angreb.
Sådan opruster du I mange virksomheder er der ganske enkelt et akut behov for at få en bedre it-sikkerhed. Det gælder både strategier og processer og de konkrete værktøjer og teknologier, man anvender.
Vi sætter på denne konference fokus på muligheder og udfordringer med it-sikkerhed i virksomheder i 2017.
Det er ikke kun ransomware og DDoS-angreb, man skal forholde sig til. Eksempelvis skriver Harvey Nash og KPMG i den globale sikkerhedsrapport, at det største spring i truslerne er sket i forhold til insider-angreb, hvor det er steget fra 40 procent til 47 procent over det seneste år.
Samtidig oplever de fleste sikkerhedsfolk, at angriberne bliver stadig mere målrettede og professionelle.
Det sætter dig som sikkerhedsansvarlig i et krydspres mellem behovet for uddannede og oplyste brugere, behovet for at etablere et forsvar mod målrettede angreb og samtidig behovet for at overholde budgetterne.
Derfor arrangerer vi Computerworld How-To om sikkerhed i virksomheden. Det er her du kan høre bud på:
Hvordan du balancerer behovet for sikkerhed og behovet for agilitet i virksomheden.
Hvordan du kombinerer værktøjer og arbejdsgange for at sikre den bedst mulige sikkerhed til prisen i din organisation.
Hvilke leverandører og løsninger som kan matche og dække din organisations behov it-sikkerhed.
Samtidig får du muligheden for at netværke med andre sikkerhedsansvarlige og it-professionelle med interesse for sikkerhed.
Sådan arbejder hackerne: Få indsigt i truslerne og find ud af, hvordan du bør forholde dig til dem
Vil du med på et smugkig ind i hackernes verden?
I dette indlæg får du indsigt i en mangfoldig verden af hackere, der arbejder med mange forskellige metoder og motiver. Få manet dit stereotype billede af hackeren i jorden og find ud af,hvor mange indgange en hacker har ind i organisationen.
Først når vi forstår, hvordan hackerne arbejder, er vi i stand til at beskytte os mod dem.
Kim Elgaard
,
regionschef og sikkerhedsrådgiver
,
Dubex A/S
09:30 - 09:55
It-sikkerhed – er det overhovedet en mulighed?
Den seneste tids begivenheder har rykket it-sikkerhed ganske højt op på agendaen. Der er efterhånden bred enighed om, at enhver moderne virksomhed er afhængig af en stabil og sikker it-platform. Vi bruger derfor mange penge på sikkerhedskomponenter og teknologier. Men bruger vi pengene rigtigt?
Hos Conscia ved vi godt, at it-sikkerhed er et stort og til tider uhåndgribeligt område. Med sparsomme ressourcer og en travl hverdag kan det være svært at få taget hånd om alle problemerne. Så hvordan kommer vi i gang, og hvordan prioriterer vi arbejdet? Dette indlæg behandler selve arbejdet med it-sikkerhed.
Tager vi de rigtige valg?
Er it-sikkerhed en it-disciplin?
Hvor er de ”lavthængende frugter”?
Niels Mogensen
,
security evangelist
,
Conscia
10:00 - 10:30
Pause
10:30 - 10:55
Sådan udvikler trusselsbilledet sig - og sådan håndterer politiet det
Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) håndterer sager om hacking og anden it-kriminalitet, som er et af de kraftigst voksende kriminalitets-områder i disse år. Få et indblik i hvad der gør it-kriminalitet udfordrende for både politiet og de danske virksomheder, i kriminalitetsudviklingen og i trusselsbilledet.
Derudover vil vi komme ind på NC3SKYT, der er et initiativ til et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og politiet.
Jesper Mørup
,
it-ingeniør
,
Rigspolitiet, NC3 - Nationalt Cyber Crime Center
11:00 - 11:25
Moderne trusler og moderne løsninger
Trusselsbilledet inden for it flytter sig konstant - både fordi de kriminelle flytter deres fokus, men også fordi vi som samfund og branche selv flytter os. En computer er ikke bare en computer længere, en moderne bil er også en computer, og mere og mere af vores samfund er afhængig af computere for at kunne fungere. Samtidig opstår der hele tiden nye trusler. Men der bliver svaret igen fra blandt andet lovgivningsmæssig side, hvor især den kommende persondataforordning fra EU vil få konsekvenser for den måde, som vi i it-branchen vil kunne agere og tænke sikkerhed og håndtering af persondata ind på. Dette sker samtidigt med, at der kommer mere og mere fokus på at udnytte det økonomiske potentiale, der er i data. Vi vil kigge lidt bredt på alle disse nye udfordringer og kigge på nogle nye løsninger på udfordringerne.
Gert Læssøe Mikkelsen
,
Ph.d., Head of Security Lab
,
Alexandra Instituttet
11:30 - 11:55
Paneldebat
Kim Elgaard, Dubex A/S Niels Mogensen, Conscia Jesper Mørup, Rigspolitiet, NC3 Gert Læssøe Mikkelsen, Alexandra Instituttet