Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

Dato:
17/5 2017
Sted:
Ballerup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion.

3D-print er for alvor ved at være modent til at kunne forandre måden, man designer og producerer produkter på.

Analysefirmaet Gartner vurderer, at der i 2016 blev solgt mere end dobbelt så mange 3D-printere som i 2015. I de kommende år vil 3D-printerne for alvor slå igennem.

- Hvor det engang var et nichemarked, så har 3D-print fortsat den hurtige transformation til at blive en bred mainstream-teknologi, som forbrugere og virksomheder over hele verden omfavner, skriver Gartner.

3D-printerne har allerede vundet indpas i mange industrier til alt fra design og protutyper til regulær masseproduktion.

På denne konference sætter vi fokus på alle de muligheder og giver dig inspiration til, hvordan du kommer i gang.

Hør om de konkrete cases, hvor 3D-printere er i anvendelse - og om alle de nye tendenser og teknologier inden for 3D-print. Du kan også se live demo af 3D-print

Se program

Program:


08:30
Morgenmad & Registering

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Trends, muligheder og cases indenfor 3D print
3D Print i industrien bliver mere og mere til produktion (altså ikke blot til prototyper) og udviklingen går rigtig stærkt. I dette indlæg præsenteres trends, muligheder og udfordringer samt en række gode cases med 3D print som produktionsmetode.
Jeppe Skinnerup Byskov
Oplægsholder:
Jeppe Skinnerup Byskov
leder af sektionen for Industriel 3D Print
Teknologisk Institut.

Jeppe Skinnerup Byskov er leder af sektionen for Industriel 3D Print på Teknologisk Institut. Han har en PhD i fysik fra Århus Universitet og har siden 2010 arbejdet med 3D Print til Industrien. Har været specialist og projektleder på en række forskning- & udviklings-projekter indenfor metal 3D Print samt utallige projekter omkring implementering af 3D print i danske virksomheder. De seneste år har arbejdet primært omhandlet brug af 3D Print til produktion.


09:50
Hvad kan 3D printing bruges til ?
På dette indlæg giver Protech Danmark svar på:
 • Behøver 3D-print være så svært?
 • Produktion med 3D-printere er andet end masseproduktion
 • 3D-print nicheproduktionen
Thomas Tønnesen
Oplægsholder:
Thomas Tønnesen
Country Manager
Protech Danmark ApS

Thomas har været i Protech siden 2005, og har dermed mere end 10 års erfaring med professionelt 3D-print.


10:20
Pause

10:50
3D-print som et seriøst alternativ til den traditionelle serieproduktion
 • Erstat dyre metaldele med billigere 3D-printede dele.
 • Reducer lageromkostninger.
 • Gennemfør design-ændringer uden yderligere omkostninger.
 • Anvend avancerede geometrier.
 • Reducer time to market.
Flemming Gravesen
Oplægsholder:
Flemming Gravesen
Key account manager
Damvig Develop A/S

Flemming Gravesen har 10 års erfaring med at rådgive nogle af landets største virksomheder i hvordan 3D-print integreres i udvikling og drift


11:20
Sådan kommer du nemt i gang med 3D print
3D-print breder til sig flere og flere industrier og anvendelsesområder i takt med, at priserne er faldet markant gennem de seneste fem år, og teknologien er blevet mere tilgængelig.
 • Case: Plug'n play FDM-printer til produktionsformål.
 • Muligheder med farveprint.
 • Nye og billigere 3D-printere til produktion på vej i 2017. Hvad kan de bruges til?
Jakob Jørgensen
Oplægsholder:
Jakob Jørgensen
Teknisk Chef
3D Printhuset

Teknisk chef i 3D printhuset. Ingeniør, og har arbejdet med 3D print i 6 år med alt lige fra individuelle designere, over små entreprenører til danmarks største virksomheder.


11:50
Frokost

12:30
Hvordan påvirker 3D-printing ydeevnen i produktionen?
Atanu Chaudhuri giver eksempler på, hvordan forskellige virksomheder har forbedret eller kan forbedre konkrete ydelsesmål ved hjælp af 3D-printing. Han vil samtidig belyse, hvordan en virksomhed kan udforme en business case for 3D-printing baseret på forbedringerne i ydeevne.
Atanu Chaudhuri
Oplægsholder:
Atanu Chaudhuri
Associate Professor
Aalborg Universitet

Atanu Chaudhuri er lektor ved Institut for Mekanik og Produktion i København. Han har 9 års brancheerfaring fra bilindustrien samt en baggrund som konsulent og forsker inden for drift og logistik, inden han flyttede til den akademiske verden i 2010.

Hans nuværende forskning omhandler påvirkningen af 3D-printing på forsyningskæden og på udvikling af nye forretningsmodeller for ydelser baseret på 3D-printing.


13:00
Case: Sådan anvender Danfoss Drives 3D printere - fra opstart til fremtidens muligheder
Steffen H. Schmidt tager os med på Danfoss Drives vej fra opstart til det nuværende stadie. Det er vores håb, at historien om denne rejse kan inspirere andre virksomheder. Steffen H. Schmidt vil komme med eksempler og case studies, hvor det enten har været et krav at kunne 3D printe, eller hvor fordelene har været så store, at det ikke reelt har været et alternativ at fremstille traditionelt. Han giver også sit bud på områder, hvor teknologien kan bruges til at åbne nye muligheder, samt hvordan man får øje på de muligheder.
Steffen H. Schmidt
Oplægsholder:
Steffen H. Schmidt
3D printing integrator
Danfoss Drives A/S

Steffen H. Schmidt er er konstruktør og 3-Print integrator i Supply Chain på Danfoss. Han er en del af et team der udvikler specialudstyr, og er global supply chain ansvarlig for koordineringen og udbredelsen af additivt fremstillet produktionsudstyr i Danfoss Drives A/S.


13:45
Tak for i dag
Det får du ud af det
 • Få et indblik i mulighederne med 3D-print.
 • Alt om de nye teknologier og tendenser.
 • Inspiration til dine egne projekter og løsninger.
 • Se live demo og konkrete cases med 3D-print.