Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Dato:
23/5 2017
Sted:
Ballerup
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal. Vi sætter fokus på alle de konkrete muligheder for din virksomhed.

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Det er dog først nu, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet.

Det handler i mindre grad om internet-opkoblede køleskabe, som vi har hørt så meget om - og i langt højere grad om, hvordan serviceerhverv, fabrikker og industrivirksomheder kan optimere og effektive arbejdsgange, produkter og ydelser.

Med nye IoT-løsninger og de nødvendige platforme og standarder er fundamentet skabt for en hidtil uset grad af automatisering.

Mange muligheder med IoT
Om det er hospitalet, transportvirksomheden, produktionshallen, supermarkedet eller noget helt femte: Der er uanede muligheder for at optimere og effektivisere med IoT - men også for at komme op med helt nye forretningskoncepter og nye produkter og services.

Den store udfordring er, at man som virksomhed skal kunne gennemskue, hvor forrretningsmulighederne i Internet of Things ligger gemt, og hvordan man overhovedet kommer i gang med projekterne.

Samtidig medfører Internet of Things en række nye udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift, man som it-leder skal kunne håndtere.

På konferencen Internet of Things sætter vi fokus på de muligheder og udfordringer, du skal kunne håndtere, når internettet bevæger sig ind i den næste tidsalder.

Hør blandt andet om:

  • Hvordan kan IoT-løsningerne matche de behov og ambitioner, din virksomhed har?
  • Hvordan kan man som virksomhed omfavne IoT, uden at det går ud over it-sikkerheden?
  • Mød de førende IoT-leverandører: Det kan løsningerne bruges til.
  • Få inspiration og konkrete råd til, hvordan du kommer i gang.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Business as unusual
Fremtidens forretning kommer til at dreje sig om business as unusual. Især en tsunami af ny teknologi vil få industrier, forretninger og individer til at opleve forandringer på et niveau, der ikke er set før i menneskets historie.

Den anmelderroste fremtidsforsker Stefan Hyttfors vil i sin præsentation komme med sit perspektiv i forhold til at forstå og håndtere denne type forandringer.
Stefan Hyttfors
Oplægsholder:
Stefan Hyttfors
Futurist - global speaker & author

Stefan Hyttfors is a global keynote speaker and author on future trends, disruptive change and innovative leadership. Swedish speaker of the year twice! His mission is to inspire as many as possible to embrace change. Stefan will share a broader view on cybersecurity, and what we should all be aware of in the years to come.


09:45
Ramt af disruption - Når forandring fryder:
De fleste virksomheder oplever, at deres branche ændrer sig og deres kunder stiller større krav til leverandøren. Vi er på vej væk fra en produktverden og på vej over i en verden af services. Vores kunder forventer indsigt, viden og alting leveret som en service, og det stiller væsentligt større krav til os som it-leverandører.

Kom og hør hvordan det forandrer Hitachi Data Systems, og hvordan IoT er omdrejningspunktet om disse forandringer.
Thomas Skytte Damø
Oplægsholder:
Thomas Skytte Damø
løsningsarkitekt
Hitachi Data Systems

Thomas Skytte Damø har 15 års erfaring med at udvikle digitale løsninger, der netop er skræddersyet til virksomheders konkrete forretning. Blandt andet har han arbejdet fra store internationale virksomheder som Microsoft og Oracle, hvor han har specialiseret sig i at hjælpe store kunder og partnere.


10:15
Kaffepause

10:45
Sådan kommer du i gang med IoT
"Internet of Things" handler om, hvordan man kan skabe forbindelse mellem devices, datakilder, teknologier, løsninger, organisationer og mennesker.
Udfordringerne er ikke længere tekniske, men handler i højere grad om, hvordan man identificerer de rigtige use cases, hvor indsatsen giver mest mening, og hvor data kan omsættes til forretningsmæssig værdi.
HPE's IoT Transformation Workshop er en metode, der gennem en struktureret dialog vil guide dig frem mod relevante use cases og tilhørende indsatsområder, der hurtigst muligt kan skabe det fornødne grundlag og den nødvendige roadmap for jeres IoT-transformationsrejse.

Er Hewlett Packard Enterprise en sovende IoT gigant?
Nikolaj Mann
Oplægsholder:
Nikolaj Mann
ASE - data center and cloud architect
Hewlett Packard Enterprise Danmark
Brian Andersen
Oplægsholder:
Brian Andersen
Country CTO
HPE Danmark

Brian Andersen er en veteran indenfor IT. Brian har arbejdet med en mange forskellige teknologier og siddet i diverse roller f.eks. software udvikler, projektleder, BDM. I dag er Brian en central drivkraft for HPE’s overgang til en as-a Service-virksomhed med højt fokus på bæredygtighed.


11:15
Udnyt data fra dit produktionsudstyr til at skabe merværdi i din forretning
Digitalisering er vejen til øget produktivitet. Få en præsentation af hvordan du med Siemens åbne cloud-baserede IoT operativsystem MindSphere sikkert og nemt kan udnytte den værdi, der er gemt i data fra eksempelvis produktionsudstyr og infrastruktur.
Anders Handberg
Oplægsholder:
Anders Handberg
produktspecialist
Siemens A/S

Anders Handberg har mere end 20 års erfaring med automation, SCADA og dataopsamling i proces industrien.


11:45
Frokost

12:45
Muligheder og udfordringer ved udvikling af IoT device
Udvikling af nye IoT devices - muligheder og udfordringer ved at være på kanten af skyen og i hænderne på brugerne. Når en teknologi ligger øverst på Gartners hype-cycle, bliver der ofte malet mange billeder af, hvad fremtiden for teknologien er, og hvad der skal til for at udvikle nye løsninger. IoT ligger lige nu tæt på hype-toppen - og Morten Wagner giver IoT applikationer og deres forretningsmodeller et kig, set fra "tingenes" perspektiv og maler et billede af mulighederne og specielt udfordringerne ved at designe og udvikle meningsfulde IoT devices.
Morten Wagner
Oplægsholder:
Morten Wagner
leder af FORCE Technology's afdeling for produktinnovation "IdemoLab",
DELTA

Morten har en baggrund i datalogi og informationspsykologi. Han er specialiseret i samspillet mellem teknologisk innovation og mennesker og har arbejdet med bl.a. IoT i mere end 20 år. Morten er en del af holdet bag Nordic IoT Centre, et samarbejde ml. FORCE Technology og Alexandra Instituttet.


13:15
Hvordan understøtter mobilkommunikation IoT - i dag og i morgen?
Præsentationen giver et indblik i udviklingen inden for mobilkommunikationsstandarder til at understøtte IoT.
IoT dækker over et meget bredt spektrum af nye services med uens krav, hvorfor der tilsvarende kræves fleksible kommunikationsløsninger. Den første laveffekt LTE-pro standard NB-IoT er lige på trapperne. Senere kommer der en løsning optimeret til at forbinde biler.
5G-standardiseringsarbejdet, der har sigte mod 2020, er lige skudt i gang. Foruden ekstrem bredbånd har 5G fokus på to grupper af kommunikationskrav til at understøtte IoT: Massiv maskinetype kommunikation (mMTC) samt ultrapålidelig kommunikation med lav forsinkelse (URLLC).
Preben Mogensen
Oplægsholder:
Preben Mogensen
professor og principal engineer
Aalborg Universitet / Nokia Bell Labs Aalborg

Preben Mogensen received his M.Sc. and Ph.D. degrees from Aalborg University in 1988 and 1996, respectively. Since 2000, he has been a professor at Aalborg University and leading the Wireless Communication Networks (WCN) Section. He has co-authored more than 300 papers in various domains of wireless communication. Since 1995 Preben Mogensen has also been part time associated with Nokia; Currently in a position of Principal Engineer in Nokia - Bell Labs. His current research focus is on 5G and MTC/IoT.


13:45
Kaffepause

14:15
Hvordan bruger man peer2peer teknologi til at reducere omkostningen på at hoste millioner af IoT apparater?
Producenter af små og store apparater ønsker at tilbyde deres kunder en sikker fjernadgang af mange årsager. I den spæde begyndelse fokuseres der ikke på, hvad det koster at drive sådan et hostingmiljø, men når hundredetusindvis af IoT-devices forbindes, er det nødvendigt at benytte peer2peer teknologi for at minimere belastningen på cloud-serverne. Hvordan forbinder man 1,6 million apparater til platformen? Hvori ligger besparelsen?
Hør meget mere om det i dette underholdende indlæg, hvor Karsten Viuf også viser nogle af de devices, der er forbundet til platformen.
Karsten Viuf
Oplægsholder:
Karsten Viuf
salgsdirektør
Nabto

Karsten Viuf er salgsdirektør i Nabto og har en HD(R) uddannet på CBS, han har 20 års erfaring med den kommercielle side af softwareudvikling til mobile- og indlejrede enheder.


14:45
Tænk hvis du kunne forbinde din hjerne til alle mulige forskellige enheder?
Professor Lars Kai Hansen vil fortælle om "The Internet of Brains".

Hvad kommer der til at ske, når vi kan forbinde vores hjerner til hinanden, til kunstig intelligens (AI) og til robotter? Lars Kai Hansen vil på baggrund af den seneste forskning inden for tankelæsning og hjernestimulation belyse, hvor vi er i dag. Endvidere vil han i sin præsentation demonstrere, at direkte kommunikation hjerne-til-AI og hjerne-til-hjerne er både muligt og brugbart.
Lars Kai Hansen
Oplægsholder:
Lars Kai Hansen
professor
DTU COMPUTE

15:30
Tak for i dag
Det får du ud af det
  • Konkrete cases med danske virksomheder, der allerede har taget hul på Internet of Things.
  • Indsigt og gode råd fra eksperter.
  • Bliv klogere på de nye IoT-teknologier.
  • Netværk med dine kolleger fra branchen.