Når EU’s NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 skærpes kravene til bl.a. OT-sikkerhed og en endnu større del af ansvaret for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark bliver dermed lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.
Vi ved allerede nu, at mellem 1100-1400 danske virksomheder og organisationer med samfundskritisk betydning, som har mindst 50 ansatte og en årlig omsætning på 10 mio. Euro eller derover, med sikkerhed bliver omfattet af NIS2-direktivet – og skal overholde mindstekravene, ellers vanker der store bøder.
Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.
Men hvordan ser det aktuelle trusselsbillede egentlig ud for danske produktionsvirksomheder lige nu, når det kommer til cybersikkerhed? Hvad er det for udfordringer virksomhederne typisk skal forholde sig til, når det handler om at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb, som kan risikere at ramme produktionen, forårsage nedetid og blive et meget dyrt bekendtskab? Og hvad skal du helt konkret foretage dig, for at blive NIS2-compliant i tide?
Det er nogle af de spørgsmål, vi diskuterer og forsøger at finde svar på sammen med Orange Cyberdefenses og Fortinets eksperter på dette formiddagsseminar med tre spændende og inspirerende indlæg.
Christian Juhl har mere end 20 års erfaring inden for cybersikkerhedsbranchen fra forskellige førende danske og internationale virksomheder. Som cybersikkerhedsekspert har han gennem hele sin karriere, først som IT-sikkerhedskonsulent og Cyber Security Business Specialist – og senere som Major Account Manager og Sales Director opnået en dyb indsigt i alle de førende cybersikkerhedsløsninger på markedet, samtidig med at han har opbygget en bred viden og forståelse for de forskellige forretningsbehov og det aktuelle trusselsbillede.
Leon Jacobs er CTO for SensePost – et Ethical Hacking-team hos Orange Cyberdefense. Han er også CTO for Orange Cyberdefense i Sydafrika.
Leon Jacobs har ansvaret for det team hos Orange Cyberdefense, som udvikler nogle af verdens allerbedste hackerværktøjer – værktøjer som teamet bl.a. bruger til at hacke nogle af verdens største virksomheder, når de har brug for at få testet deres cyberforsvar og sikkerhedsløsninger.
Daniele Mancini er Field CISO hos Fortinet. Som rådgiver hjælper han virksomheder og ledere på C-niveau med at tilpasse deres sikkerhedsforanstaltninger til den digitale dagsorden. Med mere end 25 års erfaring inden for teknologi, sikkerhedsomdannelsestrategi, sikkerhedsstyring og risikostyring udnytter Daniele Fortinets evner til at levere sikkerhedsholdbarhed og samtidig muliggøre digital forretningsomdannelse for at skabe konkurrencefordele for virksomheden. Daniele har haft forskellige roller, både som rådgiver og sikkerhedsleder. Før han kom til Fortinet, tjente han de sidste 12 år som CISO og sikkerhedschef for virksomheder inden for FMCG, ingeniørvirksomhed og bilindustrien.