Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Dato:
15/6 2023
Sted:
Kongens Lyngby
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen.

Vi kommer også ind på, hvordan det udfordrer it-afdelingerne – og hvordan man i praksis opruster på it-arkitektursiden. Uanset om det foregår med hjælp fra eksterne konsulenter, gennem individuelle ansættelser eller endda med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.

Du får også indblik i, hvordan man navigerer optimalt i en ny normalsituation, der kræver solidt strategisk overblik, indsigt i fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og i de enkelte systemers mulighed for integration.

Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

Du vil også kunne dele erfaringer om, hvordan man bevarer fleksibilitet og strategisk overblik og samtidig ruster sig bedre til at møde organisationens aktuelle og kommende forretningsmæssige udfordringer.

Se program

Program:


08:30
Registrering, frisk kaffe, let morgenmad og netværk

09:00
Velkomst
Dan Jensen
Moderator:
Dan Jensen
redaktionschef
Computerworld

Redaktionschef på Computerworld og har i mere end 20 år skrevet om it-branchens og it-teknologiernes udvikling og indflydelse.


09:05
Etablering af EA i rejsen fra broadcast til streaming
TV 2 skal bevare sin gennemslagskraft gennem koncernstrategien 'TV 2 PLAY til alle' med målet om 1,3 millioner abonnenter i 2025. Casper Thomsen fortæller, hvordan etablering af enterprise architecture understøtter det ambitiøse mål - og om udfordringerne på vejen.
Casper Thomsen
Keynote:
Casper Thomsen
Head of Architecture & Agile
TV 2 DANMARK A/S

Casper er Head of Architecture & Agile ved TV 2 og har arbejdet med digitale medieprodukter og redaktionelle platforme i mere end 20 år.


09:35
DevOps & EA
Peter vil fortælle om hvorfor DevOps også er en arkitektur disciplin, du som enterprise arkitekt skal involvere dig i. Peter vil gå i dybden med:

 • Hvilke muligheder har du for at styre din arkitektur med DevOps?
 • Hvordan kan DevOps sikre bedre Governance af din arkitektur?
 • Hvordan kan du bruge GenAI i dine DevOps processer? – og hvorfor hænger det sammen med Enterprise Arkitektur?
Peter Kreiner-Sasady
Oplægsholder:
Peter Kreiner-Sasady
Senior Partner, CTO, Enterprise Resource Planning
INVIXO Consulting Group A/S

10:00
Pause og netværk

10:20
Dagbog fra IT-slagmarken
Hvordan bruger man automatisk observability i kombination med EA til at konsolidere og rationalisere sit IT landskab i praksis?
Krigshistorier fra virkelighedens verden, som afslører nuværende modenhed i mange virksomheder, som er endt i en ’hybrid på ubestemt tid’ paradigme
Morten Vinther
Oplægsholder:
Morten Vinther
CEO & Partner
OmniGaze og netværket, EA Hjørnet

Enterprise Arkitekt med hjerte for digital modernisering. Har arbejdet med kvalitetssikring og softwareudvikling i mange år.


10:45
Etablering af enterprise arkitekturfunktionen
Ane vil fortælle om sit arbejde med at etablere en entreprise artitekturfunktion i Sikkerhedsstyrelsen. Ane vil bl.a. komme ind på:

 • Hvordan har hun grebet det an?
 • Hvilke faldgrupper er hun landet i?
Ane Brøndberg
Keynote:
Ane Brøndberg
Enterprise arkitekt
Sikkerhedsstyrelsen

Ane Brøndberg har startet enterprise arkitekt funktionen op hos Sikkerhedsstyrelsen. Hun har siden 2006 både arbejdet som Solution Architect, BI løsningsarkitekt, IAM Architect hos blandt andet. Danske Bank, DSV, SKAT og ICY.


11:15
Erfaringsudveksling ved bordene
Program billede
Dagens moderator har udformet et par spørgsmål, som du kan vende med dine peers.

11:35
Frokostpause og netværk

12:30
Virksomhedsudvikling og transformation gennem Mergers & Acquisitions
Mærsk er i hastig udvikling. For få år siden var Mærsks hovedprodukter containertransport til søs og energi. I dag er man i fuld gang med forme en integreret logistik virksomhed, der hjælper kunden hele vejen fra produktion til butik eller slutkunde på tværs af kloden.
Mergers & Acquisitions (frasalg og køb af virksomheder) er et nøgleværktøj i denne virksomhedsudvikling, og Claus vil fortælle hvordan Enterprise Arkitektur støtter forandringen og skaber fokus mod formning af en effektiv integreret forretning
Claus E. Thorsen
Keynote:
Claus E. Thorsen
Lead Enterprise Architect, Mergers & Acquisitions
A.P. Moller - Maersk

Claus Thorsen er uddannet civilingeniør fra DTU samt uddannet enterprise architect fra Carnegie Mellon University og IT-universitetet. Derudover har Claus mere end 20 års erfaring med både it-strategi, it-ledelse, enterprise arkitektur, it-arkitektur, projektledelse og it-udvikling samt erfaring fra brancher som retail, sundhedssektoren, finanssektor og business services.


13:00
Introduktion af et nyt Internet exchange ecosystem i Danmark: DE-CIX København og DE-CIX Esbjerg
Norden er som region blandt de mest digitalt avancerede steder på kloden.

Digitalisering er i dag en vigtig del af enhver virksomheds DNA og forretningsmodel overalt i Norden og endnu mere specifikt i Danmark (rangeret i 2022 som det mest digitalt konkurrencedygtige land i verden (kilde Statista).

Digitale aktiver er således blevet det nye råmateriale i virksomhederne og opgaven med at tage kontrol over end-to-end dataflowet er blevet virksomhedens nye paradigme.

 • Hvor klar er Danmark til dette nye paradigmeskifte?
 • Hvordan vil åbningen af nye DE-CIX internet- og cloud exchanges i København og Esbjerg bidrage til at skabe et ny digitalt fundament i Danmark?
 • Hvordan vil DE-CIX understøtte virksomheder og danske institutioner så de opnår bedre kontrol over deres datastrømme?
 • Hvilke fordele får en virksomhed eller institution?
Det er svar på disse spørgsmål, som vores oplægsholdere vil give deltagerne under præsentationerne.
Gerd Simon
Oplægsholder:
Gerd Simon
Consultancy Services
DE-CIX

Gerd J. Simon er en uafhængig strategi- og ledelseskonsulent på TMT-markedet. Hans fokus har været på oprettelse og udvidelse af digitale aktiver, især i markedet for digitale infrastrukturer ved M&A og ejendomstransaktioner. Før dette, som en internetveteran, forretningsengel og mentor, havde han forskellige ledelsesstillinger i europæiske ICT- og højteknologiske virksomheder. Som medstifter og CEO for Interxion i Tyskland i slutningen af 1990'erne var han ansvarlig for dens indledende udviklingsfase til Tysklands førende internetknudepunkt. Siden har han også aktivt støttet udviklingen af DE-CIX til verdens førende internetudvekslingsknudepunkt. Den industrielle ingeniør, der er uddannet fra Karlsruhe Universitet, bor med sin familie i Rhine-Main-området.

Dr. Thomas King
Oplægsholder:
Dr. Thomas King
Chief Technology Officer (CTO)
DE-CIX

Dr. Thomas King har siden 2018 været Chief Technology Officer (CTO) hos DE-CIX og siden 2022 været medlem af bestyrelsen for DE-CIX Group AG. Tidligere var King Chief Innovation Officer (CIO) hos DE-CIX siden 2016. Han startede sin karriere hos DE-CIX som teknisk medarbejder fra 2008 til 2010 og var ansvarlig for BSI IT-Grundschutz / ISO 27001 beredskabsprogrammet, der førte til en succesfuld certificering i 2010.

I 2010 skiftede Thomas til 1&1 Internet AG som produktchef for mobile applikationer og e-mails. I 2011 grundlagde han start-up virksomheden audriga for at tilbyde en service til automatisk migration af e-mail-konti fra en hosting-udbyder til en anden.

Thomas vendte tilbage til DE-CIX i 2014 som Head of Research & Development og blev i 2016 forfremmet til den nyoprettede stilling som Chief Innovation Officer hos DE-CIX.

Thomas opnåede en kandidatgrad i informatik og erhvervsøkonomi fra Universität Mannheim i 2004 og en ph.d.-grad ved Lehrstuhl für Computernetze også fra Universität Mannheim i 2008.

Gisle M. Eckhoff
Oplægsholder:
Gisle M. Eckhoff
Head of Bulk Data Centers
Bulk

Gisle M. Eckhoff er leder af Bulk Data Centers. Tidligere var Eckhoff administrerende direktør hos Stack Infrastructure (tidligere DigiPlex), hvor han spillede en vigtig rolle i at ompositionere DigiPlex fra en lokal aktør på det norske colocation-marked til en globalt anerkendt leder inden for bæredygtige, stor-skala datacentre.

Gisle har en bred erfaring fra ledende stillinger inden for IT-branchen i USA, Sverige, Storbritannien og Danmark, samt i sit hjemland Norge. Han blev medlem af Stack Infrastructure i august 2014 som administrerende direktør og har tidligere været Senior Vice President og direktør for CGI Group Inc.'s aktiviteter i Norge. Gisle har også haft mange ledelsesroller både på lande- og regionalt niveau i Computer Sciences Corporation (CSC). Erfaringen og viden, der er opnået fra at lede den finansielle servicesektion i Norden, før han blev Vice President og direktør for CSC både i Norge og Sverige, tilbyder både indsigt og perspektiv i at forme Bulks vækststrategi ved at udvide de nordiske markeder.

Brian Bade
Oplægsholder:
Brian Bade
Sales Director
Digital Realty Nordics

Brian Bade har mere end 20 års erfaring inden for IT-branchen og har siden 2011 rådgivet og hjulpet Interxions enterprise kunder med deres datacenterstrategi og løsninger.

Henrik Hansen
Keynote:
Henrik Hansen
CEO
Danish Data Center Industry

Med næsten 100 medlemsvirksomheder er Henrik ansvarlig for DDI-operationer såsom medlemsservices, netværksaktiviteter, påvirkning af den politiske scene og etablering af forretningsøkosystemet omkring datacenterindustrien i Danmark. DDI arbejder også sammen med et bredt udvalg af partnere for at optimere markedet og de politiske betingelser for datacenterinvesteringer i Danmark.


14:00
Reception - Fejring af åbningen af de nye internet exchanges i Danmark
Nyd et glas vin og lidt tapas – en god mulighed for at netværke med både gamle og nye bekendtskaber samt at møde DE-CIX teamet.

15:00
Tak for idag!
Det får du ud af det
 • Overblik over de udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, der fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu
 • Indsigt i, hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig
 • Inspiration gennem konkrete cases til, hvordan du kan optimere driften af dit it-landskab
 • Indblik i, hvordan man navigerer optimalt i en ny normalsituation, der kræver solidt strategisk overblik
 • Mulighed for at netværke, dele erfaringer og drøfte dine problemstillinger med ligesindede.