Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Dato:
25/4 2023
Sted:
Søborg
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Bæredygtighed og grønne løsninger står højt på den internationale agenda og er et af de vigtigste punkter, når det gælder fremtid, innovation, teknologi og uddannelse.

De digitale løsninger og den digitale innovation spiller dermed en helt afgørende rolle for den grønne omstilling, der vil have brug for it-teknologier, der kan medvirke til øget effektivisering og øget agilitet baseret på dyb datadrevet indsigt i produktion, afsætning og kundebehov.

Kom med, når vi i inspirerende og grønne rammer giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område.

Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

For it-leverandørerne kan det få betydning for både deres egen produktion og for deres produkter.

For kunderne er begyndt i stigende grad at ønske bæredygtige produkter - herunder it-systemer - samt it-løsninger, der kan anvendes til at fremme kundernes egne ambitioner på området.

Også Danmark har vedtaget en ambitiøs klimaplan, der skal reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. Det samme gælder hele rækken af de store datacenter- og it-selskaber i verden.

Planerne betyder, at mange lande og virksomheder - og også forbrugere - i de kommende år i stigende omfang vil tilvælge løsninger, der kan understøtte deres bæredygtige ambitioner.


Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Sustainability Now
Morten Holm Christiansen
Keynote:
Morten Holm Christiansen
CDO/CIO
Haldor Topsoe A/S

Udover en Master in Economics og Executive MBA har Morten en lang baggrund indenfor it-ledelse fra virksomheder som Novo Nordisk, NNIT, NNE Pharmaplan, Maersk og COOP


09:35
Bæredygtig bortskaffelse af IT-udstyr – sådan omsættes tanke til handling
Den teknologiske udvikling har aldrig gået stærkere end nu, og alene i 2023 forventes det, at verden tilsammen vil generere over 60 millioner ton e-affald. Det skaber en overflod af elektronisk affald, som skal bortskaffes. Men hvordan gøres det mest bæredygtigt?

Få indblik i de aktuelle klimaudfordringer på teknologiområdet, særligt i forhold til problematikken omkring e-affald og virksomheders ansvar i den forbindelse. Oplægget vil give inspiration til konkrete løsningsforslag og deltagerne vil få indblik i, hvordan virksomheder kan udbrede de overordnede strategiske mål for ESG til IT-afdelingen og samtidig drage fordel af en række forretningskritiske fordele. Således vil en bæredygtig tilgang til bortskaffelsen af IT ikke kun gavne miljøet, men også virksomheden.

DTU vil i forlængelse heraf blive budt velkommen på scenen og præsentere deres ’Recycle IT’ projekt, der skal minimere universitetets e-affald. Projektet har vist, at bæredygtige initiativer på IT-området ikke behøver at være en hæmsko men snarere en gulerod, og deltagerne vil her få inspiration til at omsætte tanke til handling.
Mads Vedsø
Oplægsholder:
Mads Vedsø
Sales Manager, REstepIT
3stepIT

Mads har været ansat hos 3stepIT siden år 2019, og har siden år 2021 fungeret som sales manager for REstepIT-afdelingen, der varetager køb og salg af virksomheders brugte IT-udstyr

Daniel Thuesen
Oplægsholder:
Daniel Thuesen
IT supporter - pilotprojekt ’Recycle IT’
DTU

10:05
Taler kommer snart

10:30
Pause

10:50
Taler kommer snart

11:20
FLSmidths Mission Zero
MissionZero is our sustainability programme to reduce emissions in cement and mining to zero by 2030. Cement and mining operations have a significant impact on the environment. Together, we can change that. With MissionZero, we take the lead in bringing these industries into a sustainable future.
Wouter de Groot
Keynote:
Wouter de Groot
Head of Sustainability
FLSmidth

11:45
Frokost

12:40
Taler kommer snart

13:10
Skridt for skridt mod en bæredygtig fremtid
Vores planet står over for en klimaudfordring, som landbruget har en del af ansvaret for. Som et af verdens største mejeriselskaber har vi en stor forpligtelse - og samtidig en stor mulighed - for at gøre noget ved det.

I Arla tager vi vores del af ansvaret og reducerer vores CO2e udledning med 30%* inden 2030.

Vi og vores landmænd sætter ind hele vejen fra vores køer til dit køleskab, hvor vi hver dag tager nye skridt for at mindske vores klimaaftryk mod vores endelige mål:

CO2e NEUTRAL MÆLK I 2050
Lisa Holm
Keynote:
Lisa Holm
IT Sustainability Lead
Arla

13:45
Pause

14:00
Intelligent bæredygtighed
Trine Plambech
Keynote:
Trine Plambech
Leder af forretningsområdet Digital Bæredygtig Omstilling
Alexandra Instituttet A/S

14:30
Sæt bæredygtighed i system
I dette indlæg kan du høre Martin Garbrecht Damm fortælle om hvordan Løgismose Meyers arbejder med dokumentation af bæredygtighed.
  • Hvad har Løgismose Meyers gjort for at få fokus på bæredygtighedsdata
  • Hvordan har vi organiseret os og hvilke krav har vi stillet til dataleverandører
  • Hvad har styring af bæredygtighedsdata afstedkommet (B-Corp og StB certificering)
  • Hvad giver det af forretningsfordele som virksomhed
Martin Garbrecht Damm
Keynote:
Martin Garbrecht Damm
CTO
Løgismose Meyers

Martin Garbrecht Damm er tidligere CDO/CIO hos Sticks N Sushi samt CIO hos Egmont Publishing. Martin Garbrecht Damm har ad flere omgange omlagt vitale forretningsområder til rene digitale processer.


15:00
Opsummering og tak for idag
Partnere Bliv partner
Det får du ud af det
  • Få indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed
  • Få inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden
  • Få overblik over de digitale løsninger, som kan hjælpe dig videre med den grønne omstilling
Praktiske Oplysninger
Dato:
25/4 2023
Tid:
08:30 til 15:00
Sted:
Audi Gladsaxe
Turbinevej 1
2860 Søborg
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language