Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Dato:
28/3 2023
Sted:
Valby, København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Afholdes også i Horsens d. 30. marts


For mange virksomheder er det moderne it-landskabet en skønsom blanding af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder løsningerne sammen.

Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.

Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.

Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

Det kan du høre mere om og blive inspireret af, når Computerworld for anden gang afholder konferencen "Enterprise Architecture Day"

Se program

Program:


08:30
Registrering, kaffe og croissanter

09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Hvordan kan den grønne dagsorden påvirke hvordan vi arbejder med Enterprise Arkitektur?
Vi lever i tider, hvor virksomheder bliver mere og mere bevidste om bæredygtighed, og hvor de har integreret den grønne dagsorden i deres forretningsstrategi i forhold til, hvordan de eksempelvis udvikler deres produkter samt hvordan de investerer.

Nanna vil fortælle om potentialet i, hvordan Enterprise Arkitektur kan hjælpe med at understøtte den grønne dagsorden, og hvordan det kan hjælpe organisationer i forbindelse med arbejdet med deres tekniske set up.
Nanna Lumholt Vangkilde
Keynote:
Nanna Lumholt Vangkilde
Afdelingsdirektør/Department Director
Nykredit

Under sine studier blev Nanna fascineret af teknologi, og de mange muligheder teknologi giver ift. procesoptimering, produktudvikling, og til at hjælpe med at løse svære problemer. Interessen blev kun stærkere med årene, da den blev beriget med praktisk erfaring. Hun har arbejdet med løsningsarkitektur, IT-arkitektur, domænearkitektur og Enterprise Arkitektur i nationale og internationale virksomheder. Nanna arbejder i dag som IT-leder på leverancesiden.


09:35
Enterprise arkitektur som kompas i en forretningsmæssig omstrukturering
Aalborg forsyning står for forsyningen af fjernvarme, gas, vand og spildevand til ca. 225.000 kunder i Aalborg og omegn, og tilbyder endvidere en række serviceydelser som fx energioptimering. Forretningsmæssige omstruktureringer, hvor de enkelte forsyningsområder i langt højere grad kommer til at dele fællesfunktioner og it, har bevirket, at der nu stilles større krav i forhold til evnen til at kunne navigere i spændingsfeltet mellem forretning og it.
Andreas Kryger
Oplægsholder:
Andreas Kryger
Enterprise Architect
Aalborg Forsyning

Andreas har gennem de sidste 6 år oparbejdet en forretningsorienteret enterprise arkitektur i Aalborg Forsyning. Målet er at sikre, at enterprise arkitekturen ikke bliver pakket ind og gemt væk, men derimod er realisérbar, pragmatisk og i gulvhøjde.

Jesper Damgaard Nielsen
Oplægsholder:
Jesper Damgaard Nielsen
Senior Consultant
Konfident

10:00
Få værdi af arbejdet med enterprise arkitektur i store komplekse organisationer med inspiration fra bambusplanten.
I store organisationer med mange interessenter, som har indflydelse på it-landskabet, kan det være svært at styre udviklingen af nye it-løsninger efter arkitekturprincipper og en fastlagt målarkitektur.

Politiets enterprise arkitekturfunktion besluttede for 4 år siden at flytte sit primære fokus fra styring af nye løsninger til at blive et informationsknudepunkt.

I sit oplæg vil Jacob Behrend fortælle, hvordan 4 år med vedholdende fokus på kvalitet, struktur og governance i politiets it-overblik, har skabt ny værdi, nye leverancer til organisationen og en ny og central rolle for arbejdet med enterprise arkitektur.
Jacob Behrend
Oplægsholder:
Jacob Behrend
Sektionsleder, Enterprisearkitektur og Processer, Koncern IT
Rigspolitiet

Jacob Behrend har i mere end 15 år arbejdet med styring, kvalitet og udvikling af it-området i en række af landets største virksomheder.


10:25
Pause

10:45
Hvordan enterprise arkitektur understøtter vækst
Mikael og Carsten vil i dette indlæg fortælle om, hvordan Fibias enterprise arkitektur vision har været med til at understøtte en vækst de sidste år.

Få indblik i Fibias overordnede enterprise arkitektur principper, hvordan Novataris har implementeret dem, og hør mere om hvordan det gode samarbejde har ledt til effektiv udvikling.
Mikael Nordgren
Oplægsholder:
Mikael Nordgren
Partner
Novataris

Mikael har arbejdet med enterprise arkitektur og it-siden 2004. I 2014 var han med til at starte Novataris, hvor han er Partner og CEO. Han brænder for at levere enestående enterprise-løsninger og at arbejde sammen med spændende og dygtige kollegaer og kunder.

Carsten Nielsen
Oplægsholder:
Carsten Nielsen
IT Management Konsulent
Fibia

Carsten har 22 års erfaring fra telebranchen og har siden 2016 været Enterprise Architect for Fibia. Hans fokus er på at skabe forretningsorienterede løsninger gennem en aktiv dialog med leverandører og de kundevendte forretningsfunktioner.


11:10
Fremkomsten af Object Storage
I dette oplæg vil Halvor Evensen og Ole Petter Johnson give en introduktion til Object Storage, og hvorfor det er begyndt at spille så stor en rolle i moderne Enterprise Arkitekturer og hybride cloud-installationer.

Lær hvordan du kan optimere og skabe værdi af din ustrukturerede data. Cloudian tilbyder en unik on prem software, der ikke binder sig til nogle platforme, og dermed giver kunderne fuld fleksibilitet til at bygge deres egne suveræne hybride cloud-løsninger.
Halvor Evensen
Oplægsholder:
Halvor Evensen
Regional Sales Manager Nordics & Baltics
Cloudian

Halvor Evensen er Regional Sales Manager for Cloudian i Norden. Med flere års erfaring inden for Storage, Backup og Data Management. Halvor hjælper kunder og partnere med at opnå bedre forretningsresultater gennem moderne løsninger og tjenester.

Ole Petter Johnsen
Oplægsholder:
Ole Petter Johnsen
Sales Engineer Nordics, Baltics, Benelux & Middle East
Cloudian

Ole Petter Johnson har arbejdet med enterprise Storage, backup, virtualisering og Datacenter de sidste 10 år.
De har begge arbejdet med en bred vifte af teknologier såsom: HPE, DellEMC, PureStorege, VMWare, Commvault, Veeam, Zerto, Veritas, Nutanix, Coraid, og har været ansat hos slutkunder, serviceudbyder/forhandler og leverandører, samt både Field System Engineer og pre-sales.


11:35
Pause

11:55
Enterprise arkitektens vej til værdi
Dette oplæg er centreret omkring, hvordan dine modparter i enterprise arkitektur (EA) har opnået vejen til værdi.

Vær med, når Klas præsenterer konkrete eksempler på tilgange ved brugen af Ardoq Evaluate, som kan hjælpe med at facilitere processen samt identificere og forklare værdi på tværs af virksomheden.

Præsentationen foregår på engelsk.
Klas Sjödahl
Oplægsholder:
Klas Sjödahl
Senior Enterprise Arkitekt
Ardoq

Klas er en erfaren Enterprise Arkitekt med over 20 års erfaring, inde for Business Value Realisation og IT Excellence tjenester.
De sidste 10 år, har han brugt sin tid på at gentænke leveringen af EA til virksomheder med agile leverings modeller, definere EA kapabilitetsmodellen, implementation af EA målrammer og tjenesterne der skal til for at supportere den nye måde at arbejde på.


12:20
Arkitektur er også et fælles ansvar!
Dette oplæg vil tage dig dybt ind i EA-motoren på et universitet, hvor vi sammen arbejder med at understøtte CBS’s strategi, gennem en fælles teknologistrategi, der definerer rammerne og retningen for, hvordan CBS skaber fælles løsninger i den samlede livscyklus.

Oplægget vil have fokus på ”how”, og inkludere konkrete eksempler på, hvordan CBS organiserer sin arkitektur, arbejder med end-to-end arkitekturprocesser, benytter EA værktøj til at crowdsource dokumentation mv. alt sammen med det formål at dele viden samt reagere hurtigt i en kompleks og konstant skiftende virkelighed.
Tonny Hjelmberg Laursen
Oplægsholder:
Tonny Hjelmberg Laursen
Chef arkitekt
Copenhagen Business School

Tonny har de sidste 20+ år arbejdet indenfor universitetsverden med drift, udvikling, projekt- og programledelse. De sidste 10 år har fokus været på etablering af arkitektur som en tværgående disciplin.


12:45
Frokost

13:35
Enterprise arkitektur med hjerte
Enterprise Architecture = Strategy + Business + Technogly er ofte den første læresætning på Enterprise Arkitekturkurser. Det er en holistisk disciplin med lige vægt på alle tre ben – men hvordan får vi den til at leve – at have et hjerte? Det er mennesker og ikke artefakter, der får hjerter til at slå. ​

Hvad skal der til for at sikre sande holistiske tilgange til Enterprise arkitektur? Hvorfor ender teknologi-benet ofte med at have så meget vægt - også fra forretningens side? Hvad har diversitet og kultur med enterprise arkitektur og bankende hjerter at gøre?

Dorte vil dykke ned i hvilke mekanismer der kan få arkitekturinitiativer til at have et bankende hjerte.​
Dorte Dugbæk
Keynote:
Dorte Dugbæk
Enterprise Architect
PFA

Dorte har arbejdet med arkitektur i over 10 år i alt fra kommuner, Udbetaling Danmark, bio tech, NGO, Cybersikkerhed og nu pension. Tidligere troede hun, at hun kunne redde verden og arbejdede flere år i udlandet – primært Afrika – for bl.a. FNs fødevareprogram.

Troen på at diversitet i baggrunde, køn, fagdiscipliner etc. skaber de mest interessante, levedygtige og værdiskabende resultater er gennemgående for Dortes tilgang til arbejdet.

Som fun-fact kan nævnes at Dorte er i gang med at uddanne sig til rejseleder med fokus på ro, omsorg og naturen, for at skabe en balance til den meget maskuline resultatorienterede verden som Enterprise arkitekt.


14:05
Forretningsværdi med nye tendenser og teknologier – hvordan kommer jeg i gang med microservices og event-baseret arkitekturprincipper?
Microservices og event-baseret arkiteturprincipper buldrer derudaf i hele verden, men hvordan får min organisation bedst udnyttet den forretningsmæssige værdi af de nye arkitekturprincipper?

Men hvordan kommer jeg bedst i gang? Hvordan får jeg bedst positioneret de nye arkiteturprincipper i min organisation? Hvad er de primære erfaringer, og hvordan undgår jeg de værste faldgruber? Hvordan påvirker det min organisation? Hvordan påvirker det mine processer og mine styringsværktøjer?

Alle disse spørgsmål kigger vi nærmere på i dette indlæg.
Ralph Nedergaard
Oplægsholder:
Ralph Nedergaard
Senior Partner, Founder & COO
INVIXO

Ralph Nedergaard har i de sidste 30 år arbejdet med kompleks IT og arkitektur. Stifter af og Senior Partner i INVIXO Consulting Group.


14:30
Pause

14:50
Arkitektur for sikkerhed ved design i en multicloud-verden
Enterprise arkitektur har igennem senere år blevet mere modent, men samtidig også meget mere komplekst med sikkerhed og multicloud for øje. Især set i lyset af, at en virksomhed ikke selv har kontrol over komponenterne i public cloud, kombineret med det delte ansvar for sikkerheden, for hvad public cloud leverandørerne og ens egen virksomhed skal gøre.
Hvem ringer du til, hvis det går galt, som har styr på sikkerheden i en multicloud verden?
Poul Kjeldgaard
Oplægsholder:
Poul Kjeldgaard
Field CTO
Dell Technologies Danmark

Poul har tidligere arbejdet i HP, IBM, Microsoft og Hitachi med operations, salg, ledelse, forretningsudvikling, projektansvarlig og nu som CTO hos Dell.


15:15
Sådan genopliver og skalerer du Enterprise Architecture-disciplinen
Vestas er verdens førende inden for vindenergi, og forretningen vokser på mange måder (lidt som en startup) på et hurtigt skiftende marked.

Lær, hvordan vi opbygger og skalerer vores EA-kapaciteter og bruger dette til at ændre vores driftsmodel til digital. Dette blandt andet ved at kigge på stakeholder management, marketing, governance, mål og udfordringer, ”EA capability maturity assessments” samt styring af risici proaktivt, for at designe EA-temaer og operationalisere arbejdet omkring EA.

Du får inspiration om:
  • Principper til at adoptere og måder at samarbejde på.
  • Hvordan du administrerer EA, for at levere services og åbne ”EA Shoppen”.
  • Stakeholder management med et udefrakommende fokus.
  • Produktiser EA og sørg for agil levering.
  • Arkitekturroller og ansvarlighed.
Rasmus Stenholm
Keynote:
Rasmus Stenholm
Senior Enterprise Architect
Vestas

Rasmus har en baggrund I både kunst og naturvidenskab.

Med +20 års erfaring indenfor it og de sidste 14 år som Enterprise Architect, har han specialiseret sig indenfor digital strategi og at designe digitale organisationer.

Efter at have studeret fysik og kemi som ung, levede Rasmus som jazzmusiker og har udgivet tre albums i eget navn og medvirket på flere albums som sidemand.


15:45
Opsummering v. dagens moderator

15:50
Tak for idag!
Det får du ud af det
  • Hør om de tre vigtigste trends inden for it-arkitektur
  • Få et bud på de vigtigste strategiske målsætninger for god it-arkitektur
  • Sådan får du forretningen med ombord, sikrer overblikket og fremdriften
Praktiske Oplysninger
Dato:
28/3 2023
Tid:
08:30 til 15:50
Sted:
Marketenderiet
Kirsten Walthers Vej 5
2500 Valby, København
Pris:
0 kr / 2.495 kr.
Change language