Digital People Tech Digitalt event

Dato:
09/5 2023
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Den moderne HR-afdeling har værktøjskassen fyldt med en ny generation af it-løsninger med muligheder for selvbetjeningsløsninger, automatisering og brug af kunstig intelligens. Men udviklingen stopper ikke her. Løsningerne forbedres konstant, hvilket påvirker HR-afdelingens rolle og den værdi, den kan levere til virksomheden.

Teknologi- og softwarevirksomheder arbejder konstant på at lette informationsstrømmen for HR-afdelinger og de teknologiske løsninger skal hertil hjælpe HR-afdelingerne med at fokusere på den strategiske vej, og samtidig sikre, at HR til enhver tid har al den information, de har brug for.

Udfordringen er at forstå den teknologiske udvikling og skabe en strategi, for at udnytte mulighederne i netop din virksomhed.

Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR, når vi dykker ned i emner som f.eks. onboarding, HSE, rekruttering, talentudvikling, sygefravær, løn og HRM.

Hør desuden Torben Tronborg, direktør for it-jobbank, fremlægge de centrale resultater fra den store årlige undersøgelse af it-professionelles præferencer og arbejdsvilkår. Denne undersøgelse bygger på både kvalitative og kvantitative besvarelser fra mere end 1.100 deltagere. Den giver dig et faktabaseret grundlag for at gennemskue, hvad kandidaterne efterspørger hos deres næste arbejdsgiver og for at målrette jeres rekrutteringsstrategi.

Se program

Program:


09:00
Velkomst

09:05
Penge ud ad vinduet eller vejen til medarbejdernes hjerter?
Hvad betyder arbejdsforhold og individuelle vilkår, når du skal tiltrække nye kollegaer, og når du skal fastholde dem?

Henning taler med mere end 600 specialister og ledere hvert eneste år. Han har derfor et klart indtryk af, hvad topkandidater lægger vægt på, når de skifter job.

Der er arbejdsforholdforhold og individuelle vilkår, som har en positiv effekt og der er vilkår, som kun har en betydning, hvis de bliver fjernet.

Nogle vil endda være afgørende, for om en kandidat siger ja til et job.

Henning vil i sit indlæg komme ind på:
  • Hvilke vilkår du skal fokusere på, når du vil tiltrække og fastholde topkandidater.
  • Hvilke vilkår, som ingen betydning har for om din virksomhed er attraktiv – de bliver enten taget for givet eller er ligegyldige.
  • Hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil fjerne goder, forhold og individuelle vilkår og vil undgå at din medarbejdertilfredshed ryger i bund, og folk forlader dig
Henning Therkelsen
Keynote:
Henning Therkelsen
Headhunter
TimeWork A/S

Henning har de seneste 9 år været partner i TimeWork, og gennemført mere end 4.000 samtaler og 500 rekrutteringer af topkandidater i IT-branchen. TimeWork har de seneste 26 år været IT-branchens foretrukne karrierepartner i forbindelse med rekruttering og karriereudvikling. Inden TimeWork har Henning været leder i flere danske og internationale software- og teknologiselskaber.


09:30
Taler kommer snart

09:55
Taler kommer snart

10:20
Pause

10:30
Taler kommer snart

10:55
Taler kommer snart

11:20
People in Tech
Torben Tronborg
Keynote:
Torben Tronborg
Direktør
it-jobbank A/S

Torben har stor erfaring som oplægsholder og med at rådgive virksomheder, heriblandt HR og ledere, om hvad de bør fokusere på for at lykkedes med at tiltrække nye - og fremfor alt udvikle deres medarbejdere. En erfaring som han har opbygget gennem flere år i it-branchen, og fremfor alt igennem de mange undersøgelser og rapporter som de har udgivet, om hvad der grundlæggende skaber arbejdsglæde og et godt arbejdsliv for it-profesionelle.


11:45
Dagens moderator samler op

11:50
Tak for idag
Partnere Bliv partner

Ønsker du at være den første partner på eventet? Tryk på linket foroven.

Det får du ud af det
  • Indblik i de store linjer inden for digitaliseringen af HR.
  • Inspiration til, hvordan du udnytter mulighederne i netop din virksomhed gennem andre virksomheders konkrete erfaringer.
  • Overblik over teknologiske udvikling indenfor emner som f.eks. onboarding, HSE, rekruttering, talentudvikling, sygefravær, løn og HRM