Selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.
Derfor er den nye normal en skønsom blanding af hybrid cloud, egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder alle løsningerne sammen.
Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.
Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.
Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?
Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.
John Gøtze er grundlægger af og direktør for EA Fellows, som rådgiver og uddanner enterprisearkitekter. John har arbejdet med EA siden 1990erne og har arbejdet både i offentlig og privat sektor, i flere lande. Har har udgivet fem bøger og mange videnskabelige artikler.
Med en baggrund som fullstack-udvikler samt 3+ års dedikeret erfaring med cloud-strategiudvikling og eksekvering for nogle af Danmarks største virksomheder, er Mikkel en af Conscias skarpeste Cloud-specialister. Mikkel rådgiver vores kunder med både et teknisk og kommercielt mindset, og hjælper kunderne med at omsætte forretningsmål til skræddersyede Cloud-løsninger.
Esben har været konsulent hele sit arbejdsliv og har været arkitekt i Immeo siden 2015 – han er altså vant til at bevæge sig i spændet mellem forretning og it. Hans primære kompetencer ligger indenfor Azure-platformen samt CMS’er som Sitecore og Optimizely. Esben er uddannet datalog fra Københavns Universitet i 2011.
Christian har mere end 20 års ledelseserfaring fra både større danske og internationale virksomheder. Christians erfaring spænder bredt inden for både rådgivning, implementering og salg af cloud-løsninger, CRM, BI og Data Warehouse.
De sidste fem år har Karsten rådgivet Veeams kunder og partnere i at få mest muligt ud af Veeams platform ved at udvikle og være med til at eksekvere på strategier for cloud, backup og ikke mindst sikkerhed.
Med en baggrund inden for virtualisering og databeskyttelse, har Karsten dybe kompetencer inden for sikkerhed, optimering af it-drift samt en række cloudprodukter.
Jespers ansvarsområder er delt i tre ben.
1 - at sikre, en effektiv, innovativ eksekvering af forskellige digitale initiativer
2 – at være overordnet ansvarlig for en sikker, stabil drift og outsourcing af den infrastruktur som både medlemmer og medarbejdere anvender i hverdagen – det gælder både lokal datacenter i cloud.
3 – At få etableret nye partnerskaber og samarbejder på vores fælles infrastruktur
Oprindeligt er jeg uddannet erhvervsjurist og har arbejdet knap 10 år i ATP forskellige afdelinger – alt fra juridisk rådgivning, forretningsudvikling til program/projektledelse til linjeledelse. Desuden havde jeg 2 år i Berlingske media hvor jeg stod for deres PMO og var projektchef på større infrastruktur projekter.