Cloud & Enterprise Architecture Digitalt event

Dato:
14/12 2022
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

Derfor er den nye normal en skønsom blanding af hybrid cloud, egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder alle løsningerne sammen.

Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.

Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.

Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

Se program

Program:


09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Enterprisearkitekten – mere vigtig end nogensinde
Jobbet som enterprisearkitekt er ikke uden udfordringer, og det er ikke alle som lykkes i rollen.

Dette oplæg trækker på 30 års egne erfaringer og kommer med bud på, hvilke udfordringer der typisk opleves, og hvad man kan stille op for at undgå at knække nakken.
John Gøtze
Keynote:
John Gøtze
Grundlægger og direktør
EA Fellows

John Gøtze er grundlægger af og direktør for EA Fellows, som rådgiver og uddanner enterprisearkitekter. John har arbejdet med EA siden 1990erne og har arbejdet både i offentlig og privat sektor, i flere lande. Har har udgivet fem bøger og mange videnskabelige artikler.


09:35
Cloud management: En typisk rejse for en virksomhed med et cloud-forbrug i vækst
Mange virksomheder oplever et stigende forbrug af cloud services.
Når der kommer et større cloud-forbrug, opstår der også et behov for bedre management og kontrol af de ressourcer, der ligger i skyen.
Vi gennemgår en case, med de forhindringer man typisk møder på vejen, og de behov der kan opstå undervejs. Vi giver dig også en kort gennemgang, af de løsninger vi benytter for at hjælpe vores kunder.
Mikkel Ramlov
Oplægsholder:
Mikkel Ramlov
Lead Cloud Architect
Conscia Cloud

Med en baggrund som fullstack-udvikler samt 3+ års dedikeret erfaring med cloud-strategiudvikling og eksekvering for nogle af Danmarks største virksomheder, er Mikkel en af Conscias skarpeste Cloud-specialister. Mikkel rådgiver vores kunder med både et teknisk og kommercielt mindset, og hjælper kunderne med at omsætte forretningsmål til skræddersyede Cloud-løsninger.


10:00
Skab rammer om din arkitektur
I den moderne verden er det cloud'en, man udvikler sine systemer i. Cloud-platformene er alle fyldt med spændende, højteknologiske værktøjer, som kan bruges til hvad som helst. Men hvordan sikrer du, at udviklerne holder sig til arkitekturen, som er defineret - uden at du skal sidde og kigge dem over skulderen hele tiden?

Ved at opsætte nogle gode rammer, opnår du en bedre teknisk løsning, som er nemmere at vedligeholde – og som rent faktisk overholder den arkitektur, du har etableret.

I indlægget deler Esben Bugge ud af erfaringer fra tidligere projekter, og kommer med en række konkrete bud på, hvordan du sikrer de bedste rammer for din it-arkitektur.
Esben Bugge
Oplægsholder:
Esben Bugge
Principal Architect
Immeo P/S

Esben har været konsulent hele sit arbejdsliv og har været arkitekt i Immeo siden 2015 – han er altså vant til at bevæge sig i spændet mellem forretning og it. Hans primære kompetencer ligger indenfor Azure-platformen samt CMS’er som Sitecore og Optimizely. Esben er uddannet datalog fra Københavns Universitet i 2011.


10:25
Pause

10:40
2 cloud or not 2 cloud
Rigtig mange virksomheder er i transformation fra eget datacenter til udnyttelsen af de mange muligheder der er forbundet med clouden. Men med den udvikling der sker, kan det være en udfordring at være opdateret på de teknologiske muligheder, og hvilken løsning der passer bedst til den enkelte virksomhed.
Lyt med og hør hvordan Cegal sammen med både Oracle og Microsoft hjælper virksomheder med at frigive ressourcer til de vigtige forretningsmæssige opgaver
Christian Skytt
Oplægsholder:
Christian Skytt
Managing Director
Cegal Danmark A/S

Christian har mere end 20 års ledelseserfaring fra både større danske og internationale virksomheder. Christians erfaring spænder bredt inden for både rådgivning, implementering og salg af cloud-løsninger, CRM, BI og Data Warehouse.

Tobias Pedersen
Oplægsholder:
Tobias Pedersen
Sales Manager
Cegal Danmark A/S

11:05
Sådan sikrer du dine data i en hybrid cloud-model
Vidste du, at I selv har ansvaret for beskyttelse af data - uanset hvilken cloud-model I anvender?

På 20 minutter gennemgår Karsten Bundgaard fra Veeam de udfordringer, som hybrid cloud giver i forhold til databeskyttelse og kommer blandt andet ind på:

  • Hvordan dagens trusselsbillede fra fx ransomware-angreb ser ud for virksomheder som din, og hvilke særlige problemstillinger der er for de forskellige typer cloud-platforme
  • Hvordan du kan sikre dine data i skyen
  • Hvordan du sikkert og smidigt kan flytte workloads mellem forskellige on-premise og public cloud platforme
Karsten Bundgaard
Oplægsholder:
Karsten Bundgaard
Senior Systems Engineer
Veeam Software

De sidste fem år har Karsten rådgivet Veeams kunder og partnere i at få mest muligt ud af Veeams platform ved at udvikle og være med til at eksekvere på strategier for cloud, backup og ikke mindst sikkerhed.
Med en baggrund inden for virtualisering og databeskyttelse, har Karsten dybe kompetencer inden for sikkerhed, optimering af it-drift samt en række cloudprodukter.


11:30
Løft til cloud set fra en leders perspektiv
Indlægget vil indeholde en fortælling om vores tilgang til at løfte vores on-premise løsning til cloud som et finansielt selskab, hvilke udfordringer og læringen det har givet – se med en leders øjne.
Jesper Hvarness Kjeldgaard
Keynote:
Jesper Hvarness Kjeldgaard
Head of Digital development, IT and Partners
AkademikerPension

Jespers ansvarsområder er delt i tre ben.
1 - at sikre, en effektiv, innovativ eksekvering af forskellige digitale initiativer
2 – at være overordnet ansvarlig for en sikker, stabil drift og outsourcing af den infrastruktur som både medlemmer og medarbejdere anvender i hverdagen – det gælder både lokal datacenter i cloud.
3 – At få etableret nye partnerskaber og samarbejder på vores fælles infrastruktur

Oprindeligt er jeg uddannet erhvervsjurist og har arbejdet knap 10 år i ATP forskellige afdelinger – alt fra juridisk rådgivning, forretningsudvikling til program/projektledelse til linjeledelse. Desuden havde jeg 2 år i Berlingske media hvor jeg stod for deres PMO og var projektchef på større infrastruktur projekter.


12:00
Tak for idag
Det får du ud af det
  • Hør om de konkrete danske erfaringer med cloud i komplekse organisationer.
  • Bliv inspireret til at finde balancen mellem de mange forskellige løsninger og behovet for kontrol med eget it-landskab.
  • Få input til de gode værktøjer, som sikrer dig det nødvendige overblik.
  • Hør hvilken rolle middleware og APIs spiller i dag i vigtige løsninger.