GDPR - sådan sikrer du compliance i din organisation i hverdagen Digitalt event

Dato:
27/9 2022
Sted:
Online
Pris:
0 kr

Konferencen afholdes også fysisk i København den 20. september

Beskyttelsen af persondata er efter indførelsen af GDPR blevet til en hverdags-opgave, der skal indgå i alle processer og alle systemer i alle virksomheder og organisationer i Danmark.

Datatilsynet har besluttet, at de i deres tilsyn det kommende vil lægge vægt på blandt andet udarbejdelse af konsekvens-analyser, udløb af samtykke og overholdelse af oplysningspligten.

I al compliance-arbejde indgår krav om nedskrevne processer og procedurer, om fortegnelser og dokumentation og om nedskrevne aftaler.
Dette kræver en vedholdende opmærksomhed på både medarbejdere, data og systemer i en ofte kompleks virkelighed, hvor både kunders, brugeres og medarbejderes data strømmer rundt i organisationerne.

Derudover har Schrems II dommen ført til fIere retningslinjer fra EU, som man skal håndtere i det daglige compliance-arbejde når de af organisationen indsamlede personoplysninger skal føres ud af EU - herunder kontrol med databehandleraftaler med leverandører uden for EU.

I de ofte komplekse miljøer er det nødvendigt, at man som organisation eller som DPO - fokuserer på konsekvent, overalt og ensartet lever op til reglerne i det daglige arbejde - også hvor organisationen eksempelvis er spredt over flere lokationer, folk arbejder hjemmefra og nye prioriteringer presser sig på.

På denne konference fokuserer vi derfor på, hvordan du sikrer løbende overholdelse af alle aspekter af GDPR – både nu og i fremtiden - ved hjælp af værktøjer og systemer. Derudover kommer dagens talere med gode råd til, hvordan du kan arbejde på at sikre, at medarbejderne ikke dummer sig og animeres til at overholde reglerne.

Du vil desuden kunne stille spørgsmål og få vendt dine problemstillinger med juridiske eksperter på området.

Se program

Program:


09:00
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:05
Google Chrome-afgørelsen – hvad kan vi lære af den?
Helsingør Kommunes skolebørn må ikke længere arbejde på deres bærbare computere men er hensat til at bruge bøger, kladdehæfter og blyanter i undervisningen.

Hvordan kunne det komme dertil, og hvad kan man lære af det for at undgå forbud fra Datatilsynet med massive forstyrrelser til følge?
Birgitte Toxværd
Keynote:
Birgitte Toxværd
Partner
Horten Advokatpartnerselskab

Birgitte Toxværd har arbejdet med databeskyttelsesret i snart 20 år og er en af landets mest erfarne rådgivere.
Birgitte rådgiver om alle aspekter af databeskyttelse, både rådgivning om enkelte behandlinger og større complianceprojekter, hvor hun hjælper med at afdække brug af personoplysninger, analysere, hvordan de må anvendes, og sammen med klienten planlægge den praktiske implementering af de nødvendige tiltag.


09:35
Hvorfor er præcision vigtig, når man skal finde og rydde personhenførbare data op
På indlægget viser vi:

• Hvorfor præcision er vigtig
• Ikke for mange falske positive/negative er vigtigt
• CPR er blot én type personhenførbar data, det er ikke nok bare at finde CPR numre
• Man kan ikke bare slette alt
• Man kan ikke slette uden at involverer ejerne af data
• ”Real life” eksempler på klassifikationer
Dan Thomsen
Oplægsholder:
Dan Thomsen
Partner
Data & More

Dan Thomsen er partner hos Data & More. Han har arbejdet med GDPR, digital workplace, document management og enterprise search-løsninger de sidste 20 år både i Danmark, Europa og USA. Han er ansvarlig for implementering af Data & More compliance løsninger


10:00
Risikovurderinger i lyset af Datatilsynets nyeste praksis
Datatilsynets nyeste praksis, herunder sagen vedr. Helsingør Kommunes brug af ChromeBooks, understreger nødvendigheden af, at man som organisation har styr på sine risikovurderinger.

I dette oplæg vil Plesner og RISMA fokusere på begrebet risikovurderinger, ligesom de giver dig overblikket, så du på struktureret vis kan arbejde med din organisations risikovurderinger inden for rammerne af GDPR.
Steen Rath
Oplægsholder:
Steen Rath
Sales Director
RISMA Systems

Steen Rath har mange års erfaring fra revisions- og compliance- landskabet. Han har spillet en vigtig rolle i opbygningen af RISMAs GDPR-løsning sammen med Plesner tilbage i 2017-2018, og i dag er han Sales Director for RISMA i Danmark.

Peter Østerby Mønsted
Oplægsholder:
Peter Østerby Mønsted
advokat og director
Plesner Advokatpartnerselskab

Peter er director i Plesners persondatateam, hvor han er specialiseret i persondataret, ePrivacy og operationel compliance. Peter rådgiver om en lang række persondataretlige problemstillinger, herunder om persondataforordningens konsekvenser for private virksomheder og offentlige myndigheder.


10:25
Pause

10:40
GDPR-Compliant File Transfer
Vi fokuserer på, hvordan vores MOVEit-produktfamilien kan hjælpe med at opfylde alle syv principper for GDPR-overholdelse ved overførsel af filer.

MOVEit hjælper tusindvis af organisationer med at overholde databeskyttelsesforordninger som GDPR.
Du vil få en forståelse for omkostningerne ved manglende overholdelse, de vigtigste fordele ved at implementere en sikker styret filoverførselsløsning i deres miljø, og hvordan en specifik kunde har brugt MOVEit til at hjælpe dem med at opfylde regulatoriske krav.
Michael O’Brien
Oplægsholder:
Michael O’Brien
Senior Sales Engineer
Progress Software

Stemming from a purely technical background with specialities in network engineering and infrastructure management.
Michael has been with Progress Kemp for over six years working in the Progress Kemp Technical Support team before moving to Progress Kemp’s Sales Engineering team in Northern Europe.
Michael currently acts as a trusted technical advisor for both Progress Kemp and Progress MOVEit product families.


11:05
Governance i spændfeltet mellem GDPR, compliance og IT-sikkerhed
Henning Mortensen
Keynote:
Henning Mortensen
CISO/CPO/IT-sikkerhedschef
Brødrene A & O Johansen A/S

Henning er til daglig IT-sikkerhedschef og Chief Privacy Officer ved en større dansk grossist virksomhed. Henning er desuden formand for Rådet for Digital Sikkerhed, forfatter til en række vejledninger og artikler om sikkerhed og GDPR. Henning har i 20 år været en markant stemme i den danske sikkerheds- og privacydebat og i mere end 15 år vejledt danske virksomheder i Dansk Industri. Han blev tildelt Databeskyttelsesprisen i 2018.


11:35
Tak for idag
Partnere
Det får du ud af det
  • Overblik over værktøjer og systemer til at sikre din compliance.
  • Gode råd til hvordan du kan animere medarbejdere til at overholde reglerne.
  • Mulighed for at stille spørgsmål og få vendt dine problemstillinger.
  • Netværk med andre GDPR-professionelle.