GDPR - persondatabeskyttelse i praksis Digitalt event

Dato:
23/2 2022
Sted:
Online
Pris:
Gratis deltagelse

Beskyttelsen af persondata er efter indførelsen af GDPR blevet til en hverdags-opgave, der indgår i alle processer og alle systemer i alle organisationer i Danmark.

GDPR indgår derfor i dag som væsentligt element i det daglige compliance-arbejde, hvor der er en hel række love og regelsamlinger, som du skal leve op til.

Blandt andet har Schrems II-dommen ført til flere retningslinjer fra EU, som man skal håndtere, hvis de af organisationen indsamlede personoplysninger skal føres ud af EU - herunder kontrol med databehandleraftaler med leverandører uden for EU.

I al compliance-arbejde indgår krav om nedskrevne processer og procedurer, om fortegnelser og dokumentation og om nedskrevne aftaler.

I Datatilsynet er fokus blevet lagt på blandt andet områder som risikovurderinger, håndtering af cookies, spærrelister, fortegnelser, kontrol med databehandlere, overførsel af personoplysninger til tredjelande og persondata-sikkerhed.

I de ofte komplekse miljøer er det nødvendigt for organisationerne - og deres DPO’er - at fokusere på at sikre og fasttømre, at organisationen konsekvent, overalt og ensartet lever op til reglerne i det daglige arbejde - også hvor organisationen eksempelvis er spredt over flere lokationer, folk arbejder hjemmefra og nye prioriteringer presser sig på.

Du får også indblik i, hvordan du sikrer løbende overholdelse af GDPR og Schrems II og lignende i fremtiden ved hjælp af procesuelle greb, værktøjer og systemer - og hvordan du kan arbejde på at sikre, at medarbejderne ikke dummer sig og animeres til at overholde reglerne.

Du vil desuden kunne stille spørgsmål og få vendt dine problemstillinger med juridiske eksperter på området.

Se program

Program:


09:00
Velkomst
Jakob Schjoldager
Moderator:
Jakob Schjoldager
redaktør
Computerworld

Jakob Schjoldager er erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, og skriver til dagligt om virksomheders it-strategier og danske CIO’ers arbejde. Jakob har tidligere også været sikkerhedsredaktør på Computerworld.


09:05
Schrems II i den yderste konsekvens - skal man droppe alle amerikanske cloud leveandører?
Der findes ikke én europæisk virksomhed, der leverer det samme som i USA og det kan både koste på pengepungen og oppetiden at droppe de amerikanske leverandører.

Mange store danske og andre europæiske virksomheder har derfor valgt at se situationen an, før de for alvor træffer dramatiske beslutninger. En dansk virksomhed har derimod valgt den ultimative løsning og har droppet alle amerikanske cloudleverandører.

Dennis Arnold-Grade giver dig indblik i de generelle udfordringer i processen om at droppe leverandører grundet Schrems-II og hvilke fordele dette har givet.
Dennis Benneballe Arnold-Grade
Keynote:
Dennis Benneballe Arnold-Grade
DPO

09:35
Data & More

10:00
OneTrust

10:25
Pause

10:40
Risma

11:05
Taler kommer snart

11:30
Taler kommer snart

11:55
Keynote

12:25
Tak for idag