Compliance og international data

Dato:
05/4 2022
Sted:
København
Pris:
995 kr

EU-Domstolens Schrems II har gjort data-overførsler til udlandet til en kompliceret affære for mange organisationer, hvor man i den grad skal holde tungen lige i munden for at være compliant og ikke komme i fedtefadet.

Med Schrems II skal du nemlig sikre, at du overholder en række betingelser og regler, hvis du - som det er tilfældet for de fleste - overfører personoplysninger i en eller anden udstrækning til lande uden for EU - såkaldte tredjeparts-lande.

Dommen gør det blandt andet ulovligt for virksomheder at overføre personoplysninger til disse lande uden for EU, hvis de ikke kan dokumentere, at det land, der modtager data, har et databeskyttelsesniveau, der svarer til det, som GDPR sikrer i EU.

Det kan hurtigt blive en dyr affære, som kan kræve mange advokattimer.

Skal du være compliant, skal du derfor have helt styr på dine databehandleraftaler og dine vurderinger af alle de leverandører, der behandler dine data uden for EU.

Situationen kompliceres af, at de store amerikanske cloud-leverandører som AWS, Microsoft og Google - som de fleste anvender - også er underlagt amerikansk lovgivning. USA er af EU klassificeret som usikkert tredjeland.

EU har siden opdateret sine standardbestemmelser - de såkaldte SSC’er eller Standard Contractual Clauses - som skal anvendes til overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande.

EU er også klar med en standard for databehandleraftaler, som du kan anvende. Tilbage står fortsat krav om udarbejdelse af grundige risikovurderinger og etablering af en række foranstaltninger, der skal sikre persondata.

På dette event får du indblik i, hvordan du med juridiske greb kan sikre, at du er compliant med de gældende regler ved af processuelle greb, værktøjer og systemer til blandt andet kryptering af data.

Kom og hør om EU’s nye skabeloner, om hvordan du skal stille dig som data-ansvarlig og få indblik i konkrete værktøjer, der kan hjælpe dig med compliance-arbejdet efter Schrems II.

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

08:55
Velkomst

09:00
Taler kommer snart

09:30
Taler kommer snart

10:00
Pause

10:15
Taler kommer snart

10:45
Taler kommer snart

11:15
Keynote

11:45
Tak for idag
Praktiske Oplysninger
Dato:
Tid:
08:30 til 11:50
Sted:
København
Pris:
995 kr
Change language