Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform? Digitalt event

Dato:
30/10 2020
Sted:
Online
Pris:
0 kr / 2.495 kr.

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens.

Sandheden er også, at mange virksomheder har udfordringer med at få styr på data. Det handler både om at få opbevaret data, og gjort samme data tilgængelige og anvendelige i de avancerede analyser, der kan give fremtidens konkurrencefordel.

På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.
Du kan ligeledes høre om, hvordan IBMs integrerede software kan hjælpe med at opsamle, organisere og analysere data af alle typer - uanset datakilde og format.

Systemerne gør det simpelt for de IT-ansvarlige at administrere og beskytte data, og vores værktøjer gør det nemt for forretningen at søge i dem, så de får værdi, og dermed er med til skabe nye produkter og services.

Deltag og hør hvordan IBM hjælper virksomheder og organisationer i alle størrelser, med at få styr på deres data og workloads. Hør blandt andet hvordan du, med unikke systemer, kan imødekomme et stigende krav til storage fra nogle af tidens trends, som blandt andet artificial intelligence, cloud computing, high performance computing, internet of things, object storage, high performance backup & restore samt ekstremt simpel og omkostningseffektiv dataarkivering.

Mød talerne

Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

chefredaktør og moderator

Computerworld

Henrik Pedersen

Henrik Pedersen

leder af Visual Computing Lab

Alexandra Instituttet

Gard Thomassen

Gard Thomassen

Assistant Director, University IT Services,

University of Oslo

Morten G. Petersen

Morten G. Petersen

Client Technical Specialist, Data & AI, Nordic

IBM

Philip Vesterskov

Philip Vesterskov

Data & AI, Sales Nordic

IBM

Se program

Program:


09:00 - 09:05
Velkomst ved dagens moderator
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

09:05 - 09:35
Derfor er deep learning for alle.

Genkend revner i beton, kategoriser store mængder indscannede dokumenter eller analyser medicinske billeder. Det er blot nogle eksempler på, hvordan kunstig intelligens og en maskinlæringsteknik som deep learning skaber helt nye muligheder inden for industrien, især inden for for billed- og tekstanalyse.
Henrik Pedersen fortæller om nogle af alle de forløb, hvor Alexandra Instituttet har hjulpet virksomheder med at udnytte potentialet i deep Learning. Hvad er processen, og hvordan kommer man overhovedet i gang, når man f.eks. ikke har data, eller der ikke findes en standardløsning, man kan bruge?

Oplægsholder:
Henrik Pedersen
leder af Visual Computing Lab
Alexandra Instituttet

09:35 - 09:40
Q&A til Henrik Pedersen - Alexandra Instituttet

09:40 - 10:00
Oslo Universitet: Sådan har storage spillet en vigtig rolle i vores AI-projekt
Med baggrund i egne erfaringer hører vi fra Oslo Universitet om deres overvejelser og krav til primære data-platforme i forbindelse med deres AI-projekt, og hvorfor valg af storage platform en er kritisk succesfaktor for data-intensive workloads. Gard vil bl.a tage os med på den rejse, der har ført til implementeringen af deres nuværende miljø i relation til data management, sikkerhed og distribution af information.

Indlægget afholdes på engelsk.
Oplægsholder:
Gard Thomassen
Assistant Director, University IT Services,
University of Oslo

10:00 - 10:05
Q&A til Gard Thomassen - University of Oslo

10:05 - 10:25
Få kontrol og skab værdi af din data
På dette indlæg vil vi forsøge at inspirere dig som IT-ansvarlig til, hvordan man får fuld kontrol over og værdi ud af sit data univers.

Vi vil præsentere IBM’s bud på en data storage arkitektur, der dækker alt fra edge til core, til tape, object og/eller cloud, samt det overliggende værtøj som kan skabe overblik over alle organistionens data, som sikrer optimal placering ift. forbrugsmønstre og omkomstninger.

Oplægsholder er Morten G. Petersen, som har arbejdet med optimering af file data-miljøer igennem de sidste 15 år. På denne whiteboard session vil han blandt andet dele sine erfaringer med:
  • De udfordringer it-afdelingen møder, når både tid og system ressourcerne skal række.
  • Særlige områder at være opmærksom på, når man skal definere og vælge den rette data strategi.
  • Manglende fleksibilitet, som en silobaseret decentraliseret dataplatform typisk medfører.
  • Hvordan kan man konsolidere alle sine workloads, områder man bør tage højde for i forhold til nye typer af workloads som Data Intelligens, Artificial Intelligence, Internet of things etc.
  • Hvor kommer data væksten fra - fil- og object data vs. traditionel data.
  • Hvordan konsolideres datagrundlag til cloud løsninger mest effektivt og økonomisk.
  • Den reelle værdi og tilgængelighed af data for applikationerne.
Oplægsholder:
Morten G. Petersen
Client Technical Specialist, Data & AI, Nordic
IBM
Oplægsholder:
Philip Vesterskov
Data & AI, Sales Nordic
IBM

10:25 - 10:30
Q&A til Morten G. Petersen og Philip Vesterskov - IBM

10:30 - 10:45
Moderator samler op
Moderator:
Lars Jacobsen
chefredaktør og moderator
Computerworld

10:45 - 10:45
Tak for i dag