Strategisk it-sikkerhedsdag 2022 - den 23. august 2022 i Kongens Lyngby

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af de mere og mere professionelle og målrettede hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer.

Samtidig har organisationernes drift, indtjening og konkurrenceevne aldrig været mere afhængig af data og it - som til gengæld bliver mere og mere kompleks og sammenhængende.

It-sikkerhed er blevet et forretningskritisk område - og en af de vigtigste discipliner for de it-ansvarlige, som hele tiden skal tage bestik af det hastigt skiftende trusselslandskab, hvor angrebene kan komme fra et næsten uoverskueligt antal fronter og gennem mange kanaler.

Trusselsbilledet er desuden blevet mere kompliceret i en tid, hvor mange medarbejdere er begyndt at arbejde delvist hjemmefra. Det giver hackerne en ny angrebsflade, som også skal sikres.

Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

God it-sikkerhed bygger altid på forretningens strategi, god ledelse, indsigt i det aktuelle trusselslandskab og anvendelse af de bedste værktøjer, som er til rådighed. På konferencen kan du blive klogere på:

  • Hvor lægger du niveauet?
  • Hvad er vigtigt for forretningen og driften?
  • Hvad er knapt så vigtigt?
  • Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk?
  • Hvad gør du, når skaden er sket?

Aktuelle trusler og aktuelle værktøjer

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden og kræver konstant opmærksomhed, for hackernes fokus skifter hele tiden i deres konstante jagt efter nye veje og nye angrebsflader, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhederne.

Du bliver klogere på hackernes yndlings-metoder lige nu, de mest udbredte angrebsmetoder, og hvad hackerne har størst succes med lige nu.

Du kan også høre mere om de nyeste værktøjer og løsninger til at få styr på organisationens samlede sikkerhedsniveau.

Det kræver teknologi, alarmsystemer, overvågningssystemer - også dem, der overvåger overvågningssystemerne.

Og så skal man lægge ikke uvæsentlig vægt på opdragelse og uddannelse af sine medarbejdere, der som regel udgør et svagt led i virksomheden.

Business continuity

Uanset hvor godt man har sikret sig, risikerer alle organisationer at blive ramt af et hackerangreb.

Og rammer angrebet først, gælder det om i en fart at få forretningen op at køre igen med mindst mulige konsekvenser.

Det kræver først og fremmest, at du identificerer angrebet i en fart, og at du har en effektiv og anvendelig beredskabsplan, mulighed for at isolere dele af infrastrukturen, god backup i (ofte) stor skala og fuld overblik over organisationens dataflow og processer.

Du bliver klogere på, hvordan du udformer den bedste beredskabsplan, hvordan du kan sikre data løbende i cloud og med backup uden at gå på kompromis med dine compliance-behov, og hvordan du bedst muligt sikrer forretningens drift efter et hackerangreb.

Mød talerne til Strategisk it-sikkerhedsdag 2022

Alexander Haslund

Alexander Haslund

Strategi- og ledelsesredaktør

Computerworld

Peter Kruse

Peter Kruse

CISO

Clever

Petter Glenstrup

Petter Glenstrup

Director Sales Engineer - Nordics

Arctic Wolf

Tony Smith

Tony Smith

Director, WithSecure Solutions

WithSecure A/S

Marley Hasselbach

Marley Hasselbach

Senior Commercial Manager

Darktrace

Torben Clemmensen

Torben Clemmensen

Head of Presales Nordics

Tehtris

Simon Wikberg

Simon Wikberg

Principal Sales Engineer – Nordics & Benelux

BlackBerry

Helle Brun Næsager

Helle Brun Næsager

Head of Legal Compliance

Centre for Cyber Security

Magnus Cohn

Magnus Cohn

Chief Commercial Officer

Uniqkey

Alexander Bøegh

Alexander Bøegh

CIO

BIG

Bjarke Braendgaard

Bjarke Braendgaard

Sales Director, Enterprise

Fortinet Danmark

Henrik Brusgaard

Henrik Brusgaard

VP of Product

Keepit

Jakob Østergaard

Jakob Østergaard

CTO

Keepit

Jesper Dromph

Jesper Dromph

Regional Sales Manager Nordic

SentinelOne

Martin Thirup Christensen

Martin Thirup Christensen

Security consultant / Pentester

Orange Cyberdefense

08:30

Morgenmad og registering

program-billede program-billede

Velkomst

Alexander Haslund, Strategi- og ledelsesredaktør, Computerworld

09:00
program-billede program-billede

Antallet af cyberangreb er eksploderet - få en update om trusselsbilledet lige nu

Peter Kruse, CISO, Clever

De danske virksomheder er under stort pres fra de cyberkriminelle. Corona og hjemmearbejde har givet de kriminelle en bredere indgang til din virksomhed og brugerne er fortsat det svageste link ind.

Få inspiration til, hvordan du skal dække din egen organisation af over for de aktuelle cybertrusler, når en af Danmarks bedste cybersikkerhedseksperter, Peter Kruse, kommer med gode råd og dykker ned i områder lige fra vedligeholdelse, overvågning, brugerawareness, risikovurdering til sikring og beredskab.

09:05
program-billede program-billede

Vi dykker helt ned i maskinrummet for cybersikkerhed

Petter Glenstrup, Director Sales Engineer - Nordics, Arctic Wolf

Cyberrisiko er og bliver en forretningsrisiko. Desværre har cybersikkerhedsindustrien vist sig ineffektiv med hensyn til at reducere organisatorisk cyberrisiko.

For at løse dette cybersikkerheds-effektivitetsproblem har mange organisationer allerede indset, at de har brug for en løsning, der kombinerer teknologi med menneskelig ekspertise. Dermed kan de imødekomme både det daglige sikkerhedsbehov, og samtidig sikre, at deres overordnede sikkerhedsposition bliver stærkere over tid.

Denne erkendelse har ført til fremkomsten af sikkerhedsoperationer som sin egen disciplin, hvilket reducerer sandsynligheden for og impacten af et brud og dermed stopper cyberrisikoen.

09:35
program-billede program-billede

Sikring af Cloud - The New Frontier

Tony Smith, Director, WithSecure Solutions, WithSecure A/S

Gennem en række rundbordsdiskussioner i 2021 med både CIO'er og CISO'er fik vi en dyb indsigt i deres største udfordringer, når det kommer til cloud-adoption og cloud-sikkerhed.
Resultatet af disse diskussioner var virkelig interessante - CISO'ernes skiftende prioriteter, accelererede digitale transformationer, nytænkning af forretningskulturen og dens indvirkning på cybersikkerhed var blot nogle af de vigtigste punkter.

I dette indlæg deler vi både branchetrends og nogle af de væsenligste input, som vi fik fra sikkerheds- og it-lederne. Derefter ser vi på de væsentlige trin til, at du kan sikre din cloudrejse.

Indlægget afholdes på engelsk.

10:00
10:25

Pause

program-billede program-billede

Fast and Furious Attacks - Brug AI til kirurgisk respons

Marley Hasselbach, Senior Commercial Manager, Darktrace

Hurtige cyberangreb som ransomware kan ramme alle når som helst, og de fleste sikkerhedsteams er ofte ikke i stand til at reagere hurtigt nok.

Få derfor et indblik i, hvordan du med Autonomous Response kan bruge Self-Learning AI's forståelse af 'selv' til at træffe målrettede handlinger, for at stoppe igangværende angreb uden at forstyrre din virksomhed.

  • Hvordan Autonomous Response kender præcis hvilken action, der skal tages på det rigtige tidspunkt, for at begrænse et igangværende angreb.
  • Hvordan AI fortager præcise foranstaltninger, for at neutralisere trusler på vegne af sikkerhedshold.
  • Brug af real-life trusler til at illustrere, hvordan Autonomous Response-teknologien fungerer.

Indlægget afholdes på engelsk

10:45
program-billede program-billede

NIS2 - et nyt EU nisse-direktiv? Nææh - det er en ekstra it-sikkerheds”gave”

Torben Clemmensen, Head of Presales Nordics, Tehtris

NIS2-direktivet gælder i modsætning til NIS-direktivet, ikke kun for det offentlige, men også for private virksomheder. Formålet med NIS2 er, ligesom med det oprindelige NIS-direktiv, at sikre datatransport mellem dig som afsender og din modtager.

Få et indblik i, hvordan du skal sammensætte din it-sikkerhedsløsning for at imødekomme og være klar til NIS2. Mange kan gå i en illusion om, at hvis man lever op til GDPR, så lever man også op til NIS2 – sådan fungerer det bare ikke, da GDPR handler om dataopbevaring og NIS2 handler om datatransport. Du kan derfor blive ramt af begge direktiver samtidig.

Torben Clemmensen forklarer på en let gennemtyggelig måde NIS2, og hvad du skal have styr på. Han vil gennemgå, hvad du skal være opmærksom på og give eksempler på, hvordan du kan implementere løsninger, så du lever op til NIS2 og dermed undgår en bøde, hvis datatilsynet kommer forbi.

At skulle efterleve NIS2 skal ikke kun ses som et onde, da det også vil øge din beskyttelse mod angreb generelt samt give bedre indsigt og rapportering, så du sikkerhedsmæssigt er bedre forberedt. NIS2 kan derfor blive en fantastisk ting for vores fælles it-sikkerhed.

11:10
program-billede program-billede

Bliv cyber modstandsdygtig gennem AI og ML – sådan forhindrer du cyberangreb, før de rammer

Simon Wikberg, Principal Sales Engineer – Nordics & Benelux, BlackBerry

De gennemsnitlige omkostninger ved et databrud i 2021 var højere end nogensinde med mere end 4 millioner USD i gennemsnit pr. hændelse. Dette repræsenterer ifølge en nylig undersøgelse foretaget af Ponemon Institute og IBM en samlet omkostning på omkring 6 billioner USD i skader på cyberkriminalitet.

Mest berørt er sundhedssektoren efterfulgt af finans-, lægemiddel-, energi-, teknologi- og industrisektorerne. Jo længere truslen forbliver uopdaget, jo højere er skaden – den gennemsnitlige tid til at opdage er mere end 200 dage (7 måneder).

Bliv klogere på, hvordan du opretter og administrerer en effektivt implementeret cyberforsvarsstrategi, der forhindrer cyberskader, baseret på kunstig intelligens (AI) og Machine Learning.

Indlægget afholdes på engelsk

11:35
12:00

Frokost

program-billede program-billede

NIS2 - betyder skærpede krav, øget tilsyn og ledelsesansvar

Helle Brun Næsager, Head of Legal Compliance, Centre for Cyber Security

Cybersikkerhedsdirektivet (NIS2) stiller krav om, at virksomheder og myndigheder inden for de samfundskritiske sektorer, skal implementere en række risikohåndteringsforanstaltninger i forbindelse med cybersikkerhed. NIS2 forventes implementeret i dansk ret i foråret 2024, men det er relevant allerede nu at forholde sig til de skærpede krav.

Fremover skal de øverste ledelsesorganer involveres i cybersikkerhedsrisikostyringen og vil kunne blive gjort direkte ansvarlige for manglende efterlevelse af direktivet.

NIS2 udvider endvidere pligten til at foretage hændelsesrapportering væsentligt i forhold til NIS1. Samtidig indføres der med NIS2 skærpede krav til tilsyn, håndhævelse og sanktionering ved manglende efterlevelse af direktivet.

12:40

Kan man være for sikker?

Er din virksomhed FOR sikker? Bagsiden af for meget sikkerhed!

It-sikkerhed er eksploderet i takt med den stigende digitalisering. Virksomheder har aldrig før brugt som mange penge på sikkerhed, som de gør i dag. Men hvad skal man prioritere; sikkerhed eller forretning?

  • Har vi som virksomhed styr på vores it-sikkerhed?
  • Hvilke udfordringer kan det have, hvis vi ikke fokuserer på sikkerhed?
  • Hvilke konsekvenser kan det have, hvis vi fokuserer for meget på sikkerhed?
  • Er mere sikkerhed altid den bedste måde at beskytte sig imod et cyberangreb?
Magnus Cohn fra Uniqkey A/S, gennemgår en række af de faldgruber, der opstår når virksomheders forretning og sikkerhed ikke er afstemt, og hvordan man skaber en moderne, men sikker arbejdsplads og giver et indspark til, hvordan man opnår det bedste virksomhedsforsvar.

Spoiler: Løsningen er ikke sikkerhed fremfor alt…

Derudover vil Alexander Bøegh, CIO i BIG fortælle om deres tilgang til it-sikkerhed, som IT afdelingen kontinuerligt arbejder med at forbedre på tværs af alle BIG’s lokationer. Hvorfor det er vigtigt og hvordan de har opnået den ønskede sikkerhed?

Program punkt Program punkt

Magnus Cohn, Chief Commercial Officer, Uniqkey

Alexander Bøegh, CIO, BIG

13:05
program-billede program-billede

Kan simpelt være lig med robust og sikkert?

Bjarke Braendgaard, Sales Director, Enterprise, Fortinet Danmark

Der er konstant behov for nye tiltag på it-fronten, dels for at sikre bundlinjen for virksomheden, men også for ikke at være den næste på den kedelige liste over kompromitterede virksomheder.

Men hvordan jonglerer man med implementering af en cloud strategi, samtidig med at Zero Trust er ufravigelig, og så er der måske lige en eksisterende IT-infrastruktur og et OT-miljø at tage hensyn til, hvor flere ender skal bindes sammen – rigtigt første gang?

Dagens kunder har behov for høj performance, integreret netværks- og sikkerhedsfunktionalitet på tværs af IT- og OT-miljøer. Med en platformstilgang er dette muligt, men hvordan griber du det bedst an?

De spørgsmål ser vi på, når vi tager en 360 grader tur rundt om kunderejsen fra idé - til strategi - til implementering.


13:30
13:55

Pause

Data forsvinder hele tiden. Hvordan kommer du videre?

Din virksomhed VIL blive udsat for cyberangreb. Det er en alment accepteret sandhed. Og et af de helt store angrebsmål i øjeblikket er din cloud-data.

Så spørgsmålet er, hvordan du sikrer, at din forretning ikke bliver invalideret, når I bliver ramt – så I kan fortsætte jeres forretning, servicere kunderne samt sikre dokumentation og viden.

Hør, hvordan en ordentlig backup af din cloud-data gør din virksomhed i stand til at fortsætte det daglige arbejde, hvad end du bliver ramt af ransomware eller en Fejl 40.

Og lær også lidt om, hvordan granularity giver dig smidighed, air-gapping og immutability giver dig sikkerhed, og godt design giver dig lynhurtige reaktionsevner, når uheldet er ude…

Program punkt Program punkt

Henrik Brusgaard, VP of Product, Keepit

Jakob Østergaard, CTO, Keepit

14:10
program-billede program-billede

De 5 vigtigste Cyber Security Trends i 2022

Jesper Dromph, Regional Sales Manager Nordic, SentinelOne

I 2021 forårsagede pandemien afstand, isolation og begrænsede os i evnen til at skelne godt fra dårligt.
2022 er året, hvor alt åbnede op igen, og hvor hybridarbejde er blevet en ny realitet.

På denne session får du indsigt i de 5 vigtigste Cyber Security-tendenser for 2022 - udarbejdet af nogle af SentinelOnes bedste forskere og eksperter.

14:35
program-billede program-billede

Alle kan hackes – er du heldig er det en whitehat, som finder dine sårbarheder

Martin Thirup Christensen, Security consultant / Pentester, Orange Cyberdefense

I dette indlæg gennemgår Martin Thirup Christensen, hvordan han tidligere på året rapporterede om en del sårbarheder til en amerikansk statslig organisation.
Martin deler desuden ud af en række tiltag, som enhver organisation bør overveje at implementere for at højne sikkerhedsniveauet.

15:00
15:30

Tak for i dag

Mød partnerne på Strategisk it-sikkerhedsdag 2022

Partnere

Medarrangører

Mød vores medarrangører og partnere til Strategisk it-sikkerhedsdag 2022

Partnere

Medarrangører

Hvis du vil høre mere om mulighederne så kontakt salgsdirektør Maibritt Møller Bryding på mmo@cw.dk eller 2728 4041

Dit udbytte på Strategisk it-sikkerhedsdag 2022

På konferencen sætter vi fokus på, hvordan du løfter din it-sikkerhed op på et strategisk niveau, som sikrer din virksomhed og dens konkurrenceevne. Sammen med et hav af keynotes og erfarne partnere får du nyeste viden, erfaringer og løsninger til at sikre den gode it-sikkerhed. Det handler om at være omstillingsparat og klar til at handle hurtigt, når du hele tiden skal tage bestik af den aktuelle trusselsituation – som i høj grad ændres hastigt.

Du får overblikket over de nyeste trusler og de mest aktuelle tendenser lige nu.

Du får indblik i, hvordan konkrete virksomheder arbejder med it-sikkerhed.

Du får indsigt i, hvordan førende leverandører og eksperter ser de teknologiske muligheder nu og i fremtiden.

Tilmeldingen er lukket!