I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.
Vi ved allerede nu, at mellem 1100-1400 danske virksomheder og organisationer med samfundskritisk betydning, som har mindst 50 ansatte og en årlig omsætning på 10 mio. Euro eller derover, med sikkerhed bliver omfattet af NIS2-direktivet – og skal overholde mindstekravene, ellers vanker der store bøder. Det eksakte tal er dog usikkert, da der stadigvæk er uklarhed om, hvilke virksomheder, der er kritiske, selvom de ikke lever op til størrelseskriterierne, hvilken sektor visse virksomheder bør tilhøre i tilfælde af, at de har flere aktiviteter og hvilke underleverandører, der berøres af direktivet.
Trods den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig i vildrede om, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at deres virksomhed eller organisation – og deres forskellige underleverandører lever op til EU’s NIS2-direktiv, samt hvilke krav de kan/skal stille til sikkerheden igennem hele forsyningskæden.
Men hvordan ser virkeligheden egentlig ud i de fleste danske produktionsvirksomheder lige nu, når det kommer til cybersikkerheden? Hvad er det for udfordringer virksomhederne typisk har, når det handler om at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb, som kan risikere at ramme produktionen, forårsage nedetid og blive et meget dyrt bekendtskab? Og hvad sker der, når IT-mindsettet møder OT-verdenen?
Det er nogle af de spørgsmål, vi diskuterer, når Orange Cyberdefense og Fortinet inviterer til formiddagsseminar med tre spændende indlæg og frokost på ARoS i Aarhus.
Christian Juhl har mere end 20 års erfaring inden for cybersikkerhedsbranchen fra forskellige førende danske og internationale virksomheder. Som cybersikkerhedsekspert har han gennem hele sin karriere, først som IT-sikkerhedskonsulent og Cyber Security Business Specialist – og senere som Major Account Manager og Sales Director opnået en dyb indsigt i alle de førende cybersikkerhedsløsninger på markedet, samtidig med at han har opbygget en bred viden og forståelse for de forskellige forretningsbehov og det aktuelle trusselsbillede.
Bjarke arbejder til daglig med de største danske Enterprise kunder og yder strategisk rådgivning bl.a. omkring netværkskonvergens og cyber security med fokus på virksomhedernes forretningsbehov. Bjarke har været i IT-branchen i hele sin karriere og har tidligere arbejdet for blandt andet Cisco og Intel/McAfee.
Søren Pedersen har mere end 20 års erfaring med IT-sikkerhed, cybersikkerhed og OT-sikkerhed. Igennem sin karriere har han besat en lang række forskellige roller hos verdens største markedsledende cybersikkerheds-producenter. Hans ekspertise dækker alt fra design og implementering af komplekse skræddersyede it- og cybersikkerhedsløsninger til strategisk rådgivning. Søren Pedersen har en dyb indsigt i det aktuelle trussellandskab, samt en bred forståelse for de udfordringer, vi står over for i et stærkt digitaliseret samfund, hvor alt efterhånden er forbundet med hinanden via internettet og derfor også potentiel i stor risiko for at blive udsat for cyber-, ransomware- eller DDoS-angreb. Søren Pedersens specialiserede viden, unikke kompetencer og erfaring har sammen med hans fremragende formidlingsevner, gjort ham meget efterspurgt som foredragsholder og særdeles værdsat af de største danske virksomheder og offentlige organisationer, han samarbejde med.